Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman
Skrivet av xcluzive:

Detta har man väl konstaterat i några år nu? Har TSMC legat under en sten och missat alla andra nyheter av detta?

De kanske helt enkelt är lite mer laglydiga.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Ozzed:

Hur fasen kan något företag våga tala om ovissa framtidsutsikter då när aktieägarna sedan behandlar en som skit? För fan var glad istället att det går bra nu.

AMD påverkas väl inte av vad deras aktiekurs är. Den berättar bara vad marknaden tror AMD är värt.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Nbwu:

Civilization V är bra, dock är det svårt att få in ett game på under 1h, så du får troligen spara och sen köra igång igen nästa gång du kommer tillbaka.
väldigt roligt om man har lite tålamod och orkar med att tänka på allt som händer, kör man på de lite svårare svårighetsgraderna blir det snabbt knepigare och en runda kan då ta flera minuter innan man tänkt klart.

Ha! Du är för rolig, du...

https://i.imgur.com/ztv1hAE.jpg

Av Lasse Laserman
Skrivet av Kärlekstrollet:

Ni jämför med X1950. Men för den prislappen skall den ställas mot Epyc 7551P med MSRP på 2100 USD. Om man är ute efter många trådar, har AMD en solklar vinnare.

"Ni jämför..." Du begriper väl ändå att det inte är Sweclockers som har gjort detta test? De rapporterar bara vad andra har sagt. Om du hadde tagit av dig dina fanboy-färgade glasögon hadde du kanske lagt märke till att de redan i paragraf två skriver: "Inför lanseringen testas den 18-kärniga toppmodellen Core i9-7980XE av kinesiska Coolenjoy."

Varför i hela fridens namn skulle Sweclockers ha kinesisk text i sina grafer?

Sedan är i9-7980XE en high-end konsumentprocessors medans Epyc 7551P är en serverprocessor. När läste du senast ett test där man jämförde på detta sätt?

Av Lasse Laserman

Fick precis moderkortet utbytt på min Nexus 5x så då har jag kanske 18 månader til innan den boot loopar igjen, men om jag skulle köpa en telefon med stock Android i dag skulle jag hellre välja Nokia 8. Samma CPU, lika mycket RAM, bättre upplösning men 1000 kr billigare.

Pixel 2 behöver ha någon riktig killer feature för att bli intressant.

Av Lasse Laserman
Skrivet av andreas_dock:

De som "vinner" på detta är ensamstående och singlar.
Så.. grattis till er

Hahaha! Nu kan ni ångra er, alla ni som valde familjelycka!

Av Lasse Laserman
Skrivet av fiskebulle:

Fattar fortfarande inte Samsungs envishet kring denna upplösning...? Gillar folk verkligen black-bars så mycket?

Jag fattar fortfarande inte varför black-bars skulle vara ett problem över huvud taget. I de tillfällena där du ser black-bars med denna hadde du i andra fall (med 16:9) sett väggen, rummet, parken eller vad som nu skulle råka vara bakom skärmen.

Av Lasse Laserman

Vad har folk på sina Plex-servrar egentligen? Köper ni DVD:er och Blu-Ray och rippar? Verkar väldigt omständligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lasse Laserman

Jahapp. Det var den generationen.

Ganska uppenbart att AMD har satsat allt på en stor krets för att ta över tronen från Nvidia, att man har missat målet fullständigt och att de nu sitter med en krets som de skulle behöva ta 1080 Ti priser för att gå med någon särskild vinst men som de knappt kan prisa som ett 1080.

Lägg därtill att de har tre generationer med halvhjärtade kort i mellan-klassen (300,400,500) som mest har kännts som produkter för att hålla huvudet över vattenytan i väntan på Vega.

Känns som de bara skulle skippat Vega för gaming (som de gjorde med 2900XTX) och satsat allt krut på Navi. Btw... jag hoppas innerligen att Navi är _helt_ nytt och inte en vidareutvekling av Vega för sett til pris, kretsyta och energiförbrukning så är de så långt efter Nvidia nu att det nästan känns hopplöst.

Det tråkigaste med det hela är att Ryzen/Vega APU:erna som ska komma senare i år inte känns lika lockande längre.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Misk99:

Vilka bjässar till skärm att släpa med på lan, haha. Det minns man

Haha, ja fy fan. Minns när jag släpade med mig en 16" CRT och ett blytungt Chieftec chassi på tåget till Dreamhack i Borlänge. Tror jag hadde datorn i nån otymplig bag på ryggen och bar skärmen i händerna. Jag kommer i alla fall ihåg att konduktören trilskades och sa att man bara fick ta med sig så mycket packning som man kunde bära på en gång. Vi var fyra stycken som åkte och vi fick lite panik där och då för vi hadde gått ett par gånger mellan bilen och perongen för att få med oss allt. ...men vi kom med tåget

Av Lasse Laserman
Skrivet av Garderoben:

För det kanske tog tid att utveckla?

Det gjorde det säkert, men de var klara med utvecklingen i vintras när Quadro P6000 släpptes.

Av Lasse Laserman
Skrivet av THB:

Det behövs dock ett tredje alternativ på CPU-marknaden, och där tror jag att Samsung kan slå sig in, de har kunskapen samt de ekonomiska musklerna till det.

...och därför kommer aldrig Intel (eller AMD för den delen) tillåta detta. Samsung har allt som behövs utom det viktigaste; licens att tillverka x86 processorer.

Om du inte menar x86 så håller jag med dig. PC-marknaden har varit ganska tråkig de sista 10 åren i mitt tycke. Ett eller ett par vettiga ARM desktop alternativ hadde varit roligt.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Yoshman:

Bonusfråga: vad var Jim Kellers viktigaste bidrag första gången han jobbade för AMD?

Ett glatt humör? Det, eller möjligtvis x86-64.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Oaktree:

Kan inte hålla med om att Ryzen 3 har "Relativt låg energieffektivitet" som redaktionen har skrivit som nackdel, stämmer.
Om man ska jämföra energi efffektivitet så ska man väll jämföra 4c/4t vs 4c/4t cpu, inte vs 2c/4t CPU, även där så ligger ryzen 3 väldigt bra till...
...Så en förklaring på hur detta kan ses som en nackdel skulle jag vilja ha en förklaring på, från Swec redaktionen.

Skulle du kalla processor B energieffektiv i detta exempel?

Processor

Kärnor/Trådar

Effektmätning

Prestandaindex

A

2c/4t

50 W

100

B

32c/32t

300 W

100

C

32c/32t

300 W

1000

Av Lasse Laserman
Skrivet av Bernd_P1:

@emilakered: om jag redan smågnälla undra varför ni inte tar med som pluspunkt då att R3 är 4 riktiga kärnor.
Vissligen finns många spel som klara sig på 2c4t men finns ju också spel där en i3 hamna en bra bit efter just pga det är bara en dual core.

Men snälla... Intels i3:a slår R3:orna i 8 av 10 speltester. Det ser inte ut som om kärnorna är riktiga eller ej spelar så jättestor roll.
Det blir lite som när Fury släpptes och folk envisades med att det skulle vara världelöst i högre upplösningar på grund av att det endast hadde 4GB minne, även när de hadde prestandatesterna, svart på vitt framför sig, som visade motstatsen.

Av Lasse Laserman

Tycker inte att en signatur har så mycket med skrivstil att göra. Spikade min signatur nån gång när jag var 14-15. Är i princip bara initialerna som går att utläsa. Resten är ett par vågiga streck med toppar ungefär där bokstäver som t, f och h är, och några dalar för g, j, osv.

Jag är såpass gammal att jag har haft skrivstil i skolan men om jag försöker mig på att skriva så som jag har lärt mig så ser det ut som en 8-åring har skrivit det.

Jag är lite av den uppfattningen att när du nu i princip är tvungen att ha högskola/universitets-utbildning för att kunna få ett någorlunda vettigt jobb så hadde det varit bra om vi kunde korta ned den totala skoltiden något och då är en sak som skrivstil inget jag skulle prioritera.

Av Lasse Laserman

Snacka om malplacerad sentimentalitet...

Bort med skiten.

Av Lasse Laserman

Jag har mycket svårt att tro att någon betydande del av plastkassar som säljs i Sverige hamnar i världshaven.

Det är nog snarare fattigare länder det handlar om, där infrastruktur för avfallshantering inte är lika väl utbyggt.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Bloodstainer:

... starkt varumärke ungefär som HyperX headset.

Såg detta och tänkte "Hur fan kan Kingston tillåta att någon använder namnet HyperX?"
Googlar och ser att det är Kingston som tillverkar det.

...givetvis ska en minnestillverkare ge sig inn på headsetmarknaden. Det är ju ett naturligt nästa steg.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Xaves:

Räcker med att de tar över Google bara så har hackorganisationen all makt över folket. Förstå lösen, inloggningar, privat data, statistik osv i fel händer.

"bara".

Skrivet av Xaves:

Det är så här det blir gott folk, jag visste det hela tiden. Man ska inte låta ett bolag bli för stort och få för mycket fotfäste och förtroende, då kan hackers utnyttja det och många människor bli lidande!

Det har ju inte hänt ännu!