Inlägg

Inlägg som Lemasive har skrivit i forumet
Av Lemasive
Skrivet av MinscS2:

Att denna tråden fortfarande inte har blivit modererad är pinsamt (den har blivit anmäld minst 3 gånger av olika användare).
Det måste väl vara någon moderator som fortfarande är här under helgen? Att TS bara är ute efter att hetsa, förolämpa, göra halmdockor och trolla har framgått ganska tydligt på sistone...

Det enda som står klart är att du med flera har flyttat fokus från argumentationen till att attackera mig som användare, jag tycker ämnet är intressant och jag är helt övertygad att flera andra håller med om det. Jag förstår att det är frustrerande att inte få som du vill omedelbart, dock hoppas jag på en bättring när det gäller trådens ämne i fortsättningen även om jag realistiskt sett inte kan förvänta mig en sådan vändning från dig.

Av Lemasive
Skrivet av Jonny Myran:

Haha, du är rolig du. På vilket sätt har jag "jagat dig som person"? Jag påpekar att du uppenbarligen har svårt att acceptera att folk tycker annorlunda än dig, och därför väljer att etablera "grupper" som du placerar dem i för att på så sätt kunna tillskriva dem åsikter. Du upprepar dessutom gång på gång att folk inte fattar när de inte håller med dig.

Nej, jag tycker inte att allt som är roligt måste vara lagligt (du ser vad tramsigt det blir när man lägger ord i munnen på folk). Däremot tycker jag att det måste dras gränser för vad som ska förbjudas bara för att vissa drabbas negativt.

Du har fortfarande inte svarat på huruvida du tycker att alkohol ska totalförbjudas - barn far trots allt väldigt illa av alkohol, och då inte av att de konsumerar den själva, varför jag har svårt att tro att någon form av ytterligare reglering skulle vara till hjälp.

Mitt exempel med produkter med mycket sötsaker i förvrängde du totalt för att försöka vända det till din fördel - min liknelse handlade inte om att det tillsätts socker i diverse produkter som kanske egentligen inte behöver det, utan produkter med "mycket socker i". Alltså godis och dylika sötsaker. Vissa äter för mycket av detta och blir således feta. Ska vi förbjuda godis och bakelser eftersom vissa far illa?

Många blir beroende av dator- och TV-spel som inte innehåller loot chests och dylikt - ska detta också regleras på statlig nivå eftersom vissa far illa? Kanske genom etablerandet av ett obligatoriskt datorprogram som begränsar varenda medborgares speltid till en timme om dagen?

Hade det handlat om en avsevärd epidemi av ungdomar som stjäl sin föräldrars kontokort för att köpa skins till CS eller dylikt hade jag hållit med om att något måste göras, men det gör det uppenbarligen inte. Jag tycker inte att man ska lägga massvis av resurser på ett förhållandevis extremt litet problem när det finns avsevärt viktigare saker att ta tag i i samhället.

Hejsan

Jag anser absolut att "skräpmat" bör regleras och att nyttig mat bör subventioneras, och jag anser att föräldrar som ger sina barn ett sockerberoende skall ha stöd av socialtjänsten(om de var dugliga på något) för att bryta det missbruket. Blir lite tragiskt när tex flingor riktar sig till barn med chokladsmakande frukost med extremt mycket socker, eller att människor dricker sig fet av energidrickor och läsk.

När det gäller alkohol så far många människor illa av det, och det bör absolut vara mer reglerat om de gick. Problemet är att det går att göra alkohol hur lätt som helst med väldigt lite redskap, vilket gör frågan mycket mer problematisk än att förbjuda företag att rikta reklam angående onlinecasinon till barn.

Av Lemasive
Skrivet av Selmalagerlöf:

wow, tack för länkarna...

dock så har det du länkat inget med dina påstående att göra eller källan jag frågar efter.

Mods: Verkar som TS argumenterar bara för sakens skull, inga konkreta bevis har visats på de påstående han har sagt under hela trådens längd (kan ha missat något).

§1.1 Var trevlig och respektera andra.
(TS är uppenbarligen respektlös mot folk, läs inlägg)

§1.2 Uttalanden som kan uppfattas som stötande eller kränkande är inte tillåtna. Argumentera gärna, men låt det inte spåra ur till pajkastning.
(TS argumenterar för sakens skull och har inget konkret att argumentera om)

§1.5 Att uttala sig provocerande endast för att reta upp andra (så kallat trollande) är inte tillåtet.
(TS är uppenbarligen ett troll som sätter folk mot varandra genom att argumentera för sakens skull)

§1.6 Meningslösa inlägg som inte för diskussionen framåt är förbjudna. Detta omfattar inlägg som utan vidare motivering uttrycker medhåll eller missnöje. Andra exempel är länkar utan beskrivning eller sammanhang samt inlägg som enbart innehåller citat. Memebilder och andra roliga bilder för nästan aldrig diskussionen framåt.
(Svar på §1.2, §1.5)

Ja, man brukar missa det mesta när man inte läser länkarna, men jag såg ju ditt syfte redan tidigt och därför jag svarade som jag gjorde.

http://www.psykologiguiden.se/rad-och-fakta/barn-och-familj/b...

"Det har också visat sig att det skapar en större otrygghet hos barn att utsättas för upprepade separationer, eller hot om sådana, än att vara med om en enda definitiv separation (som vid adoption, eller dödsfall)."

Du efterfrågade om det var så att man lämnar barn så tidigt som ett års ålder, om du inte vet är det INTE en norm i världen. Men som sagt du var ju endast ute för att försöka skapa konsensus och inte argumentera så egentligen bör du ju bli avstängd själv med din logik : )

Av Lemasive
Skrivet av Selmalagerlöf:

var hittar du dessa uppgifter?

Samma som ovan, källa?

återigen.. källa?

källa?

vill gärna ha källor på dessa påståenden är du snäll.

Hejsan, vi tar och länkar lite då eftersom du inte vet hur man googlar. Jag står gärna till tjänst med det, då jag vet att du är ärligt nyfiken på om det stämmer, istället för att skriva källa 4 ggr på 20 ord.

http://www.dn.se/sthlm/fler-barn-borjar-forskolan-redan-som-e...
https://www.svt.se/opinion/barn-som-lamnas-pa-dagis-for-tidig...

"Erfarna barnläkare som professor Hugo Lagercrantz och Salomon Schulman säger att svenska barn sedan flera decennier verkar må allt sämre även i jämförelse med barn i andra västländer: ”Allt fler barn beskriver oro, livsleda, sömnsvårigheter och smärtsymtom. Desperationen speglas i deras ögon.” (DN Debatt 2010-05-15)"

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-skadligt-for-barn...

http://www.aftonbladet.se/debatt/article14794301.ab

Om du vill prata mer om detta kan du starta en separat tråd.

Av Lemasive
Skrivet av Jonny Myran:

Hatar full frys och dylik smörja, men fortsätt med dina påhopp och halmgubbar du. Du borde för övrigt jobba på dina uppenbara svårigheter med att acceptera att andra har åsikter som skiljer sig från dina, och att meningsskiljaktigheter inte nödvändigtvis betyder att andra är dumma i huvudet eller inte kan sätta sig in i dina övermänskliga tankebanor.

Liknelsen var dessutom inte särskilt undermålig, eftersom den i princip går ut på samma sak: enorma ansträngningar för ett problem som ett extremt fåtal lider av (som dessutom är självförvållat).

Här har vi en ur grupp 1 som vi diskuterade tidigare, det fetmarkerade visar att han anser att barnen har ett eget ansvar för att företag utnyttjar dem.. Denna person har också gått över i att jaga mig som person enbart istället för att diskutera eller argumentera.

Av Lemasive
Skrivet av AnXeZ:

Lägger inte mer kraft efter detta inlägg.

Jag är väldigt förvånad över att moderatorerna inte har stängt eller rensat tråden.

Jag var med och läste hela ""Utbildning = Intelligent" som du skapade för en månad sedan.

Pitching people against eachother for your own amusement.

Troll.

Nej, jag anser att konflikt skapar ärliga argument. Du och jag är olika personer, du söker konsensus i gruppen och att alla skall dra åt samma håll medan jag hellre har en argumentation eller diskussion som gynnar i längden. Om du blir provocerad av mina inlägg, vilket du uppenbarligen blir är det enbart för att du inte klara av att distansera dig känslomässigt och jag kan bara beklaga men att skrika troll utan att diskutera din syn på ämnet är enbart lathet och kommer antagligen av en olustkänsla att inte kunna argumentera för din sak.

Av Lemasive
Skrivet av AnXeZ:

Din summering gav mig flashbacks till en del i "Parks and Recreation"

Parks and Recreation

"That seems like an unfair phrasing"

Du har förvrängt allt som har sagts i tråden och summerat det som gynnar din ståndpunkt.

Läst hela tråden men inte varit med i diskussionen innan detta men jag är nu helt säker på att du trollar.

Edit: Ord

Jag förstår, vad exakt är det du inte håller med om när det gäller grupp 1 antar jag?

Av Lemasive
Skrivet av Exxovion:

Men tyvärr är det inte många föräldrar idag som tar sitt ansvar för barnen. Många lägger över ansvaret på dagis/skola.

Till saken hör ju att Sverige är det land där flest människor vill bli av med sina barn så fort som möjligt, det finns VÄLDIGT få länder om ens några som sätter sina barn på dagis vid 1 års ålder. De flesta länder och utländska barnpsykologer anser det vara extremt olämpligt, men så är det i Sverige 2017. Det är så många själviska människor som skaffar barn för att det är något man bör göra, eller för att man råkade vara kär i några månader och man saknar konsekvenstänkande. Som vanligt är det barnen som får lida.

Av Lemasive

För att sammanfatta för de som läser slutet av tråden.

Grupp 1

De som gärna ser att barn fortsatt blir en målgrupp för aggressiv marknadsföring och beroendeframkallande belöningsspel där microtransactions är huvuddelen av företagets inkomster och argumenterar emot ett förbud eller reglering av spelmarknaden. Dessa anser att barnen får skylla sig själva om deras föräldrar inte tar en aktiv del i deras uppfostring eller är okunniga om de effekter som liknande spel har på människor och speciellt barn.

Barnen har ett eget ansvar, även om det är psyklogiska triggers i div mobilspel eller online som gör att de betingas att betala och i vissa fall stjäla pengar från andra för att köpa saker.

Grunden i argumentet hos grupp 1 är att man inte skall förbjuda något alls eller så lite som möjligt och att om de tycker att det är kul skall det vara tillåtet.

Grupp 2

Anser att barnen är offer för både dåliga föräldrar, grupptryck, marknadsföring och kan hamna i ett beroendeträsk som kan förstöra skolgång och skapa negativa triggers som finns med i hela livet. Där ledordet är att man måste reglera eller förbjuda vissa spel för ungdomar eller barn, att det kan vara negativt att spela casino eller lotteri som 7åring.

Grupp 3

Anser att problemet inte finns.

Av Lemasive
Skrivet av Jonny Myran:

Ja vi bör verkligen lägga energi och pengar på att göra alla hjälmar kometsäkra, även om det bara är en person om året som blir träffad.

Jag använde den undermåliga liknelsen som du uppenbarligen uppskattade. Börjar förstå vad det är för människor som gillade full frys.

Av Lemasive
Skrivet av Grönahunden:

jaha ja fick uppfattningen att du blir förorättad om man inte tycker som du ?

dom flesta personer som säger "dumma saker du kan tänka dig" tycker troligen inte att det dom säger är fel eller dumt,

varför ska man lägga ner energi på att ta en konfrontation med nån "dum" som definitivt inte kommer att ändra sig?
om nån på din arbetsplats hade uppfattningen att jorden är platt, hur skulle du bemöta det.

Varför tror du att man tar konfrontationen för den dumma personens skull? Varför tror du man skulle vilja ändra den personens tankesätt? Det är ju den bästa reklamen man kan få för sina argument?

Av Lemasive
Skrivet av Jonny Myran:

Men vad är det du inte FÖRSTÅR!? Vissa hjälmar kan man inte lita på, och därför måste vi förbjuda kometer!

Eller reglera vilka som säljer hjälmar och vilken standard de har, men men.

Av Lemasive
Skrivet av Barren Wuffet:

@Lemasive: Halmgubbar, halmgubbar överallt.

Nej. Barn får gärna ha mobiltelefoner och datorer för min del men deras åtkomst till mikrotransaktioner och digitala köp ska begränsas eller spärras av deras förhoppningsvis ansvarsfulla föräldrar.

Ok, så du håller alltså med att spel med MT bör ha 18års gräns?

Av Lemasive
Skrivet av Zargoz:

@Lemasive: Hur får dessa minderåriga barn tag på pengar att betala över Internet med? Var är föräldrarna? Mina barn skulle aldrig kunna handla något över nätet utan min vetskap.

Dina barn har alltså inga pengar alls? De har inte tillgång till din dator eller mobil någonsin? De har inte tillgång till din bostad där du förvarar din plånbok? Det är helt omöjligt eller?

Av Lemasive
Skrivet av Grönahunden:

verkar som TS undviker just den detaljen. @Lemasive: ser du dig själv som en idealist ?

jag får känslan av att du tycker att du är den ända smarta personen i denna tråd alla andra har inte fattat vad du pratar om eller har något annat fel

Jag tror väldigt många förstår, men väldigt få av de som förstår vill ta en diskussion om ämnet eftersom det alltid hamnar i sidleds för att några få människor som är vana att alltid skriva utan någon direkt kunskap känner sig förorättade och börjar med rejält av OT.

På samma sätt som någon människa på sitt jobb sitter på fikarasten och säger de mest dumma saker du kan tänka dig, så kommer väldigt få orka ta en diskussion eller konfrontation med personen.

Jag har inte det problemet.

Av Lemasive
Skrivet av Orisons:

Problemet är snarare HUR du föreställer dig att den övervakningen ska gå till, du får gärna beskriva det i detalj, det tror jag skulle hjälpa diskussionen framåt och undvika eventuella missförstånd.

Det är såklart inte helt enkelt, men man kan ju alltid se till att spel som har content som påminner om slots/casino/lotteri faktiskt har 18 års åldersgräns. Se till att bolagen inte får rikta reklam till barn, eller att de går utan konsekvens om det är medvetna om att barn använder deras produkt.

Samtidigt bör också föräldrarna få någon konsekvens om de utsätter barnen för sådana spel/apps, på samma sätt som att man inte ger en 9åring 2-3 starköl för att få tyst på det.

Av Lemasive
Skrivet av Barren Wuffet:

@Lemasive: Vuxna är minst lika mottagliga för reklam som barn. Skillnaden är att de oftast har pengar att spendera. Barn har inte det såvida inte föräldrarna har tillåtit sina barn att köpa t.ex chests/crates i detta fallet. Där är det alltså inte företagens fel utan ansvaret ligger således på föräldrarna.

Du kan inte bli beroende av någonting ifall du aldrig har testat det.

"Jamenalltsåvadfan du kan ju ha en personlighet som är mer benägen utveckla ett beroende, ditt pucko!"

Jahaja. Har du någon källa som säger att vi med 100% säkerhet kan avgöra ifall ett barn kommer att utveckla ett beroende någon gång i sitt liv?

Nej, nu kan jag ju så klart ha fel men vet du vad jag tror? Jag tror att du eller någon vän/bekant till dig vars barn har löpt amok med föräldrarnas kreditkort på mikrotransaktioner och vill nu beskylla företagen.

Så inget barn skall ha tillgång till mobil eller dator enligt dig? Är det kontentan?

Av Lemasive
Skrivet av Grönahunden:

nu står det ju age 13+ och sen går det ju att stänga av köp i spel på både IOS och android.

Hela diskussionen handlade om CS:Go eftersom ni inte klarade att tänka ett litet steg längre alltså nämnde jag 17+ uppenbarligen. Länken visar ett MT spel som är extremt populärt som har 13 år som åldersgräns, och jag la till den för att ni uppenbarligen inte kom till det steget själva.

Av Lemasive
Skrivet av Orisons:

Ja, men du hävdade ju bestämt att det inte räcker? De "spelbolag" du nämner, antar att du menar t.ex Valve här då. Regleras ju redan iom att det är åldersgränser på deras produkter, precis som svenska spel har åldersgräns.

Vi kan ju ta svenska spel som exempel, trisslotter har åldersgräns för att köpas. Vi kan med stor sannolikhet anta att ett antal omyndiga i sverige skrapar triss dagligen trots det. Precis som att underåriga spelar datorspel som de inte har åldern inne för.

Vi skulle kunna reglera detta hårt, som du är inne på, men kan du föreställa det vilken gestapo liknade samhälle det skulle krävas för att säkerställa att den som köper produkten också är den som använder den hela tiden, och ingen annan.

Jag anser inte att det är värt det, det system vi har nu med åldersgränser och personligt ansvar är rimlig och to.m önskvärd.
Annars är det snabbt hänt att vi hamnar i ett samhälle som liknar Kina eller Nordkorea, ingenting jag önskar mig, även om det innebär att den del människor drabbas av spelproblem.

Hur svårt skall det vara, om du vill köpa saker via ett spel måste det godkännas via snigelpost eller BankID. Problemet med MT är att det går snabbt, det går fruktansvärt enkelt. Frågan är ju om det är värt att offra en del av en generation till aggressiv marknadsföring utan konsekvens och säga att föräldrarna är de enda som skall ta ansvar i samhället.

Av Lemasive
Skrivet av Selmalagerlöf:

lol, detta +1 finns en anledning till varför spel har rekommenderad åldersgräns. att föräldrarna skiter i detta är deras problem.. inte spelutvecklarnas.

+1337 asså bah kan inte tänka att det finns andra spel, HÖHÖ 17+ är ju myndig.

https://www.commonsensemedia.org/app-reviews/clash-of-clans