Inlägg

Inlägg som sniglom har skrivit i forumet
Av sniglom
Skrivet av ehskha:

1. Är ni nöjda?

Min utgångspunkt var att det är wifi fast genom elnätet istället för luften. Utifrån den utgångspunkten är jag nöjd. Hade jag trott det var nästan som ethernet hade jag varit missnöjd.

Skrivet av ehskha:

2. Vad får ni hastigheter?

Runt 65mbit i ena riktningen och 80-90 i andra.[/quote]

Skrivet av ehskha:

3. Vad får ni för latens? (funkar det för spel eller kommer barnen att flippa?)

Jämförbar med wifi, men betydligt långsammare än ethernet.

Här är powerline:
50 packets transmitted, 50 received, 0% packet loss, time 49088ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.627/2.302/23.626/3.063 ms

Här är en jämförelse mot ethernet:
--- 192.168.1.20 ping statistics ---
51 packets transmitted, 51 received, 0% packet loss, time 51144ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.119/0.206/0.304/0.053 ms

Skrivet av ehskha:

4. Några råd till en som fungera i powerline?

Tänk på powerline som wifi fast genom ett annat medium.
Köp powerline med hög hastighet, för du kommer inte komma i närheten av angiven hastighet.

Skrivet av ehskha:

5. Vilket märke/modell kör ni med som ni är nöjda med?

Jag kör tp-link TL-WPA8630P KIT.

Men det finns inte så många olika powerline-chipsets att välja mellan för de olika tillverkarna, tror det är försumbar skillnad mellan olika tillverkare som kör samma chipset.

Av sniglom
Skrivet av jeffan97:

Hänger inte riktigt med på det sista du säger dock.

När jag skrev nedanstående:
” Är medveten om högre peak-effekt, men får den verkligen vara aktiv tillräckligt länge för att köra upp för en längre backe? Trodde det rörde sig om ett par sekunder, inte en halvminut.”

Så syftade jag inte på vad som var legalt tillåtet, utan om det fanns elsparkcyklar som var konstruerade så att peak-effekten användes under lång tid.

Det är inte ovanligt att peak-effekten är mer än det dubbla mot vad normaleffekten och jag är tveksam till att batteri, motor och kablage skulle hantera det i 15 minuter .

Av sniglom
Skrivet av jeffan97:

Lite sent svar kanske, men peakeffekten får vara aktiv i 15 minuter enligt ett av transportstyrelsen dokument. Får se om jag kan hitta det, inte helt lätt med dom.

Att se lagtexten gör jag gärna, men jag tänkte främst på hårdvaran.

Av sniglom
Skrivet av orig_rejser:

Fler än jag trodde som kör trackball
Jag kör också MX ergo men sugen på att testa en gameball bara för att.
(Har också en mus jag dammar av vid fps)

Är det något som gör gameballs bättre till gaming? Har svårt att se att det är specifikationerna på min trackball som hindrar mig i fps-spel. Ergonomiskt ser tummodellen ut att vara väldigt lik Logitech MX Ergo.

Har du tittat något på elecom?

För övrigt, gameball thumb ser identisk ut med ProtoArc EM01 som man kan köpa från aliexpress.

Båda har keramiska lager till kulan och batterier på 900mAh. Däremot verkar sensorn skilja (2400dpi vs 5000dpi) och det står inte vilka brytare EM01 använder.

Batteritiden specas till 3 månader istället för 4 månader som på Logitech MX Ergo. Detta trots att MX Ergo har ett batteri på 500mAh.

Av sniglom
Skrivet av dlq84:

Man slipper ha massa 32bit multilib junk på systemet. Bör kunna stänga av multilib-repot vid det laget.

Om du inte kör 32-bitars spel då. Vilket inte är helt ovanligt.

Av sniglom

Logitech MX Ergo.
Trådlös ergonomisk trackball.

Skulle jag spela något snabbare fps dammar jag av en Mionox Naos 8200.

Av sniglom

Avvaktar och ser om GTA blir bra innan jag överväger att köpa det till någon plattform.

Av sniglom

Raytracing som koncept är inte en fluga. Men den nuvarande RT-tekniken lever samma liv som physx. Lite visuellt godis som inte fyller någon funktion.

Så länge inte spel byggs runt RT, så RT tillför något till spelmekaniken så kommer det inte spela roll för gamers i stort. Så länge inte spelmotorer går att bygga helt i RT, utan kräver både rastrering OCH RT så finns inte vinsterna hos utvecklare eller designers heller.

Den RT vi ser idag är troligen ett resultat av att nvidia vill återanvända kislet de säljer för datacenter. Det är inte ett sammanträffande att det finns gott om RT-cores i deras datacenter-kort. Inte heller är det ett sammanträffande att alla moderna nvidia GPUer är stora och dyra kretsar.

Jag tror inte många av oss hade velat ha RT på nvidia-korten om vi fick se prisskillnaden på en nvidia-krets med och utan RT- & Tensor-kärnor.

Men visst kan det se snyggt ut och med tanke på att nvidia behöver tekniken till datacenter så är RT-kärnorna här för att stanna.

Av sniglom
Skrivet av Ragnvlad:

En fråga. Du skriver att Macforum vill ha 5000:- för att byta batteriet. Hur mkt vill de ha för att enbart sälja batteriet till dig istället? så genomför du helt enkelt monteringen själv. Borde ju bli billigare.

Själv har jag aldrig fått köpa loss reservdelar från något auktoriserat reparationsställe. Tror det räknas som avtalsbrott mot Apple i och med hur distributionen av reservdelar fungerar. På sin höjd har jag lyckats få loss några skruv.

Om du vet något auktoriserat reparationsställe som säljer delar löst tar jag gärna tips.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Alla 3e part monterar kinesium eller begagnade batterier och alltid gjort iom att apple aldrig sålt delar till sina datorer utom till sina egna reparatörer

Jag är införstådd i hur distributionskedjan fungerar och det är därför trådstarten frågar efter:
1. billigare auktoriserad reparatör för originalbatterier (än den jag hittat).
2. hyggligt tredjepartsbatteri

Ingenstans har det nämnts att jag skulle lämna datorn till någon tredje part. Blir det det ett batteri från tredje part gör jag installationen själv.

Skrivet av Rouge of Darkness:

så du har typ inget annat val än hoppas på att du får ett skapligt direkt på första försöket.

Att det blint går att köpa produkter på chans är vad jag vill undvika. Tanken med tråden var att någon på forumet skulle ha bättre koll på tredjepartsbatterier eller billiga auktoriserade reparatörer än vad jag har.

Av sniglom

Vet du någon tillverkare av tredjepartsbatterier som är hyggliga, dela gärna med dig.
Vet du någon auktoriserad reparatör som tar betydligt mindre betalt än macforum, dela gärna med dig.

Jag behöver inte hjälp med något annat.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Du får köpa å byta kinesiumbatteri ofta eller överge datorn iom att uppenbarligen inte äns apple själva längre lagar dem längre.

Tack. Har du förslag på ett hyggligt kinesiumbatteri får du gärna tipsa om detta.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Troligen tillverkas inte äns batterierna längre så hittar du ett orginal är det antingen begagnat eller en hyllvärmare eller att reparatören helt enkelt ljuger och monterar nån kinesiumkopia men tar betalt för orginal.

Det som diskuteras i denna tråd är byten via auktoriserad reparatör eller att beställa bättre tredjepartsbatterier. Några ljugande reparatörer är inte inblandade och det sämsta av kinesium är precis vad som ska undvikas.

Om du inte vet någon billig auktoriserad reparatör eller något hyggligt tredjepartsbatteri, så kan du inte hjälpa mig i denna tråd.

Av sniglom
Skrivet av Mayhem SWE:

Vill du inte betala Apples hutlösa priser men ej heller ha kinesium så är väl den första välrenommerade leverantören som jag kommer att tänka på iFixit:
https://eustore.ifixit.com/products/macbook-pro-13-retina-lat...

Jag nämnde ifixit i min trådstart. Som jag skrev läste jag på mig en del innan jag valde bort dem.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Problemet är att apple inte tillhandahåller batterier till 3e part reparatörer utan det du får är något kinesium halvfabrikat från typ aliexpress eller ett begagnat apple batteri från en skrotad dator/platta/telefon du får från andra reparatörer än de officiella apple reparatörerna.

Helt medveten om detta, vilket går att läsa ut från trådstarten där jag diskuterar just originalbatterier kontra tredjepart. Hade jag inte haft koll på det här hade jag frågat "var kan jag beställa originalbatterier till min macbook?" istället för att fråga om det finns något hyggligt tredjepartsalternativ.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Så vill du ha ett ok batteri är det officiell apple reparatör som gäller och öppna plånboken eller köpa kinesium tills du hittar ett som faktiskt håller vad som står på klisterlappen.

Jag skapade tråden för att få förslag på tredjepartsbatterier som inte är skräp.
Har du koll på en auktoriserad reparatör som tar betydligt mindre än 5000kr betalt eller vet ett märke av tredjepartsbatterier som är hyggligt, får du gärna dela med dig.

"köp ett originalbatteri" & "Testa alla tredjepartsbatterier på marknaden" är inte hjälpsamma tips, då det framgår från trådstarten att det är precis vad jag vill undvika. Dvs, inte betala orimligt mycket (5000+) eller chansa på att köpa skräp.

Av sniglom

Tredjepartsbatteri som inte är skräp? mbp 13" 2014

Batteriet har börjat svullna i min mbp 13" från 2014.

Jag vet att tredjepartsbatterierna till både iPhone och macbooks ofta är av undermålig kvalitet och slutar fungera inom 1-2 år. Sett det flertalet gånger hos vänner som valt att göra snålbyten.

Men när jag pratade med macforum ville de ha över 5000kr för att byta batteriet i min maskin. Jag var beredd att betala extra för att få ett originalbatteri, men inte så mycket.

Hade hoppats att ifixit sålde hyggliga batterier, men när jag läste recensioner och googlade, såg det ut som den "vanliga" kvalitén som jag själv sett, nämligen att batterierna tappar kapacitet snabbt och många lägger av helt inom 1-2 år.

Finns det något tredjepartsbatteri som är hyggligt? Alternativt, finns det auktoriserade reparationsställen som inte tar så hutlöst betalt?

Av sniglom
Skrivet av 1440p165:

Föga imponerande.

Man kan nå högre bandbredd med DDR5 (HEDT).

Fundera en stund på varför cache existerar, finns det någon mer anledning än bandbredd som du kan tänka på?

Av sniglom

Vi ska inte glömma att Sonos är företaget som tvingat ut firmware-uppdateringar som medvetet brickat produkter. De har visat med handling att det är ett bolag där man som kund inte äger det man köpt av dem.

Ledsen Sonos, även om ni gör en bra produkt så är jag inte intresserad.

Av sniglom

Hade gärna sett en något mörkare/gråa ton på de större rubrikerna. Texten i foruminläggen ser ut att vara några snäpp ner i jämförelse. Besökta nyhetslänkar har en mer lagom nyans.

Av sniglom
Skrivet av Chibariku:

Tror kortets 24 ROPs är vad som drar ner det. Ett annat kort som går att hitta med 24 ROPs är Geforce 1050.

Av sniglom
Skrivet av _genki:

Vad som är trevligt med AMD är att de erbjuder open source. Varav commutien i Linux supporterar och prestandaoptimerar dessa grafikkort långt efter att officiellt stöd försvinner. Detsamma kan inte sägas om nvidia.

Finns det benchmarks som visar detta? Dvs, där man testat ett äldre AMD- och nvidia-kort och jämfört dem på Windows och Linux och sett att AMD-korten har ett upplyft i Linux som man inte kan se på nvidia?
Ja och att dessa upplyft skulle vara kopplade till open source från communitiet då givetvis.

Kör man äldre AMD-hårdvara under Linux så är inte min upplevelse att det skulle vara bättre supportat. Om något tvärtom. Med splitten mellan radeon- och amdgpu-drivrutinen har det blivit strul mer än en gång på äldre AMD-kort. Har råkat ut för två kernel-uppdateringar där drivrutinen slutat fungera. Nu kör jag förvisso ännu äldre kort, 290x, men den typen av strul drabbar även nyare kort och APUer från AMD.

Med mitt 1080ti har jag inte haft ett enda drivrutinsrelaterat linuxproblem på snart 7 år. Under den relativt korta tiden jag körde ett gammalt osupportat GTX 670 hade jag inget drivrutinsstrul heller. Givetvis hade jag absolut föredragit en öppen drivrutin från nvidia, men samtidigt tycker jag de får onödigt mycket klagomål.

Av sniglom
Skrivet av landmarks:

Sen har jag för mig att systemkretsar för spelkonsoler alltid varit en volymprodukt med låga marginaler.

Undantaget skulle vara den första Xboxen där det sägs att Nvidia tog ganska bra betalt för NV2A. Ska ha varit en av anledningarna till att vi aldrig såg någon Xbox slim och att Microsoft la ner den gamla Xboxen relativt snabbt.

Av sniglom
Nytt bud: 400 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av sniglom

400kr + frakt