Inlägg

Inlägg som Raesmus har skrivit i forumet
Av Raesmus

Tack för alla bud, fick in ett på fullpris som hämtade datorn på studs igår!

Av Raesmus
Skrivet av jens75:

Bjuder 2300kr med avhämtning.

Ledande än så länge ! Prioriterar upphämtning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raesmus
Skrivet av henkrik92:

Är detta med avhämtning eller vill du ha den fraktad?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raesmus

Budgetdator (i5 2500k + GTX970) + Skärmar

Äntligen dags att byta ut den gamle arbetshästen. Allt är inköpt i januari 2011 förutom grafikkortet som är inköpt sent 2014. Med andra ord ett par år på nacken, men gör fortfarande jobbet på mycket! CS, Fortnite, WoW osv funkar hur bra som helst på high. Spel som PUBG, BF1 och BFV upplever jag en del fps-drops i.

Chassi: Fractal Design R2 Black Pearl. Enda anmärkningen är att USB/led-huben vid startknappen är urkopplad p.g.a inköpsdefekt. Utvändiga finmaskiga fläktgaller i lite sämre skick, men annars full funktionsdugligt!

Nätagg: Corsair TX 650W V2 80+ Bronze.

Moderkort: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3.

Processor: Intel i5 2500k 3.3 GHz. Varit klockad periodvis, men körts standard absolut mest.

CPU-fläkt: Noctua NH-U12P SE2.

Grafikkort: MSI GTX 970 Gaming 3GB. Aldrig varit klockat.

RAM-minnen: Corsair XMS3 8GB(2x4GB) 1600 MHz.

SSD: Corsair Force 3 Series 120GB.

Extern HDD: Seagate 2TB. Alltid funkat OK, men är rätt seg i övrigt. Rekommenderas inte att ha spel på men film, bilder och dokument funkar bra.

Prisidé: 2500 kr. Kan tänka mig att sälja saker och ting löst om det visar sig att det finns intresse för olika komponenter. Skickas helst inte, men i sådant fall står köpare för frakt + ansvar ifall något går sönder.

Skärm 1:

Benq XL2411T, OK skick! Lagad 1 gång (lödat dit 2 nya kondensatorer för de gamla pajade). Skickas ej. Prisidé: 750 kr.

Skärm 2:

Benq 2420HDB, OK skick! Många år på nacken, men suverän som extra skärm. Skickas ej. Prisidé: 500 kr.

Förbehåller mig rätten att sälja när jag vill, till vem jag vill och till vilket pris jag vill

Ha det gott!

/Rasmus

Läs hela annonsen här

Av Raesmus
Skrivet av HC-8315:

Köpte mitt på Webhallen.
Men får du fram temperaturer på dina minnen så skulle jag bli glad å få ta del av de. Dock så har ingen av oss måtten på thermapladsen... Ännu!

Hm, kunde visst se mindre än jag trodde.

http://www.bilddump.se/bilder/20191204210326-83.254.142.69.PNG

Verkar gå rätt högt också. Fick ny skärm idag, så detta är efter 1 timmes spelande på 1440p i BF5. Vet dock inte om detta är uppseendeväckande, eller ens värt att göra något åt. Upplevde inte fläkten som högljudd heller. 'Vad tror du?

Av Raesmus
Skrivet av HC-8315:

@Raesmus: högst osäker på fe. Mitt kort vill inte visa nå temperaturer på minnet. Vet inte vad msi har gjort, men har testat flera olika program för att kunna se nåt. Bland annat HWMonitor och msi Afterburner och får inte fram ett skvatt. Kan bara avläsa frekvenserna, men inte tempen på mer än GPUn.
Utgår från de tester Gamers Nexus gjorde med msi EVOKE och och där gick minnena rätt varmt. Så ju af tycker väl att de är rätt så kvalificerat att även MECH borde få två varma minnesmoduler. Tittar man på själva kortet så ser man att den kassa monteringen av just dessa thermaplads.

Köpte du från Proshop? Jag får fram mina VRM-temperaturer i Afterburner, jag skulle kunna kolla lite på det ikväll. Säger i och för sig inte så mycket om just ditt kort, men kanske blir vi lite klokare på om Mech-korten generellt lider av dålig VRM-kylning.

Av Raesmus

Också intresserad! Har själv köpt samma kort på BF, men inte upplevt några stora temperaturproblem. Upplever du att det är ett problem?

Av Raesmus
Skrivet av Chris_Kadaver:

Håll utkik efter RX 5700 pä BF. Är själv sugen men har ingen lust att betala mer än typ 3000:- vilket det ibland går att hitta för i diverse fyndhörnor.
Sen är inte Ryzen 5 2600 det bästa valet för spelande vid höga bildfrekvenser i alla typer av titlar. Men i spel som är optimerade för att köras i höga bildfrekvenser blir det inga problem.

För att se hur hög bildfrekvens du kommer få av en grafikkortsuppgeadering så kan du ställa ner allt till low i typ 720p för att ta bort grafikkortet ur ekvationen.

Ok, blir nog det! Ska du köra eftermarknadskylning eller köra blowerlösningen?

Vet inte riktigt vad jag ska ha för processor, om det är värt att uppgradera eller om jag ska hänga kvar på 2600. Köpte den i februari så får nog vara.

Av Raesmus

Grafikkort för 1080p 120hz+ gaming

Hej!

Sitter idag på följande komponenter:

AMD Ryzen 5 2600
Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz
MSI GTX 970 Gaming

Är sugen på att byta ut min GPU, men lite osäker på om jag går overkill. Jag har främst spanat in AMD 5700 (MSIs MECH OC), men funderar på om det är lite "för mycket" för resten av riggen och för spelande. Jag har 1080p skärm och inga direkta planer på att skaffa ny, jag vill kunna spela på 120hz+ med hyffsat höga inställningar. Vad är er åsikt, rimmar 5700 bra med detta eller finns det ett bättre alternativ? Vill helst inte lägga över 5000SEK.

Tack på förhand!

Av Raesmus
Skrivet av Noocebo:

Väldigt lätt annars att hitta på egna bud för man inte är nöjd med dom som finns. Är basic på hur en auktion fungerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Du vet inte vad du pratar om. Detta är ingen auktion, detta är en annons med budgivning. Till och med budgivning vid bostadsköp innefattar så kallade "dolda bud". Läs själv reglerna för SweClockers marknad, det finns inga regler som innefattar det du pratar om.Säljaren beställer själv vilket pris hen vill sälja till.

Av Raesmus
Skrivet av PhantomFiles:

@Raesmus: Ok, vad är ditt bud?

Kan buda 3900 + frakt.

Skrivet av Noocebo:

Budet ska finnas här i tråden. Annars vet man ju inte om du bara hittat på ett bud. Har du en auktion här så ska alla bud vara synliga här

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tycker inte du ska ha så mycket åsikter om hur Ankido sköter sin auktion. Det är hens regler som gäller, inte dina påhittade föreställningar om budtid, bud via PM etc. Buda eller skit i det.

Av Raesmus

Intresserad om du bestämmer dig för att skicka!

Av Raesmus

Hur länge var det sedan du köpte det?

Jag har inte vattenkylning, så är inte intresserad av block, men behöver montera på luftkylaren i så fall, hur fungerar det?

Bor ganska nära dig, så kan eventuellt bli affär idag om allt klaffar.

Av Raesmus

Grafikkort för att matcha klockad Ryzen 2600 (4.5k, köpa eller vänta?)

Hej!

Som titeln lyder är jag på jakt efter ett grafikkort. Jag har köpt Ryzen 2600 som jag planerar att klocka med eftermarknads vattenkylning. Jag kommer uteslutande att surfa/spela. Det är mestadels 1080 som är intressant, gärna då med höga frekvenser (120+). Kan vara så att jag ganska snart vill gå på en 1440p-skärm men då är jag såklart beredd att gå ner i grafikinställningar.

Jag har sneglat på RTX 2060 som känns som ett bra köp. Dock är det många som klagar över priser, och man nämner även en ny serie från Nvidia. Jag sitter idag med ett GTX 970, och känner att det inte riktigt hänger med längre på höga frekvenser, och vill ha något nytt. Vad rekommenderas i prisklassen 4500 SEK eller under? Är det värt att vänta 1 månad på någon ny serie, eller hur ser det ut? Begagnat 1070ti kanske? Absolut inte främmande för ett AMD-kort, men jag ser aldrig någon rekommendera dem i köpråden, varför?

All hjälp mottages varmt.

Av Raesmus
Skrivet av Anders9110:

MSI B450 TOMAHAWK för 999 kr är ett bättre alternativ moderkorten du länkade har ganska klen VRM och kylning som är viktigt för överklockning.

Tyvärr inte mATX :/ Finns den i någon variant i den formfaktorn?

Av Raesmus

Bumpar tråden lite! Är fortfarande på jakt och mottager tacksamt tips

Av Raesmus

Moderkort till Ryzen 2600, mATX och modest överklockning

Hej!

Som rubriken lyder är jag på jakt efter ett lämpligt moderkort till Ryzen 2600 i formfaktor mATX. Är helt hopplös på moderkort förutom det mest uppenbara i de tekniska specarna. Jag vill kunna klocka processorn lite grann, men inget extremt, och minnena ska gå att köra i 3000 Mhz.

Betalar gärna inte mer än vad jag behöver så klart. Tittade lite på följande:

Gigabyte-b450m-ds3h

Asus-prime-b450m-k

Verkar inte vara några superskillnader rent tekniskt förutom RAID-stöd och USB-platser, men kan ju ha fel. Känns de som vettiga val? Föreslå gärna något annat också, helst i samma prisklass, men är det stor skillnad är det inga problem att gå upp.

Tack på förhand!

Av Raesmus

Bjuder 600 + Fanta + frakt för minnena!

Av Raesmus

Om du får för dig att sälja löst är jag intresserad av minnena i dator 2! Lägger ett bud på 400 kr inkl frakt för dem.

Av Raesmus
Skrivet av Penguin:

Jag gick från dubbla 27"(2560x1440) till en 34" (3440x1440 100Hz) och är helnöjd. Jag spelar mestadels FPS men det är bara att köra med blackbars om man vill undvika 16:9 (vilket man vill ) Det är väldigt tacksamt att inte ha skärmkant rakt fram och otroligt trevligt med widescreen när man spelar äventyrsspel.

Var i butik idag och testade en BenQ EX3501R och måste säga att du har helt rätt vad gäller blackbarsen. Jag hade ganska svårt att få full koll på omgivningen, men det var en häftig upplevelse! Funkar förvånansvärt bra att ha 2 fönster uppe samtidigt, bredden sväljer det rätt enkelt. Dock insåg jag att jag inte kommer kunna kolla serie/grinda wow samtidigt, men det kanske jag kan leva med Tack för din input i alla fall!