Inlägg

Inlägg som convery har skrivit i forumet
Av convery

Vart i Värmland? Kanske kan plocka upp en box.

Av convery

2600+frakt för båda

Av convery

1400+frakt

Av convery

1100

Av convery

Angle-snapping och anti-jitter låter trevligt för vanligt arbete. Några rekommendationer på möss med detta?

Av convery

SWEPOSTERS =P

Av convery
Skrivet av Stefflo:

Kanske är det dax för Sweclockers egna forummedlemmar startar upp sin egen transporthjälp.

Låter inte allt för svårt i teorin. Identifiera alla via mobilt bank-id och sätt upp en sida där man kan anmäla att man kommer åka "från Göteborg till Stockholm via Jönköping Måndag ~kl 12:00". Sen erbjuda att man tar en omväg för att hämta upp/lämna paket för en hundring eller så. Så alla tjänster finns redan, behöver bara ha någon som kan lösa tvistemål och göra reklam för "UBER för post" så folk använder det.

Av convery

Så, liten PSA då jag ägnat hela dagen med att läsa igenom det finstilta:

De paket du köper via Coop/Ica/etc - Postnord tar inte ansvar för att paketet kommer fram överhuvudtaget. Om de tappar bort det kan du i vissa fall få tillbaka frakten du betalade. Vad de i butiken säger spelar ingen roll, Coop säger att de inte ansvarar för informationen du ges och Postnord bryr sig inte om att skriva upp vad som täcks.

De paket du köper via Postnord på >2Kg - Även om det står tydligt att de är "försäkrade upp till 50,000kr" så betalar Postnord som mest ut 150kr per Kg skadad/saknad produkt. Så 200kr för ditt nya grafikkort som de tappat bort, om de inte kan hitta något att klaga på gällande paketeringen eller att du inte kan bevisa vad som fanns i paketet.

De Rek inrikes paket du köper via Postnord - Även om det står tydligt att de är "försäkrade upp till 10,000kr" och att det är alternativet de vill att du ska välja för värdefulla prylar så tar det inget ansvar om du tagit av krympplasten från produkten. Så 99% av allt som privatpersoner kan skicka täcks inte av försäkringen, och för resterande procent så betalar de bara ut vad de anser att produkten är värd. Igen, om de inte hittar något att klaga på när det gäller paketeringen.

Värt att nämna är att detta är gömt i PDFer som inte indexeras och som bara länkas EFTER att du fyllt i address och betalning i deras verktyg. Så under hela processen har du en en stor text som skriker "vi tar allt ansvar och är professionella" och precis innan du bekräftar betalningen får du en vägg av text där "lol, j/k, fuck you" är gömt.

Av convery
Skrivet av CFSsss:

Varning för att postens försäkring inte gäller begagnat gods heller, står i det finstilta. Så skickar man beggade dataprylar är man rökt hur man en gör när man använder posten.

Hur är detta ens lagligt? "Betala extra som privatperson så tar vi ansvar för paketet *"
* Så länge som du är en affär.

Av convery

Fick inte någon information om försäkringar när jag köpte frakten på coop, vilket är varför jag tyckte det var konstigt. Men framförallt att man bara kan avskriva sig ansvar i en PDF gömd på deras hemsida för något som köps i en fysisk affär.

Av convery

Har Postnord något ansvar överhuvudtaget?

Hej, skickade ett grafikkort till en köpare men Postnord har lyckats köra över det med en bil. Kontaktade deras support och fick svaret att om man inte betalar 50kr extra för deras försäkring så tar de inget ansvar för paketet (vilket jag inte fick någon information om när jag köpte frakten) och får skylla sig själv om man är dum nog att betala dem för att frakta nått.

Så, hur fungerar detta från ett konsumenträtts perspektiv? Om man köper andra tjänster så kan de ju knappast säga "vi har mottagit din betalning för en hamburgare, dock betalade du inte extra för att vi inte skulle spotta i den, så.. sucks to be you".

https://imgur.com/a/BT2Ug

Av convery
Skrivet av NordhNet:

@convery: Vad heter företaget som fakturerar dig?

Vet inte om 'fakturera' är rätt ord då det är en räkning för nästa avtalsperiod, så konsekvensen av att inte betala är att domänen bara försvinner (och nog plockas upp av nån scalper). Men företaget är PRQ (PeRiQuito Holding enligt https://imgur.com/a/fuQUR ) och de vill ha betalt via cashbox.se (vilket jag har gjort för domänen jag aldrig fick) som ägs av samma person.

Av convery
Skrivet av Lobocut:

@convery: Meddela ägaren att du skickar kravet till Kronofogden och att kronofogden tar en avgift för detta och att den kommer att plussa på till kravet.

Vägrar personen fortfarande att betala så tar du det via förenklat tvistemål

Fungerar detta även när personen är ett företag?

Av convery

Vad kan man göra om ett svenskt företag inte levererar en tjänst?

Hej sweclockers, har lite problem med PRQ. Jag har haft en domän i två år som fungerat bra men efter att PRQ bytte ägare så har allt gått åt skogen. Jag beställde en till domän i Mars och fick en faktura men aldrig någon domän. Så har skickat runt 12 tickets till deras support om det; men de bara ignorerar dem, och nu har jag fått en faktura för domänförnyelse för min första domän. Jag har försökt kontakta dem om att använda betalningen för domänen som jag aldrig fick för den nya fakturan men får såklart inget svar.

Kollade även med Njalla (Sundes nya domän-tjänst) som kommenterade: "Since Gottfrid sold PRQ to some weird people it have just been really shitty."

Så jag undrar om vi har någon "small claims court" i Sverige så man kan få tillbaka de 375Kr jag betalade för domänen (och troligtvis 375Kr om de inte förnyar domänen som jag nu måste betala).

Av convery
Skrivet av Frispel:

Så, vi har en hackare som påstår att skydden kan dra upp till 40% extra kraft...och en tillverkare som påstår att det inte påverkar alls. Hackarens påstående accepteras rakt av och blir en Sanning™ medan Ubisofts uttalande ses i ljuset av Sanningen™ som redan etablerats vilket då innebär att de ljuger.

Vad sägs om lite källkritik och nyansering i hur vi tolkar de olika parternas inlägg?

För att VMProtect är ett ganska välkänt märke hos utvecklare och vi kan alla stryka att systemet kan sakta ner systemet mycket mer än 40%, speciellt när det är nån chef som säger "fuck it, kör på för fullt, vi måste göra allt för att stoppa piraterna"?

Av convery

Har använt VMProtect under åren och det är värt att nämna att det är mycket man kan finjustera. Från att bara virtualizera en enstaka funktion (vilket fortfarande skapar en <100Mb VM) till att virtualizera/mutera all kod spela med 3 FPS.

De flesta system har denna funktionalitet, några av er minns nog COD Ghost som knappt startade på i5/i3:or för att Arxan var inställt på att behandla all kod med högsta nivån av obfuscation, vilket de senare drog ner så det blev spelbart. I de senare COD spelen har all kod med 'låg' obfuscation förutom HWID genereringen och bdMarketplace systemet som används för lootboxes; vilka har högsta nivån.

Av convery
Skrivet av EpicToaster:

Så, när är budgivningen över?

Av convery

Höjer hörlurarna till 550 + frakt så vi inte behöver träffas och kan fortsätta vara introverta =P

Av convery

Antar att jag börjar med 2800 + frakt då.

Av convery

Vet inte vad hörlurarna är värda, men kan börja med 400 och hoppas det inte är för skamligt.