Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman
Skrivet av Nyhet:

Innan helgen aviserade Bethesda att Fallout 4 färdigställts och därmed gått guld.

"Gått guld"... ibland undrar jag om det inte varit bättre om vi bara skrotade svenska och gick helt över på engelska.

Av Lasse Laserman
Skrivet av HazZarD:

...överdrivet våld har du i spelet Hatred kanske där man går omkring och skär halsen på oskyldiga människor och poliser där har du ett lagom skadat spel..

Hahaha vad fan...
Undersökningar har ju visat gång på gång att det inte finns något samband mellan spel och våldshandlingar i det verkliga livet. Här verkar det nästan som om utveklarna har satt det som ett mål att motbevisa detta...

Av Lasse Laserman

"Desto mer nöjd är Copyswedes vd Mattias Åkerlind. Han menar att kulturskaparna har rätt till ersättning,"

De har väl inte rätt til ersättning om ingen vill lyssna eller se på dom ditt jävla miffo.

Av Lasse Laserman
Skrivet av 2good4you:

Med snälla vadå? En öm tå till? Hur kan man försvara något liknande. Ja det är stora skillnader när du ska sälja en produkt med något som är så hårt specificerat som en SOC (mikroprocessor) och du får så stora toleranser mellan två olika leverantörer. Att det slinker igenom alla interna testfaser och verifieringar är ännu mer förbryllande. Du missar att dom testar telefonerna i Geekbench också vilket skulle kunna simulera en del spelande t.ex. Där är skillnaden 51(!)min mer mot dom andra 104min. Det är en extrem skillnad och något som rimmar väl med rubriken "stora skillnader" som redaktionen här på SweClockers skriver. Sätt dig in i industrin lite mer så ser du snabbt allvaret och tala sen.

Som jag skrev tidigare i tråden uppfattade jag artikeln som att skillnaden var obetydlig vid normalt användande och det var först vid 100% syntetisk belastning (inget spel belastar 100% hela tiden) som siffrorna 155min vs 104min blev aktuella.

För övrigt bryr jag mig väldigt lite om detta för jag har aldrig haft och kommer aldrig skaffa en Appleprodukt.

Av Lasse Laserman

@Don_W:

Fast min andra poäng kvarstår ju... Apple lovar ingen specifik batteritid någonstans. Kollar man specs på apple.com är alla batteritider givna i "upp till" siffror. Tror inte någon kommer få sin telefon utbytt på grund av detta.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Don_W:

http://macworld.idg.se/2.1038/1.639113 1 timma och 45 minuters differens i batteritid är väl rätt markant ?

Saxat ur nyhetsposten strax ovanför det du klistra in.
I ett belastningstest med Geekbench uppvisar TSMC-versionen en drifttid på nära 155 minuter medan Samsung-varianten landar på avsevärt lägre 104 minuter.

Då ber jag om ursäkt. Så som jag förstod swec-artikeln så var skillnaden bara påtaglig vid 100% belastning...

Av Lasse Laserman
Skrivet av 2good4you:

Vilken katastrof... Säger en del om Apple's kvalitetskontroll. Detta förtjänar dom och kommer kosta Apple sjuka summor. Själv är man helnöjd med Note 5

Men snälla... Så länge inte Apple har lovat att batteriet ska vara i ett visst antal minuter vid full belastning så har dom inget att bekymra sig för. 15% vs 14% batteriförbrukning efter en timmes videouppspelning? Vilken skandal...

Vem tror att två helt olika halvledarprosesser skulle ge exakt samma resultat? Folk i denna tråden tydligen....

Av Lasse Laserman

Vi närmar oss...

Don't date robots!

Av Lasse Laserman
Skrivet av Ozzed:

Så nu räcker det inte ens att man håller sig inom lagens ramar längre? Folk får väl fixa sin försörjning bäst de vill, det ska inte vara mitt ansvar. Jag vill kunna bli miljonär utan att göra ett skit, men om förutsättningarna för det saknas så får jag fixa det på annat sätt.

Det är väl ingen som förordar att det ska bli olagligt att blockera reklam. Om Google bestämmer sig för att implementera teknik för att motverka ad-blockers så är det också helt inom lagens ramar.

För övrigt är det ytterst få som blir miljonärer på YouTube, och i alla fall ingen som blir det "utan att göra ett skit".

Av Lasse Laserman

VR i all ära... när kommer Fasttracker 3?

Av Lasse Laserman

Jag trodde sweclockers.com, fz.se, 99mac.se sedan länge var ägda av samma företag. Varför trodde jag detta, kan man fråga sig...

Av Lasse Laserman

Dubblerad bandbredd? Det måste ju betyda at minnet är dual channel (2x2GB), för DDR4 är ju inte så mycket snabbare än DDR3.

Av Lasse Laserman

Om Intel's Cannonlake försenas till H2 2017, så innebär det at Samsung faktiskt kan vara först med 10nm.

Om sammarbetet Global Foundries/Samsung fortsätter (GF verkar inte lyckas med så mycket på egen hand) -OCH- AMD levererar med sin Zen på 14nm så ser framtiden riktigt lovande ut.
Då har vi, för första gången på länge, riktig konkurens på x86-sidan.

Av Lasse Laserman

Jag trodde 20nm-planerna var skrotade sedan länge.

Hoppas de kan hålla ut tills Zen släpps, och att den presterar!

Av Lasse Laserman
Skrivet av backfeed:

Rykten och spekulationer. Vissa mer sannolika än andra, men ändå.

Precis.... jag tror många kommer bli rätt överraskade när det visar sig at 300-serien är en helt ny arkitektur i 14nm med HBM 2. Att de samtidigt lanserar Zen-arkitekturen i APU-er med innbyggd grafik i Titan X-klassen tror jag kommer få en och annan att höja på ögonbrynen.

Av Lasse Laserman

Tycker den nya loggan är snyggare än orginalet också. Snyggare typsnitt och seglen känns mer balanserade.

Av Lasse Laserman

<önsketänkande>
All förhandsinformation kring 300-serien har varit felaktig. Hela serien bygger på en helt ny arkitektur i 14nm med HBM. På grund fanastika bra yields landar priset för toppkortet, med prestanda motsvarande två gånger Titan X, på runt 5000 kr.
</önsketänkande>

Av Lasse Laserman
Skrivet av Miska:

Förstår inte meningen med att fuska sig fram med ett spel. Men ja ja, dessa noobs får väl skylla sig själva att de gått med på sånt skit och får sina liv förstörda för det!

Oftast används moddar för att göra alla kvinnliga karaktärer nakna.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Stora Sture:

Jag sitter fortfarande på en gammal socket 775 CPU Q9650, visserligen klockad till 4,2ghz och till det 8gb ram med ett 7950 och jag klarar av att producera 60FPS 1080p i massvis med titlar... och då är min dator häckagammal!... det låter som rent slarv av utvecklarna :/ tycker jag

Ditt grafikkort är inte så gammalt och det är bättre på alla sätt och vis än det som sitter i en PS4 så jag tycker inte att det är det minsta konstigt att en PS4 inte kan rita 1080p i 60fps utan att tumma på andra saker. Jag förstår inte varför folk tror något annat.

Av Lasse Laserman

Varje gång jag ser någon använda begreppet "p12" så får jag automatiskt bilden av en lillgammal p13 i mitt huvud.