Inlägg

Inlägg som Hunke har skrivit i forumet
Av Hunke

Söker 6-pin SATA-strömsladd till modulärt nätaggregat

Skulle behöva stoppa in fler hårddiskar i datorn men har ej kvar de gamla SATA-ström kontakterna som kom med nätaggregatet. Jag är väl medveten om att pinout ej är standardiserat på nätaggregatets kontakter men kommer vid behov bara byta pinout.

Söker därmed 2st psu sladdar med 6 pin på psu sidan och 3 st (eller fler) SATA kontakter på hårddisk sidan.

Tänker 50kr inklusive frakt är en rimlig summa för besväret.

Läs hela annonsen här

Av Hunke
Skrivet av JonkenPonken:

Hur gjorde du åt kondensen då?

Bodde på 24kvm och var så lite så det var inget problem.

Av Hunke

Jag tog utedelen från en trasig luftvärmepump, kapade bort kompressor osv och tömde den på medel så det var som en enorm radiator. kopplade även om fläkten till vanlig stickpropp. körde man kallvatten från kranen kunde man få ca 3kw kyla med lågt flöde.

Av Hunke

Cisco SG300-52MP 52-port Gigabit Max-PoE Managed Switch

Har några Cisco switchar att sälja. De är helt nya och endast en förpackning öppnad för bild. Tänkte 3k eller kanske byte mot något intressant. Finns i Uppsala men åker genom stockholm en del så kan lämnas eller skickas.

Läs hela annonsen här

Av Hunke
Skrivet av anon910:

Orkar inte läsa igenom alla inlägg från de nyutnämda experterna här, jag undrar bara hur det gick för TS...

du menar personen som har kontaktat köparna? Jag var även en av de som blev kontaktad av henne så har mer kontaktuppgifter till denna än vad som har skrivits här på Swec. Kan ganska säkert säga att den personen har varit anställd på xp-pen sedan minst 3 år tillbaka och aktiv på xp-pen produktfråga-sida sedan april 2020 och svarar regelbundet på frågor där, senast för en vecka sedan.

Av Hunke

markera gärna annonsen som såld om varan är såld. Btw så är inte skärmen ips, utan ips-level.

Av Hunke

långsam läshastighet på server

På stället jag jobbar har vi en server för hantering av cad-filer men har märkt av att det tar otroligt mycket längre tid att öppna filerna på servern än lokalt. När jag kör en CrystalDiskMark test på hårddisken över nätverket får jag 10 gånger högre på random 4kb köad skrivning än 4kb köad läsning. Är detta normalt? Är ju någon form av raid på servern men känns konstigt att det blir så pass dåligt, även just att den är så olika.

https://i.ibb.co/fkJXSst/thumbnail-image.png

Av Hunke

Hur kommer det sig att du har så pass många trasiga tangentbord? Inte varit med om att någon lyckats skriva sönder ett, speciellt ett mekaniskt från Ducky.

Av Hunke

@anon910: den har stöd för att installera "bl touch" så att det går att köra automatisk "bed leveling". Alltså att identifiera vilka z positioner som bottenplattan ligger på. men går ju att göra manuellt annars.

Av Hunke

menar du sista bilden? är väl bara ett evolve shift chassi

https://inetimg2.se/img/688x386/6902410_25.jpg

Av Hunke
Skrivet av MrWhizeguy:

Skaplig deal på xiaomi note 10,vart man får deras elscooter på köpet (värde ca 4000) vid abonnemang.

https://shop.halebop.se/mobiltelefoner/xiaomi/mi-note-10-128g...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5220227&gclid=Cj0KCQjw3...

+
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4784348

(ej sovit inatt så kan ha missat info/länkar)

är du inte typ 2 månader försenad med den kampanjen eller missförstår jag något? https://www.resume.se/marknadsforing/kampanj/halebop-och-dogg...

http://puu.sh/G59Jf/4a8817e2fb.png

Av Hunke

finns det någon kvar till salu?

Av Hunke
Skrivet av Def_Dog:

Hur skulle samhället gå runt utan skatter?

Please enlighten me.

PS. Tullen gör mer än begära skatt på importer. Men det hade du ju koll på.

håller på mycket med frakt osv ifrån kina till europa och även andra länder. Sverige är det enda landet jag känner till som har moms ifrån första krona (eller motsvarande valuta såklart) och betalkrav på alla paket utanför eu innan de kommer fram (i alla fall med postnord). Alla andra länder jag känner till i EU låter dig föra in saker ifrån kina värda 100-200kr utan att behöva betala momsen eller någon hanteringsavgift för den delen. För det är ju den som är problemet ifrån första början. Sedan vet jag folk som beställer paket för flera tusen som väger 10kg och deklarerar de som 200kr och betalar då bara 50kr moms ändå. Så de som faktiskt borde betala moms slipper ju i princip betala ändå.
Sverige betalar bland högst skatt i hela världen redan, låt folk köpa iphone skal för 10kr utan att betala ca 80kr i avgifter. Herre gud.

Av Hunke
Skrivet av Mesmerized:

Vilken tur att jag snubblade över denna info, annars hade jag ev suttit där med icke pwm styrda stock kylare på fasansfulla 43 db ist för mer milda 37

alla moderkort kan väl kontrollera cpu-fläkten på något vis. Aldrig hört om någon som skulle kört cpu-fläkten på 100%. Det är väl mer en fråga om platserna för chassifläktarna har någon styrning. 4 pin kontakter har pwm, alltså de skickar ström i pulser för att kontrollera hastigheten, längre pauser mellan strömen=långsammare, medans 2 och 3 pin kan styras genom att justera volten. Om det är 12v för att få max hastighet så ger moderkortet den kanske 8v. pwm brukar vara bättre främst om man vill köra kontrollerat eller på ganska låga hastigheter då om man droppar volten för lågt så kan fläktarna råka stanna.

Av Hunke

Söker liten speldator <10L

Som titeln lyder. Söker en speldator i litet format, gärna under 10L som klarar moderna spel okej. Något i stil med ryzen 3600x eller i5 9600K och rtx 2060 eller liknande. Finns en del flexibilitet så hör av er med det ni vill sälja. Är i Luleå just nu men kan ta mig till Uppsala/stockholm under sommaren eller så kan vi lösa det med frakt.

Läs hela annonsen här

Av Hunke

budar 8500kr + frakt

Av Hunke
Skrivet av ylledjur:

Produkt: KitSound Diggit XL
Länk: https://www.bygghemma.se/inredning-och-belysning/hemelektroni...
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5146871
Pris: 284kr

Tidigare lägstapris enl. prisjakt är 749kr.

billigare på badshop.se då man slipper expeditionsavgiften som finns hos bygghemma https://www.badshop.se/interior/inredning-och-belysning/hemel...

Av Hunke
Skrivet av µiCro:

Det är klart mer fördelaktigt att köpa och bygga själv, dels för att du oftast får bättre kvalitet på många av delarna (allt utom cpu och gpu troligtvis) och dels för att du oftast får bättre garantier. Datorn jag tipsat om har nu "rätt" pris jämfört med innan, jag testade lägga till de billigaste liknande komponenterna och hamnade på drygt 8300 kr, så med Windows (som man iofs kan fixa billigare via t.ex. eBay) och montering så hamnar priset på ca 10 000 kr.

hur fick du en liknande dator till 8.3k? hamnar på typ 10k på inet

https://puu.sh/FFI3E/f0c143876d.png

Av Hunke

Söker äldre defekta smartphones (även ickedefekta)

Håller på med ett projekt då jag behöver några äldre smartphones att jobba med. Söker därmed mobiler som åtminstone kan visa bild, även om skärmen är sprucken och touch ej funkar. Även os runt android 4-6 (jellybean, kitkat, lolipop, marshmallow).

Söker mobiler i stil med samsung s5, oneplus one osv.

Så har ni någon äldre mobil som ligger och skräpar så skicka info om den så kan jag göra ett erbjudande till er. Men upp till ca 400kr.

Läs hela annonsen här

Av Hunke

kollar man sweclockers dagens fynd tråd kan man ju se rea priserna i slutet av 2017 låg på ca 1900kr för 1060 3gb (grov rea) och runt 2500kr för 1060 6gb. vet att kronan mot dollarn har gått dåligt men produktionen och mycket av materialen (tror jag) framställs väl i asien, så kan det påverka priset här så dåligt?

Skrivet av anon36896:

Elgiganten säljer Asus Dual GeForce GTX 1060 OC 6 GB för 2 499 kronor på sin tidiga mellandagsrea.
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/pc-gaming...

Fri frakt om du inte har bråttom (3–5 arbetsdagar).

Närmaste seriösa aktör där kortet faktiskt kan beställas är Komplett och de tar nästan 3 000 kronor!
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3793825
http://www.pricerunner.se/pl/37-3254118/Grafikkort/ASUS-DUAL-...

Obs! Priset gäller endast till klockan 23.59 i kväll (26/12).