Inlägg

Inlägg som Grilljohan har skrivit i forumet
Av Grilljohan

Känns lite redundant att USA skulle lagstifta detta också, tvivlar starkt att Apple kommer att göra en "EU-edition" av sina telefoner och behålla lightning överallt annars.
Men jag kanske underskattar Apple...

För att vara devils advocate så kan Apple ha rätt att det hämmar innovation med lagarna, men USB-C är bättre på alla sätt än lightning i min upplevelse och man skulle även behöva påstå att den kontakten inte är förlegad, har svårt att se hur den skulle kunna göras mycket bättre än USB-C

Av Grilljohan

Hej,
Tar den gärna, ställer mig i kö, kan nog hämta imorgon kväll(fredag 17/6)
Hade ett par ppc-macar som jag blev tvungen att göra mig av med(bodde i en tvåa med fru och barn), skulle gärna försöka igen med en retromac battlestation

Av Grilljohan

Om någon är intresserad så har jag ett Ornata Chroma liggande som skulle kunna användas som reservdelar eller liknande(ena membranets kontakt har en sliten ledare, så en halv tangentrad fungerar inte)

Av Grilljohan
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Man har ett program som ej stöder Windows 7 men stöder Windows Xp och vill ha mer än 4GB ram.
Windows 64 Vista kom med en väldigt massa saker som egentligen inte har ett skit med just 64 bit att göra, det var bara det att Microsoft valde att implementera det samtidigt. Framförallt handlar det om att isolera skrivrättigheter och börja använda programdata istället för programmet installationskatalog.

Jag själv hade endast 4GB ram början av 2000talet, hur man överlevde det var att ha flera datorer. Idag kan man ofta göra samma sak. De gångerna man måste ha WinXP och behöver ha mer än 4GB ram, fundera istället på om man kan lägga lasten på 2st maskiner.

Det finns PAE patchar för att köra 32-bitars Windows XP med upp till 128GB RAM, även acpi patchar för att stöda moderna cpuer och till och med NVME-patch numera
Vad det skulle vara bra för vet jag inte, men det är roligt

Av Grilljohan

Min första pc-burk hade 8MB RAM, en 120MB HDD och körde Windows 3.1.
jag skulle alltså med en lättviktig hypervisor kunna emulera den flera gånger om, helt i cacheminnet

Av Grilljohan

Ställer mig i kö, dotterns dator tvärdog häromdan så det skulle vara perfekt, kan hämta

Av Grilljohan

Har lite svårt att se den som en konkurrent till Steam deck när priset är det dubbla(?)
Hur som helst så skulle jag vilja se en enhet(utöver Steam deck) som kör SteamOS, hur många lager med saker man än lägger på Windows så kommer upplevelsen inte vara lika bra som steamOS sett som en konsolaktig upplevelse

Av Grilljohan
Skrivet av Dimman:

Normalt, yes! Det finns dock flera sätt att komma runt detta Inputlatens är tiden från att input läses tills dess att det ritas på skärmen. Normalt med vsync så läser man först input, sen väntas det i renderingssteget tills det är dags att rita. Ju lägre FPS desto längre väntetid.

I en tidigare spelklient jag jobbade med så löste vi det genom att hålla koll på ungefärlig väntetid för vsync, sen istället för att vänta denna tid (blockande anrop) i grafikdrivaren så gör klienten en "sleep(väntetid minus lite marginal)", sedan läser man input och efter det anropar man renderingsfunktionen.

Fördelen är då att det är i princip direkt dags för renderingsfunktionen att rita, vilket innebär att tiden från läsning av input tills det renderas på skärmen minimeras - lägre inputlatens.

Men tiden att rita blir ju längre med lägre uppdateringsfrekvens, vilket gör att latensen blir högre.
Nu stämde ju inte siffrorna helt med det, men tycker att rubriken är lite för sensationsartad.
Don't get me wrong, lägre latens = more better, tror att Valve kan fixa en del av detta i proton(+/gamescope), men mycket beror nog sen på vilket spel som används och att det är en IPS-panel osv

Av Grilljohan

Men att latensen ökar när man sänker uppdateringsfrekvensen med vsync på är väl väntat resultat eller?
Det skalar ju dessutom linjärt så skulle inte kalla det lavinartat? Har jag levt under en sten?

Av Grilljohan

Verkar vara precis samma skärm från vad jag kan hitta, trots att den ena har c på slutet

Av Grilljohan

Har en U2515Hc som jag kan tänka mig att separeras från, vad kan du tänka dig att ge för den?

Av Grilljohan

Förstår inte varför det inte kan göras en generell som ser likadan ut oavsett tillverkare (IE borde ligga under bildskärmsinställningar), och visa inställningarna som just det kortet man har klarar, istället för att alla utvecklar en egen.
Linux(Unix)-tänk kanske, men har svårt för att alla hårdvaruenheter på windows ska ha en egen och alla ser olika ut, stör mig på det varje gång jag har olyckan att hjälpa någon installera windows.

Av Grilljohan

Jag tjänade mer på pbo2 och en automagiskt undervoltning på CPUn än vad jag någonsin hade kunnat få med en överklockning.
Det jag överklockade var istället minnena, kitet är ratat till 3000MHz, kör det i 3600, och summan av det var en väldigt trevlig skjuts.

Av Grilljohan

Många chansningar där

Av Grilljohan

Rycker gärna 5700G för 2500+frakt

Av Grilljohan

Hmm,
5 timmar med bil... Nästan så att jag överväger det

Av Grilljohan
Skrivet av Klarspråkarn:

Tack båda två!

Mint och Pop-OS är ju i slutändan bara två val, så mycket mindre att fundera på

+1 för Pop_OS! Mest för att om du behåller det och vill köra en uppgradering till nästa version framöver så är det mycket enklare, klick i GUI, sist jag vill på mint så stod det installera om överallt och gången innan det fick jag byta alla repon manuellt.

BankID som jag såg att du skrev ovan kommer nog inte fungera någonsin, de har givit upp totalt på en Linux-klient och windows-klienten fasas väl ut mer och mer den med?

Av Grilljohan
Skrivet av Swedish Berserk:

Antar att det inte kommer till mediatek baserade chromebooks. Blir väl svårt att få kompabilitet.

Det har plötsligt börjat dyka upp rörelser i linuxvärlden för att köra x86 på arm(snabbare) och öka protonstödet på vulkandrivrutinerna för de största arm-gpuerna, antar att det kanske har att göra med detta?

Av Grilljohan
Skrivet av SCORPIUS:

Funkar för mig är när allt i enhetshanteraren har fungerande drivrutiner och gör vad dom ska.

Ja, du har ju troligen inte en så kallad enhetshanterare på detta, så strike one?

Av Grilljohan
Skrivet av Pirum:

Avsnitt 7 var väl på sitt sätt sämst. Bara massa pang-pang i stil med The Good, The Blue and The Ugly. Typ. Men ändå en ok avslutning på denna serie, där flertalet karaktärer säkerligen återkommer.

Är väl inte så konstigt då det är meningen att det mer eller mindre ska vara en western och till stor del vad de inspirerats av, precis som hur original Star Wars är inspirerat av Samurai-filmer, tidiga sci-fi serials, nazi-tyskland osv.

För övrigt så tyckte jag att hela serien var som bäst när när Boba Fett inte var fokus ironiskt nog.