Inlägg

Inlägg som Alejandro1 har skrivit i forumet
Av Alejandro1

Okey tack för svar, jag kör med xmp profil så dem ligger på 3200mhz. Dessa minnen var typ "egentligen" 2900mhz minnen, men marknadsförs som 3200mhz av någon anledning.

I datorn har jag en i5 11500k.

Okey det var lite som jag trodde, typiskt att man läste fel på en liten bokstav. Då borde egentligen ordningsföljden på minnena spela någon roll heller.

Med vänliga hälsningar Alejandro

Av Alejandro1

Montering av 2 nya ramminnen?

Hej!

Jag har råkat beställa fel ramminnen, har sedan tidigare dem litet snabbare ramminnerna men råkade nu klicka hem dem litet långsammare för 649kr. Upptäckte detta i efterhand.

CMK16GX4M2B3200C16 = 16-18-18-36
CMK16GX4M2E3200C16 = 16-20-20-38

Mina två litet snabbare minnen är monterade enligt boken på "varannan" plats på moderkortet. Hur ska jag nu montera desssa för att datorn ska nyttja de lite snabbare i första hand? Varannan slot? Jämte varandea i följd? Spelar ingen roll?

Är ju lite fps nördig sådär får jag erkänna....

Med vänlig hälsning Alejandro.

Av Alejandro1

Ny dator men inga VGA anslutning i grafikkort?

Hej!

Jag har precis köpt en speldator efter många års frånvaro då jag mest spelat konsol. Men i alla fall skulle koppla upp min nya dator igår och upptäcker till min fasa att grafikkortet har ju ingen VGA port utan bara HDMI. Jag har en Benq G2420HDBL, den har tydligen VGA och DVI anslutningar. Tänkte jag kunde skjuta på kostnaden lite att köpa en ny skärm och undrar om det finns en bra lösning, tänkte handla på netonnet i stan.

Kan man köpa en HDMI till DVI eller ska man ha HDMI till VGA kabel, eller är det kasst med omvandlare?

Hur står sig min gamla skärm, hade man vunnit mycket på at köpa ny skärm eller hur petnoga är det?

Något annat bra att tänka på?

Tack på förhand, med vänliga hälsningar Alejandro.

Av Alejandro1

Oj men herregud, jag har köpt en ny dator nyligen. Tänkte sätta ett 3080 kort i den. Men det verkar som att jag kan glömma det nu.

Vilket 3080 vill man ha?
Vart ska man skriva upp sig/boka?

Mvh Alejandro

Av Alejandro1
Skrivet av reverend benny:

@alejandro1
Köp med en OEM license från Inet så installerar dom det åt dig och du vet att allt fungerar.
Kör Windows 10 Home, det räcker för spel

Kanske jag som är naiv men på deras sida så skulle det kosta 1200kr som billigast, är det fakelicenser alla som köper för 150kr?

Av Alejandro1

Jag har beställt en dator som ska byggas av Inet och jag behöver ju Windows på datorn.
Jag är inte så kunnig och undrar om någon kan hjälpa mig svara på några frågor.

-Jag lägger detta verktyget på en USB sticka och installerar Windows och bootar upp med USB i bios, så långt tror jag att jag fattat.

-När det kommer till aktivering, ska man beställa bara en cd-key då ex denna som man får på mail då eller vad är enklast?
https://gamekeys.se/produkt/windows-10-home-oem/?gclid=Cj0KCQ...

-Vilken Windows 10 version ska man ha om man bara spelar och kanske använder Word någon gång?

-Rekommenderar ni någon annan seriös hemmsida att köpa nyckel ifrån till bra pris?

Med vänliga hälsningar Alejandro!

Av Alejandro1

Tack för svar, ska se om jag kan få tag på något billigt så är det ingen större förlust om det inte funkar. Annars blir det nog tyvärr en nya dator.

Jag ska testa och se omjag kan hitta en i7 2600 då.

Mvh!

Av Alejandro1

Det var väll ett rätt bra tag sedan det kom några in till Sverige eller, elgiganten hade utlottning i förra veckan så borde komma fram några fler hos andra ÅF?

Av Alejandro1
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det ska fungera bra ihop, men du kan nog hitta en mer prisvärd processor i en 11400F (eller 10400F då lagerstatusen är lite sådär). Du kan även gå upp lite i pris till en 11700F eller 11700K.

Tack, ja men då vet jag. Det blir nog ett köp av dessa delar då.

Mvh!

Av Alejandro1

Synpunkter på dessa delar?

Hej!

Jag har använt mig av Inets datorbyggare, delarna skall alltså passa ihop och undrar om ni har några synpunkter på delarna jag valt ut. Mitt mål med bygget är egentligen att det skall vara:

-Atx
-Kraftfullt men ändå relativt billigt
-Lagom Tyst
-Skall fungera i framtiden med gtx 3080

Chassi: Corsair Carbide 100R Silent Edition Svart 699:-
Processor: Intel Core i5 11600K 3.9 GHz,12MB 2690:-
Processor kylare: Arctic Cooling Freezer 7 X CO 249:-
Moderkort: GIGABYTE Z590 D 1699:-
Ram: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX B Svart 789:-
Nätaggregat: Cooler Master MWE Gold Fully Modular 750W V2 999:-

Total kostnad 7184:-

Hårddisk samt grafikkort har jag sedan tidigare.

Finns det några bättre billigare delar än de jag valt ut, finns det kanske något mycket bättre för en liten peng mera. Tacksam för alla synpunkter!

Med vänliga hälsningar Alejandro!

Av Alejandro1

Väcker gammal tråd. Jag får heller inga mail.

Jag har prövat att kolla skräpposten, jag har lagt till steams mailadresser till betrodda osv osv... Fortfarande inte röken av ett mail och att få någon hjälp med support är ju fasen omöjligt. Frugans mail funkar dock att byta till men känns ju krångligt.

Tips någon?

Av Alejandro1

Ursäkta men hur gör man för att installera Windows med en nyckel utan cd skiva på nybyggd dator?

Av Alejandro1

Upgradera min PB M5860 processor

Hej!

Jag undrar om det är möjligt att uppgradera eller om det ens är värt det att byta processor till en bättre till min gamla dator, känner just nu att det är lite mycket pengar att köpa ny dator. Jag spelar mest lite strategispel, men även andra spel från och till. Jag tror at processorn är den svagaste länken så att säga.
Det är en Packard Bell M5860. Om jag förstått det rätt så är det LGA1155 socket. Just nu sitter där Intel® Core™ i5-2300 Processor.

Skulle man kunna stoppa in en Intel i5-3470 Quadro Socket 1155. Hittade på tradera med bud 199kr. Finns det bättre alternativ eller kraftigare alternativ, det går inte köpa från butik längre antar jag?

Jag har köpt en gång i tiden en GTX 1060 3gb till datorn. Annars har den 12gb ram som standard.

Tacksam för all hjälp!

Av Alejandro1

Tack så mycket för att du tog dig tid till att svara!

Av Alejandro1

Ursäkta min okunnighet men vad menar du med andra nät, jag använder mobil, dator, padda och då apple tv på mitt trådlösa.
Grannarna har också trådlösa nätverk?

Av Alejandro1

Hej!

Jag har problem då också med min apple TV3. Jag kan streama film från tex swefilmer eller kanal 5 play galant på både mobil och ipaden. Men så fort jag aktiverar att apple tv ska streama på tv'n så laddar den otroligt länge och det fungerar mycket dåligt om det ens går igång. Vill minnas att det funkade galant i början.

Hursomhelst så prövade jag nu att stoppa in en nätverkskabel mellan router och apple tv. Verkar funka bra nu. Då undrar jag om inte det är min trådlösa router som är lite långsam, jag kör ju i princip alla enheter här hemma på det trådlösa. Tror ni att jag skulle bli av med detta problemet att behöva ha sladd om jag köpte en lite nyare router. Just nu har jag en (scientific Atlanta EPC2434) jag tror att den är från 2007 och jag kan heller inte riktigt läsa ut i manualen hur snabb denna är.

Hade en ny router hjälp måntro, jag har comhem?

Av Alejandro1

http://i54.tinypic.com/123qkp4.jpg

Såhär blev det, var tvungen att kapa processor kylarröret? lite för att få plats.

Kopplade in en 3pins tvinsladd på system-fan och satte då bakfäkten och denne blåa på den, får båda bra med ström eller hur funkar det, kan jag öka krämen isf, tycker dem blåser lite klen eller är jag bara lite paranoid?

Av Alejandro1
Skrivet av hav:

Tyckte de lät som en dammsugare jag också så jag la några tusen på att vattenkyla riggen istället

Jag har spelat mycket konsol på senaste tiden men tänkte jag går över till dator nu när bf3 kommer så köpte jag en dator för 7500 och den klarade bf mycket bra med sitt gtx550 men så tänkte jag att jag ska ha max på allt så köpte jag detta 570 som kostade mig 2500kr vilket är ett helt nytt ps3 men tänker att detta måste kicka ass... men shii fick jag när det låter som man åker i ett jäkla charterplan.

Har arbetstempen 83c med 39% fläkt, funkar den tempen?

Nästa gång ska jag bygga egen dator med bra kylning, har dock beställt hem en extra fläkt som jag ska modda min PB case med, funderar dock på om man kan koppla in 2 chassifläktar på moderkortets "system fan", någon som vet. Har ju en tvin sladd?

Av Alejandro1
Skrivet av Zcenicx:

Ställ en profil i Afterburner istället.

Tack för tipset, verkar som ett väldigt bra program och lite avancerat men man lär väl sig.
Så nu har jag gjort att den ska ligga på 35% fan speed upp till 70 grader sedan öka till 40% fan speed upp till 84grader.
Hur mycket klarar korten generellt?

Av Alejandro1

Hallå, igår så ställde jag om fläktarna till att dme skulle stå fast på 35%. Nu när jag startar datorn så är den på dynamisk hastighet igen.
Måste jag hålla på såhär varje omstart eller varför sparas det inte i expert tool?