Inlägg

Inlägg som anon182011 har skrivit i forumet
Av anon182011

Köpte in ett ducky till jobbet för något år sen, hade samma problem. Det kallas spring ping tror jag. Det har blivit bättre ju mer jag har använt det dock. Tror inte det är ett produktionsfel.

Av anon182011

Lånade min syrras TI-83 under första året av gymnasiet men när hon sedan ville ha tillbaks den så använde jag en gratis avancerad miniräknare samt grafritare på mobilen. Funkade hur bra som helst. Under prov så fick jag låna en riktig miniräknare så det var inga problem.

Apparna hette Calc2M och Quick graph.

Av anon182011

CS är ett spel man lär sig med tiden. Det är bara att spela så lär du dig efterhand. Oftast blir man inte "bra" på cs förrän efter flera hundra timmar så ta din tid med spelet. Ett tips är att spela mycket deathmatch i början så att du får in vanan att skjuta när du står still och faktiskt kunna kontrollera din spray.

Många nybörjare gillar även av någon anledning att titta ned i marken, håll siktet i huvudhöjd hela tiden. Kommer inte på så mycket mer. Det mesta plockar man upp genom att spela. Adda Paikz på steam om du behöver hjälp med något.

(Avancerat)Länkar till hur man drar musen för att skotten ska sitta rätt:
http://csgoskills.com/wp-content/uploads/AK-47-Recoil-Compens...
http://csgoskills.com/wp-content/uploads/M4A4-Recoil-Compensa...
http://csgoskills.com/wp-content/uploads/M4A1-S-Recoil-Compen...

Av anon182011

Jag brukade köra Opera på min gamla slöa laptop. Kanske är något du orkar testa?

Av anon182011
Skrivet av jnsson:

Helt normala. Min Noctua U12S har ungefär samma temps efter spel. Dock så är min överklockad en del

¨

Gött, tack för infon. Jag hade lite problem med installationen av fläkten då det behövdes våld i små mängder för plastplupparna att gå in. Visste inte om kylpastan påverkades av att det tog några minuter extra för mig att få fläkten på plats. Verkar vara lugnt dock!

Av anon182011

Är mina temps okej? [i5 2500k - CM Hyper TX3 EVO]

Hejsan, jag bytte bort min stockkylare och ersatte den med en Cooler master hyper TX3 Evo och undrar om mina temps är okej då det är första gången jag byter cpu kylare.

Idle: 35~
När jag kollar streams i chrome: 42~ (Ska tempen verkligen höjas så mkt av att kolla streams?)
Efter jag spelat spel som CSGO och Sleeping dogs: 60~

http://img.ctrlv.in/img/14/09/19/541c7a4ee1ed8.png

Är tempsen normala?

Av anon182011

EDIT: Spelar inte mm längre, tar bort mitt inlägg så att ingen addar mig.

Av anon182011

Gick själv över från G35 till pc360 och är sjukt nöjd, hade problem med komforten haha. Är du ute efter fet bas så skulle jag nog dock köpa ett par nya G35, även om det är tråkigt. Lurarna är bra på just bas. De går att hitta relativt billigt på rea runt 600 kr, annars funkar även Qpads hörlurar som det tipsats om innan.

Av anon182011

Uppdatering:

Hittade det här kortet. Var för billigt för att inte köpa, var billigare än 2 GB versionen haha.

http://cdon.se/hemelektronik/videocard-pci-express-nvidia-msi...

Kostade runt 2660 med koden XMAS2013.
Sjukt nöjd just nu! ^^

Av anon182011
Skrivet av vibben:

Tycker du ska fynda ett gtx 780. Eftersom du verkar inte vara öppen för Sli senare. Jag fixade mitt 780 för 3600kr på ett cdon erbjudande. Efter jul kanske du kan råffa åt dig ett för 3.3k ish

Har varit inne på ett 780 men de kostar över 4k vilket jag inte riktigt har råd med. Men ja, jag får i så fall vänta lite och köpa ett 780 vid ett billigare tillfälle / kampanj. Får nog ta och göra så.

Skrivet av Minsc S2:

Personligen tycker jag att står man och velar mellan GTX 770 2gb och 4gb, kan man lika gärna gå hela vägen och slå till på GTX 780 istället.

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/kampanjer/spel_p... kanske vore något? Vet inte hur länge erbjudandet gäller dock.
Alternativt vänta och se om det dyker upp några fina erbjudanden på GTX 780 nu i mellandagarna.

Yeah, jag får nog ta och vänta även om det är tråkigt. :/ Får nog bli ett 780, tack för svar!

Av anon182011

770 2 GB / 4 GB - Övertyga mig gärna om vad jag ska köpa

Funderar på att införskaffa ett nytt grafikkort till jul men är osäker på vilket jag ska välja. Eftersom att jag gärna vill ta del av Shadowplay streaming, gsync och nvidias drivers så är jag inne på nvidia spåret i form av ett 770. Det finns dock 2 olika modeller. Ett kort med 2 gb vram och ett med 4 gb vram.

Jag har läst på lite om skillnaden är värd 600 kr och de flesta säger att den låga minnesbussen limiterar kortet. Jag vill ju dock ha ett så framtidssäkert kort som möjligt och tänkte att 2 gb inte kommer räcka om något år. Jag siktar in mig på BF4 idag och redan där drar ju spelet 2200 mb på ultra.

Kommer 4 gb vram på ett 770 hjälpa nämnvärt i framtiden eller är det bättre att satsa på 2 gb?

Problemet är ju att det inte finns ett mellanting mellan 770 och 780, vilket känns synd. (Förutom 4 gb uppgraderingen).

Har ni några andra tips på grafikkort?

Jag tänker spela i 1080p på en ensam monitor och jag kommer inte köpa ett till 770 för SLI i framtiden. Så 4 gb är enbart för spelens krav i framtiden, inte för att spela i högre upplösning. Övertyga mig gärna om vad jag ska inhandla (Andra grafikkort inkl), jag har en budget på max 3300-ish.

Av anon182011
Skrivet av Devildoll:

lite skillnad här faktiskt.

Du kommer mista dualchannel, eftersom du inte kör par av likadana stickor.
Det resulterar i att du bara kommer ha hälften av bandbredden.
Det är alltså bättre om du köper ett 2x4 kit ( kandidat ), eller så väntar du ett tag och köper ytterligare en 8 GB sticka i framtiden.

men förutom det så gäller det som sagts tidigare i tråden.
förhoppningsvis börjar inte moderkortet grina för att du kör stickor med olika storlek.

Okej, då förstår jag. Jag tänkte nämligen uppgradera till ett 770 till jul för att spela krävande spel på max men just nu har jag bara 4 gb ram och är lite kluven på om det kommer förhindra mig i någon utsträckning. Just nu känner jag att jag väntar med att uppgradera ram och köper ett helt kit senare, hur hade du gjort?

Känns lite onödigt om det inte kommer påverka mig särskilt mycket. Mitt moderkort står i sign och det kanske är bäst att byta ut det senare och samtidigt köpa till nya ramstickor, ångrar att jag inte la mer pengar på mitt moderkort för 2 år sen. Aja.

Av anon182011

Lånar tråden lite. Gäller detta alltså för samma princip som mig då?

Har just nu kingston 1333 mhz 2 x 2GB men funderar på att ersätta ett av minnena med ett http://www.inet.se/produkt/5315220/corsair-8gb-1x8gb-cl9-1333... så att jag får 10 gb ram tillgängligt. Går detta?

(Måste göra på detta sättet då mitt moderkort bara har 2 platser och stödjer max 1333 mhz.)

Av anon182011

Hejsan, riktigt roligt projekt du håller på med! Jag är själv en nybörjare och kodar lite i XNA och är intresserad av dina verktyg. Hur har du fixat dom där olika fönstrena som du kan skriva in värden i? Är det Windows forms eller? Isåfall, är det lätt att lära sig att använda det? Hade varit riktigt hjälpsamt om jag hade fått något liknande att funka. ^^

Tackar för eventuellt svar, lycka till med spelet!

Om du även har någon bra guide på C# / XNA som har hjälpt dig mycket så är jag tacksam om du länkar den!

Av anon182011

Fick en nyckel till pc igår så har nött lite nu under senaste timmarna. Jag är en lv 16 Lancer. Riktigt kul spel faktiskt. Jag brukar vanligtvis inte fastna för mmo:s men detta gillar jag skarpt. Jag kör på Cerberus(EU).

Av anon182011

Tycker att PS4 blir väldigt mycket mer attraktiv om den står upp jämfört med liggande läge. Inte världens snyggaste men måste ändå säga att jag gillar den. Helt klart finare än första versionen av PS3 och Xbox One.

Av anon182011
Skrivet av vb:

Component/entity system etc etc

Tack så mycket för tipsen. Ska definitivt kolla in dina länkar! Riktigt roligt nu när man har fått lite länkar så att jag får ideer om hur jag härnäst ska bygga upp mina program effektivare. Blir något att hålla sig sysselsatt med i sommar.

Av anon182011
Skrivet av tufflax:

Paikz, har du kollat på "Simple Made Easy"? Jag är rätt nyfiken på om du fick ut någonting av det; om du förstod vad han pratade om.

Tittade på videon och fick mig en rejäl tänkare, haha. Även om jag inte fattar allt han sa så förstår jag grundtanken.
Vårt spelprojekt är snart klart och när jag tittar på koden så ser jag direkt att programmet om man uttrycker sig på hans sätt inte är "simpelt".

Allt är beroende av varann. Även om vi har gjort klasser som ser organiserade ut så är de beroende och kopplas ihop. Jobbar man vidare på det så blir det så "intertwined" att det blir sjukt svårt att flexibelt ändra i programmet. Just så känner jag nu i och med vårt spel. Jag lärde mig faktiskt riktigt mycket. Inte något konkret utan mest ett tankesätt man tillämpar varje gång man startar något nytt och kodar.

Det är vad jag tolkade det som iallafall.

*Reminder för mig själv*
http://www.codeproject.com/Articles/16838/The-Use-of-Queues-i...

Av anon182011
Skrivet av tufflax:

Nej. Det finns tekniker som alltid är bra. Och man tjänar mycket på att läsa böcker, bloggar, o.s.v. Det är inte alls säkert att det fastnar till slut bara för att man nöter.

Ja mycket av programmeringen jag kan har jag lärt mig från diverse bloggar, forum och klasskompisar och inte bara läraren. Ska kolla vidare på "Simplicity" som du länkade.

Av anon182011
Skrivet av NoPaiN^:

Om ni nu verkligen har gjort en "spelmotor" så tror jag inte du/ni behöver lära er OOP?
Finns mycket bra böcker där ute som går igenom på vad man bör tänka på när man gör en spelmotor.

Sen tycker jag ni ska fokusera på språket i förstahand och inte ger er in på att göra ett RPG spel.

Det är en rätt enkel så kallad tile engine där vi kan spawna blocks med collision med ett musklick. Även spawna fiender och andra objekt. Dock inte motorn som är det jag behöver OOP mest till, vill bara bli bättre på det generellt.