Inlägg

Inlägg som anon182011 har skrivit i forumet
Av anon182011

Konstig uppsatart av datorn samt BSOD!

Hej.

Ibland när jag startar upp datorn så står det "A2" längst ner i högra hörnet, sedan försvinner det och en text säger till mig att sätta i reparationsskivan och fixa. När jag då startar om datorn så brukar det funka. Jag har testat att köra reparationsskivan men det är nästan som att min ssd inte känns igen. Riktigt segt att starta om datorn några gånger vid varje uppstart iaf.

Ibland får jag även BSOD med motiveringen NTFS, det har med hårddisken att göra va? Jag har en corshair nova 2 60GB, är det något med glapp i sladden eller liknande? Vågar dock inte öppna datorn och kolla, då datorn bara är några månader gammal så vet jag inte om jag vill öppna den ifall garantin upphörs då. (Köpt från komplett)

De två problemen har iaf med hårddisken att göra (tror jag). Finns det något sätt att fixa det? Drivrutiner till min ssd har jag letat efter men utan lycka.
Hjälp uppskattas! :]

Av anon182011

BC2 var nära på perfekt. Jag har kört det i över 350 timmar och är maxlevel medans jag slutade köra BF3 efter bara 60 timmar. Det beror på smak helt enkelt.

Av anon182011
Av anon182011
Skrivet av LinuC:

Du kan även göra som någon ovan sade så kan du ju även testa att installera om de drivrutinerna som fungerade, och då ta bort de nuvarande för att se om det hjälper.

Yes, får göra det imorgon. Jag tror nog det är Nvidias beta drivers som spökar.

Av anon182011
Skrivet av LinuC:

Det problemet brukar dyka upp om sladdarna inte riktigt sitter i, men eftersom det löser sig med omstart för dig så kanske det inte är det. Men testa även stoppa skärm kabeln i en annan port på grafikkortet och skärmen om det går, eller kolla så den sitter i ordentligt.

Annars kan det alltid vara en idé att kolla temperaturerna, speciellt om det inträffar när du spelar.

Om vi säger att sladden mellan datorn och skärmen glappar, kan mitt symptom inträffa då? För den sladden är inte top notch om man säger så.
Om jag ska kolla tempen, vilket program ska man köra då? Och vad är normalt? Det inträffar för övrigt aldrig när jag spelar utan bara på skrivbordet, eller vad man säger.

Av anon182011
Skrivet av netbuddy:

Låter jobbigt. Det kan ju vara ett par olika saker, grafikkortet, skärmen, kablar, ev kanske nätagg eller minnen.
Det du måste göra är att felsöka, testa med en annan skärm, ett annat grafikkort osv. Kolla så att det inte är glapp i någon kabel nånstans. Kontrollera att skärmkabeln fungerar.

Har du isntallerat något konstigt nyligen? Kan ju vara mjukvaru relaterat, felande drivrutiner eller liknande.

Nja, så farligt är det inte. Den börjar ju helt plötsligt blinka och man restartar direkt. Det har ju även bara hänt 4 gånger, men ja, det kan ju inte direkt vara bra att manuellt starta om den heller. Skärmen tror jag inte det är, men annars vet jag inte. Jag har även inte möjlighet att byta grafikkort för att testa. :/

Jag laddade ner Nvidias senaste drivrutinerför ett tag sen. Kanske är dem?

Av anon182011

Ny dator kraschar regelbundet, hjälp! (Väldigt konstigt)

Köpte min nya dator i julas från komplett, färdigbyggd och den har funkat prima hittills....föräns nu. Nu på senare dagar så har bilden helt plötsligt börjat blinka gult och lila, nästa så att man får ett epilepsianfall av skärmen. Jag har provat att starta om skärmen, den är det inget fel på tror jag inte. Utan datorn blinkar som fan och man kan inte göra något, ända alternativet är att starta om med restart knappen manuellt på datorn.

Väldigt tråkigt då den är helt ny.

Den innehåller ett:

GTX 560 gainward
i5 2500k
MSI H61
Nätagg på 550 w (Vet ej vilken modell.)
En corsair ssd nova 2 och en vanlig hårddisk.

Kan det vara att något är löst? Eller något virus? Datorn funkar ju när man startat om den. Dock har det bara förekommit ca 3-4 gånger. Men man anar ju att något är fel.

Av anon182011
Skrivet av robalm:

Efter du installerat den nya kan du ta bort hela gamla "nvidia mappen"

Chill, då vet jag det. Tackar!

Av anon182011
Skrivet av SeF.Typh00n:

Det behöver du inte. Bara installera och köra.

Mjo, men tar ju upp utrymme. Nu handlar det ju liksom om typ 100 mb men ändå, jag är försiktig med utrymmet på min ssd.

Av anon182011

Behöver lite hjälp då jag är ny med hela drivers grejen.

Jag installerade nyss de nya drivers för mitt gtx 560 men de gamla finns ju såklart kvar då. Hur tar jag bort dem? Eller behöver jag göra det överhuvudtaget?

Av anon182011

Hörlurar: Logitech G35
Mus: Razer deathadder
Tangentbord: Razer lycosa
Musmatta: Qpad - komplett

Min mus är begagnad och rätt sliten så jag skulle vilja ha en G700 och en stor Tyloo LE musmatta!
Headsetet är jag för övrigt riktigt nöjd med. Köpte det på releasen och kåporna är rejält slitna, men de levererar som aldrig förr. ^^

Av anon182011
Skrivet av Osterberg1985:

Det är en kanonskärm för det priset, använder själv 2 skärmar varav en 24" Benq. Man får mycket för pengarna. Sen HDMI kabel kan du i stort sätt köpa vad som helst som finns hos någon av elektronik kedjorna. HDMI skickar ut digitala signaler så om du köper en kabel för 100spänn eller 300 spänn spelar nog ingen större roll på en skärm som denna.

Blir nog den skärmen trots allt. Nu när den är så prissänkt så blir det mycket för pengarna eftersom jag inte tycks hitta en lika billig och bättre. Blir att köpa till 2 hdmi sladdar då eftersom jag ska köra ps3 på den också!

Tackar så mycket för svar.

Av anon182011

Tips på monitor för runt 1400 kr + hdmi kabel tips

Födelsedagen kryper fram om ett par veckor och jag är i behov av en skärm för runt 1400 kr. Då jag fick en dator i julklapp så får skärmen inte kosta mer än 1500 kr. ^^

Krav är 1080p och HDMI.

Behöver även tips på hdmi kablar som funkar. Jag har sökt runt och alla ser rätt snarlika ut, men de kostar olika. Länka gärna ett par billiga sladdar tack! :]

Hade tänkt på denna skärmen:http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=656424

Men jag kan inte särskilt mycket om skärmar i allmänhet. 1,5k kanske inte är en så stor budget, men man får gå på det man har.

Av anon182011
Skrivet av Karaff:

Troligen något virus eller trasig på något vis, en dator med den specsen är inte så slö..

Skulle tro att processorn är överhettad eller att något annat har gått sönder då datorn blir varm på vänstersidan utan att fläktarna går på. Fläktarna är nog döda.

Men jarja, var nog ett par månader sen jag startade den. Har en stationär nu.

Av anon182011

Söker intressanta spel. Kom med förslag!

Jag har:

4 choal
33% off valve
50% off L4D2
TF2 items

Steam: Kaipz

Av anon182011

Orgroth för fasen! xD

Av anon182011

Okej, det blir ju lite osmidigt. Men det får man la leva med. ^^

Av anon182011

Hjälp med att byta hårddiskar till primär och sekundär (C: och D:)

Jag har precis köpt en dator med en ssd och en vanlig hårddisk. Jag vill bara ha windows och ett fåtal program på ssdn men allt jag sparar och installerar hamnar på ssdn.

Hur byter jag så att den stora hårddisken blir den primära? (Med bibliotek och filer etc)

Av anon182011

Har en kompis som har haft rätt mycket problem med v2 sibiera. Tror att det berodde på glapp i sladdarna. Micen är väl även borttagbar? Det kan också orsaka glapp = brus.

Av anon182011

Fick precis en kolbit som jag gärna byter bort!