Inlägg

Inlägg som NordicSaint har skrivit i forumet
Av NordicSaint
Skrivet av Donnerstal:

Är nog svårt att få bättre än det här: https://www.elgiganten.se/product/gaming/laptop-gaming/275776...

Finns av någon anledning för 7500kr som demo-exemplar: https://www.elgiganten.se/product/outlet/gaming-fyndvaror/323...

Ja det var ett bra pris dock bor jag långt från Linköping tror inte dom skickar dessa varor?

Av NordicSaint

Laptop för spel och jobb ca. 12000kr

Är på jakt efter en laptop som jag behöver till mina studier. Jobbar mycket i autocad/magicad men vill även kunna använda laptopen för spel. Smärtgränsen rent ekonomiskt ligger vid 12000kr. Har kollat en del och min budget verkar ge mig en laptop med i5 och ett rtx 3060. Någon som har ett bra tips i detta segment?

Av NordicSaint

konstaterade att efter jag pressat en ny cat6 kabel och testade köra sladd istället för wifi så funkade det klockrent med 15 i ping och inga "pushbacks". Så nu till frågan; Finns det inget wifi kort som skulle kunna fungera utan problem? Tänker att alla sitter väll inte med sladd?

Av NordicSaint
Skrivet av Coenic:

Nej, det är garanterat att du sitter på Wi-Fi som gör att du laggar.

Okej jag har kopplat bort mina hårdiskar och gjort ännu en formatering problemet kvarstår. Har ingen möjlighet till att köra trådat. Tror ni det hjälper om jag köper nytt nätverkskort? Använder ett Asus PCE-AC68 för tillfället med ca. 3 år på nacken. Har telia som fiberleverantör så kan koppla en annan router men den måste fortfarande gå igenom telias.

Av NordicSaint

@aToria: Ja alla drivrutiner installerades på nytt.

Av NordicSaint

@aToria: Misstänker ssd eftersom sist jag gjorde ny installation av datorn så kopplade jag in min 500gb ssd istället för min 128gb ssd och där nånstans uppstod problemet.

Av NordicSaint

@aToria: Sitter faktist på en wifi uppkoppling men börjar misstänka att min ssd är problemet. Har liknande problem när jag spelar Heros of Newerth men det är inte riktigt lika jobbigt där. Ska prova koppla bort min ssd och försöka igen.

Av NordicSaint

Nu har jag provat och problemet kvarstår. Är spelet för dåligt optimerat eller kan problemet ligga i ram minnet?

Av NordicSaint
Skrivet av aToria:

Det låter som att du kan ha en samling av problemsom rör till det, inte ovanligt när man börjar spela CS:GO igen, men det kan vara förvirrande när man ska lösa dem.

Jag hade börjat med att:
- Förenkla vad du har i Launch options (högerklicka på CS i steam > properties > launch options) och sätt de bara till "-novid -console". Launch options som var bra förr kan nu vara mindre bra (senare kan du lägga till rates commanden som Ecthelion nämner här över.
- Disable "Wait for Vertical Sync" in game
- I console, skriv "fps_max 999"

Fokusera först på att lösa FPS problemet. Därefter lagget.

FPS problemet löste jag genom att bocka i och av g-sync via nvidia panelen. Har precis ändrat launch options nu och ska prova så återkommer med resultat.

Av NordicSaint

@Coenic: Jag har provat lite nu. ända jag kan se som ändrar sig är sista raden där det står tick: längst till höger där det står var: normalt ligger den på 0.010 - 0.020 men vid "laggen" så sticker den upp till 1.7 - 1.9 ca.

Måste lägga till att det händer inte varje gång jag får lagget.

Av NordicSaint

@Coenic: Hur kan jag kolla detta?

Av NordicSaint

CS hackar/laggar trots åtgärder, vad kan vara fel?

Hej. Har inte spelat CS på många år och tänkte häromdagen att det var dags igen. Laddade ner och började spela. Upptäckte ganska snabbt att jag har något som kan liknas vid "micro lagg" dvs rätt va de är så hoppar jag tillbaka 2 steg som när man ska "peaka" en hörna tex så peakar man sen direkt så hoppar den tillbaka runt hörnan. Detta verkar hända ganska sporadiskt men väldigt ofta. Började kolla runt lite och ändrade i startalternativet för csgo via steam men det löste inte sig. Formaterade datorn imorse men det hjälpte inte heller. Jag kör med en Predator skärm 160hz men när jag kollar fpsen i cs så är den låst till 60? Vad är de jag missar? Min dator är modern (kolla signaturen), vad kan felet tänkas vara?

Av NordicSaint

Första turen blir runt hemmafältet ESML, kanske en sväng över hven för att se så allt står rätt till. Kör själv med ett Rtx2080 och 32gb ram så 40-60 fps på ultra Settings är mer än enough skulle jag säga.

Av NordicSaint
Skrivet av Thomas:

Stödet finns sedan closed beta.
Jag har beställt (DelanClip), får sannolikt hem inom några dagar nu. Fick notifikation från Postnord-appen idag, men det verkar fortfarande oklart var det är.

Som jag förstått det så är delanclip typ ett måste pga dålig kvalitet på det man får till enheten. Sen är det ju nice med trådlöst också. Kommer själv huvudsakligen flyga GA med Cessna och Cirrus (läs VFR)

Av NordicSaint

Någon som sitter med någon typ av headtracking system? Typ TrackIR 5 ? Funderar på att införskaffa mig ett liknande system. Har dock ingen erfarenhet av detta.
Har förstått att det inte finns stöd för detta ännu men lär/bör komma ganska fort.

Av NordicSaint
Skrivet av Bad boy rune:

Är det någon som kört betan och kan berätta hur det är med RAM? Räcker det med 16 gig eller är det en klok ide att peta in lite mera?

Visst går det med 16gb men är nog inte fel med 32gb

Av NordicSaint
Skrivet av oqvist:

Ibland sitter kaptenen bakom i mitten också Men kollar man på Youtube är det nästan alltid vänstersätet de flyger ifrån i diverse tvåsitsiga ga plan som oftare flygs utan andrepilot.

Du måste skilja på GA och kommersiellt. I GA är det bara lärare som får flyga i högersits. Har du mittspak i GA plan så är det vänsterhanden du styr roderna med för att du ska ha tillgång till gasreglage via högerhanden.

Av NordicSaint
Skrivet av Zyriak:

Saiteks/Logitechs yoke, pedaler och throttle har in-game support så som dom är, för panelerna verkar man behöva tredjeparts drivare såsom spad.

Tack för infon!

Av NordicSaint

Jag har ett par paneler från Saitek, numera logitech. Multipanel, switch panel och radio panel. Någon som vet om man fortfarande måste använda spad's drivrutiner för att dessa ska fungera eller logitech har förbättrar driversen? Tänkte använda dessa till MFS2020

Av NordicSaint

@Novdid: Det är en Gigabyte Aorus GP-ATC700 som jag använder med RGB logga, då måste jag vrida loggan och då kan jag lika bra byta kylare helt och hållet.