Inlägg

Inlägg som convery har skrivit i forumet
Av convery

Corsair AX1200 slutar fungera när datorn är i sleep-mode.

Så ganska nyligen har jag börjat sätta datorn i sleep-mode istället för att ha den på 24/7. Dock så vill den ibland inte starta igen och jag måste koppla ur nätagget i 10 min för att datorn ska kunna boota. Är detta ett vanligt problem med corsair och kan det reklameras även om jag inte kommer ihåg vart jag köpte det (tror det va CDON)? Tror garantin är på 10 år och jag har haft det i 3.

Naturligtvis funkar allting perfekt med ett annat nätagg.

Av convery

Detta kan bli riktigt kul. Då det bara är domänen som dom kollar kan man göra elaka saker, tex;
1. Hitta en fusk sida som steam kollar.
2. Registrera och ladda upp en egen avatar på sidan.
3. Kopiera länken till din bild och använd den på andra forum i din signatur/avatar.
4. Alla som ser din post kommer få fusk domänen i sin cache.
5. Profit?

Valve har haft många konstiga/omoraliska ideer under åren men kan inte se detta funka. Låter mer som dom inte orkar updatera VAC..

Av convery

Man börjar ju undra varför vi ens orkar bry oss.. Om vi har tur och politikerna lyssnar även om det inte är val-år (Gl, Hf) så kommer det komma nya lagar.
Så fort en blir stoppad så byter dom namn på den och försöker rösta om den bakom stängda dörrar. I annat fall så delas den upp i mindre lagar och röstas igenom..

Bottom line, så länge stora företag styr USA och politikerna inte förstår hur internet fungerar så kommer dessa lagar gå igenom, förr eller senare.

Av convery

Hmm.. undra vem som köper 1,5Gb versionen..

Av convery

Guess not..

Av convery
Skrivet av CDON.COM:

Priserna har tydligen varit lite koko på senare tid, det beror på en hel del saker som jag tyvärr inte kan gå in på här,

Hmm..
"Höja priserna på allt i ett försök att ge CDON PR som butiken som alltid har rea"
vs.
"Totally legit plan that is nothing like the previously mentioned but can't be discussed"

Seems legit :3

Side note;
Ni glömde lägga till 'rabatten' på i7 2600k:n, kostar 2899 medan dom brukar kosta 2500.. i.e. 13.8% billigare.. lika mycket som 'rabatten' är på dom flesta varor som mystiskt nog har gått upp i pris..
Vilket sammanträffande..

Av convery

Virtualiserings programvara för cluster/load balancing.

Hej,

kör just nu en liten server för spel serverar och VPS hosting. Men nu har jag beställt hårdvara till en ny så funderade om de skulle bli bättre för el förbrukningen (downclocka när allt inte används) och enklare att övervaka om man satte ihop dem till en VM så att arbetet spreds ut..

Jag kollade lite snabbt på en TinyCore baserad lösning som var i beta men skulle föredra nått som fungerar med Windows Server 2008 r2.

Nån som vet någon bra, 'noob friendly' mjukvara som kan hjälpa?

i.e.

............................VM Deca/10HT 40Gb
....................................../.....\
Server 1 Quad/4HT 16Gb /........\ Server 2 Hexa/6HT 24Gb

Av convery
Skrivet av chipsfingers:

Angående er nystartade "gamingbutik" som enligt er ska ha upp till 50% rabatt på diverse prylar så står det väldigt lite(står på ngra stationära datorer och ngt headset) om vilka saker som är rabatterade och hur stor rabatten är? Priserna ser enligt mig väldigt alldagliga ut.

Jo, är 50-250 Kr rabatt men sen är det ju CDON så dom 'ordinarie' priserna är höjda med 2k så det blir 50%..

t.ex. en SyncMaster S27A950D som jag köpte hos dustin för ett år sedan för 5,3k kostar 5290 hos CDON men ordinarie priset är höjt till 6,1k så dom har en fin rabatt..

Update: Dustin säljer den för samma pris som CDON men utan att skriva '13% rabatt' överallt..

tl;dr CDON höjer ordinarie priset på ALLT så dom kan ha rabatt på ALLT..
Ganska shameless..

http://gyazo.com/38b44ab9c32c9e1af647f003d180b0fd.png

Av convery
Skrivet av anon160366:

+1

oavsett pris efter köp, så har du RÄTT till en likvärdig produkt i utbyte. likvärdig här menar jag inte i pris, utan hårdvarumässigt.
jag vet självklart inte om du själv har begärt och få tillbaka pengarna. om inte så är det riktigt fel gjort av cdon.

Nope, jag till och med frågade om jag kunde få ett av samma modell (radeon 5850) eftersom dom slutade sälja samma märke några dagar innan dom svarade..

http://gyazo.com/4af21aefd85e1f559979731f9a448be3.png

Av convery
Skrivet av Kent:

Stå på dig. Måste vara ännu ett fall för Herr Edin........ Skicka PM till http://www.sweclockers.com/forum/private.php?do=newpm&userid=...
Självklart gäller omleverans och reparationer även reavaror.

Meh, va ett tag sedan och det tog så lång tid att man bara va glad att man fick nått..

Skickade paketet till dom 2011-07-27, skickade en fråga till kundtjänsten 2011-08-16 och fick svaret att dom skulle kolla allt och svara nästa dag. Eftersom man inte fått något svar så frågade man igen 2011-08-26 och fick samma svar, i.e. att dom skulle kolla..

2011-09-07 så svarar dom.. så tog bara en 40 dagar för att få reda på det.. och så kan dom ju inte skicka pengarna före den 30nde..

http://gyazo.com/8684668f108612458f2bf4471e3761fe.png

http://gyazo.com/17cf978ff8083be37bc43cd87232afe4.png

Av convery
Skrivet av Kent:

Det är givetvis inte ditt problem. CDON kommer skicka grafikkortet vidare till producenten som RMA så det ska inte kosta CDON nåt att ge dig ett nytt. CDON och deras jävla "kundtjänst" blir så trött....

Jo det va vad man tyckte men enligt 'kundtjänsten' så kan man inte få ett nytt, men man kan få pengarna tillbaka så man kan köpa ett nytt av dom när dom har höjt priset..

Av convery

Är det bara jag som börjar bli lite irriterad på CDON då deras pris ändras var tredje sekund?

tex. Jag köpte ett grafik kort för ~1.1k som gick sönder efter en vecka så skickade en RAM request till CDON, efter dom hade fått kortet så höjde dom priset på det kortet till 2k så såklart kunde man inte få ett nytt kort då dom skulle 'förlora pengar' på att ge mig ett nytt kort när jag bara betalade 1.1k..

Men, kollade på en Phenom 2 x6 idag och såg att dom hade ett erbjudande där man sparar 21% (riktigt trevligt tycker man). Dock så va det ju inte riktigt så..

http://gyazo.com/62e42618072aaa6771fcbef4d98615ca.png

Är ju lite tråkigt att se hur dom höjer 'ordinarie priset' med 500kr (priset innan 'erbjudandet' va 1359kr) så att det ska se ut som dom ger en fin rabatt när dom höjer priset med 100kr..

http://gyazo.com/1e96a62ac275c09b3516b5bd2775cfcf.png

Av convery
Skrivet av bud_bundy:

När spelet inte fungerar så spelar det ingen roll att det redan finns ute. Dessutom så lär de "aldrig" ej få igång riktiga multiplayer, varvid detta kan ses som ett demo där folk kan testa sin hårdvara innan.

Nja, om man ser tillbaka på hur det såg ut med servrar i betan så är det ganska troligt att BF3 får crackade servrar. Om jag minns rätt så har någon grupp gått ut med att att dom har fått multiplayern att fungera..

Men men, en annan hoppas att DICE ger oss något roligare att leka med :3

Av convery

Hmm..
På Prisjakt så står det att den kommer till butik den 18de.. Hade hoppats på den 13de men men..

Kostar 2,1k på KINGS hemsida..

Av convery

Nån insatt som vet om FX serien kommer passa till AM3? (Asus Formula 4).

Av convery

Hur många svennar spelar på alterIW?

Japp, hur många på detta forumet föredrar aIW framför Steam? :3

Av convery

Hej CDON :3

Liten fråga, för ett tag sedan köpte jag ett grafik kort från er som jag är lite orolig över..

Problemet är att kylnigen känns lite lös då jag undrar om den kan ha fått ett slag under frakten. Kortet fungerar ok men blir ganska varmt (90C med fläkten på 100%), mitt andra grafik kort ligger på ~65C under samma belastining..

Undrar om man kan byta ut kylpastan och/eller hela kylystemet eller om man kan dra en RMA då det inte är ett 'riktigt' problem..

Som någon annan sa; levererades i en lite för stor kartong men med en liten luftpåse..

Av convery

Spenderade en hel dag med att 'modda' chassit med en tunn plexiglas sida. När man kom hem och hadde monterat allt så snubblar man på ström kabeln och drar elgitarren genom rutan.. FML =(

Av convery

Billigt Rack chassi.

Hej,

jag har letat runt lite men kan aldrig hitta något bra. Jag behöver ett billigt i 3u-4u klassen som klarar att kyla två 5850 kort. Allt jag hittar är med medföljande PSU eller ganska dyrt..

Någon som vet vart man kan hitta nått sånt?

Av convery

Tack :3