Inlägg

Inlägg som Reyintaz har skrivit i forumet
Av Reyintaz

Jag kan nog gissa hur du gjorde om LED listen, men kan vara nica och vet hur du faktiskt gjorde

Av Reyintaz
Skrivet av peterspecial:

Läste i en tråd igår att det nästa vecka kommer vara någon rabatt på 15 % för oss sweclockers medlemmar hos cdon. Stämmer det? Och kan någon förklara lite mer

Brukar komma vid månadsskiftet här
http://cdon.se/hemelektronik/cdon_%2B_sweclockers/

15% gäller endast prylarna på sidan, annars är det 5%.

Rätta mig om jag har fel, aldrig använt CDONs 15%

Av Reyintaz
Skrivet av hippomania:

windows store och windows account två saker jag absolut inte vill ha och göra med. Hela grejen känns som en "smartphone", med ett registrerat konto som man är beroende av, har försäg inte testat windows 8 än men tror inte att det är något för mig.

Beroende är fel ord, du kan registrera ett lokalt konto på datorn, precis som i Windows 7 samt du behöver ALDRIG använda dig av Windows Store om det är så.

Själv ser jag positivt att använda sig av ett windows account då mina saker blir syncade vilket är väldigt trevligt.

Av Reyintaz
Skrivet av anden12:

Snälla, nämn ett exempel i metro som kräver färre musklick än den traditionella startmenyn.

Jag skulle vilja påstå att det enda som kräver mindre musklick i W7 är att stänga av datorn. Resten kräver lika många.

Så kan du ge mig något mer exempel på något som kräver färre musklick?

Av Reyintaz
Skrivet av fondlemyballs:

Vill verkligen köpa denna tlf men är det någon som vet hur file-transfer kommer funka på denna? Kan man bara koppla in med USB utan något bloatware och föra över filer i explorer?

Har svårt att hitta info gällande video uppspelning, kan man föra över 1080p videos utan att det laggar? Fungerar subtitles?

Vad jag har förstått så är det ett Drag and Drop system som finns i WP8.

Av Reyintaz
Skrivet av Pendarlon:

Hej på er.
Sitter och ska ska köpa lite till min dator.
Just nu sitter jag och velar mellan dessa:
https://www.inet.se/produkt/2203352/benq-22-gw2250hm-va-led
http://www.inet.se/produkt/2205978/dell-ultrasharp-23-u2312hm...
http://www.inet.se/produkt/2204885/acer-24-g245hqbid

Och alla har väl fått bra recensioner. Kom gärna förslag med något annat. Eller kanske inte, vill inte ha mer val

Men i alla fall så kommer min blivande annvändas till lite spel, lite surf och lite bildhantering.
Budget ligger upp till 1800 kr och det på grund av att den dyraste kostar så, har alltså tänjt buget lite.
Om någon vänlig själ vill hjälpa så är jag mycket tacksam.

Jag skulle gått på Dell med IPS panelen om du kommer att hålla på med bildhantering. Fungerar utmärkt i gaming också.

Av Reyintaz
Skrivet av Lilk:

Yeess! Precis fått hem den.. klart första man gör är att kolla displayen..
...Ett glädjevrål sprider sig över området då strängen "LSN" uppträder på skärmen

Fick LP, men ser inte vad problemet ska vara? Använt datorn en längre tid nu utan några problem alls ^^

Av Reyintaz
Skrivet av badbolll:

Det går ju också med tillexempel "SetresX" att tvinga fram 2800x1800 rakt igenom men eftersom ingen skalning av grafiska element sker så ser allting vansinnigt litet ut men allting flyter då också på som det ska och man slipper oroa sig över att vissa program inte är "retina-uppdaterade" *host Adobe-sviten*

Holy crap, den där upplösningen blev crazy och den slår ju min stationära "högupplösa" skärm med hästlängder gällande arbetsyta nu. Frågan är bara om det är möjligt att arbeta på den upplösningen, i den storleken?

Av Reyintaz
Skrivet av mooseslayer:

va på "posten" hämta ut min DT-900 nu e det bara fonen kvar å fodralet

http://i1154.photobucket.com/albums/p536/Busk70/1353750492.jp...

175cm kabel som var gummi aktig. Ska lägga den på IKEA Lack vit den minsta

http://www.ikea.com/se/sv/images/products/lack-vagghylla__601...

Nämen, vart hade du beställt från?

Av Reyintaz

Trevligt att se en sådan jämförelse (och vinnare!)

Var oc klämde på den gula 920 (dummy) och måste säga att man känner att den är tung, vilket jag inte tog negativt. Passade på att jämföra SG3 med den eftersom skärmvis så är de lika, och S3:an var läskig att hålla eftersom den inte kändes.

Började "peta" på skärmarna på båda och på S3:an så kändes de som jag skulle trycka igenom, medan på lumian så var det ett ordentligt motstånd som aldrig gav vika för fingret, dvs kändes riktigt bra.

Den är tyngre och det känns när man jämför, men det ger fördelar istället för nackdelar! Hela telefonen känns som ett solid block istället för ett skal vilket jag anser att en telefon ska vara.

Av Reyintaz
Skrivet av Grusburk:

Någon bra app att rekomendera?

Varför behöver du någon app till det?

Skrivet av Rick69:

Eller tryck på windows-tangenten.

Windows tangenten lämnar appen öppen, det jag svara på var hur man stänger ner appen så den inte ligger igång i bakgrunden

Av Reyintaz
Skrivet av Grusburk:

Jag köpte stardock, det fick bli så tillslut jag klarade inte av metro fungerar inte för min sorts av användning av datorn.

Någon som vet hur man stänger ner store appen när man öppnat den O.o

Greppa rutan genom att klicka högst upp på bilden -> Rutan kommer nu vara i ett litet format vid din muspekare -> Dra ner den till botten och släpp (eller är de nere i högra hörnet?)

Av Reyintaz
Skrivet av vallentiin:

full lr midi spelar ingen roll så länge allt får plats och det finns bra med kylning för att få allt stabilt.. stilmässing har jag egentligen inga krav. utan är öppen för nästan alla stilförslag. datorn kommer stå under ett skrivbord så det e som sagt prestanda före stil . kallt , tyst, och rymligt ( och en liten design punkt gärna ett fönster och ingen fram lucka då jag vill ha en fan-display i fronten / men detta är ingen dealbreaker. )

prisklass - 1600 max

Den första jag kom och tänka på är HAF 912 som är känt över att ha en bra kylförmånga och ett H100 går in, dock inte i push'n'pull vilket är mest effektivt för systemet. Dock verkar de gå att göra lite moddning för att få det att fungera
http://www.overclock.net/t/1138459/corsair-h100-and-cooler-ma...

Tyvärr har det inget sidofönster vilket är ett litet minus för dig, men du kommer alltid få sämre kylning med ett fönster (Ingen möjlighet att montera fläktar på sidan mot grafikkortet) men kanske inte är en sån dealbreaker för dig.

Corsairs C70 kanske är intressant, möjligheter för fläktplatser finns samt plats för H100, dock vet jag inte hur optimerat chassit är annars för kylningen. Fönster finns på sidan med möjlighet att sätta fläktar på!

Nej men det finns många förslag, skulle rekommendera att inte lyssna på enbart mig och vänta istället tills mer kommentarer flödar in från folk som kan mer Jag hoppas bara jag hjälpte dom att få lite begränsingar över vad du letade efter.

Av Reyintaz

Är enda kravet kylningen eller har du någon viss krav på design? För ibland måste man offra lite kylning för att få ett chassi som passar en som person. Men om man kan strunta i design så finns det många ute på marknaden som fungerar bra för kylning och Cooler Master är väl att rekommendera.
Vad är det för prisklass du letar efter och vill du ha mid eller full tower?

Av Reyintaz

Allt kommer ner till punkterna till vad DU tycker passar DIG i utseende och operativsystem. Skit i prestandatester då de är likvärdiga (Inte lika utan likvärdiga).
Hur ser dina händer ut? Hur ligger de olika mobilerna i dina handflator?
Hur känns materialet i dina händer? Många personer har olika uppfattningar på hur materialet känns och vissa är "allergiska" mot extremt plastiga sådna och vill ha metall, eller tvärtom.

Tycker lätt det viktigaste i en mobil är det estetiska eftersom de flesta klarar av samma saker under ungefär samma tid. Du ska ju ändå ha mobilen under en längre tid och det är surt om du inte tycker om hur mobilen ser ut, delvis på utsidan och på skärmen.

Av Reyintaz
Skrivet av pg_ice:

sant
klassiska mobil smeten i detaljerna
så varför köper ni den här mobilen ni som köper den?
är det hypen ni går på eller är den så jävla speciell?

För hårdvåran har poteniallen för bra bilder i dagsljus och de bör/ska komma en mjukvaru update för kameran, såsom de kom för Lumia 900. Sen "köper man mobil för att" den tar så extremt bra bilder i lågljus vilket är speciellt, designen, WP8, trådlös laddning.

Men främst och inte minst för att det är Nokia. Det har gått dåligt för dem och jag PERSONLIGEN vill inte att Nokia ska försvinna från mobilmarknaden, så därför stödjer man företaget även om kanske dagsljus bilderna är lite smetiga just nu även om ingen mjukvaru uppdatering har kommit. Bestämde mig att köpa Lumian långt innan hypen(det mesta för min del, då jag såg tråden här på SweC eftersom jag aldrig sett någon artikel om det utanför Nokia då) kom så för mig beror det inte på det.

Måste du klanka ner på folk för de vill ha sin telefon? Varje person får väl ha vilken telefon de vill, varesig det är en HTC One X, Iphone 4, 4S eller 5, Galaxy S2 eller s3 eller en note I/II.

Av Reyintaz
Skrivet av krigarkungen:

Beställde en svart från Alina 12 oktober!

Någon som beställt från Alina som hört något om leverans?

Skrivet av mooseslayer:

jag har åxå beställt men Reyintaz svara på min post med detta:

Beställde av Alina den 7:e okt, blev garanterat att skulle få från den första leveransen. Skicka mail idag till dem och de sa att den kommer vara skickad till den 29:e.

De är lite dåliga på att uppdatera sidan bara med datum

Vill förtydliga lite så att ni inte är sura på mig om det inte blir exakt som jag har sagt

Fick mail från Alina den 10:e oktober efter ett ärende om fel adress där jag även passade på att ställa frågan om datum. Han visste mitt ordernummer osv men han nämner aldrig i klartext att jag kommer vara i den första leveransen, men det är ett antagande från min sida.

Citat:

Hej Johan.

Inga problem!
Som det ser ut just nu så hoppas vi att vi kommer få in samtidigt.
Det beror lite på hur många som kommer i första leveransen till Sverige, och vi beställde ganska tidigt J
Men när de kommer har jag inte en aning om tyvärr.

Mvh
Jim

I ett senare mail i slutet av oktober (Ja, jag har legat på och frågat genom mail!) så fick jag det här svaret

Citat:

Hej.

VI har fortfarande inte fått någon exakt datum.
Men vi hoppas att den ska komma en vecka in i november.
Enligt leverantören så kommer vi få telefonerna från första leveransen.

Mvh
jim

Och mitt senaste svar, den 20:e november var såhär

Citat:

Hej Johan.

Enligt leverantören så ska vi få leveransen i tid så vi ska kunna skicka den till dig.
Den ska gå att hämta ut den 29 november.

Mvh
jim

Så det är informationen jag har gått på och tolkat! PS. Jag tycker om Jim

Av Reyintaz
Skrivet av Höstregn:

Tänkte bara förklara whitelist, så inte ett svar till dig Whitelist är som att gå före i kön till nattklubber eller dyl., dvs du har företräde till servern över andra. Admins på servern kan t.ex. sparka ut någon för att göra plats åt en som är whitelistad, beror på serverns regler.
Motsatsen är såklart blacklist, d.v.s. du kommer inte in på servern öht.

Skrivet av LemonIllusion:

Det där stämmer inte riktigt.
"Vanilla"-whitelist innebär att endast personer på whitelisten kan komma in på servern. Står man inte med på whitelist så får man ett error. "You are not whitelisted on this server" eller något åt det hållet.

Någon han före! Whitelist är motsattsen till blacklist såklart

Av Reyintaz
Skrivet av mrqaffe:

Du skulle bara ha hämtat ut det du beställt, om du lämnat det andra paketet så hade det gått i retur när ligggetiden var slut och om du haft bevis för att du annullerat ordern så har cdon gjort fel så det ska inte kosta dig nått.

Spelar brukar hamna i postlådan och inte hos uthämtningställen.

Han hade troligtvis inte så mycket val gällande att "hämta ut" paketet

Av Reyintaz
Skrivet av hg:

Jasså, ja fick inte vara först, aww

Tycker färgen stämde bra överens med det jag har sett på nätet ja. Lite sådär matt röd färg, varken ljus- eller mörkröd utan helt enkelt röd

Trevligt att den inte är ljusare alla fall, men den skulle fått vara mörkare