Inlägg

Inlägg som Naque har skrivit i forumet
Av Naque

500+frakt för båda WD Red WD30EFRX

Av Naque
Nytt bud: 800 kr SF600 och frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Naque

Den här kände jag bara måste förevigas

https://i.imgur.com/5mavMRs.png

Inte bara är priset högre än en sprillans ny men det är en nästan 2 års gammal mobil och den senaste modellen s22 ultra är ju till å med billigare. Beskrivningen är dessutom en bra hjärngymnastik.

Av Naque

2100

Av Naque

1900 för allt

Av Naque

Har haft en GX80 som jag tycker va skitbra, går för typ 2k nu begagnad. Köpte en Olympus em1 mark 2 för ville ha vädertåligt hus men annars var GX80 sjukt najs. Du behöver dock en adapter för 4/3 till m4/3. Skulle jag börja om med kamerakit från början skulle jag nog leta upp en Sony a7 III och något 3e part objektiv men det lär landa på mer än din budget.

Av Naque
Skrivet av HeliosCube:

Kan du hämta idag?

Skickade pm

Av Naque

Eller jag kan komma å hämta

Av Naque

2300+frakt

Av Naque
Av Naque

@Rolle90 Skulle nog satsa på m50 version 1 över version 2 då den nyare 2:an e typ samma kamera med en firmware uppdatering. Min bror har en och den tar fina bilder utan att behöva redigera. De flesta kameror idag tar bra bilder så det är svårt att välja fel. Satsa på begagnat så får du mycket bild för pengarna. De flesta foto orienterade säljarna som Cyberfoto, Rajala, Scandinavian photo med mer har ett begagnat utbud. Eos R + RF/EF adapter är säkert utmärkt. Skulle titta mer på EF objektiv då de flesta RF gluggar har fina prislappar

Annars kan jag rekommendera Sony a7 orginalet (budget) eller a7 m3 (pris/prestanda). Tar de flesta objektiv med adapter, samt sony e-mount har sjukt många val. DSLR är oxå prisvärda om du inte behöver ha senaste tekniken. Typ Nikon d850, d810, d800, d750. Canon 5d m3/4.

Av Naque

Golvet och trots att jag bor i ett dammigt hus så klarar den sig utmärkt. Gillar å ha mycket fri plats på skrivbordet

Av Naque

På desktop brukar jag vända kameran mot väggen, på mobilen har man en motoriserad pop up kamera vilket jag verkligen gillar just pga av privatlivs aspekten

Av Naque

Bytte till firefox i mobilen när chrome tvingade på en den nya flik layouten med "grupper". Positivt överraskad till hur bra det funkar, stor bonus att man kan använda tillägg precis som på desktop.

Av Naque

@Rimion Skärmen är felfri vad jag kan se. Kan inte skicka tyvärr

Av Naque

@Covetous Så e det med webbkameror. Tekniken verkar ha stannat men priset är högt. Den är gammal men tillverkas fortfarande och säljs för ca 350 från stora återförsäljare vilket jag köpte den för och den är knappt använd. Men kan släppa den för 200

Av Naque

Skärmar och webbkamera. Asus PB278QR, Acer G245HQ, Logitech C270

Av Naque

@Urken Fyfan asså folk som bara blinkar vänster, har ju ingen aning ifall de ska ta 3de avfarten eller runt ett varv.

Av Naque

Har en Acer g245hq i fint skick. 300kr. Finns i Tyresö.

Av Naque

Har du kvar Canon objektiv så är eos m50 kanske självklara valet. Går för 5k ny utan objektiv. Annars kan jag föreslå Sony a6000, gammal men tar bra bilder och finns för under 5000 med objektiv ibland om du letar efter kap, finns en del begagnade för någorlunda lägre dock. Kan rekommendera Panasonic gx80 oxå, finns för under 5k ny med objektiv. Det är bara Sony kameran som inte klarar 4k. Alla kan dela filer, tycker Sony har fungerat smidigast för sånt men har inte provat Canon. Du lär inte få en "bra" display (de duger för förhandsvisning) på en systemkamera, de flesta tillverkare ignorerar att specca sina skärmar, det är mest evf:en som de pyntar i högre modeller. Din mobil är bästa sättet att kolla på bilder ute i fältet.