Inlägg

Inlägg som Hunke har skrivit i forumet
Av Hunke

NOOB:Mest cpu-kraft för kronan, emulera flera instanser av Android

Aldrig hållit på med servrar förr så ge gärna feedback. håller på med ett projekt då jag vill kunna köra så många instanser av android som möjligt för så billigt som möjligt. just nu är det cpu kraft jag söker och till viss del ram. den råa cpu kraften och mängd ram i vissa lite äldre begagnade servrar är helt sjuka. DELL PowerEdge C6100 på ebay kostar ca 3000kr och ger 64gb ram och 8st E5606, alltså 2.4ghz*36cores. även med 2 cores per instans så kan man få säkert 15 instanser av android med 4gb ram var.

Det jag undrar över dock är om det går att köra något emulatorprogram direkt i windows server 2008 (enda microsoft os jag kan se compabilitet för) på samma vis som jag nu kör i windows 7/10 (se bild), eller finns det bättre virtualiserings funktioneri windows server 2008? eller finns det kanske visst stöd för vanligt windows direkt på servern?

https://puu.sh/BLJ9T/f634ba076c.jpg

För detta läge låter mig köra t.ex autoit i windows som även styr android fönstrerna så jag kan scripta knapptryck osv.

Av Hunke

om du tror din kik är hackad så byt lösenord då. annars kan du ju låtsas vara en köpare ifrån en annan mobil och skriv till dig själv och se vad som händer. att ditt enda bevis är att du förlorar kunder efter de skriver skulle jag ej säga vara något starkt bevis

Av Hunke

@ClintBeastwood: flyttar inte bara blocketpaket risken till säljaren? jag som köper kan säga att jag fick en låda med sten i, istället för ett 1080 och skickar tillbaka stenen och får pengarna tillbaka av blocket och får behålla kortet.

Av Hunke

@HenKenny: kollat så noga som möjligt men kan inte så något fel på någon pin.

Av Hunke

@Rouge of Darkness: har flyttat ur pentium och in med 4670k fler gånger. Att det skulle vara någon temporär grej kan nog uteslutas

Av Hunke
Skrivet av Rouge of Darkness:

har du provat att boota den med minnena från din mining rig och vise versan?

kan ju trots allt va något som strular med minnena trots att de spelar bra ihop med din 4670.

minnesfel kan uppstå på lite alla möjliga mystiska problem

Jo asså pentium processorn funkar i min mainrigg med vengence stickorna men när jag kör samma ram minnen i mitt moderkort som strular så vill den ej funka där. Testat tre olika minnen med pentium i moderkortet som strular men får det fortfarande ej att funka

Av Hunke

Datorn vägrar posta med fungerande, stöd cpu.

lite osäker om denna passar här eller "Stationära datorer: Support och övriga trådar" men då problemet ligger hos mobo, cpu eller ram så skriver jag här.
tl:dr fungerande cpu/moderkort vägrar fungera med varandra, trots stöd och uppdaterad bios.

det är så att jag hade lite reservdelar ifrån några uppdateringar på min mainrig så skulle bygga en extra dator utav det.
Så denna build fick en

  • Asus b85m-e

  • pentium g3220

  • corsais vengeance lp 4gb ram(CML8GX3M2A1600C9)

  • cx750m

allt har jag ägt en längre tid och funkat utan problem, utom processorn, som jag köpte hör på swec nyss.

datorn vägrade boota med g3220 i, får ingen bild och alla leds (capslock, numlock och scrollock) på tangentbordet lyser, vilket de normalt gör innan man postar. Men slutar aldrig lysa som de brukar när moderkortets logga kommer upp. testar att köra ifrån både moderkortets skärmutgång och med ett 280x i med inget funkar. testar resetta cmos och byta plats på ram och även olika ramminnen (som nyss funkat i min maindator) men inget hjälper. testar då att stoppa in min i5-4670 och datorn lyckas då posta. så allt utom cpu'n (g3220) är garanterat fungerande. Testar då att uppdatera bios, då min var äldre än den tidigaste validerade för g3220 (ver 0601) och min var ca 04 något.

https://puu.sh/zPMeS/00b24c2514.png

allt går bra och uppdaterar till ver3507 (senaste bios) utan problem. stoppar då in nya processorn (g3220) igen men vägrar boota, trots resettat cmos och 3 olika ramminnen på olika platser etc. antar då att processorn är död och stoppar in den i min mainrig som också har 1150 moderkort och samma ram (vengence lp), för att testa den. då funkar den dock på direkten så g3220 verkar fungera som den ska. försöker då att nedgradera min bios till en äldre som kanske funkar men den låter mig inte göra det då jag har en nyare installerad. känns som att jag testat allt som går, alla delarna ska fungera med varandra men just det moderkortet och just den processorn som ska fungera vägrar samarbeta.

Av Hunke
Skrivet av Bloopy:

Värde å pris är 2 vitt skilda saker å vad jag sett i tråd har folk debatterat hurvida dom ska få en vara märkt gåva eller ej.
Sen om tullen gör stick prov, är inte upp till mig. Men texten är VÄLDIGT tydlig att det är värdet.

jo, de kallar det definitivt värde som det viktiga värdet som man ska betala moms på i texten, jag kan läsa. Men VAD i texten eller någon annan källa, skulle påstå att det är skillnad på värde och pris man betalat.

till exempel står de ju att om de värderar den för högt kan du skicka in bevis på vad du betalat och få den sänkt. det skulle ju antyda att det viktiga värdet är som du betalat, inte vad standardkostnaden i Sverige är eller liknande.

om du kollar sidan för importmoms http://www.tullverket.se/sv/foretag/importeravaror/raknauttul...
så är texten är VÄLDIGT tydlig vad tullvärdet är, vilket man kan anta är vad de refererar som värde i texten du länkat.

https://puu.sh/zI8t0/d8f68c7485.png

Av Hunke
Skrivet av Bloopy:

Tycker ni ska läsa denna
http://www.tullverket.se/sv/privat/skickaellertaemotengava/al...
Oavsett pris så är det värdet på varan.

och värdet på varan är väl vad man betalat för den, alltså priset.

står ju tom

Citat:

Har du fått betala för mycket eller för lite?
Om du har fått betala för mycket eller för lite tull eller moms eller någon annan avgift kan du ansöka om att få betalningen ändrad. Skriv då ett brev till Tullverket och berätta vad som är fel.

Bifoga följande handlingar:

Tull-id (den kombination av två eller tre bokstäver och sju eller åtta siffror som du hittar på fakturan från transportföretaget som har fraktat gåvan)
Kontoutdrag (från Paypal eller från ditt bankkonto) som visar vad du har betalat
Bankuppgifter (kontoinnehavare, bank, clearingnummer och kontonummer)

Så vad i texten får dig att tro att det är msrp eller liknande som man ska betala moms på och ej det man faktiskt betalade för varan? Sedan är ju denna text för gåvor, inte ett köp mellan företag och privatperson.

Av Hunke

eran länk på sesam2k är paj. Sedan kan ni skriva upp mig på Luleå i Norrbottens län

Av Hunke

@Dreijer: men funkade grafikkortet i en annan dator med samma dvi sladd och samma skärm?

Av Hunke
Skrivet av Dreijer:

Uppdatering: Av någon anledning fungerar det om man kör med t.ex. HDMI istället för DVI, som jag har använt. Det gäller på de två grafikkort jag har testat med. Blir galen...

det råkar inte vara dvi sladden som är trasig eller skärmen som ej vill ta emot dvi?

Av Hunke
Skrivet av Jay-Jay:

Är inte Wish som bestämmer vad som skrivs på paketet, majoriteten av allt du hittar där kommer skickas som "Gåva" ändå, inte för att det betyder något längre dock.

De skulle kunna säga åt butikerna som kör där att skicka som gåva. Av de paket som jag fått ifrån wish så tror jag aldrig det stått gåva på dom, wish logga brukar tom sitta på deklarationsetiketten och resten är även korrekt samnt signerad av butiken att innehållet är korrekt. Mest aliexpress butiker som skickar som gåva, och du kommer fortfarande inte behöva betala moms om det är gåva som kostar mindre än 500kr.

https://puu.sh/zFgtc/c97d3b59c6.png

Av Hunke
Skrivet av Klubba:

Vad du byter/växlar och gör emellan spelar ingen roll, är skillnaden mellan köp och sälj i fiat-valuta (SEK/EUR/USD etc) du ska skatta för

vad jag förstått ska man deklarera varje trade som görs dock. Så har man något trading script blir det mycket. Som jag antar man gör med aktier.

Av Hunke
Skrivet av UniMatrixZ:

Ok, 2st RX 580 ger som allra allra bäst 60 MH/s totalt, det ger ca $68 i förtjänst per månad om du minar ETH och du betalar runt 60öre/KWh i ström.

Det betyder att det tar ca 50 år tills du tjänat in hårdvaru kostnaden.

Jag tror jag står över,

hur går det med matten?
68$/månad=561,25kr/månad
29400/561=52 månader
52/12=4.3år och då får han ju 500w "gratis" el under tiden. om man räknar på att el kostar 1kr/kWh så får han ju 18000kr i elvärme också.
Värdet på eth kommer ju ändras mycket och ny hårdvara kommer komma ut så den lär bli utkonkurrerad på svårighetsgraden också.
Mycket billigare att bygga eget med vattenkylning bara.

Av Hunke

@farnebr1nk: det är väl snarare att det står grafikkort på paketet och att du får betala momsprocent och eventuellt tullprocenten som gäller för grafikkort(elektronik). Sedan borde de ju skriva värdet som är betalat för den inkl frakt. alltså 9kr eller vad det nu blir. Och du betalar ju moms på värdet du betalat, alltså 9kr. om de skulle skrivit värde 5000kr, så om det går via postnord (vilket det lär göra om de bara är skit) så får du ju betala när du ska hämta ut det och vill man ej betala så skit i att hämta den. Dock borde det gå att överklaga värderingen om det är 5000kr. Skickas det med dhl vet jag att det ska gå, stod det på min avi förr.
Oftast brukar vikten stå om ni söker kollid eller på avi'n ni får.

Av Hunke
Skrivet av Xinpei:

Det vore som om en bilförsäljare sa "Den går i 200" för att sedan hänvisa till den där milisekunden den kom upp i 200 km/h innan hela bilen rasade samman. Det är ett fult försäljningsknep helt enkelt. Ett knep som bara är till lura kunden.

en mycket bättre jämförelse är ju att bilförsäljaren säger att bilen går upp till 200km/h medans den max når 50km/h.

Av Hunke

ta bort annonsen om den är såld

Av Hunke

ta bort annonsen om kortet ej finns kvar

Av Hunke

finns paket 3 kvar? och hur mycket vram har korten?