Inlägg

Inlägg som achdor har skrivit i forumet
Av achdor
Skrivet av General Nord:

Vi installerade Zaptec Pro-boxar (22kW) i vår brf nyligen. Du kan konfigurera så att du läser av förbrukad el per box eller per användare (eller både och). Du kan med andra ord låta flera användare dela på en laddbox, men ändå veta hur mycket respektive person laddat. Det bör även gå att läsa av en persons förbrukning över samtliga boxar (vilket ger maximal flexibilitet).

Det låter ju bra! Hur många boxar installerade ni och finns det möjlighet för exvis besökare att ladda?

Av achdor

Halloj, vår samfällighet planerar köra upp laddstolpar inom en snar framtid och ska planera för det under nästa sammanträde. Häromkring har andra satsat på många 1-fas uttag på parkeringarna. Vi har samtidigt garage där det verkar svårare att få till det med lastbalansering och laddboxar.

Jag undrar om någon har erfarenhet av att bostadsrättsföreningen/ samfällighet(/ företaget?) har en lösning med färre 11(22)kw laddare som i större mån delas på, kanske tillochmed är tillgängliga för utomstående att låna tillfälligt? Upplever att det blir onödigt dyrt att installera 60 laddboxar när man ser hos övriga där max 10 används, något jag inte räknar med kommer förändras markant de närmsta åren. Laddar själv på arbete eller köpcentra nu, billogare än vad det kostar med de få laddplatser som finns i samfälligheten för tillfället.

Av achdor
Skrivet av SwedZi:

Kommer att få en elbil från jobbet, Tesla model 3 performance 2019. Har aldrig haft elbil tidigare. Jag har ej möjlighet att ladda hemma men i staden där jag bor finns laddare som har 200kw effekt.

Min fråga är till er som har elbil men ej möjlighet att ladda hemma, fungerar det bra eller kommer det bli väldigt jobbigt?

Pendlar 20 mil om dagen första månaderna, blir sedan 40 mil i veckan pendling. Går att ladda på jobbet.

Tack på förhand.

Har ingen laddare hemma men kan ladda på jobbet, tesla model y. Dock är mitt "pendlingsavstånd" 5 km och jag upplever inga problem öht. Toppar alltid upp på jobbet så räcker det till i stort sett allt annat om man inte ska så långt att supercharger krävs.

Av achdor
Skrivet av Woaini:

Fråga till panelen: Hur avgör jag vilken styrka jag ska välja tilll min laddbox i huset?

Har fått offert på en 11kw men är inte det lite fjuttigt om man tänker lite framåt?

Skulle aldrig bry mig om att ha mer än 11 kw, normalt ska du ju knappast ladda mer än 90% för dagligt bruk, sällan är man nere och nosar på nollan heller. Dvs en normal session ligger på 70 % av kapaciteten (20-90%) vilket vid normalstort batteri på 80 kwh blir ca 56 kwh eller 5 h. Om man ens gör så omfattande uppladdningar normalt. Hur ofta är man iväg på långresa och kommer hem med 10 % och ska iväg igen om 2 timmar på långresa ånyo?

Av achdor

Har ett palit 1070 geforce du kan få köpa för 800. Finns i norrland men kan antingen skickas eller levereras i samband med resa söderut i november om det är på vägen.

Av achdor
Skrivet av Weestman:

Vilken region? Jag har 48 som ST-läkare första året. Våra senare ST-läkare har cirka 52. Kardiologi då.

Västerbotten

Av achdor
Skrivet av Robiban:

Efter många månaders fundering kan jag inte bestämma mig för vilken ny förmånsbil jag ska beställa.

Enyaq har länge legat högst på listan men det verkar vara väldigt mycket klagomål på mjukvaran. Ni som kör enyaq, hur stort problem är det?

Bland de bilar som ryms i företagets policy blir tesla MY mer och mer intressant med lågt förmånsvärde och mycket utrustning men lastkapaciteten avskräcker.

Vilken fyrhjulsdriven elbil ska man välja idag med inköpspris på runt 630.000? Jag räknar med ca 10% rabatt på nettopriset på "allt" utom tesla.

Vilken

Är det gsmla lastkapaciteten du tänker då eller även nya?

Av achdor
Skrivet av Mental:

Vad siktar du på för specialist? Går du mot något du gillar eller det som är mest efterfrågat/betalt?
Känner flera som övervägde psyk pga lönen, men sedan ändrade sig efter att ha sett arbetsmiljö/belastning

Lungspecialist, för att jag gillar det!

Skrivet av oatp1b1:

Fast vad får du om två år? 75-80k? Internmedicinare ligger väl ändå acceptabelt till.

80k har du som ÖL initialt. Snarare 70 efter att ha blivit specialistläkare. Ligger under i undre kvartilen, mot 10e percentilen, jmf med övriga ST i landet i intern/lungmedicin, därav missnöjet.

Av achdor

Ålder: 34
Yrke: ST-läkare medicin
Tid i yrket: 6 år som examinerad läkare, 3e året som ST
Ny lön: 46000 (tidigare 44000)
Därtill fackligt ombud, går som backup jour (vanligt först under 4e året) och forskande. Missnöjd mtp ansvar men regionerna är ju tydligen så fattiga så verkar inte komma någonstans just nu

Av achdor
Skrivet av Dunde:

Din milersättning är ju egentligen urdålig. Jag hade förhandlat med arbetsgivaren. Räkna med milkostnad 30-40 kr/mil för en ny bil som du behåller 3-5 år.

Det är en bil som arbetsgivaren erbjuder som förmånsbil av det jag har lyckats läsa mig till, dvs den enda kostnaden för Lilla Tiger är laddningen. Då ska du inte ha 30-40 kr/mil.

Av achdor
Skrivet av Lilla Tiger:

Så har man beställt sin första elbil…

Blev en Tesla Model Y LR framförallt PGA räckvidden ,utrymmet samt att förmånsvärdet är rimligt men även att förbrukningen verkar vara bra.

Har en fråga men börjar med like bakgrundsfakta
Jag är resande säljare och avverkar ca 6-7000 mil i tjänsten per år samt ca 1000-1500 privatmil.
Området som jag reser i är framförallt i Norrlands inland men även en del längs E4 mellan Gävle och Haparanda.

Ni som kör mycket och framförallt landsväg och norrlandsmotorväg (80-100km/h) vad brukar er snittförbrukning ligga på med en TMY?

Jag kommer betala elen själv men får milersättning 9,5kr skattefritt samt 6kr som jag får skatta på, så bör landa på ca 12,3kr per mil totalt.

Jag uppskattar att jag kommer ladda ca 30% hemma och 70% på hotell samt snabbladdare.

Hemma är i elområde 2 så det borde inte bli så blodig kostnad för hemmaladdning.

Nu till min fråga.
Kommer ersättningen räcka till eller bör jag räkna med att gå back ?

Åkte Ume-Pite häromdagen, 160 wh/km. 19" fälgar. Kortare resor 175 wh/km. Räknar med 200 vintertid snarare. Gratis laddning på hotell. Tror det blir bra lukrativt för dig snarare.

Av achdor
Skrivet av Ninotramp:

Är du nöjd med bilen? Måste varit ett stort steg uppåt att gå från en volvo -05 till en Tesla...

Överlag är jag skitnöjd, finns alltid saker och funktioner som hade kunnat vara liiiiitet bättre just för mig. Det gäller följade:

- sambon vill ha varmt, jag kallt eller tvärtom (volvons ac funkade inte på senare tid så...)
- takets tint är lite för kraftfullt för norrland (knappt ens tittat uppåt)
- backkameran blir blöt vid körning i väta med skymd sikt som följd (fortfarande van vid backspeglar och bakruta)
- öppna/stänga frunken hade kunnat vara smidigare (går faktiskt att köpa keyfob/använda telefon)
- parkeringsassistans tjuter för mycket

Sen är det andra saker som inte hör hemma ovan:
- tight in i garaget
- svart blir snabbt skitigt
- öppningsmekanismen inifrån är mer intuitiv när det gäller nödöppnaren (bra säkerhetsmässigt, kasst för bilen med impulsiva personer)
- får inte ladda i garaget enligt föreningen

Det är annars vansinnigt skönt att aldrig behöva fylla bensin, att ha full tank för 25 kr efter en dag på jobbet, tystnaden vid körning, fantastiskt ljud, autopilot, autotorkare (funkar bra för mig), att längta efter att köra istället för att fasa inför det m.m.

Tycker det är lite småmysigt att kolla på chargefinder var det finns bäst laddmöjligheter inför olika semesterplaner, fixa med smågrejer i/på bilen med släckt garage och radion på.

Upplever att det passar mig prefekt, hade jag inte bott i norrland hade jag köpt rwd versionen och kommit undan aningen billigare. Nyhetens behag har ändå fått ge med sig lite och jag har landat i mer behag och mindre upprymdhet.

Av achdor
Skrivet av RPGWiZaRD:

Någon Android Tesla ägare? Klarar man sig som tekiknörd med den kombinationen trots avsaknaden av Android Auto? Själv använder jag väldigt ofta voice kommandot "nyheterna" som jag i Android Auto (använder trådlös android auto som autostartar) har gjort som en shortcut att spela upp det senaste nyheterna från finlandssvenska Yle Radio (jag antar borde gå göra motsvarande med Sveriges radio typ). Jag antar man är tvungen att leva med Teslas egna appar eller har det kommit nån smart Android Auto lösning ännu? Jag använder dessutom YouTube Music då jag har YouTube Premium prenumeration bl.a och lyssnar ofta till mixar jag själv laddat till YouTube, verkar som Tesla endast stöder Spotify?

Vart lite intresserad utav nya Model 3 men är osäker va gäller avsaknaden av Android Auto, avsaknaden av blinkersspaken och Heads-up display vilket jag litegrann fäst mig vid på min Mazda 3 2020.

Jag är ingen större androidentusiast men kör en gammal note 10 och har just skaffat tesla my lr. Ser inte att du skulle ha något större problem med dina önskemål, enkelt att koppla bluetoothljudet till bilen men visst android auto funkar inte. Ser dock inte varför man skulle behöva det, tycker Teslas infotainment är super. I övrigt är det trams med hela hud grejen, går alldeles utmärkt att kolla displayens övre vänstra hörn. Sen gick jag från en v50 från -05 också så...

Av achdor
Skrivet av Lidodido:

Kör du då långt att en så pass billig bil med så lite värdeminskning kostar så mycket per månad så är du definitivt en som ska ha elbil, om du kan ladda hemma.

Tänk dock på att en räntehöjning på 0,25% blir en höjning utifrån hela bilens värde, inte bara på månadskostnaden. Är det en bil för 400k så blir det alltså en tusenlapp i månaden. Men nu spås ju räntorna lugna sig inom den tid du kommer leasa, men man vet aldrig.

Ränta gäller på årsbasis, det blir 1000 kr per år

Av achdor

ST läkare i lungmedicin, 3e året. Inriktning mot diagnostik av främst lungcancer men också en del av övriga sjukdomar inom området. Bästa jobbet jag haft!

Av achdor
Skrivet av mrqaffe:

Förutom att sjukvården är ett av de digitaliserade områden som fungerar absolut sämst pga att det inte finns nån tvingande standardisering, jag skulle snarare ta det som avskräckande exempel på hur illa nått kan fungera när man inte har lagstiftning och standardisering.
Jag har kollat bara inom VG regionen och här skulle man tex behöva gå in på ca 4800 ställen och godkänna informationsutbyten och man vet ändå inte vilka system som är kompatibla eller inte för alla är definitivt inte kompatibla och kan kommunicera även om man gett tillåtelse för det.
Det borde finnas ett system som fungerar i hela Sverige eller ännu bättre om det är ett EU gemensamt men idag är patientdata mer ett exempel på hur illa digitalisering kan fungera.

Kan absolut bli tusen gånger bättre men att ha all vårdrelaterad information om en människa som kommer in till akuten är gulf värt. Finns något som heter NPÖ också.

Skrivet av danedi:

Det är inte för att det inte finns lagstiftning igentligen, sdandardisering, ok det köper jag. Men landstingen inhandlar sina digitaliseringslösningar var för sig efter behov. Norr och västerbotten till exempel har mest att göra med varandra så de gick ihop och köpte samma system så det är mycket simpelt att överföra behörigheter och handlingar mellan dessa län. Det är som du säger en helt annan femma att försöka få samma tillgång till exempel patientjournaler införda i blekinge upp till de två norraste regionerna.

Men även sjukvården håller på att standardisera, tror alla landsting i sverige idag är med på att gå över till COSMIC under de kommande åren (om inget av de södraste dragit sig ur). Hur länge det tar för de mer befolkade landstingen är en resurs och tidsfråga, men sist jag kollade skulle alla ha bytt senast 2035 eller nått sånt. (det nuvarande systemet som norr och västerbotten använder heter VAS och är från 1985, uppdaterat såklart, men det har sina brister)

Västerbotten och Norrbotten har olika journalsystem, NCS cross i VB (som i Eskilstuna O_o)

Av achdor

Patientjournaler, punkt

Av achdor

Patagonia Snowdrifter köpte jag med samma krav, klockrent köp och då kan jag dessutom ha den för snowboardåkningen

Av achdor
Skrivet av Def_Dog:

Lockande erbjudande med 1,99% på en Tesla Model 3 Standard Range, men hur i hela friden har folk dessa bilar försäkrade?

Jag: Man, 40 år, inga krockar/skadeanmälningar de senaste 15 åren, bosatt i Stockholm.

Som referens för att kolla bilförsäkring tog jag denna som jag hittade regnummer CUM13J på, en 2022 med 1326 mil på mätaren.

Slog mot Compricers jämförelsetjänst: helförsäkring, Hög självrisk 6000kr, 1500 mil per år och eget garage, noll skador och ingen förare under 25 = 1877kr/mån hos ICA, 1881kr/mån hos Dina Försäkringar, 10103kr/mån hos Paydrive?????

Ändrar jag till halvförsäkring för antar vagnskadeförsäkringen spelar in de tre första åren:
ICA = 921kr/mån
Dina = 1156kr/mån
Paydrive = 4863kr/mån

Jag fattar att bilen har 286hk och massa tekniska prylar som kan vara dyra att byta men kom igen. Inte rimligt någonstans.

Edit: Var tydligen en import men svensksålda ger mig samma prisbild på försäkringar. Suck. Jävla överklassbil.

Kollat TH?

Av achdor
Skrivet av Weestman:

Aha trodde lönerna var högst där? Å andra sidan universitetssjukhus å de brukar ge lägre. Vikariat innan ST? Hur länge har du varit legitimerad?

Leg 2 år, inledde ST dagen efter jag fick leg så inget vikariat dessförinnan. Som ST verkar lönerna snarast ligga i det lägre omfånget, kanske bättre ur ett nationellt perspektiv sen som specialist