Inlägg

Inlägg som Sheik Yerbouti har skrivit i forumet
Av Sheik Yerbouti

B&W P5 & AKG K551

Hej,

Det har blivit dags att trimma ned hörlursflottan lite då jag ska börja plugga och därmed letar ett par B&W p5 samt ett par vita AKG K551:or efter ett nytt hem.

B&W P5:

*Inköpta 2014-06-09 på Hifiklubben.
*Använda i runda slängar 50-70h
*Samtliga tillbehör/embalage hänger med, varav ena kabeln inte ens är använd (den utan mic på)
*Skicket är lätt begagnad, med betoning på lätt.
*Garanti hos Hifiklubben gäller 3 år och står på mitt namn, jag hjälper självklart till vid ev. ärenden i framtiden. Köpebevis finns.

*Mer information om lurarna hittas förslagsvis här:
http://www.innerfidelity.com/content/bowers-wilkins-p5-portab...
*(tänk på att skilja dessa från de nya, och sämre, v2 lurarna)

AKG K551 (White):

*Inköpta på Reference Audio 2014-04-08.
*Använda ca: 20h
*Samtliga tillbehör och embalage hänger med, 6,3mm adaptern är aldrig använd.
*Skicket är mer eller mindre nyskick, lurarna användes någon gång eller två borta från skrivbordet under dem få timmarna jag lyssnat på dem.
*Garanti hos Reference Audio finns i 2 år från köpedatum. Kvitto finns.

Övrigt:

*Upphämtning i Nacka, Liljeholmen (på dagtid) eller möte i T-Centralen eller dylikt kommer att premieras framför att posta hörlurarna.
*Betalning sker helst via Swish, om lurarna ska skickas är jag öppen för Blocketpaket.
*Jag sätter ingen undre gräns för bud, men jag hoppas att ni förstår att jag vill ha mer än en chipspåse för hörlurarna.
*Kan helt/delvis bytas mot hyreskontrakt för student i lund

Läs hela annonsen här

Av Sheik Yerbouti

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=18482

Ett lite "ljusare" alternativ rent ljudmässigt, alltså mer fokus på de övre frekvenserna än den djupa basen/nedre mellanregistret. Vill du lyssna kan jag rekommendera bland annat Reference Audio om du bor i stockholm.

Av Sheik Yerbouti

Hallå hallå,

Är lite "out of the loop" när det gäller tangentbord dem senaste månaderna, men jag har siktat in mig på ett Poker 3, som äntligen verkar ha hittat ut.

Men vad jag kan se är det svårt att få tag på ett exemplar med Blå brytare, t ex Amazon.co.uk/de har slut utan leveransdatum på dessa. Dem enda som verkar sälja tangentbordet på just mx blue är vad jag kan se chorus keyboards, men efter en snabb googling så ser det inte riktigt ut som de är de mest trovärdiga företaget. Självklart kan jag pröjsa med Paypal och få tillbaka pengarna, men jag slipper gärna krångel

Så min fråga blir, hur går jag tillväga för att få hem ett Poker 3 med ISO layout, jag har inte bestämt mig om vitt/svart, så tips om båda färgerna uppskattas. Jag bryr mig inte om det är nordic/tyskt/uk då jag kommer byta tangenterna ändå.

Av Sheik Yerbouti

Håller med ovanstående, en billig begagnad Mac mini känns som vägen att gå. Särskilt om du endast ska programmera, då behöver du inte så mycket umpf.

Sen att det kan va kul att plocka ihop en hackingtosh, det är en annan sak

Av Sheik Yerbouti

Du kan absolut öppna upp och ta en titt, känner du dig självsäker och har en lödpenna i närheten går det absolut att byta ut hela switchen, dock behövs oftast endast fjäder eller överdel bytas.

#12165575

Ta en titt här

PS. Alltid bra att ta en titt på klistrade trådar i forumet man postar i, chansen är att den finns där av en anledning^^

Av Sheik Yerbouti

Rekommenderar dig att börja här

http://www.innerfidelity.com/content/innerfidelitys-wall-fame...

Sidan kureras av Tyll, troligtvis den mest respekterade mannen inom hörlurshifi.

Jag själv kör på klassikern HD25, som jag är hur nöjd som helst med.

Men med det sagt, ut och lyssna, och sen lyssna lite mer. Ljud är subjektivt och det viktiga är att hitta just ljudet som passar dig! Bor du i Stockholm finns ställen som 4sound och Reference Audio där du kan testa lurar.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av perikzon:

@Sheik Yerbouti: Najs, tack! Gött att komma tillbaka till Pentium också

Läs dock igenom testet så du vet precis vad du ger dig in på, Pentium Anniversary Edition presterar riktigt bra, och överklockar också fint. Men, den är 2-kärnig, så se till att det inte påverkar dig för mycket bara.

Av Sheik Yerbouti
Av Sheik Yerbouti
Skrivet av philipborg:

Bättre än vad jag har för fel iaf 4-5min start tid (kall start till skrivbordet) på en SSD... Jippi! Orkar inte bry mig däremot då jag snart kommer byta till win10 ändå. Disken i fråga har senaste uppdateringar, skrivit om all data samt fungerar utmärkt väl inne i datorn med full hastighet. Mystiskt problem verkligen.

Hur länge har du kört SSD:n sedan du formaterade den?

840 evo är ju rätt ökänd för att prestera sämre och sämre ju längre tid den körts sen formatering.

Av Sheik Yerbouti

Börja med att köra msconfig och ta bort massa autostartprogram, brukar ligga rätt mycket där om man inte har rensat.

Annars gissar jag att du inte kan göra så mycket på en skoldator?

Av Sheik Yerbouti

Potatisbild incoming Usel fotograf + dålig mobilkamera

Tänkte testa lite billiga klockor för att se hur dem håller upp, Timex har generellt fått riktigt bra betyg så det blev en liten beställning från amazon.de.

Till Höger har vi en Waterbury och till vänster en Weekender med ett Paul Hewitt Natoband.

http://i.imgur.com/3iK3j8s.jpg

Av Sheik Yerbouti

Det är ingen fara med att laddarn klarar att leverera 8A, enheter "tar bara så mycket ström dem behöver", någon med lite bättre koll på fysik kan kanske ge ett lite mer detaljrikt svar här.

Dock fungerar USB så att, om jag kommer ihåg rätt, ta inte detta för sanningen, om du bara kopplar på + och - kommer den max leverera 0,5A (exakt värdet har jag inte i huvudet, men lågt är det) om inte enheten "ber om" extra ström via de två övriga polerna, då en USB-plugg i standardutförande är 4-polig (+ det yttre höljet). Så kolla upp det först, och som sagt, jag kan mycket väl ha fel

Av Sheik Yerbouti

*Enkel redundans, en raid1 (spegling) är redundans, ingen backup^^. Se till att ha minst 3 kopior av all viktig data varav minst 1 offsite. Köper du t ex en Synology NAS finns det riktigt bra plugins för att använda t ex dropbox/onedrive osv för detta.

*Enkel streaming till t ex Chromecast, antingen via t ex plex eller andra tillverkarspecifika program (synologys DS Video för ett exempel).

* Komma åt datan utanför nätverket, att man på landstället/resan/vänner kunna komma åt bilder/film eller annat kul

* Komma åt datan från telefonen/surfplattan/laptopen etc etc

*Automatisk backup, använder du t ex en Synology NAS kan du sätta upp automatisk backup av mappar, alltså slipper du tänka på backups.

*Jag kör en macbook och därmed också Time Machine (backup av systemet), den backar upp automatiskt så fort jag har ström/wifi och det är skitsmidigt att slippa springa runt och leta upp en extern hårddisk, hitta kablar osv.

* Färre prylar/kablar och att dem blir samlade på ett ställe.

Kommer säkert på något mer.

Av Sheik Yerbouti

Ta en titt på Tyll på Innerfidelity's wall of fame, jag gjorde det och köpte lillebrorsorna till dem du länkade, S1orna. I hans recension tyckte han att S2orna var bättre, men inte tillräckligt mycket bättre för att uppväga för prisskillnaden, dock är priskillnaden just nu så liten att det kanske är värt.

Att tänka på med dessa lurar är att 1, de är "semiöppna", alltså kommer de inte att isolera lika bra som vanliga lurar, särskilt inte om du använder memory foam kuddarna, fördelen med det är att det låter mycket luftigare och inte lika instängda som in ear brukar göra. Åt det mer subjektiva hållet tycker jag att de låter riktigt bra och jag är nöjd, förutsatt att du inte lyssnar på low-fi punk, noice etc etc. Exempel på musik som låter skit med dessa lurar är bland annat Minor Threat.

Annars är Se215 från Shure riktigt sjyssta.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av stn1337:

@Sheik Yerbouti: Försändelsen inkommer inte i lager förens en månad så snabbrecensionen får vänta!

Ouch, inte kul. Aja, det finns väl alltid någon annan teknik att hålla sig underhållen med till den hittar hem

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av H3Nc3:

Ooooh, suget bara växer och växer, hoppas helt enkelt på att min Performance MX lägger av så jag kan motivera det bara!

Av Sheik Yerbouti

Det går hur bra som helst i teorin, men är det så att det är en tidig Vistadator kan den ha en IDE (PATA) disk, vilket du troligtvis inte har möjlighet att köra in i din dator utan en adapter. Är det en SATA-disk är det bara att tuta och köra, plugga i SATA ström samt data och kör så det ryker!

Så ser kontakterna ut som dem gör på din nuvarande hårddisk är det alltså bara att plugga i och köra, passar kontakterna finns det inga andra spärrar

Av Sheik Yerbouti

Ta en titt på smallnetbuilder.com
Riktigt bra recensioner av nätverksutrustning.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av stn1337:

Fick bli en MX Master och ett par Gunnar glajjor

Återkom gärna med en liten snabbrecension

Av Sheik Yerbouti

Tänk på att många studenter kommer flytta ut närmaste veckorna, hör för er med vänner (och vänners vänner) så löser det sig nog med ett vettigt andrahandskontrakt, tror många hyresvärdar vill hyra ut under sommarn.