Inlägg

Inlägg som Naque har skrivit i forumet
Av Naque

@Mattias10 Blev en sån Zotac men har inget hopp i att den levereras inom några månader

Av Naque

Köpte en AKracing stol för min andra arbetsplats. Sitter med en Ikea Markus vid min primära plats. Långsamt så insåg jag hur inte bara racingstolen var sämre än min 8 år gamla Markus utan den var rent skit ergonomiskt. Förstår inte var racing designen kommer på kontors ergonomi, de är nästan varandras motsatser eftersom designen tvingar dig in till en extremt monoton position. Det kupade sätet hindrade mig från att sitta på alla sätt förutom helt rakt med benen. Ryggstödet rundade ryggen å axlarna eftersom det också var kupat. Ländryggsstödet är ett skämt, ren eftertanke.

Av Naque
Skrivet av dlq84:

Ultra, super, ti? Vad mer kan de hitta på?

Jag skulle inte utmana dem. Flashbacks till gtx 560 *ryser*

Av Naque

Risk of rain 2

Av Naque

Trodde aldrig att AMD skulle komma ikapp Nvidia i energieffektivitet igen, i topp segmentet dessutom, otroligt. Dock känns kortet inte värt pengarna över en 6800 xt.

Av Naque

Du har nog köpt en kondensator mikrofon som behöver "phantom power" vilket vad jag vet enbart går att få med en xlr anslutning. Du behöver koppla mikrofonen med en xlr kabel till ett ljudinterface av någon sort och sedan koppla interfacet in till datorn. Billigaste interfacet jag kan hitta. https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2321097. Det blir en ganska bökig setup för en laptop så kanske är bäst om du kan lämna tillbaka micken å köpa en usb mic istället?

Av Naque

Hela datorn är såld, resten finns kvar!

Av Naque

@chrippe7: 4gb på båda

Av Naque

@Nasra: Najs, då blir man av med allt på en gång, skickar pm.

Av Naque
Skrivet av Zhychlone:

Jag kan vara intresserad av ett av de 960 om du kan frakta. Isåfall 300 + frakt på en av dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av sassa46:

Tar också gärna ett 960 om du bestämmer dig för att sälja separat och orkar frakta.

Ok, ska se hur stort intresset är först

Av Naque

Äldre dator, i5 3570k, gtx 960, gaming stol, skrivbord m.m

Säljer helst datorn som ett paket för 1600kr

Chassi: Fractal design r3 100kr
GPU: 2 st Asus GTX 960 4gb DirectCU 300kr st
CPU: Intel i5 3570k 400kr
RAM: 2 st 4gb Corsair ddr3 1600mhz 100kr st
CPU kylare: Cooler Master hyper 212 evo 100kr
Mobo: Asus P8Z68-V/GEN3 200kr
PSU: Corsair rm750 400kr

Gaming stol: Akracing Overture ~500 kr

Skrivbord med glasskiva. Mått 140x70x70 cm 250kr

Har även lite exoterra ödle grejer jag kan skänka om ni ute efter sånt.

Priserna är inte satta i sten, kom med bud då jag kanske har helt fel uppfattning om värdet

Läs hela annonsen här

Av Naque

Jag minns att detta sades i en tidigare tråd för ett tag sedan men jag tycker det skulle va en så sjukt bra funktion. Om man kunde "tagga" flera olika kategorier när man säljer en hel hög med prylar så vore det enklare för de som söker att hitta det.

Av Naque
Skrivet av Viochee:

mmm
om vi går längre tillbaka

Geforce GTX 580 kostar i skrivande stund cirka 4 600 kronor inklusive moms. (2010-11-09)

Geforce GTX 480 kostar cirka 5 295 kronor inklusive moms. (2010-03-27)

Radeon HD 5970 kostar i skrivande stund cirka 5 800 kronor inklusive moms. (2009-11-18)

Fast jag vill peka ut att 480 och 580 är inte riktigt ekvivalenta med 980. Båda har 80 i namnet men på 400 och 500 serien var 80 modellen de snabbaste single gpu korten du kunde köpa från nvidia. Ett 480 eller 580 är nog mer ekvivalent med 980 ti eller titan x. Gnäller inte på priset, säger bara att top prestanda single gpu kort har blivit dyrare.

Av Naque

Fyfan för blocket säljare asså. Säger att jag är först i kön, ger mig en plats och en tid, sen helt och hållet ghostar mig >:(

Av Naque
Skrivet av anon214822:

Jordfelsbrytaren kickar in?

Att ha ett armband direktkopplat till jord är i princip samma som att ha ett chassi direktkopplat till jord. Är jorden strömförande så blir chassit strömförande. Inte bra. Elektriskt ekvivalent, mest olika rent psykologiskt, med ett armband ser man tydligt vilken risk det finns med en strömförande jord. Sedan finns skillnaden med att ta på något respektive att ha det runt armen men man kan fastna med handen på något strömförande också. Been there, done that, didn't buy the t-shirt.

Och om inte jordfelsbrytaren kickar in?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Naque
Skrivet av Vituraz:

Svammel. Att ansluta sig till jord är inte livsfarligt på något sätt..(annars skulle du ju behöva gå runt i gummistövlar på en gräsmatta) Motståndet i ett ESD-armband är för att skydda komponenterna, inte användaren. Och även om du nu skulle vara statiskt uppladdad med några tusen volt så är energin för låg för att skada något annat än just då elektroniska komponenter.

Det kan vara livsfarligt utan motståndet i ESD armbandet. Vad händer om du är kopplad till jord och tar i något strömförande?

Bra kanal om ellära föresten.

Av Naque

Jag har lärt mig att det handlar om potentialskillnad precis som artikeln beskriver, blev jävla osäker när jag såg denna från Linus tech tips.

Av Naque

@Xoka: Många missar att det gäller cykelpassage i samband med sväng, det du säger stämmer ju inte. "En förare som ska köra ut ur en cirkulationsplats eller annars efter att ha svängt i en vägkorsning ska passera en obevakad cykelpassage ska köra med låg hastighet och lämna cyklande och mopedförare som är ute på eller just ska färdas ut på cykelpassagen tillfälle att passera.
Förordning (2014:1035)"

Av Naque

Om det är här så tolkar jag vägmarkeringen som cykelpassage och att eftersom det är påväg ut ur en rondell har fordon på vägen väjningsplikt mot er, men kom ihåg att det finns bara skyldigheter i trafiken å inga rättigheter, så va försiktig

Hittade denna goding för att styrka mitt utalande lite "En förare som ska köra ut ur en cirkulationsplats eller annars efter att ha svängt i en vägkorsning ska passera en obevakad cykelpassage ska köra med låg hastighet och lämna cyklande och mopedförare som är ute på eller just ska färdas ut på cykelpassagen tillfälle att passera.
Förordning (2014:1035)." https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo... Trafikförordningens 3 kapitel 61 §

Av Naque

i7-4790K
single: 421
multi: 2019