Inlägg

Inlägg som m4gnify har skrivit i forumet
Av m4gnify

Europcar tex har så man kan hyra i Sverige och lämna i Tyskland, relativt nära Polska gränsen. Finns säkert andra liknande företag med, men Europcar var första jag hittade.

Av m4gnify

Behandlar man grejerna "med respekt" så håller dom länge. Har nog bara haft 3-4 trasiga USB-sladdar de senaste 15 åren, och då har det antagligen varit för att plasten torkat eller att sladden blivit böjd vid uttaget. Har inte heller haft problem med mer än möjligen 1 laddare under samma period. Äger inte särskilt många tredjeparts-sladdar eller laddare, för att jag inte behövt. Det kanske bara är tur, eller så är jag bara försiktig.

Av m4gnify
Skrivet av noMad17:

Det är inte en traditionell databas. All text har blivit uppdelad i tokens där ett token kan vara ett ord eller en del av ett ord. Dessa tokens får sedan ett unikt numeriskt ID som lagras i s.k. embedding vectors som håller kontextuell information om hur olika tokens förhåller sig till varandra.

Den korta förklaringen är att informationen om hur man tillverkar en bomb ligger inte samlat på ett ställe där man bara kan gå in och ta bort den.

Bra förklaring, men jag förstår ändå inte riktigt varför det inte finns verktyg som kan filtrera bort eller ta bort saker man absolut inte vill att en AI ska kunna "berätta" om.

Av m4gnify
Skrivet av LoCK:

Någon som vet om det går att få ett giltigt mecenatkort utan att vara student? Har varit sugen på HW-Q995C, och det är ju ett bra pris nu.

Mecenat Alumni finns, dock finns inte alla rabatter med det. Sen kan man ju skaffa Benify också via https://www.benifydealsprivat.se/ och få tillgång till deras rabatter.

Av m4gnify
Skrivet av Disney:

Funderar inte så. En databas fungerar mer som en bok.
Men du borde kunna fråga hur skapar jag bättre funktioner 👍
Vissa svar finns inte tillgängliga, om du har provat fråga chatt?

Bevisligen så finns ju svaren kvar, bara man "lurar" "AI'n"
Man kan ta bort delar ur en databas, eller?

Av m4gnify

Kan inte skaparna av ChatGPT bara be ChatGPT ta bort informationen om hur man gör bomber ur sitt "minne"?
Jag menar, varför bara blockera prompten men låta själva informationen vara kvar, om det nu är något man inte vill ska komma ut?

Av m4gnify

Kunden måste väl inte bevisa något? Det är väl butiken som måste bevisa att felet inte är ursprungligt?

Av m4gnify
Skrivet av Daemon:

Rätt smidig webbshop de har där man får reda på att varan är slut i laget först när man ska slutföra affären.
Får även för sig att det hjälper att delbetala och att ett par hörlurar (Oneplus Buds pro) är en telefon...

<Uppladdad bildlänk>

Ja det var inte vad jag förväntade mig direkt, men det är väl bra att man kan ta en vara som inte finns på avbetalning istället för att betala kontakt antar jag?..

Av m4gnify

Jag kan inte säga att design är helt oviktigt, men 95% av alla produkter ser tillräckligt bra ut, prestanda och pris är mycket viktigare för mig

Av m4gnify
Skrivet av twit:

Tanken är väl att man vänder sig till (läs: utnyttjar) människor i sorg som är i känslomässig svängning och beredda att köpa hela konceptet utan ifrågasättande. Det finns alltså ingen färdig rationell förklaringsmodell utan det bygger mer på undflyende, bortviftande och framför allt en redig släng appeal to faith. Det är inte som en fantasyförfattare som använder sig av samma värld i dussintals böcker och vill att världen hen byggt skall vara konsekvent och fri från uppenbara kontinuitetsmisstag, eftersom åtminstone en del läsare kommer skärskåda allt författaren skrivit.

Jag tror mest på det här jag med. Jag säger inte att det inte kan hjälpa folk som har stor sorg osv, men jag tror inte på medium.

Av m4gnify

Hittar du ingen som kan hjälpa till så kan du testa den här guiden
https://rentry.org/mys8q

Av m4gnify
Skrivet av shugge:

Jag har också börjat använda arkivet istället eftersom att jag också stör mig på att artiklarna inte är i kronologisk ordning på framsidan.

Nu stör jag mig på att nyheter/artiklar inte dyker upp i arkivet förrän långt senare.

Ofta ser jag diskussionstråden till nyheten/artikeln i forumet långt innan den dyker upp i arkivet trots att jag har laddat om fliken med arkivet.

Det är väl samma sak med framsidan? Och jag tror det har med någon cache att göra.

Av m4gnify

Tackar

Av m4gnify
Skrivet av jojomondag:

Till skillnad ifrån blockchain Crypto ser jag tydligt hur AI kan hjälpa människor på riktigt, det vill säga förbättra deras liv. Ett tydligt exempel tycker jag är.

https://www.bemyeyes.com/language/swedish hjälper blinda personer att se.

Det är inte AI? Enligt sidan är det volontärer som hjälper till.

Av m4gnify
Skrivet av Eott:

Fattar inte, många appar visar olika prenumerationer och dess priser direkt i appen?

Jag har för mig att det HAR varit så att man får inte visa priser som finns att tillgå utanför appen på iphones. Tex Spotify har varit tvungna att endast visa vad det kostar via Apple, inte det billigare priset som finns på Spotifys hemsida.

Av m4gnify

Hur blir det om du sänker ljusstyrkan?

Av m4gnify
Skrivet av Aarox:

Det är nog inget från topp-segmentet men för 15:- inklusive frakt så är det värt att testa tycker jag 😃 Det blir ett underlägg till sonen att rita på i annat fall!

Exakt. Inget jag kommer använda som musmatta men definitivt skrivbordsunderlägg eller liknande tror jag

Av m4gnify
Skrivet av Splithorizon:

Jag är extremt skeptisk till det mesta jag läser, om jag inte råkar vara inne på Wikipedia.

Tänk på att Wikipedia inte är en källa. (-Fröken i skolan)

Av m4gnify

Naglarna?

Av m4gnify
Skrivet av grönbladh:

Jag använder själv inga appleprodukter så måste fråga:
Är det svårt/omöjligt att installera en app utanför app store? På mina androider och windows laddar jag bara ner en apk/exe. Inga problem alls.

Om sideloading inte är blockerat är det väl busenkelt att erbjuda en egen butik (som epic/steam) och/eller fristående appar direkt från utvecklaren (som förr när man hämtade winzip från en sida, winamp från en annan)?

Så länge man erbjuder sin app genom app store/steam/epic får man självklart räkna med att behöva följa reglerna och ge upp en del av inkomsten till plattformen. Vill man stå för det bakomliggande själv (bandbredd för nedladdningar, betalningssystem, multiplayerservrar, support mm) ska man lika självklart inte ge ett öre till TELEFONTILLVERKAREN apple eller OPERATIVSYSTEMUTVECKLAREN microsoft.

Har för mig att det sitter spärrar i vägen. Därför folk "jailbreakar" sina iphones.