Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman
Skrivet av Bloopy:

Och topic "60% bättre än likvärdigt", 60% bättre än vad?
Det är ju inte kvällspressen.
Vad är detta 60% bättre än ....?

En (ungefärlig) likvärdig pc:
Athlon 5150
Radeon 7870
8GB RAM

1. Benchmarka ett spel på den maskinen. (Låt oss anta 30fps @ 1080p)
2. Optimera samma spel før PS4
3. Förvänta ~60% bättre prestanda på PS4 (dvs 30fps x 1,6 = 48fps)

Av Lasse Laserman

Nyckelhållaren ser jättepraktisk ut.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Paddanx:

Skämt åsido, det är trevligt med hårdvara som kan lära sig nya knep, så heder åt Nvidia för att de ordnat detta.

Tycker också att det är riktigt bra att Nvidia gör detta istället för att se det som en möjlighet att kränga en eventuell Shield 2.

Det är rätt mycket hårdvara där ute som skulle kunna få Vulkan-drivrutiner men jag misstänker att Qualcomm och Samsung är mer intresserade av att använda det som ett försäljningsargument för att sälja nya telefoner/tablets.

Av Lasse Laserman

Tror inte man ska förvänta sig att spel kommer funka på både Riften och Viven. Detta är som VHS vs Betamax eller Blu ray vs HD-DVD. En del av de som köper VR-headset nu i starten kommer om ett år eller två komma till insikten att de har satsat på fel häst.

De första HD DVD oh Blu Ray spelarna kostade för övrigt ungefär lika mycket som Vive of Rift.

Av Lasse Laserman

Jag använder själv min Shield Tablet som konsoll, men för att Android verkligen ska kunna ta över så måste fremium/micro transactions-modellen dö.

Av Lasse Laserman
Av Lasse Laserman
Skrivet av Tec_Nonsens:

Snygg som stryk!!!

Är VR upplevelsen kass kan man iallafall ha den som prydnad Eller ögonbindel!

Håller med. Designmässigt har Sony helt klart lyckats bäst. Tycker Oculus Rift ser ful och otymplig ut med sina fåniga inbyggda hörlurar, men jag har inte testat den ännu så jag kan ha fel.

Av Lasse Laserman

Jag glömde inte att skriva mitt användarnamn.

Av Lasse Laserman
Skrivet av FredrikMH:

Borde inte 14nm ge närmare 4 gånger fler transistorer på samma yta som 28nm? De hoppade ju över ett steg och 14^2 = 196 vs 28^2 = 784. Eller har jag missat något?

Precis. 20nm, som man hoppade över, hade gett 2ggr så många transistorer som 28nm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lasse Laserman
Skrivet av Christley:

är intresserad av att veta vad som gör den 100kr dyrare än föregångaren

USB-portarna är guldpläterade för optimal brusreduktion.

Av Lasse Laserman
Skrivet av emilakered:

Observera dock att det finns ett undantag. I händelse av en epidemi där de döda vandrar på gatorna och vill äta mänskligt kött släpper klausulen om militära och medicinska tillämpningar, utan mjukvaran får användas fritt.

Det är ju tragiskt att detta ska behöva specificeras. Om zombieapokalypsen är nära förestående och en spelmotor med twitch-integration är den enda lösningen så får juridiken helt enkelt ta ett steg åt sidan. Lite bondvett måste man kunna förvänta.

Av Lasse Laserman
Skrivet av anon159643:

...
T.ex en helt vanlig student som råkade köpa en Ubuntu laptopp istället för Windows och det blev lite problem: https://www.youtube.com/watch?v=5Qj8p-PEwbI

Tack för årets skratt!

Av Lasse Laserman

Faktiskt riktigt snyggt. Det blir nog tyvärr ganska dyrt,

Av Lasse Laserman
Skrivet av Sisyfos:

4000kr är fanimej inte illa, jag förväntade mig upp mot 10000kr när jag först hörde om VR för 2-3 år sedan.
Att det följer med en kontroll då är ju verkligen inte helt fel heller!

Håller med. Det skulle inte förvåna mig om Facebook subventionerar den här första modellen ganska kraftigt.

Av Lasse Laserman

Var ett klick ifrån att hoppa på 1151-tåget på Black Friday, men om detta stämmer kan man kanske börja bygga sitt Zen-system redan i Mars-April och sedan bara byta ut prosessorn mot en Zen när denna släpps i slutet av året.

Av Lasse Laserman

Skulle lätt köpa den om den inte hadde lanseringsfönster, men en sådan skärm lär nog aldrig komma...

Av Lasse Laserman
Skrivet av Shudnawz:

@Acherry
Inte konstigt, Famous Gross [sic] och Grants är blended och smakar rengöringsmedel, imo. Farsan hade alltid dem hemma förr, precis när man började mumsa starkdricka, blandade ofta med Martini Rosso, inte helt fel faktiskt.

Håller med om att Famous Grouse och Grants inte är något att hänga i granen men blended betyder ju inte automatiskt att det är dåligt.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Trazer:

Det ser bra ut med den nya klienten. Jag testar just nu en preview-version som jag installerade i förmiddags och den fungerar mycket bättre än den gamla skiten. Det verkar konsumentklienten fast man kan ansluta till sitt företagskonto i O365.

Jag håller med om att den nya preview-versionen är oändligt mycket bättre än den gamla (groove.exe) men den saknar fortfarande många funktioner. Försöker du t.ex synka något som en annan användare har delat med dig så används fortfarande den gamla versionen.

Av Lasse Laserman
Skrivet av frillan125:

För att inte tala om alla synkfel som uppstår titt som tätt, i alla fall i företagsversionen. Kvittar om du kör Win 7, 8, 8.1 eller 10, 9/10 gånger börjar det strula inom 2 veckor. "Ta bort sync, rensa detta och synka om" är fortfarande Microsofts mirakellösning...

Detta retar gallfeber på mig. Särskillt när någon ansisktslös MVP kommer med denna lösningen efterföljt av "Thanks for your understanding"

Nej, jag förstår inte alls Microsoft. Jag förstår inte hur det kan uppstå synkroniseringsfel när jag inte har rört några av filerna... "for business" my ass.

Av Lasse Laserman

Unrar hur låg latency man skulle kunna få till om man utveklade ett nytt trådlöst gränssnitt med kort räckvidd (~4m), ingen kryptering, minimal felkorrigering, osv? Dagen 802.11-standarder ska ta hänsyn till en myriad av andra saker, vilket medför att latencyn snabbt blir för stor.