Inlägg

Inlägg som Sheik Yerbouti har skrivit i forumet
Av Sheik Yerbouti
Skrivet av Embu:

tack för tipset, jag har kikat där innan men hittar inga ducky keycaps där..

https://www.teraset.net/ducky.php

Det finns visst keycaps, både cream white/gröna och dark grey/blue, fix hem det senare för någon vecka sedan

Det fanns en ruta där det står Ducky här, jag ringade in den här: http://i.imgur.com/FknVbsK.png

Dold text
Av Sheik Yerbouti
Skrivet av Embu:

Någon som vet vart man kan få tag i dom här keycapsen?? Nya eller Beg spelar ingen roll för mig..

http://i.imgur.com/ENxrwIh.png

Och dom här, men egentligen är jag bara ute efter dom blåa.. blanka eller engraved spelar ingen roll..
***bort/moderator***

http://i.imgur.com/Zyr1gsd.png

båda är ducky original.. Någon som har en ide vart man kan hitta såna?
Inet har sålt dom, men inget dom har kvar tyvärr..

http://www.inet.se/utganget/520/ducky

tacksam för svar.

Duckytangenterna kan du hitta på https://www.teraset.net/
Beställde precis det kitet och är riktigt nöjd, trevligt tjocka pbt tangenter som går ihop rätt bra med duckys egna vita jag hade tidigare.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av Kreppe:

Mycket fint. Jag funderar på att beställa, men är lite osäker på vad man behöver. Sitter med ett Ducky mini, första utgåvan.
Funderar framförallt på om man behöver special 'space'-tangenten. Någon vänlig själ som vill hjälpa till?

Borde räcka med:
Core set - Dye Sublimated
The ISO Set - Dye Sublimated

stämmer bra det, har du säkert redan insett men det betyder att du behöver lära dig fn-lagret utantill då dessa inte finns på några andra än orginalkeycaps.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av High1ander:

Beror ju på vad du ska göra. För spel så är headsets bäst, för då har du alltid mikrofonen nära munnen så man hörs i samma styrka. Att ha en fristående mic är inge bra då den oftast "plockar upp skräp" och stör andra i samtal om man t.ex. är flera över skype eller liknande. Ska man däremot hålla på och spela in ljud separat, ja, då börjar en fristående mic bli av intresse...

Nja, du beskriver en dålig mikrofon. Dock så kanske TS budget är aningen för begränsad för att skaffa en vettig sådan.

Kan du tänka dig att gå upp lite i budget skulle t ex Ath-m50 vara ett utmärkt alternativ, eller varför inte sr60i/sr80i (köpes med fördel utomlands pga höga svenska kostnader) om man gillar en lite ljusare ljudbild och öppna lurar.

I TS prisklass kanske AKG K518 skulle passa in, sen om han/hon vill uppgradera senare kan lätt dessa förpassas till de mer mobila delarna av livet.

Av Sheik Yerbouti

inet, maxfps, teraset (finskt men skeppar till sverige). Wasdkeyboards, keypop, techkeys, keycool och för att inte glömmas massdrop.

Bara några som föll mig in i stunden

Av Sheik Yerbouti

Körde Om-75 i några veckor, tyvärr är den otroligt plastig. Jag bytte då ut den mot en Intellimouse 3.0 som då kostade 550kr (circus). Nu verkar den vara på utgång men Maxfps säljer den för 349 kr. Där har vi ett mycket bättre kvalitiésbygge som jag mycket hellre rekommenderar.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av Razeezor:

Här är min setup, inget speciellt egentligen :). Men jag funderar på att framöver ta bort högtalarna och fixa dit en till skärm eftersom jag använder högtalarna knappt och jag skulle vilja ha en till skärm. Använder mest mina M50x hörlurar för spel och att lyssna på musik :). Får ursäkta för den dåliga bilden, har en halvkass kamera

http://i.imgur.com/Grvf8U6.jpg

Jag skulle verkligen rekommendera att flytta ut högtalarna från väggen en bit och rikta dem mot dig (ännu bättre om diskanten hamnar i öronhöjd). För att om jag inte ser fel är det ett par M-Audio högtalare i deras studiosortiment, dessa är extremt kräsna när det gäller riktning/höjd och det blir en rejäl skillnad i ljudet om man bara ser till att dem står hyffsat.

//Ägare av M-Audio BX5D2 som blev riktigt nöjd efter att jag placerat dem någorlunda korrekt.

Av Sheik Yerbouti

På tal om ingenting. GE MIG FÖRSTÄRKAREN

Synd att du inte bor i Stockholm, annars hade jag mer än gärna bytt den mot en modernare stärkare/reciever som klarar allt du vill slänga på den i moderniserad väg

NAD:en är ikonisk http://en.wikipedia.org/wiki/NAD_3020 Behåll den eller sälj den till någon som tar väl hand om den. Ett extremt fint ingejörsarbete som bör hållas kvar i liv och i bra skick.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av anon218624:

Det är sant. Jag bor ju på landet också, men 300 meter räcker till några hus i närheten. Tror inte att någon av grannarna är intresserade av att avlyssna internet-trafik dock.

Det ska nog till rätt rejält bra (läs: i princip praktiskt omöjliga) omständigheter om signalen ska räcka 300m utan en för stor packet loss för att kunna användas till något.

Av Sheik Yerbouti

En DAC från den optiska toslink-kontakten till rca är lösningen som blir absolut bäst/prisvärt.
Vilken exakt modell som blir bäst är dock en bättre fråga och där får nog någon annan med lite bättre koll på konkurrensen rekommendera. Själv använder jag Schiit Modi.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av Itchy Trojan:

Philips-lurarna åker av om du lägger dig ned, det är baserat på att de är fysiskt sätt mycket lika x1'orna som jag haft i ett halvår. Dock har du och jag garanterat olika huvuden så prova om du är konfunderad.

Om det är rumsgrannar du måste hålla dig ifrån att irritera så är det slutna lurar som gäller, så där kan du stryka x1/x2. Båda lurar är ganska neutrala, men båda lurarna lutar åt det bastunga hållet. Philipslurarna är för att vara öppna väldigt bastunga, mer bas hittar man inte i öppna lurar. Fördelen med öppna lurar är "öppenheten" och den breda ljudbilden.

Jag tvivlar på att du måste ha förstärkare till någon av dessa lurar, men värt att lägga pengar på är dock en DAC/amp combo, därmed tror jag nästan att ett par x1'or med en vettig dac för ca 1k är ett vettigt alternativ. Kolla inte på ohm för att avgöra ljudvolym, hade en gång i tiden ett par philips upbeats på hela 32ohm men tvingades köpa cMoy till då de spelade alldeles för svagt.

Läs gärna dessa tre artiklar om du vill gräva ned dig ytterligare:
Sennheiser Momentum
Philips x1
Philips x2

EDIT: förslag på dac/amp lösningar:
Fiio E10k
Audioengine D1 (har den själv, mycket trevlig)
Fiio E17, portabel variant av e10k, själv ägt ett tag och mycket nöjd, går att hitta för under 1k på t.ex ebay
HRT HeadStreamer Mobile

Kan också rekommendera Innerfidelity:s wall of fame: http://www.innerfidelity.com/content/innerfidelitys-wall-fame
Samt att Schiits nya amp/dac Fulla www.schiit.com kan vara något att hålla ett öga på.

Av Sheik Yerbouti

Nu snackar vi 2 helt olika lurar, ett par on ear slutna lurar och ett par öppna over ear lurar. Alltså passar x2orna rätt dåligt i publika utrymmen. Det är mer "sitta hemma" lurar som bör kombineras med en halvvettig förstärkare, i alla fall om det är det minsta lika föregångaren x1.

Så vad ska hörlurarna användas till?

Och gillar du mer bastunga lurar, eller vill du ha lurar med mer diskant? Eller neutrala?

Av Sheik Yerbouti

Precis som ovanstående talar säger så är 2 accesspunkter med samma namn inte en "sömlöst" lösning, utan mer av ett "fulhack."

Vill du ha ett på riktigt sömlöst nätverk är det Unifi som blir lösningen (alternativt så tror jag att airport express har den funktionaliteten ockås).

Det du då gör är att du kopplar upp dem mot routern, stänger av/ignorerar AP:n som sitter i routern och sen kopplar samman dina 2 unifi AP:s med deras mjukvara.

Ganska utförlig guide på hur du löser det med unfi finns här: http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/hemna...

Av Sheik Yerbouti

Skriver upp mig på 64GB varianten också, även fast jag är lite sen till festen

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av Sdhoirm:

Det kanske är en korkad fråga, men var hittar jag sådana mottagare?

http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/tillbeh...

t ex denna

Av Sheik Yerbouti

Valfria högtalare + en BT-mottagare med aptx?

Av Sheik Yerbouti

Varför inte en Transformer T100?

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av ZOiDVOiD:

inte för att vara sådan men alla MK-** corsair rapid func och annat nymodigt går bort jag letar efter STANDARD layout ...dvs inga FN knappar INGA discolampor och inga hemska bodys som ser ut å höra hemma på nått jäkla flygplan ....och bara för å vara extra tydlig ingen pianolack ....det ska vara STANDARD EU layout å jag pyntar inte 1000+ för en standardlayout

Then you're probably out of luck. Nejmen seriöst, jag har svårt att se att du hittar ett vettigt budgettangentbord som inte ser ut som skit. Insåg det själv och köpte Ducky G2Pro TKL med vita tangenter och "nedsänkta" symboler.

Se det från tillverkarnas sida. Vilka har dåligt med pengar? Hint: Ungdomar. Vilka vill ha massa lampor och stuff? Ungdomar. Vilka har pengar? Vuxna. Vilka vill ha ett rent och snyggt tangentbord? Vuxna.
Så enkelt är det.

Av Sheik Yerbouti

Tänk på att för den prisklassen så bör du också se till en DAC i framtiden.

Av Sheik Yerbouti
Skrivet av Icte:

Oj, har annars alltid hört att de har riktigt bra kvalité Garanti?

/

Ja, men dem hade utgått där jag köpte dem och orkade inte riktigt köpa nytt av någon anledning. Men jag var nöjd med den sålänge jag använde den
(Men, att den gått sönder för en person säger inte särskilt mycket)