Inlägg

Inlägg som sniglom har skrivit i forumet
Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av loler
Feta word där! 101% överklicking!

2036/1066=1.91

91% överklockning, fortfarande imponerande dock.

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Det går att köra Linux på den, så OpenGL-spel är inga problem. Det behövs inget grafikkort. Det räcker med att köra i färgterminal var man befinner sig, eftersom mjukvarurenderingen hos en full rigg lär vara snabbare än dagens värsta spelgrafikkort

Omkompilerade och open source-spel är inga problem, förutsatt att det finns accelerade grafikdrivrutiner.

Av sniglom

Väldigt mycket gnäll om priser. En Macbook går loss på 8995kr med studentrabatt. Knappast några ockerpriser i mina ögon.
Gå in på pricerunner och leta hur den står sig mot andra maskiner med Core2Duo på 2GHz, kom tillbaka och gnäll om högt pris sen.

Såg klagomål i tråden på att de skickade med för lite minne och för snabb cpu. Köp mer minne då, det är mycket lättare att köpa mer minne än att byta processor då den är fastlödd.

Kan mycket väl tänka mig att maskinen är långsam om man arbetar professionellt och inte sätter i mer ram, men då kanske man ska fråga sig hur professionell man faktiskt är.

Macbooken är knappast perfekt på någon punkt, men grynighet i skärmen är inte något jag sett på någon av de jag har varit i kontakt med. Är det någon som har mer info om det här?

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wallegbg
sory boys i gbg butiken finns 2 goa gubbar kvar från förr!!!!

Vilka är det som blivit återanställda? Chipparsnubben och han som lagar burk?

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fernux
Undrar vad som hände med personalen?
Jag har tidigare handlat i butiken (på plats) och personalen där
var väldigt trevliga.

Skulle vara mkt surt om dom fick sparken och ny personal tas in.

Samtliga fick sparken.

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av uid313
64-bits program drar mer minne än 32-bits program.

64-bits program tillåter mer minne i datorn, något som vi lär ha ett behov av efter 2008. 2GB börjar bli mer och mer standard nu, vi kan ju räkna med att 4gb+ är standard vid 2009, då vill vi helst även slippa 32bit och dess begränsningar.

Av sniglom

Vad jag tycker är tråkigt är att AMD väntar på JEDEC, räcker väl med att låta minnena kunna ställas upp i 1066 om deras SPD säger så.

Om JEDEC kommer efter och sätter det som standard, fine, men genom att ha ett inofficiellt 1066-stöd skulle man också kunna tvinga fram en standardisering.

Av sniglom

Varför testar ni inte analogingångarna ordentligt? Nästan vilken billig TFT-tv som helst får bra bild via den digitala ingången.
Nu i övergångsperioden är det fortfarande många som har analog signal från
tv-spel, video, dvd och vanlig tv.

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Fan, kan dom inte komma på bätre namn? Varför inte HDDVD eller liknande

Sweex är bara en "klistermärke" företag

Yes, spelaren är en s1mp3.
"klistermärke" företag kallas för branding och används frekvent av nästan samtliga tillverkare, men sweex gör nog ingenting eget alls.

Av sniglom

Det här programmet har varit skit från början till slut. Det är faktiskt imponerande hur en stor tillverkare kan skriva så mycket sämre programvara trots att de har utbildade programmerare och tillgång till all information de behöver ha.

Av sniglom

Jag väntar med spänning på att någon mer seriös site skall ta sig tid att ordentligt testa det här kortet. Personligen tror jag inte att det kan ge någon direkt prestandaskillnad på en modernare maskin, men jag hade gladeligen blivit motbevisad.

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Det beror på hur mycket datorn står på och jobbar och hur många man har så det kan bli ett par hundra kroror per år och dator om man spelar dygnet runt och den ena processoen drar 25W mer än den andra.

Och ser man till hela världen är det massor av el som slösas i onödan fär att du inte vill spara lite el med växthuseffekt som följd!

Pratar vi växthuseffekt i det här sammanhanget kanske vi ska fundera på om det skall uppgraderas alls istället för vilken processor vi uppgraderar till.

AMD är attraktiva i det absoluta bottensegmentet då de ger dualcore för billiga pengar som ändå klockar förhållandevis väl.

För ickeklockare är de okej upp i mellansegmentet, men för highend överklockad eller ej räcker de inte till.

Så fort någon tillverkare pratar om prissänkningar och kommande priser i dollar ska ni inte leta upp första bästa valuta-konverterare och se vad det blir.
Ta priset gånger tio, ja tio. Då får du med frakten hit och tullavgiften och får det som närmast liknar det slutgiltiga priset.

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lasse Laserman

Jag kan faktiskt inte förstå all denna skit AMD får för AM2-socketen av 939-ägare på detta forum. Det har alltid skett socket-byten med jämna mellanrum. Nu har man gjort något åt problemet.

Kommer man från SocketA tycker man AMD kunnat stanna längre.
Kommer man från Socket754 är det dags att bli irriterad.

Tror många gärna hade sett att 939-processorerna tillverkades ett tag till då det fanns en marknad.

Av sniglom

Klart AMD lever, frågan är bara när vi får se dessa processorer på marknaden.
Ska bli intressant att se hur det är med coldbug.

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av altair4
De kan sänka hur mycket de vill, största misstaget var ju att ge upp Socket 939 så snabbt. Sitter hur många som helst med den som vill ha en snabb X2 processor men istället får lov att spara ihop till nytt moderkort och ram också och då väljer man ju Core 2 Duo istället...

Precis så det är. Känner många på gamla 939-system som gärna hade uppgraderat till en ändå helt okej presterande dualcore AMD, men nu tvingas köpa helt nytt system om de ska ha en uppgradering, vem vill välja AM2 då?

Att AMD gjorde bytet för framtida processorer i sockeln är också ganska ointressant då troligtvis större delen av kundbasen sitter på just 939.
Med tanke på minnesövergången från DDR 1 till DDR 2 och integrerad minneskontroller är det frågan om det var särskilt smart drag egentligen. Det är ju trots allt det som gör att vi inte kan ha kvar 939 i dagsläget. AMD var tvungna att lägga om produktionen mot processorer med DDR2-stöd och därmed slopas 939-sockeln eftersom de moderkorten ändå bara är kompatibla med DDR1.

Av sniglom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av seda
Verkar smidigt! blir nog ganska bra batteritid på den gämtemot en vanlig hdd

En hårddisk står för en väldigt liten del av strömkonsumtionen i en vanlig laptop.

Av sniglom

Det var ju inte alls fel, man kommer långt på en dubbelkärnig processor som dessutom är så effektiv som C2D är.

Av sniglom

echo: Det är knappast sant, de flesta snabbare paneler klarar bara 6bitar per RGB-kanal.
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD#TN_.2B_Film

Kan ju säga att jag kan se dithering på en relativt ny skärm som Viewsonic VX922, knappast budgetpanel.

Av sniglom

Alla ni som påpekar att det står 28dB, har ni funderat på om det är så att det finns andra saker i närheten som låter? Är ju meningslöst att hårdkoda in 18dB.

Av sniglom

Dags för att göra en ny revision på recensionen, man ser ju rätt snabbt på kommentarerna åt vilket håll det lutar.

A. försök vara objektiv
B. ta upp kvalitetsintryck av alla komponenter
C. Glöm inte att räkna upp viktiga features.