Inlägg

Inlägg som Nosniwle har skrivit i forumet
Av Nosniwle

Intel core i7 6700k, temperaturer?

Fick idag hem min nya rigg, kör med en Intel Core i7 - 6700k som jag kyler med den Corsair Hydro h75i.

Skulle vilja veta vad som är normalt för denna att ligga på i temp under IDLE/LOAD? Alltid kul o veta och se hur kylaren presterar osv osv.

mvh

Av Nosniwle

@Evronius: Problemet är löst, uppdaterade bios och boom där vart den. Tackar för svaren

Av Nosniwle

Installera Samsung SSD M.2, hjälp?

Tjena jag har nyss byggt ihop min nya dator, jag köpte en samsung ssd m.2 som jag pluggade in lätt och enkelt, men nu när jag startar datorn så kan jag ej hitta den i biosen, det är den enda hårddisk jag har installerad just nu då jag tänkte installera windows på denna SSD. Men kan fortfarande inte hitta den i biosen, ska försöka flasha senaste bios versionen men fungerar inte det så har jag inte en aning!

Använder mig utav moderkortet: MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION

uppskattar hjälp något enormt!

Av Nosniwle

@boibo: Nja har redan beställt det, kände att ska jag köpa en värstingdator så vill jag inte snåla på moderkortet haha, kanske blir överklockning i framtiden lite längre fram det vet jag ju inte, men längesen jag byggde en dator nu så finns ju lite funderingar här o där

Av Nosniwle

@Alle22: Jaha så det är enbart om man kör flera grafikkort eller?

Av Nosniwle

Bygga dator, hjälp?

Tjena, har nu beställt en ny dator och har självklart beställt i delar. Har börjat kika lite på grejerna då det var väldigt längesen jag byggde en dator, har byggt ett flertal datorer i mina dagar, men blev lite fundersam på detta moderkort jag har köpt.

Köpte ett : https://www.komplett.se/product/851600/datorutrustning/moderk...

Såg att den har en 4pins strömkontakt, en 6pins och en 8 pins, och såklart 24 pin strömkontakten. Men frågan är måste man koppla alla de 3 andra eller är den ena för något speciellt?

Ska köra med detta nätagget: https://www.komplett.se/product/839798/datorutrustning/natagg...

Svar uppskattas! Mvh

Av Nosniwle

Köp av ny dator,

Nu var det äntligen dags för mig att köpa ny dator då man har suttit på samma burk i ca 8 år, tänkte bara kolla med folket och se vad de tycker om den jag har lagt ihop om det kommer fungera bra ihop osv, eller vad som kan förändras!

Svar uppskattas mvh Mackan

http://forumbilder.se/FAG9K/dator.jpg

Av Nosniwle

Hjälp, får ej igång 3 skärmar på datorn :/

Jag har nu länge kört 2 skärmar och tänkte att det är nog dags att köra en tredje då jag hade en hemma jag tänkte koppla på.

Men stötte på lite problem då jag enbart får 2 stycken att fungera åt gången, jag kör på ett XFX Radeon hd 6950

Så här har jag kopplat det hela

HDMI-Minidisplayport
HDMI-HDMI
VGA-DVI-DVI

Jag köpte en Hdmi till Minidisplayports kabel från den ena skärmen in i datorn, har läst om att den måste vara aktiv för att det ska fungera, men är såklart osäker på om kabeln är det eller inte. Lite tips hade varit schyst

mvh makkan

Av Nosniwle

Installera nätverksprinter Konica Bizhub C451 samt tillhörande Fiery Rip

Hej! Jag har ett litet problem då jag försökt att sammankoppla sk 2 olika enheter till nätverket på min nätverksprinter Konica Bizhub C451. MFP har en inbyggd emperondator som kan printa, scanna och kopiera. jag kan även faxa och maila från densamma. Då jag jobbar med Grafisk Produktion så har jag även en sk Fiery rip som jag printar från idag. Nu vill jag även göra pdf'er från inscannat material från kopiatordelen och då behöver jag även installera emperondatorn som finns i kopiatorn. Är det någon som vet det den bästa lösningen. Har provat att koppla med en tvinnad kabel och 1 till routern. Då jag även måste veta vilket ip Emperon använder blir jag osäker. Jag kan koppla 2 st kablar från varje enhet till 2 uttag på routern. Men då är jag osäker på hur jag hittar ipnr på de olika datorerna. Söker man via routern eller direkt på de enskilda ipnr?

Tacksam för svar om någon vet hur man gör.

Tack på förhand

Patrik E

Av Nosniwle

Problem med fryslagg i Diablo 3 hjälp?

Tjena, nu är det såhär att jag börjat kötta diablo 3 igen när nya säsongen kommit. Jag har aldrig någonsin varit med om detta förut, men ibland när jag kör så fryser hela spelet, jag kan fortfarande höra ljudet från spelet men bilden fastnar.

Detta kan hända 5 gånger på raken sen ibland kan jag spela i 2-4 timmar utan att det händer överhuvudtaget, jag har testat gamla drivrutiner till grafikkortet medmera, jag har även dammat ur hela datorn och testat en massa.

I load så ligger grafikkortet på ca 80 grader och i idle så ligger det på runt 60-65. Jag kör på ett Asus Amd Radeon hd 6950 (gammal dator)
Detta gör mig verkligen så galet irriterande just nu och vill ha en lösning på det hela, så jag tänkte att sweclockers brukar vara det bästa att vända sig till, finns det någon som har samma problem eller har en lösning på det hela så skulle det uppskattas!

mvh Mackan

Av Nosniwle

Bästa inställningar för telia router?

Tjena Sweclockers, Jag sitter på en TG799vn v2- Router, Med ett 250/10 mbit/s internet. Allt jag undrar är om någon vet om där finns någon inställning man kan göra för att få bättre uppkoppling i spelet, som t.ex CS GO.

Mvh makkan

Av Nosniwle
Skrivet av Adam West:

Ja dammsuga med vanlig dammsugare ska du absolut inte göra, risk för att du förstör komponenter på det sättet. Ska du städa datorn använd tryckluft på burk.

Självklart ska man inte dammsuga men hade inte tillgång till blåsluft så fick ta det jag hade och göra det försiktigt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nosniwle
Skrivet av m4gnify:

Öppna lådan och kolla hur det ser ut.

Ja jag gjorde det och det var ju grymt dammigt, hade inget att blåsa med så jag fick dammsuga försiktigt och blåsa med munnen haha så fick inte väck allt :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nosniwle

Randoms bluescreen, hög temp på cpu, hjälp?

Tjena sweclockers, nu är det såhär att jag fått bluescreen de senaste dagarna och datorn har varit grymt trög verkligen, så jag formaterade skiten för jag trodde att jag hade virus. Sen nu märker jag att den fortfarande är lika trög och fick någon bluescreen igen, efter att jag spelat lite nu så var den helt otroligt seg, så jag kollade tempen med Speedfan och såg då att cpun var uppe i 85 grader.

Har aldrig haft något problem förut, vad kan vara fel, behöver jag ny kylpasta, damma av datorn eller vad tror ni? Den har ett par år på nacken nu och jag har itne dammat den på ett tag.

Processor: Intel core i5 2500k
Kylare: Noctua NH-D15

Svar uppskattas!

Av Nosniwle

Problemet är nu löst, nu är andra problemet att installera windows som också verkar bråka med mig..

Av Nosniwle

Edit: Har testat grafikkortet i annan dator nu och det funkar utmärkt. har även testat ett annat i den icke fungerande datorn och det fungerade bra men fick ingen bild överhuvudtaget..

Av Nosniwle

Men jag kommer ju inte åt datorn överhuvudtaget? Det är första gången jag startar den

Av Nosniwle
Av Nosniwle

Helt nytt grafikkort verkar inte fungera! Hjälp!!

Hej Sweclockers, nu är det såhär att jag nyss köpt ny dator till min kompis och satte ihop den idag, men när jag ska starta datorn så börjar fläktarna snurra på grafikkortet sen stannar de, sen snurrar dem och stannar och bara håller på så hela tiden, Alla andra fläktar fortsätter snurra hela tiden, så vad kan det vara för fel? Det känns som att grafikkortet inte får tillräckligt med ström.

Har denna setup:
http://www.inet.se/produkt/1902735/msi-970-gaming-atx
http://www.inet.se/produkt/5411261/asus-r7260x-oc-2gd5

Av Nosniwle

Vad menar du? Är det fiber eller bara vanligt?