Inlägg

Inlägg som Grilljohan har skrivit i forumet
Av Grilljohan

Ändrar du dig om att skicka och intresset är svalt så är jag intresserad av GPU och MB mot frakt + lite för besväret (typ ett par finöl på systemet)

Av Grilljohan

Wow, såg ju bara lite vidrigt ut

Av Grilljohan
Skrivet av Rebben:

Jo, och jag litar inte på Feral alls, oavsett Proton eller inte. Om spelet startar men är en ospelbar upplevelse så är det fortfarande inte bättre än att det inte startar alls.

Gissar på att det finns många variabler, tråkigt att du hade den upplevelsen, för mig personligen så var Feral en del av anledningen att jag kunde byta till linux tidigare.

Av Grilljohan
Skrivet av Maximo:

Ja och nej?

Kör inte Windows om det är det är ditt mål men om ditt mål är att spela så är det korkat. Det är mycket enkelt hur du än vill vrida på det.

Målen är väl antagligen både att inte köra windows och kanske spela ibland, svåruppnått genom att använda windows?
För många är Windows en hemsk upplevelse, och tar extremt mycket tid att få som man vill ha det.

Av Grilljohan
Skrivet av Rebben:

Kan de inte göra ett bra jobb så skall de inte ta det jobbet, vi skulle aldrig komma undan med att släppa trasigt skit på mitt jobb.
Jag håller inte andan efter ha varit tvungen att spela alla Tomb-raider-spelen under Proton för att Feral gjorde ett pissjobb med portningen iallafall. Yrkesheder på Feral = 0

Läste du det jag skrev ens? Proton var inte ens en grej när Tomb Raider-spelen släpptes, när shadow släpptes fanns proton, men kunde inte ens starta det.
Målgruppen var 1% av windowsspelarna definitivt budgeterat därefter.
Jag var i alla fall nöjd med all kunna spela hela serien med prestanda som var väldigt nära Windows, samt samma med x-com, mad max mfl.

Av Grilljohan
Skrivet av Rebben:

Inte Feral tack, de är så kassa på att porta och att supporta sina portningar. Oftast ger det bättre prestanda och mindre krascher att köra Windowsversionen med proton.

Nu med proton, ja, det tog dock 6 år efter att Steam släpptes på Linux för proton att bli en grej, tror inte att Feral själva skulle ta i ett projekt om de inte tror att de kan göra ett bättre jobb än proton.
Och även när proton blev en grej så dröjde det tills att översättningen till vulkan var standard innan prestandan var bra, och ännu längre än så innan typ alla spel är 1 klick för att installera och spela.
Sen får man tänka på att deras budget är nog en bråkdel av utvecklingen för de skulle porta ett spel till 1% av marknaden, tänk vad de kan göra om den siffran istället är 5%, 10% eller högre.

Av Grilljohan
Skrivet av Phod:

Hur tänker du nu, skulle de köra på OpenGL, eller? Och de skulle ju vara ett helvete att stödja alla Linux-distributioner.

Som det skrevs av någon annan Vulkan, och sen så stödjer man en distro, den största bland skaran som inte vill felsöka själva: Ubuntu, sen kommer det troligen att råka fungera på resten också.
Nu är ju dock proton så bra att det troligen inte kommer att hända på ett tag, men växer Linux-skaran några % till så kan det nog tippa tillbaka t.ex feral interactive så att de börjar porta spel till Linux igen, sen kanske utvecklarna själva följer efter.
Inte ett helt otroligt scenario då Steamdeck har den fart den har och den är bra till den punkten att folk inte tycker att det är värt att installera Windows på den.

Av Grilljohan

Övervägde nästan att ta bilen 70+70 mil, men blir lite för dyrt...

Av Grilljohan
Skrivet av rotkiv42:

Tror ingen riktigt kan tävla med steam deck i pris och samtidigt hålla jämförbar kvalité. Till skillnad från alla andra tjänar ju valve $$$ på varje spel man köper, är lugnt för dom att inte göra vinst på maskinen.

Inget som är direkt bekräftat av Asus, men Ally ska ju vara grovt subventionerad med $$$ från Microsoft

Av Grilljohan
Skrivet av CreativeX:

VARFÖR känns det som att Lenovo kommer vara något i Steam klass fast billigare - Men bättre än Asus?

Lär bli dyrare än båda bara för att den har löstagbara kontroller

Av Grilljohan
Nytt bud: 450 kr Skickas
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Grilljohan
Skrivet av NodCommander:

Var kommer enheterna ifrån? Kan kunder sälja tillbaka Deckar till Valve?

Troligen reparerade garantibyten, jag har ju t.ex skickat tillbaka 2 (både min och dotterns fick ett problem som gjorde att de var helt döda) och fått nya.

Av Grilljohan
Skrivet av firstofmay:

Skippa Tele2 så slipper du deras värdelösa support, skräprouter och alla problem med fiberkoax.

650/50 men har tyvärr inte riktig fiber. Rabatterat pris i ett år, kommer nog sägas upp när det blir ordinariepris då jag är missnöjd.

Tror att jag gick igenom 3-4 routrar på två år när jag hade Comhem, fick inte i närheten av hastigheten jag "betalade för"(ingick i brf avgiften) och då var det ändå så lågt som 100/10, när jag ringde supporten så sa de att det inte var något fel på det(fungerade mystiskt som tänkt när jag var i samtalet och skulle testa, men aldrig annars, hade så klart dokumenterat mina egna tester också).

Nu har jag 1000/100 från Söderhamn Nära för 599, monopol här, men har inte haft några problem hittills.

Av Grilljohan

Var räknas "bergkyla" in?

Av Grilljohan
Skrivet av Ashley98:

Minnen är DDR2, inte DDR3

Det har du ju faktiskt rätt i när jag kollar och inte bara läser rubriken, nevermind då, DDR2 har jag en hel del av

Av Grilljohan

Har ett äldre DDR3 moderkort som bara tar 2GB stickor, blir de över tar jag gärna dem, kan nog hämta om du kan vänta några dagar

Av Grilljohan

Synd att du inte vill skicka, hojta till om ingen hämtar och du ändrar dig, betalar såklart frakt och för typ en öl eller två för besväret

Av Grilljohan

Jag tar gärna moderkortet+CPU mot frakt om ingen hämtar och du kan skicka säkert/orkar med processen, kan ge några kronor extra till en öl eller liknande

Av Grilljohan

Du råkar inte ha vägarna förbi söderhamn den närmaste tiden?

Av Grilljohan
Skrivet av ChaosClocker:

Hade vart nått o kunna skapa en installations cd/usb som redan kommer med alla uppdateringar.

Finns mängder färdiga ISOs från hela skalan av shady sidor för sånt