Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman

Linksys by Cisco by Belkin

Av Lasse Laserman
Skrivet av Robin2:

Yikes. Var ska jag börja?

På landet är väl snarare var du bor om du inte är det minsta cynisk mot ett program som går ut på att spåra och spara på all aktivitet i ditt liv.

...

Nu var mitt inlägg ironiskt menat (trodde smileysarna skulle förtydliga det). Ber om ursäkt för mitt oavsiktliga trollande.

Av Lasse Laserman

Såg vi samma reklamfilm?
\(^▽^*) Trevlig musik, gossig design, glada färger och en vänlig berättarröst. ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ
Näe du, den där skrämselpropagandan får du nog dra längre ut på landet med.

Skrivet av Robin2:

Den nya världsordningen tar sitt nästa lilla steg mot total övervakning.

"Google Now is always one step ahead..." genom att spåra varenda jäkla steg du tar. Man måste i princip låta Google ha en konstant insikt i hela ens liv för att projekt som dessa ska fungera. Det är redan skrämmande nog att Google sparar alla dina sökningar för att bygga en bild utav vem du är och vilket eventuellt hot du kan utgöra mot dem eller deras associerade i framtiden.

http://donttrack.us/

Av Lasse Laserman
Skrivet av Kunzite:

http://extreme.idg.se/2.1030/1.77576

Nu har det gått 6,5 år sedan det uttalandet

Men processorn i den notisen var väl mer åt hållet: Larrabee / Knights Ferry / Xeon Phi

Av Lasse Laserman

Bara jag som tyckte bilderna i den här recensionen var av betydligt sämre kvalitet än de brukar vara? Jämförde med en bild från den senaste nätaggstesten och såg att det var samma kamera men att man i nätaggstesten använt ISO 100, slutartid 1/2s (och förmodligen tripod) medan man här kör på ISO 800 och slutartid 1/15.

Av Lasse Laserman

Ser riktigt bra ut.

Av Lasse Laserman
Skrivet av horsemanonfire:

Hmmm.. Har icke sådana såvitt jag vet... Tog i princip ur moderkortet ur förpackningen och skruvade fast det. (moderkortet funkade innan jag satte in nya PSU/GPU). Hmm det kanske är något jag borde nämnt, låt mig förklara:

Köpte moderkort/proc/RAM först (ca 1mån sedan) och körde det med mitt gamla PSU/GPU, sedan nu i veckan köpte jag nytt PSU/GPU och satte in de, det är då datorn slutade funka vettigt och jag fick dessa problem.

Men då ang. dessa distanser, finns dem att köpa någonstans? Eller kan man bygga egna kanske?

MvH

Distanser brukar följa med när man köper chassi och ser ut så här:

http://www.cybergooch.com/tutorials/images/buildsystem/IMG_6805....

Om du inte har använt sådana när du monterade så är det rätt sannolikt att det är felkällan. Det förklarar också varför du får precis samma fel med ett annat moderkort och cpu.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Ozzed:

Det är nästan värt att se bara för att presentatören kanske går vilse i Metrodjungeln.... "Och se'n petar man här... eller här... eller skulle man svepa här, eller nypa... Helvete!... Ja... det går att göra samma sak från appen desktop..."

hahahahahahaHAHAHAHAHA!!!!!!

Fan vad orginellt att göra sig lustig över metro! ...speciellt av dig, för det har ju inte du gjort tjugoelva gånger tidigare.

Av Lasse Laserman

Perfekt om man har ett litet vardagsrum.

Av Lasse Laserman

Jag tänker lite på den här artikeln när jag läser detta: http://www.theonion.com/articles/new-apple-ceo-tim-cook-im-thinking-printers,21207/

Av Lasse Laserman
Skrivet av Nyhet:

... i de kommande arkitekturerna Rockwell och Broadwell.

Rockwell och Broadwell? Jag trodde Rockwell var det tidigare namnet på just Broadwell.

Av Lasse Laserman

Även om jag gillar fredagspanelerna så tyckte jag nog att det här var snäppet bättre. Tycker ni kan ha den samma stilen i fortsättningen. 30-40min med några löst definerade samtalsämnen och anekdoter och sen bara låta det gå som det går. Imho är ni bättre än majoriteten av professioella radiopratare där ute!

Av Lasse Laserman

Utan tvekan en Pentium 200 som jag köpte på Lap Power. Visst, jag kunde spela mp3:or i stereo och så men vad gjorde det, när jag bara ville spela Quake? Polarens MMX var betydligt snabbare.

Av Lasse Laserman
Skrivet av exodeus:

"Samtidigt kan platta avläsa det tryck varje individuellt finger utövar mot ytan, från 0 till 1 000 gram."

... 1Kg tryck med ett finger? Sa vill inte jag använda min dator

Kollade precis men en digital köksvåg. Man behöver inte ta i nåt vidare för att uppnå 1kg tryck ens med lillfingret.

Av Lasse Laserman
Skrivet av nsky|sct:

men blir inte spelen dyrare nu om de måste göra spelen till olika plattformar

Inte om de använder OpenGL från början.

David Rosen, en av de bättre människorna i världen, har skrivit en mycket intressant artikel i frågan:

http://blog.wolfire.com/2010/01/Why-you-should-use-OpenGL-and-not-DirectX

tl;dr: "If you can hit every platform using OpenGL, why shoot yourself in the foot by relying on DirectX?"

Av Lasse Laserman
Skrivet av 1up:

Nu har jag inte lekt så mycket med android, men är inte det "i grunden" linux. Och i linux kan man ha wine? Fast det passar kanske inte ihop med ARM?

VLC finns för linux också så wine skulle hur som helst vara onödigt.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Fluf:

Låter som jag skall läsa lite närmare i PDFen, om det är Kelvin/Watt, dvs Delta Temperatur höjning av processorn per tillförd Watt värme så är det sjukt bra. Det hade inneburit 0,04 K/W * 150 TDP = CPU är 6C varmare än omgivande lufttemperatur med en varm processor. Kan inte stämma.

Värdet jag angav är värmemotståndet för luftkudden, dvs utrymmet mellan bottenplattan på kylaren och den roterande kylflänsen. Motsvarande värde för kylpasta mellan processor och kylfläns ser ut att vara i storleksordningen ~0.03 K/W

Av Lasse Laserman
Skrivet av Kilroy:

Det jag är skeptisk till är hur effektiv värmeledningen från bottenplattan är till den snurrande kylflänsen.

Jag skummade bara pdf-filen men på sida 44 har de en graf som beskriver värmeledningsförmåga för olika värden på kylarens effektförbrukning.

Ser ut att ligga runt ~0.015-0.04 K/W beronede på kylarens RPM. (Har inte koll på värden på kylpasta men är inte det väldigt lågt?)

Av Lasse Laserman

I mitt lilla huvud har jag alltid tänkt "Oj vad stor en 27" skärm är" så när jag såg den här tråden höll jag på att tappa hakan! Du måste vara något utöver det vanliga om du tycker 27" är för litet!!! När man sedan läser att inte ens 30" är tillräckligt för dig och att du väntar på en 32-tummare med upplösningen 3840x2160 så inser man att här har man inget att säga till om. Det är bara att ta av sig hatten! Grattis!

(Var det något i den stilen du fiskade efter när du skapade tråden?)

Av Lasse Laserman

Betalade $15 (~100kr) för Humble Bundle V och jag kan redan nu säga att jag gladeligen hade betalat $15 för bara Limbo. Fy fan vilken stämning! Om ni gillar Knytt och andra Nifflas-spel så lär ni gilla detta.

Bara hunnit testa Limbo och Bastion än så länge så jag har 6 spel kvar.