Inlägg

Inlägg som Secterna har skrivit i forumet
Av Secterna

Beställa tapet med egen bild

Hej,

Jag och sambon ska sätta en tapet i vårt "gamingrum" och vi har hittat en bild som vi har fastnat för.
Det vi är lite oroliga över är kvalitén.

Som vi förstår så är upplösningen och DPI viktigt för att en tapet av den storleken ska bli bra.

Väggen är:
370cm Bred
250cm Hög

Vad behövs det för upplösning och DPI för att det ska se bra ut på en vägg med dess storlek?

Vi har tapeterat förr så det är vi inte oroliga över, men det är första gången vi beställer något sånt här.

Tack på förhand

Av Secterna

Tror jag löste problemet. Verkade som att det va DirectX12 som strulade i WoW. Så fort jag slog på DX11 så fungerar allting smärtfritt, inga kraschar och stadig FPS.

Av Secterna
Skrivet av norrby89:

Installerat om Windows? Brukar kunna lösa otroligt mycket och enkelt sätt att utesluta mjukvara helt.

Har installerat om Windows

Av Secterna
Skrivet av Purrfected:

@secterna snabb googling så verkar ett fel kunna vara strömbrist:
https://community.amd.com/t5/drivers-software/6950xt-constant...
Ett annat svar verkar kunna vara BIOS uppdatering:
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/100wgiy/driver_time...

Vet att första kan kännas ologisk då det fungerat tidigare, tänker att det kan ha varit på håret och något slitits ut så den inte längre tycker det är tillräckligt.
Även hårdvara kan förändras, många gånger jag hört, kabeln har alltid fungerat tidigare, ändå hjälper det att byta kabel osv.

Har testat med 2 olika nätdelar nu på 850W. Det är ju inte så att WoW Classic direkt dra mycket på grafikkortet.

Har testat följande:
- Uppdaterat BIOS
- Installera om drivrutinerna
- Rollbackat till 23.7.1 istället för 23.7.2
- Startat om datorn 3 gånger.

Tycker det känns som att något har hänt med grafikkortet. Sambon har ett 6700XT och kör på 23.7.1 utan problem.

Av Secterna

XFX 6950XT - Drivrutin kraschar i spel

Hej,

Köpte ett XFX 6950XT för ungefär 2 veckor sedan och har fungerat felfritt under tiden jag spelade Star Wars Jedi Survivor enda fram tills igår.
Installerade WoW Wotlk igen och spelade i någon timme utan problem. Stängde av för att gå och käka lite, startade upp datorn igen och helt plötsligt hade jag stuttering problem. Ligger på 1-6 fps hela tiden fram tills att grafikkortet kraschar.
Jag satte igång loggning för att få ut lite värden och man ser under loading screen att jag har mellan 1500 och 3100 fps och så fort jag kommer in i spelet så droppar det ner mellan 1-6 fps tills drivrutinen dör.

Nu gäller det inte bara WoW, utan blir samma sak i Star Wars också nu.

Jag har testat att installera om drivrutinen men det hjälper inte.
Någon som har en idé om vad det kan vara eller varit med om något liknande?

Tack på förhand
Mvh
Henrik Josefsson

Av Secterna

@GooGeL, då innebär det att enda sättet att få reda på om det passar är att skruva loss kortet och kolla hur PCB layouten ser ut då, eftersom jag inte hittar några bilder på nätet. Jätte klurigt att de har olika revisioner på PCB:n. Köpte kortet för att det va rea på det och kunde inte låta bli, då jag satt på ett 970 tidigare

@Bael Om jag förstår det rätt så säljer de inte blocken separat utan måste då köpa hela grafikkortet vilket känns lite onödigt nu när jag faktiskt sitter på ett kort

Av Secterna

Waterblock till XFX 6950 XT MERC 319

Hej,

Kollar runt lite då jag funderar till våren att bygga min första custom waterloop.

Letar efter vattenblock till mitt XFX 6950 XT MERC 319, men hittar inget varken på EKWB eller Alphacool kompabilitet lista

Hittade en länk där de har använt ett 6800 och 6900 block till XFX 6950 kortet. Är detta något någon känner till? Är det samma PCB?

Jag skickar länken som jag hittade:
https://www.reddit.com/r/watercooling/comments/10khhu5/water_...

Tack på förhand
Mvh
Henrik

Av Secterna
Skrivet av diizzy:

Ser inte riktigt varför du skulle köpa ett "server"-moderkort när varken minne eller CPU har stöd för ECC-minne som oftast är en av de stora till att du just köper ett sådant moderkort. Klart IPMI är trevligt men det framgår inte vart skulle det användas? Det som kanske inte är optimalt är de lastgamla grafikkorten som knappt klarar av någon hårdvaruavkodning alls, här hade nog billigaste Intel ARCs billigaste kort varit en bättre lösning och de hade också haft mer bandbredd.

Du vill nog kolla upp de där adaptrarna lite, de billiga "streamar" i regel inte i 60fps och/eller använder sig utav någon lustig upplösning så kvalitén kan bli sådär. Se https://blog.danman.eu/reverse-engineering-lenkeng-hdmi-over-... och https://blog.danman.eu/new-version-of-lenkeng-hdmi-over-ip-ex... exempelvis

Planen va att jag skulle dra nytta av IPMI för att kunna styra proxmox (om något skulle gå fel) och jag inte lyckas SSHa den.

Gällande grafikkorten så ska den ju enbart visa Youtube eller resultat från en hemsida. Det borde ju vad som helst klara kan jag tycka.
Anledningen till att jag också valde kortet ca just att den hade möjlighet att sända till 4 olika HDMI utgångar. De flesta korten på marknaden inom en rimlig peng verkar ju inte kunna skicka unika signaler till varje utgång.

Jag ska läsa länkarna, därför jag la upp det här för att få lite synpunkter för jag måste läsa avståndet på något sätt utan att det ska dra iväg med priset 😅

Av Secterna
Skrivet av Xyze:

Audible fungerar lite olika beroende på om du har en prenumeration eller inte:

- Ingen prenumeration, men en konto = Du får köpa ljudböcker till fullt pris (såsom t.ex steam fungerar för spel)
- Audible plus prenumeration = Du får tillgång till deras gratis böcker, poddar med mera utöver att du kan köpa böcker.
- Audible premium prenumeration = Du får tillgång till allt ovan, plus en credit varje månad. Med dina credits kan du köpa valfri bok. Så exempelvis om du tycker att en ljudbok för $49.99 är för dyr, så kan du köpa den för en credit istället (som är värd ca $15.)
Utöver det får du även 30% rabatt på alla ljudböcker du köper för pengar.

Ah okej, då är jag med. Tack 🥰👍

Av Secterna

Jag testade på Nextory och började med Sylvanas boken. För en som jag som hatar böcker för jag kan inte leva mig in i dom så har jag fastnat för denna ljudbok. Nu har jag bara kommit 1h in men so far so good 👍

Av Secterna
Skrivet av Extol:

Tror de finns på Audible

Hur fungerar det? Betalar man för en tjänst och sedan betalar för varje bok eller är det som Spotify där du betalar för tjänsten och sedan har du tillgång till allt?

Av Secterna

Letar efter Warcraft ljudböckerna

Hej,

Har googlat och letat efter följande ljudböcker men kan verkligen inte hitta dom. Hittar de bara i bokformat.

Tack på förhand
Mvh
Henke

Av Secterna

Jag har byggt ihop burken nu och väntar på att driftsätta den.
Eftersom projektorerna ligger ungefär ~40m bort from receptionsdisken så hittade jag dessa: https://www.dustin.se/product/5011057597/hdmi-extender-over-i... som jag hoppas ska kunna hjälpa oss.

Det är 4st projektorer med 2 HDMI utgångar som ska kunna visa bild från 2 olika datorer. Så kommer behöva ha 8st sådana för att få detta att funka.

Av Secterna
Skrivet av suhrim:

https://www.amazon.se/ASRock-X470D4U-AM4-hylla-svart/dp/B07PN...

Finns ett i lager står det.

EMEI? Antar det är IPMI du menar eller?

Vart skrev jag EMEI?

Av Secterna

Tips sökes på hårdvara till ett serverbygg

Tjo!

Jag behöver lite tips från alla nördar här. Jag håller på och hjälper svärfar med en server i hans bowlinghall då vi ska baka ihop alla hans fysiska maskiner till virtuella maskiner istället.
Just nu så finns det 5 fysiska maskiner.

Dator1:
Visar Youtube på 4 projektorer i en hall. (Projektorerna är kopplade via en KVM switch)

Dator2:
Receptionsdator med 2 skärmar (där han spenderar det mesta)

Dator3:
Webbserver för att visa resultat online och bokningar inför tävlingar.

Dator4:
Dator som visar resultat under matcher på samma 4 projektorer som Dator1 är kopplade till.

Dator5:
Hanterar bansystemet.

Dator 1-3 ligger på ett eget nät och Dator 4-5 ligger på ett annat nät.

Detta va det vi först beställde:

men vi fick då ett leveransdatum på moderkortet i slutet av nästa år vilket inte är möjligt. Vi har inte obegränsat med pengar utan försöker hålla oss runt ~10k.

Anledningen till varför vi har 2 grafikkort är för att jag tänkte köra passthrough till 2 av maskinerna (Receptionsdatorn och Youtube datorn).
Vi kommer i framtiden att behöva ha ett grafikkort till för Dator4 som visar resultat under matcher.

Men vi kommer börja med att migrera över Dator 1-3 till servern och sedan tar vi 4-5 vid ett senare tillfälle då det är lite mer känsligt.

Fördelen med Asrock Rack moderkortet va att den hade IMEI, 3x PCIe platser men eftersom det va långt leveransdatum så får jag tänka om kring moderkortet.

Detta är ju en maskin som står på 24/7. Jag la in dubbla diskar både för boot och VM diskar för att köra dessa i en RAID1 för redundansen.

Det jag behöver hjälp med är att hitta ett annat moderkort. Vi har ännu inte beställt processorn utan enbart minne och grafikkorten. Så det öppnar ju ändå upp för lite olika alternativ.

Det som är viktigt är att CPU:n har stöd för VT-x och VT-d eller motsvarande för AMD såklart eftersom vi ska virtualisera och köra med passthrough.

OS hade jag tänkt att köra Proxmox då jag upplever ESXi är lite känsligare med hårdvara.
Givetvis är det krav att moderkortet/CPU:n kan dela upp hårdvaran i olika IMMOU grupper, för det har jag också upplevt upplevt skapat problem när de hamnar i samma grupp.

KRAV:

  • 3x PCIe platser för stöd för 3x grafikkort (ASUS GT730-4H-SL-2GD5) och eventuellt ett nätverkskort om det skulle behövas. Ifall det sitter någon Realtek-krets då jag föredrar en Intel-krets på ett sådant här typ av bygge

  • Moderkortet och CPU:n måste ha integrerad grafikkrets då jag inte vill slösa ett grafikkort för att kunna komma åt hypervisorn om något skulle hända.

Så tips och råd uppskattas.
Vet inte om jag har missat något, men säg till i så fall.

Detta ska inte vara någon hardcore server för 100k som ska stå i ett datacenter utan det är enbart för att få bort alla fysiska maskiner i hallen och snygga till det.

Av Secterna

Jag köpte en Nvidia Shield TV och jag är super nöjd! Allt fungera klockrent. Använder mig Kodi och kör allt där via nu.

Stort tack alla för hjälpen ❤️

Av Secterna
Skrivet av giplet:

Som som du har kopplat så används bara ARC om du spelar upp något genom en app direkt i TV'n. Alla de andra enheterna skickar ljudet direkt till TVn. Det är med andra ord inte en ny TV du behöver.

Skrivet av MatteN:

Nej, tv'n har HDMI 2.0a och grejar 4k och HDR10 så den bör funka ett tag till, kör på en Shield Pro, den spelar upp i stort sett allt utan problem.

Ah grymt, stort tack! Det är lite skillnad i pris haha

Av Secterna
Skrivet av MatteN:

ARC har stöd för komprimerat 5.1-surroundljud som bäst.
Och din NUC har bara HDMI 1.4.
"HDMI 1.4a will do 4K 60 Hz only with reduced color settings (YCbCR 4:2:0 subsampling). This setting must be specifically supported both by the TV and source. With normal full color, it is limited to 4K 30 Hz."

Så med andra ord så kan jag inte få ut riktig TrueHD ljud från Plex i TV pga att det bara har ARC och inte eARC? Och anledningen varför det funkar skit via NUC:en är pga att det bara är HDMI 1.4?

Så med andra ord behöver jag en ny TV med eARC och även en NUC eller Nvidia TV som har HDMI 2?

Av Secterna

4K HDR + HD ljud streaming

Hej,

Nu har jag kämpat med det här ca en vecka och jag känner att jag behöver lite expert hjälp från er. Så jag hoppas det finns några experter här som kan reda ut en o annat för mig.

Jag skriver upp lite först vad jag har för hårdvara och sedan problemet jag har:

Jag har några 4k filmer som ligger på min truenas server. Filerna är ca 60GB stora.
TV: Samsung ue65mu7075 (Kabel, dock bara 100mbit i TV)
AVR: Denon X3700H
HTPC: Intel nuc5i3ryb (Kabel, 1000bmit)
Server: (Ryzen 5 3600, inget grafikkort i) (Kabel 1000mbit)

Så här är det kopplat:
TV (ARC) till Denon (e-ARC) och sedan är alla enheter (htpc, UHD Bluray etc inkopplat in till Denon.

Problemet jag har är att jag inte få fram 4k kvalité med HD ljud (loseless).

Jag har försökt att streama via plex direkt i TV. Har jag DTS aktiverat i Plex menyer så ser jag att den kör Directplay, men förstärkaren får ingen signal utan det spelar det i Stereo ljud. Stänger jag av DTS så får jag vanligt Dolby men då börjar den istället att transcoda.

Jag har försökt att streama via min htpc i Plex och Kodi. Då får jag in rätt signal i förstärkaren men då börjar istället bilden att frysa/ger gråa pixel/bilden typ buffrar, hänger inte med alls. Ljudet funkar precis som vanligt dock.

Försökte även streama via VLC och samma gäller där. Rätt ljudformat men bilden följer inte med.

Här är infon när jag försöker streama genom plex genom TV med DTS aktiverat:
PRODUCT: Plex for Samsung
PLAYER: TV 2017
QUALITY: Original (48.1 Mbps)
STREAM: Direct Play
CONTAINER: Direct Play (MKV)
VIDEO: Direct Play (HEVC 4k HDR)
AUDIO: Direct Play (DCA-MA 7.1)
SUBTITLE: None
BANDWIDTH: 96.0 Mbps

Jag misstänker att det har med att TV inte har eARC utan bara vanlig ARC samt att TV bara har 100mbit men då tycker jag att htpc som har 1000mbit borde kunna leverera det.

Någon som har en idé?

Av Secterna

Noctua NH-U12P SE2 + Ryzen 3600

Hej,

Jag har en Noctua NH-U12P SE2 och tänkte kolla vad ni tror om att återanvända den till en Ryzen 3600?
Noctua har ju gratis kit för AM4 så tänkte i så fall skicka efter det. Tänkte jag kunde spara någon tusenlapp på det.

Inga planer att egentligen överklocka men när jag ändå har en kylare som funkar så kan jag likaväl återanvända den så länge det är möjligt.

Tack på förhand