Inlägg

Inlägg som Lemasive har skrivit i forumet
Av Lemasive

@Edisonn: Budget?

Av Lemasive
Skrivet av Andreaz1:

Jag försöker men du svarar ju inte på något av det vi skriver till dig. Ganska svårt att föra en diskussion då. Kopierar in mitt förra inlägg här igen eftersom jag adderade mer efter att du hann svara:

Du svarar ju inte på något av allt det han skrev. Menar du att du kan precis lika mycket om ett visst ämne som någon som har läst om det ämnet på högskolenivå i 3 år, 5 år eller ännu längre? Att kunna omvandla informationen du tar in till skrift och tal är en enorm del av utbildningen, vare sig du skriver en tenta, håller muntlig presentation, ge patienter läkemedelsråd eller något helt annat. Varför smutskastar du det så?

Du försöker ju inte ens formulera några svar varken till mig eller @Ziddie, så länge du inte gör det kan jag inte göra något annat än att hålla med honom.

Jag tycker jag var ganska klar med att jag inte har något problem med människor som har en utbildning, jag har ett problem med människor som tror att en utbildning gör att man blir mer intelligent eller förstår mer om omvärlden. Nu pratar vi såklart om högeskolestudier osv.

Sedan att du anser att det är ett mått på intelligens att omvandla information till text har jag inte något direkt svar på, det rör sig ju om i 90% av fallen om rent plagiat som är "ok".

Av Lemasive
Skrivet av BigganD:

Sedan finns det olika sorter av intelligens.. Man kan vara intelligent men sakna social intelligens.

Nej, man kan vara duktig på något specifikt som vissa misstar som intelligens. Intelligenta människor kan dock välja att gå utanför normen, vilket ses som avsaknad av social kompetens.

Av Lemasive
Av Lemasive
Av Lemasive
Skrivet av Bad Habit:

@Lemasive:

Hur vet du att lärarna är usla om du inte utbildat dig?

Jag anser, motsatt till dig, att det är förkastligt att inte plugga och ta chansen en överväldigande av världens befolkning inte kan. Ett sjukt slöseri att inte utbilda sig och då inte kan påverka något nämnvärt och bli bitter för att ingen lyssnar..

Antagligen för att jag har läst lärarprogrammet och har varit ute i skolor och träffat kollegor. Jag hoppade av efter att jag märkte den extremt låga kvaliteten på div studenter/lärare och det på många ställen, började med daytrading istället och nu lever jag bra ändå.

Av Lemasive

@Ziddie: Du får ju gärna utveckla det där för alla, jag är rätt säker på att det du skriver är en reflex av okritiskt tänkande, men jag kan ju ha fel.

Av Lemasive
Skrivet av lorgix:

Jag har inte påstått endera av dom sakerna, så jag förstår inte vad du försöker uppnå nu.

Du skrev att det inte var speciellt utbrett, jag anser att en överväldigande majoritet av lärare i Sverige är usla. Dessa har också tillgång till barn/ungdomar i många år, det är antagligen en av de absolut viktigaste yrkersgrupperna i ett samhälle och jag menar att det alltså är extremt utbrett. Kanske är det så att du inte ser skogen, för träden?

Av Lemasive
Skrivet av lorgix:

Om det är ett särskilt stort problem vet jag inte. Du verkar ha uppfattningen att det är betydligt mycket mer utbrett än vad jag fått intrycket av.
Det finns bevisligen korrelation mellan utbildning och mått på intelligens, men att den skulle vara perfekt har jag inte hört någon påstå.

Du tycker överlag att lärare är intelligenta och inte har ett inflytande i samhället?

Av Lemasive
Skrivet av Haptic:

Studerar själv på KTH och kan delvis hålla med. Det hela beror lite på hur man definierar "intelligens" då de flesta som studerar på högskola/universitet har en spetskompetens inom det området, men kanske är betydligt sämre på andra.

Absolut så har förmodligen inte en utbildad person högre IQ en en annan som inte är utbildad, men där du säger att det är mer värt att lyssna på en person som är utbildad så är det självklart att det är så, men det beror ju på vad man de ska säga. Vill du lägga upp en strategi om hur du ska flytta 400 000 ton grus över Atlanten så lyssnar jag ju hellre på en civil ingenjör i logistik hellre än en kassör på ICA, och det har inte med deras intelligens/IQ att göra, utan det har att göra att dom kan betydligt mer i det området. Jag frågar ju inte samma ingenjör vad den dagliga omsättningen ligger på i snitt på en ica butik.

Rätt person till rätt jobb.

Fast nu är det ju tyvärr inte så det fungerar i livet, ofta är det helt fel människor på fel position.

Yrken som jag ser som särskilt problematiska är följande

Politiker
Lärare
Läkare

3 yrken som vi alla kommer i kontakt där personlig lämplighet är extremt viktig, men utbildningen är oftast irrelevant för yrket. Det krävs absolut en grundkunskap, men oftast är det fel personer på fel plats.

Läkare är ett statusyrke där de som tycker om att plugga mest gärna söker till, inte för att de genuint vill ha jobbet.

Lärare är ett yrke som de flesta som misslyckas faller tillbaka på, ofta har de känt sig förfördelade under skolgången och vill "rätta" till det och blir utbrända inom några år. Dessutom saknar de nästan alltid en djupare förståelse och högre intelligens, de blir mer fångvaktare än lärare.

Politiker rekryteras nästan alltid när de är runt 12-15 år till ett parti, där lär de sig att följa med vad eliten anser inom partiet och behöver utföra tjänster för sagda parti för att avancera. De som blir kvar är antingen extremt dumma, eller narcissistiska personligheter.

Av Lemasive

Utbildning = Intelligent?

Jag är nu 34 år och har stört mig på detta en längre tid, människor som har någon sorts utbildning tror att de är intelligenta och vad som är värre andra tror att de är intelligenta. Jag har studerat några år på SU och det var lite av en chock hur dumma människor som läser på universitetet eller högskolan är, det är precis samma sorts människor som säljer din kopp med kaffe eller jobbar i kassan på ICA. Majoriteten, och då menar jag ca 90% är svagbegåvade på nästan allt förutom kapaciteten att ta in information och omvandla denna information till text eller tal.

Problemet är inte att ointelligenta människor blir utbildade, utan problemet är att människor tror att dessa ointelligenta utbildade människor har en bättre förståelse av sin omvärld och därför förtjänar att lyssnas på mer. Detta är ju såklart andra ointelligenta outbildade som tror detta, men de är en enorm majoritet i samhället. Detta i sin tur gör att hela samhället påverkas, speciellt inom den statliga, kommunala och politiska arenan.

Nu vet jag att många som läser detta, kommer bli arga på mig för vem är jag som kommer här och tycker detta. Ni hamnar i en speciell grupp, och är det någon som länkar till Dunning kruger kan ni avstå från att svara helt och hållet.

Min fråga är alltså, är det ett problem att människor tror att bara för att någon har en viss utbildning eller position så förstår de mer om världen?

Av Lemasive
Skrivet av Cameltotem:

Aorus kortet är snyggt och väldigt tyst men två problem.

1. Coilwhine, ganska så högt och hörs då och då.
2. Dåliga klocks, måste fått historiens sämsta 1080TI. Lyckas nå 1960 mhz med full power target. Kör jag full voltage kan jag få 1970 mhz.

I spel ligger den runt 1930 mhz och är ju då runt 100 mhz ifrån vad de flesta andra ligger på. Funderar på skicka tillbaka det då coilwhine stör mig och den inte klocka så bra.

Vad ligger ni andra på för klocks?

Du kan väl lägga upp en screen på resultaten från din TI?

Av Lemasive
Skrivet av Milky Way:

Meh. Visade sig att Dustin klantat sig och skickat ett vanligt Aorus och inte ett Xtreme. Har precis fått hem det. Ska se vad Dustins kundservice kan erbjuda. Lutar väl åt att jag skickar tillbaka det snarare än tar mellanskillnaden om det blir alternativen.

Du kan ju alltid överclocka det själv, speciellt om du är sugen på vattenkylning.

Verkar som jag får det första kortet i Sverige då!

Av Lemasive

Fick precis ett samtal, eller min sambo svarade och det verkar som att det hade kommit in 4 kort till Inet och jag får ett av dem. Som jag har sagt tidigare, Inet har verkligen en grym support!

Av Lemasive

@Milky Way: Gratulerar, verkar som det är Dustin man skall välja nästa gång om det inte kommer något kort från Inet imorgon.

Själv har man ju bokat från den 28 mars, men verkar ju irrelevant då visa återförsäljare får uppenbarligen varor snabbare.

Av Lemasive
Skrivet av Milky Way:

Mitt Aorus Xtreme skickades idag från Dustin. Misstänker att det inte kommer förrän på fredag dock.

Grym uppgradering från 580!

Du har inte lust att lägga up en print på din confirmation, verkar ju konstigt att de skickar kort som inte är i Sverige ännu?

Av Lemasive

Verkar ju döden att vänta på Xtreme, funderade på att lägga 200kr mer på MSI fast det är sämre igår men valde att vänta. Frågan är om man ens får ett kort innan midsommar i Sverige.

Av Lemasive

Nu har jag inte spelat WoWs på 2 månader, men har väl aldrig varit med om ett spel som är mer P2W än det.

Av Lemasive
Skrivet av LH474:

@Lemasive: är det här ett aorus 1080 ti extreme?

Korrekt en Xtreme

Skrivet av Markram:

@Lemasive: var hittar du de här problemen? Finns det något forum?

Reddit, olika facebookgrupper, och olika teknikforum. Problemen finns, men jag har ingen aning om hur vanligt det är dvs vilken % av korten som har uppvisat problem.

Av Lemasive

@sepultura1: Eftersom jag håller koll på Gigabyte mest då jag har ett sådant kort på G så vet jag inte hur de står sig jämfört med konkurrenterna. Det enda är att det finns en del problem, som man bör vara medveten om.