Inlägg

Inlägg som Raesmus har skrivit i forumet
Av Raesmus

Var bor du? Har tänkt byta chassi, har ett svart Fractal Design R2 som hängt med några år, men duger fint för ditt ändamål (mitt också egentligen).

Av Raesmus

Hur brukar upplägget se ut för en Minecraftkväll? Bygger man mot ett gemensamt mål eller är det bara free-roaming som gäller?

Av Raesmus

Kommer följas! Är själv sugen på att skaffa en 3D-printer, men har alltid tyckt det var för dyrt. Fungerar detta bra till det priset så kan det mycket väl bli ett köp för min del.

Lycka till!

Av Raesmus

Körde betan ca 4-5 timmar igår. Inte haft så roligt med på ett spel på vääääldigt länge! Ren och skär spelglädje.

Heist var extremt fastpaced, och Bank Job var en lagom stor bana.
Körde hotwire med några kompisar, då var det skoj, men det kändes inte seriöst med tanke på att bilfysiken är under all kritik för att kunna vila ett helt gamemode på det. Men det kändes som man var deltagande i en actionfilm med musiken och hela grejen med att hänga utanför rutan och meja ner någon som står på trottoaren med en rocket launcher i handen.

Jag tycker det är skönt utan tanks och flygplan, jag har alltid spelat mycket CoD och CS, och nu börjar detta likna något i samma stuk. Spelat ca 200h BF4 och spelade nästan uteslutande rush. Gillar inte Conquest för det är bara massa snipers och långsamt gameplay. Hardine har mindre banor och man möter fiender oftare än varannan minut.

För BF-puritaner och krigssimulatorälskare förstår jag att detta är ett steg bakåt, ett stort steg till och med. För dom som gillar fast-paced action så är detta mitt i prick!

Av Raesmus

Angående punkt 3.

Något som är väldigt roligt med CS:GO, är att många fler vapen är viable än i 1.6. Jag spelade 1.6 mycket själv, så jag förstår vad du menar med att bara 4-5 vapen gällde annars var det eco.

Kevlar och helmet gäller fortfarande, jag köper aldrig AK/M4/AWP utan det så länge vi inte force buyar, det vill säga i lägen där vi ligger under och motståndarna har 14 poäng typ. Tec9 och Five-Seven är riktigt giftiga pistoler som kan funka om man har halvtaskigt med stålar, men vill ge sig en edge mot en vanlig pistol.

SMG's har blivit mer populära, framförallt PP-Bizon och P90. Dessa vapen är exakta kopior av varandra sett till skott och rekyl (vad jag vet) förutom armor penetration. Bizon gör samma damage som P90 mot spelare utan armor, och P90 gör desto mer än Bizon mot armor.

Shotgunnen Mag7 (CT), brukar jag köpa i desperata tider, då man verkligen MÅSTE vinna en runda men inte har råd att köpa M4/Famas/AWP osv.

Metan just nu (där jag spelar, MGE-ish) är att det vinnande laget köper SMG's, fördelsvis PP-Bizon, andra rundan. Detta tillsammans med kevlar och hjälm.
Anledningarna är flera:
Till skillnad från 1.6 (där alla kills gav 300$), ger olika vapen olika mycket moneyreward i GO. En Bizon-kill ger 600$ (tror jag), medan en AWP-kill ger 100$. På detta vis kan man öka sitt economic advantage andra rundan, vilket gör pistolrundan otroligt mycket viktigare.

En annan anledning till att man inte köper AK47 eller M4 andra rundan är att OM motståndarna lyckas plocka den gubben med AK eller M4, är att då står man inför ett mycket större hot än om han plockat någon med Bizon (som har mycket sämre armor penetration).

Det är vad jag kommer på nu i all hast. Taktiker och strategi har jag nog ganska bra koll på till skillnad från inställningar och dylikt. Fråga gärna om du undrar något!

/ Raesmus

Av Raesmus

Vad är IPn? Tänkte vara med för första gången, så kan ha missat den någonstans.

Av Raesmus

Jo, det går att lösa. Har det själv så hemma nämligen.

Använder mig av en Astro Gaming Mixamp. Jag har dragit USB till datorn, och en optisk kabel till PS4. Jag kan med hjälp av den nedre ratten därmed justera hur mycket jag vill höra från dator respektive konsol. Om du dessutom drar en 2.5 mm kabel från kontrollen till mixampen så kan du prata med dina polare på PSN.

Däremot vet jag inte hur det funkar just med ditt headset, jag har själv Astro A40. Men om du kan koppla så att mic och ljud går i samma kabel, som typ på ett par hörlurar till mobilen, så ser jag inte varför det inte skulle funka för dig.

Av Raesmus

Open beta är utannonserad, påbörjas den 8/5!

Officiellt utlåtande: http://wildstar-online.com/en/news/open-beta-is-coming-may-8/

Av Raesmus
Skrivet av Alexander7938:

Vad har du för andra specs på datorn? Du kan ju testa att ta ur din GPU för att se ifall problemet kvarstår.

Moderkort: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
Processor: Intel i5 2500k 3.3 GHz. Klockad till 4 GHz
RAM-minnen: Corsair XMS3 8GB(2x4GB) 1600 MHz

Problemet existerar inte om jag stoppar i mitt gamla 6870.

Kan det vara något kompatibilitetsproblem mellan moderkortet och det nya grafikkortet eller något?

Av Raesmus

Mitt andra 280x Asus Direct CUII TOP, artefakter. Vad kan det vara?

Hej Sweclockers!

Nu börjar jag bli lite less på att skicka kort fram och tillbaka. Beställde i mitten av januari ett 280x Asus Direct CUII TOP, fick hem det och började ivrigt spela BF4.
Det funkade inget vidare, massvis med artefakter och efter en tid blev spelet ospelbart. Jag skickade in kortet på service, där de uppdaterade BIOS vilket de sa avhjälpte felet. De skickade sedan tillbaka kortet och det var värre än någonsin. Jag skickade återigen tillbaka kortet och fick beskedet att kortet var defekt, och att jag skulle få ett nytt.

Igår fick jag mitt nya kort, sätter i det, hinner inte spela mer än 30 minuter Batman: AO innan "schackrutor" kommer i ett område av 3x3cm, blinkandes. Det enda som gör att jag får bort det är att starta om spelet. Jag surfar på sweclockers, och jag får något liknande på hemsidan.

Eftersom detta är andra gången, börjar jag fundera. Är det min dator som det är fel på? Jag har haft ett 6870 i 2 år och det har funkat helt perfekt, aldrig varit några problem som är värda att nämna. Det verkar vara ganska vanligt med problem med just denna modellen jag har (280x direct CUII), men jag lyckas inte riktigt fastslå vad lösningen kan vara förutom att RMA (något jag verkligen vill undvika då det börjar bli tröttsamt att skicka fram och tillbaka kort).

Är de senaste drivisarna stabila? Kan man uppdatera BIOS och se om det är problemet? Eller är det bara att skicka in skitet och gå över till Nvidia?

Tacksam för hjälp.

//Raesmus

Av Raesmus

Lite OT, men får man fråga vad du spelar in för något med mikrofonen? Streamar du eller?

Av Raesmus

http://eaassets-a.akamaihd.net/battlelog/prod/emblem/346/241/256...

Svängde ihop denna. Insåg när jag var klar att jag gjort det lite väl litet, men orkar nog inte göra om det igen. Använde 20 lager av 40.

Av Raesmus

Har stått i samma situation som du. Runt 3k, men man vill ju hellre lägga mindre om man kan komma undan med det, utan att tumma för mycket på vad man får. Om man utgår från 280x, så kan man lägga till typ 800 och få 290 med ref-kylare, ytterligare någon 100-lapp och du har lite bättre kylare. Det är frågan om det är värt med den extra tusenlappen för 8-10 fps. Jag valde att stå kvar på 280x, och ta "det bästa" i den kategorin.

Inet fick äntligen in 280x DCUIIT idag så jag beställde ett på direkten. Det fick väldigt bra betyg av sweclockers i deras recension.

Här är länken till kortet: http://www.inet.se/produkt/5410031/asus-radeon-r9-280x-3gb-di...
Här är länken till recensionen: http://www.sweclockers.com/recension/17729-radeon-r9-280x-fra...

Av Raesmus

Highjackar tråden istället för att göra en ny och hoppas jag får lite svar!

Sitter i liknande situation, dock är min budget runt 3k.
Jag har tittat på http://www.inet.se/produkt/5410031/asus-radeon-r9-280x-3gb-di... . Är det det bästa runt 3k eller finns det något som ger bättre prestanda? Jag är ute för mest "bang for the buck" i prisklassen och kan tänja uppåt 5-600 kr på gränsen om det verkligen gör stor skillnad.

Jag sitter för nuvarande med ett Fractal Design R3, med dugligt luftflöde i burken, men har planer på att kanske byta till ett Bitfenix Prodigy med lite mindre plats i, då jag antar att värme kan bli ett problem? Annars kanske 290 serien hade varit nått att titta på? Är så klart öppen för Nvidias kort också, har bara alltid haft AMD av någon anledning.

Vad tror ni?

Av Raesmus
Skrivet av srekcolcews:

Finns det någon här på SC som har lite erfarenheter av det här tangentbordet?

Det enda spelet jag spelar är Battlefield 4, och jag spelar ganska mycket men jag sitter och surfar ganska mycket också!
Har aldrig haft ett mekaniskt tangentbord förut men jag är ganska säker på att jag skulle tycka om det väldigt mycket. Har förut testat några mekaniska tangentbord på Mediamarkt och då tyckte jag om skriv-känslan!

Om någon av er har eller har haft det här tangentbordet och hade kunnat tänka sig att dela med sig utav sina tankar, så hade jag varit evigt tacksam!

Vill helst bara veta om tangentbordet lämpar sig väldigt bra för gaming!

/Jocke

Jag sitter med tangentbordet just nu. Tidigare referenser är Steelseries 6gv2 (ett med svarta brytare och ett med röda brytare). Jag skulle nog säga att jag tycker om röda bättre till gaming. Enda anledningen att jag inte byter tillbaka är att det lyser lite mysigt tillsammans med min Deathadder och att det har en usb-ingång i sidan vilket är väldigt praktiskt!

Jag tycker inte om ljudet särskilt mycket, nu när jag sitter och skriver och tänker på det stör jag mig på det. Jag spelar inte jättemycket BF4, men när jag spelar Counter Strike tycker jag inte om det. Detta för att man ibland vill smyga fram åt sidan, och trycka på strafe-knappen många, små gånger (om du förstår hur jag menar). Eftersom blåa switchar har en liten bula i precis innan knapptryckningen registreras blir det lite irriterande, och röda hade varit bättre.

Däremot är dom sanslöst sköna att skriva på. Dom är väldigt lätta att trycka ner och ger ett skönt ljus. I tider där jag inte spelar särskilt mycket Counter Strike och inte gör små, snabba tryckningar är det väldigt trevligt tangentbord överlag, om man sitter med hörlurar eller bor själv (min sambo har klagat en del). Folk kan säga vad dom vill, men backlight är riktigt trevligt och jag tycker det ser nice ut.

Av Raesmus
Skrivet av SimonMattila:

Skulle säga att satsa på Radeon R9 280X

Kolla på "Produkter länkade till tråden."
Den ligger över ditt första inlägg.

Skrivet av Tinardirith:

"Nästa leverans beräknas till 2013-10-24." Kanske bör titta på en annan butik än Webhallen isf. Håller med om att han borde köpa ett 280X, klockrent. Väntar på mitt Gigabyte från Dustin, skickades i fredags.

Wow! Det gick snabbt! Tack så mycket! Siktar nog på ett från gigabyte, haft ett gigabyte 6870 oc ett tag nu och varit supernöjd med det.

Av Raesmus

Nytt grafikkort (2500-3000:-)

Hej!

Går i grafikkortköpartankar, och nu tänkte jag slå slag i det lagom till BF4 kommer ut.

Nuvarande specs:

i5 2500k 3.3ghz (klockad till 4.0 ghz)
8gb 1600 MHz ram.
Corsair 650w TX

Vilket kort ger mig bäst prestanda/krona i klassen 2500-3000? Vill helst lägga så nära 2500kr som möjligt, men finns det en prestanda-"spike" strax över 3000 går det. Många pratar om 280x, men vilken av varianterna ger bäst pris/prestanda?

Tack på förhand.

// Raesmus

Av Raesmus

Vaknade i morse, hade sedan länge tröttnat på att vänta på HS och återvänt till LoL. Nu låg där 2 keys i mailen! Helt sjukt Jaja, bättre sent än aldrig antar jag. Får se vad jag gör med sista nyckeln. Borde ha en samlingstråd för folk som söker.

Av Raesmus
Skrivet av Extremaz:

Hmm, saknar det svar här eller? Trodde detta projektet blev nedlagt och sålt?

Var väl ett liknande projekt, dock av en annan användare, som såldes?

Av Raesmus
Skrivet av Extremaz:

Håller med dig på alla punkterna! Köpte ett sådant ljussett själv dock från Bauhouse då man fick fjärrkontroll också, kostar lika mycket. Kan reglera ljusstyrkan också, vet inte om man kan det på ikeas.

Har samma skrivbord och 3 skärmar också, funkar faktiskt riktigt bra. Om man har skärmarna på fötterna så kan man ju vinkla dem riktigt mycket, dock har jag skärmställ nu så dem kommer lite längre fram och så men det är ju bara att putta bak dem igen då

Hur stort bor du och vad betalar du i månaden? Studenter emellan (26kvm, 4000:-, Malmö)

Ah, okej! På IKEAs finns inga sådana finesser tyvärr. Som tur är, är ljusstyrkan till belåtenhet.

Jag hade gärna köpt ett skärmställ, men eftersom jag inte är helt säker att jag vill behålla alla 3, känns det som en dum investering, speciellt när det är så kostsamt.

Jag bor i Växjö, på campus där. Jag och min sambo bor i en lägenhet med 3 rum utspritt på 53 kvadrat och den betalar vi 6450:- i månaden för, sen tillkommer el. Där jag sitter är ett rum på runt 12 kvadrat som även fungerar som gästrum.