Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa

Annonsen är avslutad

Av wzaa
Skrivet av Karazhan:

Kanske är lite utanför din budget men funderar på att sälja mitt 7900 XT som jag köpte på inets black friday rea för det jag köpte det för. 9000 riksdaler

Jo det är över budget dessvärre

Av wzaa

Söker luftkylt endast för info.

Av wzaa

Söker RX 6800, 6900, 7800

Tja, nytt försök med ny annons då jag tidigare sökte gpu i det gröna laget men har tänkt om och letar istället kort i det röda.

Främst ute efter RX 6800/6900 XT men kan även vara intressant med 7800 XT till rätt pris.

Hör av er vad ni har att erbjuda antingen här i annonsen eller pm.

Haj!

Läs hela annonsen här

Av wzaa

Har kanske ändrat mig och istället gå över till ”andra sidan” och letar efter Radeon RX 7800 XT verkar inte finnas så många begagnade men letar vidare!

Av wzaa
Skrivet av Pantburk:

Jag har bud på 6000 för mitt 3080 suprim x.
Någon som går högre? annars säljs det.

Mvh

Kör på, jag har eventuellt annat grafikkort på g.

Av wzaa

Har sett alla svar, måste kontrollera lite mått och vad som får plats i chassit innan jag hör av mig till aktuell person

Av wzaa

Söker RTX 3080/3090

Som rubriken lyder söker jag ett nytt grafikkort, sitter på GTX 1080 idag så tänker att en lämplig uppgradering borde vara 3080/3090 för en rimlig peng. Eventuellt Ti modell om ok pris.

Hör av er vad ni har för något!

Med vänlig hälsning,
Hampus

Läs hela annonsen här

Av wzaa
Skrivet av Adnerhill:

Då kommer du få en bra boost.. jag bytte från 3700x till 5800x3d, fick en sjuk boost bara där.. dubbla fpsen om inte mer.

Prio på CPU eller GPU tro?

Av wzaa
Skrivet av FreddyK:

Uppgraderade från en 10850K och 2080Ti till en R7 7800X3D, ett 4070Ti och DDR5 6000mhz, och jävlar vilken skillnad i performance.
Har bara hunnit testa Customs, Woods och Shoreline, men där ligger jag ganska stabilt på 140fps i 1440p. Stor skillnad mot dom 45-70 man hackade emellan innan uppgradering.

Och här sitter man med ett 1080, R5 3600 med 32GB ram och lirar på 1440p. Kanske dags för en uppgradering ändå...

Av wzaa
Skrivet av wzaa:

Suttit i kö sedan 08:00 imorse, fick börja om efter server restarten. Sitter i dagsläget på plats 4117 till Hellheim...totalt värdelöst.

Citerar mig själv.

Blev en ny gubbe på Inferni, köplats 688 så förhoppningsvis går det fortare än Hellheim..

Vet däremot inte om det är några svenskar på Inferni menmen

Av wzaa
Skrivet av Cyberz:

Vänte tid i detta nu 122h 47m 45s

Haha i know....suget finns där att byta till annan server men då missar man att spela med de man känner.

Av wzaa

Suttit i kö sedan 08:00 imorse, fick börja om efter server restarten. Sitter i dagsläget på plats 4117 till Hellheim...totalt värdelöst.

Av wzaa
Skrivet av Mateush:

Nu tänker jag inte säga hur man gör med fläktkurvan, det kan någon annan svara på. Men oroa dig absolut inte om att det jobbar "onödigt" mycket. Det är ju bara dess jobb, det farliga blir först vid extremt höga temps! Absolut ingen anledning att oroa sig för utan var glad att du har en bra processor

Skrivet av blackcoffee:

Ja, jag har ändrat kurvan - mest för att få datorn så tyst som möjligt i idle. Vilket också ledde till byte av kylare till en lite större Noctual-kylare.

Märkte att de va be quite fläkten i fronten som lät och gick upp i varv till och från så jsg ändrade kurva på den istället tillsvidare. Så nu låter de mindre iallafall med 40-50c i idle. Får se hur de beter sig när man drar igång nå spel.

Av wzaa
Skrivet av Flubbaduren:

Hallå där!
Jag har nu byggt en ny dator (andra gången). Allt fungerar som det ska, riktigt nöjd med prestandan och den ser riktigt snygg ut.

--Specs--

CPU: Ryzen 5 3600
GPU: Evga GTX 1070 ftw2
PSU: Corsair 550W 80 plus gold
RAM: 16GB 3000Mhz
MB: MSI x470 gaming plus max

CPU kylare: Be quiet dark rock pro 4
4 be quiet 120mm fans (2 fram, 2 bak)
Chassi: Corsair 275R Airflow.

Dark rock pro 4 har jag custom fan curve
35%- hela tiden upp till 45c
50%- 55c
75%- 65c

Nu kommer jag till varför jag gör denna "post", det är så att min Ryzen 5 3600 hoppar i temperatur som om den tagit något olämpligt. Jag har läst att det är ganska normalt att nya 3rd gen Ryzen har temp spikes i idle pga windows processer och sådant som händer i bakgrunden och att allt under 95c är "safe".
Men med min jätte stora cpu kylare tänkte jag att jag bör få ganska bra temps med en lite aggressiv fan curve, men temps hoppar riktigt mycket må jag säga.
idle utan att röra något så hoppar den 42c-56c-45c-38c-58c-40c. Det är ju ganska stora hopp ibland med 20c hopp.
Om jag öppnar windows store så kan cpu:n hoppa upp till 68c.

Provade med att göra en snabb tweak på windows power plan, med min cpu usage 5%(default) och max cpu usage 99%(100% default), vilket droppade ner cpu temps på stadigt 32c-39c med normalt användade.
voltage innan denna ändring hoppade mellan 1.006v - 1.475.
efter power plan edit hoppar den mellan 0.906v - 1.006v och detta tyckte jag var helt okej när jag bara kollar youtube osv. med stadiga låga temps.
Men konstiga saken som händer här efter power plan edit att när jag startar något program som firefox, skype, discord så kanske jag går upp i 38c max och 1.006v max.
men så fort jag öppnar en windows app som Settings, windows search, windows store, Microsoft edge så hoppar temps upp till 50-60+ och 1.475v.

Jag är relativt ny till PC bygge och har aldrig brytt mig om voltages och sådant.
Jag har oftast bara öppna HWinfo, om cpu:n aldrig stiger över 65c så är jag golden (dock alltid kört egen fan curve för lägst temps jag kan få).
så dessa temp spikes, höga voltages är lite läskigt.

Så frågan är, är detta verkligen safe? Ska jag byta ut min dark rock pro 4 mot en AIO eller bättre kylare?
eller ska jag helt enkelt ta bort min edit på windows power plan så CPU:n kan göra sin sak och skita i temps som hoppar överallt?
eller ska jag behålla min edit, och kanske se om man kan fixa så att den inte boosta skiten ur sig själv bara för att jag öppnar windows settings eller windows store?

Allt är nytt i datorn, samt så har jag OCD så rätt så nojig när det gäller saker som temps.
samt att jag inte förstår ett dugg om allt annat än bygga datorn.
Så hade varit trevligt om någon med mer "insight" hade kunna fått min oro att lugna sig.

Skrivet av PatrickP:

@Flubbaduren: Asså det är en ganska maffig kylare du har, men sanningen är att Ryzen 3000-serien hoppar väldigt mycket i temperatur. Jag har också en 3600 och har suttit lite i idle nu (öppnat webbläsare, kollat youtube etc) och har legat mellan 39-58 grader. Jag har dock satt min CPU-fläkt på att snurra på ca 450 RPM hela vägen upp till 65 grader, vilket i praktiken innebär att vid låg belastning så behöver fläkten aldrig variera i hastighet. Jag har en Dark Rock Slim, så tycker du definitivt borde ha bättre temperaturer, har du testat att montera om den med ny kylpasta och/eller undervoltat den lite?

Men för att svara på din fråga. Ja, jag har förstått det som att detta verkligen är helt safe på en Ryzen

Hur har ni ändrat fläktkurvan? Sitter på ett MSI B450 Gaming plus max själv och min cpu fläkt jobbar onödigt mycket i idle känns de som

Av wzaa
Skrivet av PatrickP:

@Andreyas86:

Jag har också en Ryzen 3600 och den hoppar också en del i temp, framförallt vid idle/låg belastning. Det är vanligt att den gör det och inte ett problem i sig. Däremot kan det såklart vara jobbigt att CPU-kylaren varvar upp och ned, detta har jag löst genom att sätta en helt platt fläktkurva hela vägen upp till typ 65 grader (kommer inte ihåg exakt gradtal, men satte den så högt att fläkten helt enkelt snurrar i samma RPM oavsett om jag inte gör något, slösurfar eller tittar på Youtube etc). Det är bara när jag drar igång något krävande som CPU-fläkten (och chassifläktarna) börjar snurra snabbare.

Vad har du för moderkort och hur ändrade du fläktkurvan?
Sitter med samma processor med ett MSI b450 gaming plux max och tycker cpu fläkten går lite väl snabbt i idle.

Av wzaa

Delarna såld.

Av wzaa
Skrivet av bushel:

Svarar han inte så kan jag ta den för 1500 utan nätagg

Du har pm.

Av wzaa

@Darctanz skriver till dig på pm strax.

Av wzaa

Noterat @Darctanz