Inlägg

Inlägg som Sibirius har skrivit i forumet
Av Sibirius

Jag är lite inne på samma spår som TS. Att ta en MSc I USA skulle ju underlätta sjukt mycket om det är landet man vill jobba i.

Jag har tänkt ganska mycket på att gå civilingenjörsprogammet inom Datateknik på Chalmers för att ta ut en BSc det tredje året och söka MSc program själv I USA.
Det som jag inte är helt säker på dock är om jag blir behörig till en MSc inom computer science I USA när jag har en teknologie kandidat från Chalmers inom Datateknik? Att kandidaten är 3 år och inte 4 som I USA är Inga problem då de allra flesta universitet godtar dessa. Det som får mig orolig är att att ni säger att det är mycket hårdvara på Chalmers, computer science är ju mer åt mjukvaruhållet. Chalmers engelska benämning på civilingenjörsprogrammet inom datateknik är "Computer science and engineering".

Kan det vara ett problem eller borde det vara lungt? Hur är det på de övriga universiteten som LTH, Linköping och KTH?

Av Sibirius

Har börjat intressera mig allt mer för kryptografi, verkar vara relativt enkelt att hitta information om historien osv. Som frågeställning kanske man kan ha något i stil med: Vilka kunskaper behöver man för att dekryptera ett meddelande spm är krypterat av RSA? Eller är det lite för basic kanske?

Av Sibirius

Gymasiearbete teknikprogrammet

Terminen har nyss startat och det är dags att komma på någonting att skriva om som gymnasiearbete. Jag går på teknikprogrammet inom inriktningen teknik (mer matte och fysik).
Arbetet ska antingen beröra matematik, teknik eller fysik.
Jag är mest intresserad av matematik och fysik, tycker teknik är lite flummigt.

Jag har sökt runt på internet för att finna inspiration och har hittat en del intressanta saker: kryptografi, partikelfysik, Dopplereffekt. Mina intressen är Formel 1 och motorsport. Ett arbete som handlar om aerodynamiken inom Formel bilar eller bara bilar generellt kanske skulle gå hem?

Något som är viktigt är att jag inte gör det för svårt för mig då jag har ett fullspäckat schema. Uppskattar alla tips! Eftersom vi precis börjat diskutera gymnasiearbete har jag bara en vag uppfattning om det.

Av Sibirius

In ear hörlurar för musiklyssnande sökes, behöver tips!

Hejsan hoppsan.

Mina original hörlurar som följde med min Iphone har nyss gett upp så jag skulle behöva ett par hörlurar som kan ersätta dom.
Jag lyssnar bara på lite musik när jag pendlar till och från skolan.
Jag har tittat runt lite på nya, finns hur mycket som helst att välja på och jag tycker de flesta ser likadana ut. Min budget är 1000kr max, om det inte är så att de dyrare lurarna är sjukt mycket bättre så föredrar jag om det blir lite billigare.

Av Sibirius

Hur tar jag ut en magisterexamen? 240 ECTS credits

Nu har jag sista året på gymnasiet kvar och funderar på framtiden. Jag behöver en magisterexamen, alltså en fyraårig utbildning.
Jag hade tänkt söka in till civilingenjör datateknik och ta ut en teknologie kandidat vid det tredje året för att söka in till en magisterutbildning på 1 år. Men jag hittar absolut ingenting om detta på kth, Chalmers, lund och Linköpings universitet. Kan jag gå 1 år på ett masterprogram och ta ut någon sorts examen? Vart hittar man information om magisterprogram på t.ex Chalmers? Allt jag kommer fram till är masterprogram.

Av Sibirius
Skrivet av ClintBeastwood:

Vad tycker ni om nya dlcn?

Jag fullkomligt älskar den! Tycker variationen på bilarna och Red bull ring är grymt bra. Jag har speciellt fastnat för Ferrari 488 gt3, har lyckats sätta några varv runt Red bull ring på höga 1.29. Vill bli snabbare såklart men jag antar att jag behöver en setup för det.
Är det någon som sitter på en bra setup för 488 gt3 runt Red bull ring? Jag är verkligen sämst när det kommer till att ställa in bilen, jag försökte men det blev bara sämre

Av Sibirius

Varför vill du studera i usa är en viktig fråga. För att få en "upplevelse"? För att öka chanserna för jobb i landet efteråt? Om det är för det förstnämnda kan du lika gärna ta ett utbytesår. Om du däremot vill jobba i USA så stärker en amerikansk utbildning mycket pga möjligheterna. Nu är H1B otroligt svårt att få men om du får din bachelorsexamen från ett Amerikanskt universitet så kan du öka chanserna. Detta gör du genom att söka summer internships på sommaren och använder din OPT tid efter examen. En bachelor i USA är på 4 år och det är extremt dyrt på alla universitet , även skolor som i princip alla kommer in på är svindyra för internationella. ASU t.ex kostar över 40k usd varje år och det är knappast något som går att täcka med CSN lån.

Många Svenskar slösar pengar på att åka och studera på Community Colleges, det tycker jag själv är jävligt onödigt. De f svenskar studerar på SMC och SBCC och läser massor av skitkurser som inte har något värde överhuvudtaget. De flesta som studerar på dessa skolor åker för att få en "College upplevelse". Det tycker jag också är sjukt dumt då dessa skolor är "commuter schools" och saknar game days och allt annat. Nej usch, undvik dessa skolor. Jag tror fan inte att jag hört eller läst om någon svensk student som läser någorlunda seriösa kurser på dessa skolor. Många Svenskar bloggar om deras vistelse på dessa skolor, läs dom så ser du hur illa det är.

Jag själv är antagen till University of Arizona där jag fick ett scholarship på 10k usd om året pga högt SAT poäng. Ska läsa en bachelor inom computer science där. Rankingen på skolor spelar inte så stor roll som du kan tro, iallafall inte inom computer science.

Jag skulle dock bara rekommendera att studera i usa om du vill ha en bachelor inom något ingenjörsfält eller computer science eller liknande. Det är dom programmen som ger störst chans att få jobb i landet efteråt, du får också förlängd OPT tid till över 2 år.

Av Sibirius

Tack allihopa för de snabba svaren! Anldedningen till att jag inte kan köra med sladd är för att det inte är så optimalt att dra en flera meters sladd från nedervåningen till övervåningen. Men jag ska definitivt köpa en ny nätverksadapter imorgon som har stöd för dualband, är det stor skillnad på interna pci adaptrar och externa usb?

Jag har testat att byta sändingskanal och det resulterade i att jag inte kom in på internet överhuvutaget då adaptern inte hittade nätverket längre. Så jag vart tvungen att hämta en annan adapter för att kunna sätta allting på auto igen.

Av Sibirius
Skrivet av Scheffman:

@Sibirius: Kolla så att ditt nätverks kort på din stationära klarar 100/100. Sen när man ska mäta totala hastigheten på ett bredband så brukar ISP:er säga att man ska koppla datorn direkt in i routern.

Jag har inget inbyggt nätverkskort på min stationära vad jag vet utan jag blir tvungen att köra med adapter. Jag kör med dena adapter http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-adapters... och det står att den ska klara av upp till 300mbits.

Av Sibirius

Fungerar bara fiber på maxhastighet på 5ghz frekvensen?

Jo det är så att vi nyligen skaffat fiber in till villa(100/100). Jag har testat med två stycken laptops som har inbyggda nätverkskort och dom får ut över 100mbits på både nedervåningen och övervåningen. Sedan testade jag min stationära som står på övervåningen (router står på nedervåningen) och fick ut 24mbits. Jag använder en Netgear WNA3100 adapter till min stationära som kör på 2.4ghz frekvensen, routern är Telias tg799vac och har dual band. Våra laptops kopplar upp sig till 5ghz frekvensen och det är då dom får ut över 100mbits medan jag på min stationära inte kan hitta 5ghz frekvensen då adaptern bara stödjer 2.4?

Så frågan är helt enkelt om jag bör köpa en ny adapter som har stöd för dual band så att jag kan köra på 5ghz frekevensen på stationära? Det står att min nuvarande WNA3100 ska klara upp till 300mbits på 2.4ghz frekvensen men jag är inte i närheten av 100 ens.

Av Sibirius

Kan man lära sig "Racecraft" och bilkontroll genom racingsimualtion spel?

Hej på er! Jag undrar om man kan lära sig racecraft och bilkontroll genom att spela racingsimulation spel? Tänk er att jag lägger ner 30 timmar på att spela med samma bil på samma bana i ett spel som Assetto Corsa. Vi säger att jag kör med BMW m235i på Silverstone national och bara nöter och nöter. Skulle jag potentiellt då kunna köra samma bil på samma bana i verkligheten och prestera någorlunda som jag gjort i spelet?
Jag är riktigt nyfiken på om någon av er har testat detta eller känner till någon artikel som det går att läsa om? Man har ju sett folk som lyckats på GT Academy osv.
Självklart menar jag då att man kör med en bra ratt och med bra pedaler när man spelar.

Av Sibirius

En fråga till er som har läst eller läser Origo böckerna på C spåret. Jag är snart klar med Origo 3c och under perioden som jag läst boken har jag nästan aldrig klarat en nivå 3 uppgift. Jag läser kapitlena ordentligt tills jag förstått alla nivå 1 och 2 uppgifter men när det kommer till nivå 3 är jag helt lost. Är det något som ni känner igen eller lyckades ni klara av nivå 3 uppgifterna galant också?

Ett exempel är på tillämpningar av integraler, nivå 1 och 2 uppgifterna är riktigt lätta men sen kommer man till nivå 3 och det är helt stopp i huvudet http://books.sanomaonline.se/data/book_reader/basic_data/orig... Även om jag läser om kapitlet 10 gånger lyckas jag inte föstå mig på dessa uppgifter.

Av Sibirius
Skrivet av Alling:

Det där är en helt annan uppgift än den jag löste. Den jag löste tillät basen att gå från (0, 0) till (3, 0). Den du beskriver i det citerade inlägget postulerar att triangeln är rätvinklig och att dess bas går från (0, 0) till (x, 0).

Det bör även noteras att den lösning du har kopierat är svårläslig, bland annat för att det är massa random radbrytningar istället för divisioner och för att upphöjda och nedsänkta siffror blivit "vanliga".

Ah, det var alltså jag som var slarvig med att skriva ut frågan i första inlägget? Fan nu känner man sig dum på riktigt alltså.

Jag skrev alltså : Kurvan y = f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3, innesluter tillsammans med x-axeln
en triangel. Bestäm största värdet som triangelarean kan anta.

Istället för: Kurvan y = f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3, innesluter tillsammans med x-axeln
ett område. Bestäm det största värde som triangelarean kan anta

Sen skulle jag lagt in bilden också såklart. Så i det här fallet är det jag skrev i första inlägget korrekt om man ser till denna fråga Kurvan
y = f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3, innesluter tillsammans med x-axeln ett område. Bestäm det största värde som triangelarean kan anta ?

Ber om ursäkt för att ha slösat tid och missföstå allt. Tänk att något så litet och simpelt misstag kan betyda en helt annan fråga. Lösningen vart väldigt slarvigt inkopierad. Men är det något du tycker att jag skulle kunna förbättra i min förklaring till lösningen som jag skrev i första inlägget förutom snyggare uträkningar?

Av Sibirius
Skrivet av Alling:

Det blir ganska svårläst när allting står i ett enda stycke utan någon formatering.

För det första tycker jag att frågan är svårtolkad. Ska man tänka att triangeln har sina hörn i (0, 0), (3, 0) och f(x)? Isåfall ser den ut så, och målet är att beräkna det största möjliga värdet på den blå arean:

http://i.imgur.com/Top9Pxk.png

Glöm inte att det är extremt bra att rita för att förstå ett problem!

f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3

Arean A av en triangel beräknas som

A = bh / 2

där b är triangelns bas och h dess höjd. I vårt fall kan vi tänka att basen hos den största tänkbara triangeln som ligger inom det tillåtna området sträcker sig från (0, 0) till (3, 0). Då kan vi säga att b = 3, vilket ger

A = 3h / 2

Höjden h är i vårt fall lika med f(x), så

A(x) = 3 · f(x) / 2

och f är känd, så vi sätter in den:

A(x) = 3 · x(3 − x) / 2
A(x) = 1,5 · x(3 − x)
A(x) = 1,5 · (3xx2)
A(x) = −1,5x2 + 4,5x

Nu har vi A som en funktion av x. Vi är intresserade av att hitta maximivärdet på A, så vi deriverar den:

A′(x) = −3x + 4,5

Vi är särskilt intresserade av att finna det x sådant att A′(x) = 0, för just där hittar vi den punkt där A "vänder", vilken är dess extrempunkt:

0 = −3x + 4,5
3x = 4,5
3x / 3 = 4,5 / 3
x = 1,5

Nu vet vi att A är som störst när x = 1,5. Maxvärdet på A är alltså

A(1,5) = −1,5 · (1,5)2 + 4,5 · 1,5
A(1,5) = −3/2 · (3/2)2 + 9/2 · 3/2
A(1,5) = −3/2 · 9/4 + 9/2 · 3/2
A(1,5) = −27/8 + 27/4 = −27/8 + 54/8 = 27/8 = 3,375

Är det så man ska tolka frågan?

Skrivet av Alling:

Då tror jag att jag tolkade den rätt. För de har väl inte sagt någonting om basens längd?

Det spelar ingen roll; det är "samma sak".

Ja exakt ingeting sägs om basens längd. Du måste alltså ha rätt. Så det felet jag gjorde var att inte tänka på största möjliga basen på triangeln i början? Jag hittade denna lösningen efter lite googling och det är väl ungefär vad jag har gjort, men här tar man alltså reda på globala maxpunkten och jag antar att det var vad jag gjorde också så jag räknade aldrig riktigt ut arean?

Kurvan y = f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3, innesluter tillsammans med x-axeln
ett område, se figur 4. Bestäm det största värde som triangelarean T kan anta.
Lösning: Basen är bestämd till b = x. Det vill säga avståndet från origo till
den punkt på x-axeln som vi bestämmer. Låt säga att vi väljer x = 2. Där
blir basen b = 2 och höjden h = 2(3 − 2) = 2. Höjden är ju fastställd av
funktionen h(x) = x(3 − x) så fort x är bestämd. Genom
A =
bh
2
=
2 · 2
2
= 2
Nu kan vi teckna en funktion av arean som beror av x
A(x) = x · x(3 − x)
2
=
3x2 − x
3
2
Nästan alla uppgifter vi har löst i denna kategori slutar med en andragradsfunktion.
Men denna uppgift bryter mot mönstret.
Vi söker triangelns största area, som vi får genom att sätta A′
(x) = 0.
A

(x) = 6x − 3x2
2
Ekvationen
6x − 3x2
2
= 0
3x(2 − x) = 0
x1 = 0
x2 = 2

Vi derivera en gång till och bestämmer A′′(x)’s värde för rötterna.
A
′′(x) = 6 − 6x
2
A′′(0) = 3 > 0 ⇒ minpunkt. A′′(2) = −3 < 0 ⇒ maxpunkt. Inte så oväntat.
Eftersom definitionsmängden är 0 ≤ x ≤ 3 och både A(0) = 0 och A(3) = 0,
så är den globala maxpunkten A(2) = 2

Av Sibirius
Skrivet av nidnus:

@Sibirius: Hej. Jag utgår ifrån att frågan är att du ska hitta största möjliga triangel som ryms mellan f(x)=x(3-x) och x-axeln. Ditt svar är lite otydligt men du har gjort helt rätt.

Istället för att börja beräkna andraderivatan så kan du ju sätta in x=0 och x=2 i uttrycket för arean och se vilket som ger störst värde. Nämn för läraren att du vet att andraderivatan kan användas för att avgöra om extrempunkten är ett lokalt maxima eller minima men påpeka att det går snabbare att helt enkelt sätta in de två x-värdena. Om du dessutom tänker efter, är det ens rimligt att x=0 kan ge den maximala arean? Då x är noll är ju basen noll så hela arean måste också bli noll.

Jag har själv gett många muntor och hade jag varit din lärare hade jag bett dig rita upp funktionen för arean (mellan x=0,3) så var beredd på att kunna göra det också.

Det verkar som du har förstått problemet så var inte orolig. Det kommer säkert att gå bra.

Ska försöka göra lösningen lite mer tydligare, försår att det blir ganska svårfattat om jag bara rabllar upp allt jag skrivit. Mycket bra tankar där angående rimligheten med 0 och att det går snabbare att bara sätt in allt.

Skrivet av Alling:

Det blir ganska svårläst när allting står i ett enda stycke utan någon formatering.

För det första tycker jag att frågan är svårtolkad. Ska man tänka att triangeln har sina hörn i (0, 0), (3, 0) och f(x)? Isåfall ser den ut så, och målet är att beräkna det största möjliga värdet på den blå arean:

http://i.imgur.com/Top9Pxk.png

Glöm inte att det är extremt bra att rita för att förstå ett problem!

f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3

Arean A av en triangel beräknas som

A = bh / 2

där b är triangelns bas och h dess höjd. I vårt fall kan vi tänka att basen hos den största tänkbara triangeln som ligger inom det tillåtna området sträcker sig från (0, 0) till (3, 0). Då kan vi säga att b = 3, vilket ger

A = 3h / 2

Höjden h är i vårt fall lika med f(x), så

A(x) = 3 · f(x) / 2

och f är känd, så vi sätter in den:

A(x) = 3 · x(3 − x) / 2
A(x) = 1,5 · x(3 − x)
A(x) = 1,5 · (3xx2)
A(x) = −1,5x2 + 4,5x

Nu har vi A som en funktion av x. Vi är intresserade av att hitta maximivärdet på A, så vi deriverar den:

A′(x) = −3x + 4,5

Vi är särskilt intresserade av att finna det x sådant att A′(x) = 0, för just där hittar vi den punkt där A "vänder", vilken är dess extrempunkt:

0 = −3x + 4,5
3x = 4,5
3x / 3 = 4,5 / 3
x = 1,5

Nu vet vi att A är som störst när x = 1,5. Maxvärdet på A är alltså

A(1,5) = −1,5 · (1,5)2 + 4,5 · 1,5
A(1,5) = −3/2 · (3/2)2 + 9/2 · 3/2
A(1,5) = −3/2 · 9/4 + 9/2 · 3/2
A(1,5) = −27/8 + 27/4 = −27/8 + 54/8 = 27/8 = 3,375

Är det så man ska tolka frågan?

Jag glömde lägga in en bild på funktionen och triangeln som man fick med uppgiften http://imgur.com/69nW9CN . Med bilden blir det mycket lättare att tolka frågan. Tydligen stod det y = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3 istället för f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3 , det var jag som var lite vimsig när jag skrev inlägget ursäkta.

Av Sibirius

Tillämpning av derivata

Jag har i läxa att muntligt kunna lösa och förklara följande uppgift på bästa sätt :
Kurvan y = f(x) = x(3 − x), 0 ≤ x ≤ 3, innesluter tillsammans med x-axeln
en triangel. Bestäm största värdet som triangelarean kan anta.

Jag har löst uppgiften men jag skulle gärna upskatta lite feedback om hur jag ska förklara på tydligaste sätt.

Min lösning : Triangelns bas är i det här fallet x. En triangels area bestäms av b·h/2 , eftersom basen är på x axeln och höjden på y axlen kan jag skriva x·y/2 . Vi får reda på att y = x(3-x) så jag förenklar till (3x-x^2) sedan sätter jag in det i trieangelns areafunktion och får följande: x(3x-x^2)/2 , förenklar till (3x^2-x^3)/2 . Jag vill veta vart arean är som störst så jag söker efter en extrempunkt. Jag deriverar och får följande (6x-3x^2) sedan sätter jag detta till = 0 , 6x-3x^2=0 . Jag kör med nollproduktsmetoden för att lösa ut x och får 3x(2-x) =0 , x1 = 0 x2 = 2. Jag undersöker om det är en maxpunkt genom andraderivatan f"= (6-6x)/2 och sätter in x värdena i andraderivatan. f"(0)=3>0 vilket leder till en minpunkt , f"(2) = -3 < 0 vilket leder till maxpunkt. Jag vet nu maxpunkten och kan sätta in den i första funktionen för att ta reda på arean : 2·2(3-2)/2 = A , svaret blir att 2 = A alltså är triangelns area som stöst vid 2 Areanenheter.

Hoppas det inte blev för rörigt att läsa. All feedback önskas nu då detta även betygsätts. Vart kan jag vara tydligare? Är det något somjag missar helt? Ska jag förklara lite om intervallet kanske? 5min är tiden som jag får för att förklara

Av Sibirius
Skrivet av sky90:

@Sibirius: V70 håller. XC har fler delar som kan gå sönder (awd), skippa.

"Crown vick" är en 'cop car'. Vill du bli opopulär från dag 1 är den att rekommendera.

Verkar bara finnas ett fåtal v70:s majoriteten är xc70:s. Vid vilket miltal brukar fyrhjulsdriften rasa?

Hehe, att crown vic är en polisbil vet man ju om men inte att man blir hatad om man kör en. Tänkte mest på den då dom är så pass billiga i inköp och att reservdelar måste ju vara billiga dom också. Men det där lät ju mindre kul.

Skrivet av Blofeld:

Vilken årsmodell?

Var ska du plugga?

Skickades från m.sweclockers.com

Årsmodellen är alltså modellerna innan 05 och 05:an då faceliftet kom.
Plugga ska jag göra i kalifornien, blir två olika ställen inom staten då jag först går på community college och läser prereq kurser innan jag gör en transfer till ett fyraårigt universitet inom UC eller Cal poly systemet. Valde att plugga 2 år på community college för att få ner kostnaden ganksa markant.

Skrivet av Alle22:

helt ärligt är det bästa att kolla när man är där eftersom att vi kanske inte vet hur mycket det kostar dig att äga en bil. Volvo är bra bil och är billigare att äga i SVERIGE, men kanske dyrare i utlandet. Volvo och automat låda är inte det bästa. Ska du ha en pålitlig bil så är det toyota samt honda, se dock till att oavsett vilken bil du köper är välskött, dvs gå igenom service boken, kolla alla papper, kolla om bilen har varit krockad osv. Det är lätt att köpa en bil men det blir svårt att lösa problemen när de uppstår.

Om jag var i din sits så skulle jag köpt mig en billigare bil som en toyota corolla eller liknande.

tänk noga och räkna ut hur mycket det kostar dig att bo nära jämfört längre bort med bil.

alt 1. bo nära men betalar mycket mer i hyra

alt 2. bo längre ifrån men betalar mindre i hyra, bil + försäkring + fordonsgas.

Ska definitivt kolla på dom billigare japanska bilarna mer, dessutom verkar dom vara oerhört populära.
Sen måste jag självklart räkna ut kostanaderna bättre, hyran , bil och bensin kan man ju räkna ut på ett ungefär men försäkringen blir ju desto svårare. Det enda jag vet är att bilförsäkringar i just Kalifornien är rätt dyra plus att det kommer bli dyrare för mig som internationell.

Skrivet av PV52:

Toyota är ju annars att föredra om man bara vill ha en bil som går och går, utan större krångel. Är förövrigt billigare i inköp än en Volvo (absolut i USA där volvo och Saab anses vara lyxbilar)

Skickades från m.sweclockers.com

Har ju märkt av att europeiska bilar är dyrare än japanska och amerikanska bilar men att Volvo och Saab anses vara lyxigt låter ju sjukt. Finns det någon speciell anledning till det eller är det bara så?

Skrivet av JeagerMeisterSWE:

om du köper en bil för de pengarna och har lite omdöme så håller den 2 år oavsett vilken du väljer

Skrivet av jOnÄTÄn:

Bara du sköter bilen och de tidigare ägarna varit vettiga kan man köra det mesta utan problem, nu vet jag inte hur priserna i usa är men för 40 000kr i sverige får man ca 10 år gamla bilar (om man inte kollar på kia och liknande märken) och är de välskötta håller de många år till. Självklart kan du åka på slitagedelar men för att slippa sånt får du köpa nytt
Automatlådor är inget man ska vara rädd för jag kommer nog satsa på det i nästa bil. Dock får man se upp med vissa specifika lådor som vag DSG där vissa varit undermåliga.

Har blivit mer intresserad av dom amerikanska/japanska bilarna efter detta. Man kan ju hitta relativt nya amerikanska bilar för detta priset som inte har gått så otroligt mycket. Det tråkiga är dock att dom srkiver så otroligt dåligt i annonserna så man vet ju inte helt hur bilen är först man har kollat på den. Den här t.ex 09:a för 4500usd http://losangeles.craigslist.org/sfv/cto/5441436927.html eller den här 10:an https://sandiego.craigslist.org/csd/cto/5465120874.html , salvage title dock så den måste det ju varit inblandad i krock eller likande

Av Sibirius

Är volvo xc70/v70 pre/post facelift påtlitliga bilar? Andra tips?

Det är så att jag åker över till USA för att studera i fyra år i höst varav 2 år sker på community college och det är just under den perioden jag skulle behöva bil. Lägenheterna som ligger nära skolan är svindyra även om man delar rum, det ligger dock ett område 19 min bort med bil som är mycket billigare fast då med dålig bussförbindelse. Jag har inte tänkt att lägga mer än 5000usd på en bil och jag letar främst efter en påtlitlig bil som kan klara av 2 år utan några större reperationer.

Jag tänkte att man ser ju Volvo xc70/v70 hela tiden här i Sverige så dom måste ju vara något påtlitliga? Är dom det eller tänker jag fel? Är automatlådan något som går sönder ofta i dessa? Det är nämligen automat i varenda xc70/v70 jag kan hitta på craigslist. Annars har jag hört mycket gott om Ford crown victoria som dessutom är väldigt billiga dom också. Andra tips upskattas också, spelar ingen roll om det är suv/sedan eller kombi bara den håller.

Av vad jag räknat på just nu så kommer det bli billigare att vara bilägare än att bo i närområdet till skolan då jag säljer bilen efter 2 år och då har den förhoppningsvis inte sjunkit så mycket i värde. Största utgiften verkar bli försäkringen eftersom jag är internationell och ung. Jag har Svenskt körkort, det går att uppgradera till internationellt körkort som jag förstått det?

Av Sibirius

När spelet kom ut så var det väl bland annat problem med att gtx 960 presterade bättre än 780 etc, hur är det idag? Bör jag köra 2:an innan 3:an för att förstå vad som försiggår i spelet?

Av Sibirius

Ni som pluggat i USA på eftergymnasial nivå ( associate, bacelors, masters). Jag har ett par frågor.

Halloj! Jag har ett år kvar till studenten och drömmen just nu är att studera i USA i 4 år för att sedan få jobb i landet genom att nyttja OPT i 36 månader. Jag är medveten av kostnaderna på de bättre universiteten och det gör att jag satsar på de statliga universiteten t.ex CSU skolorna, fsu etc. Med maxade CSN lån plus besparingar så har jag alltså råd till universitetet i 30-35k usd/året klassen.
Men jag fick nyligen upp ögonen för det här med transfer från Community college för att spara ett par tusen dollar. Är det värt det man sparar eller brukar det bli en massa krångel med transfers?

Ni som studerat på bachelor och master nivå, sökte ni jobb i USA efteråt ? Brukar internationella som får jobb genom att nyttja OPT generellt få sämre avtal än vad en Amerikan med samma kvalifikationer får? Gjorde du internships under din studieperiod? Om så, hur svårt var det att få dessa? Av vad jag har sett så krävs det nämligen att man är amerikansk medborgare för de flesta internships.

Min plan för nuvarande är att studera på sbcc i 2 år för att sedan transfera till SDSU eller SJSU. Alternativt att studera alla fyra år på SDSU, SJSU, FSU, CFU, UCF eller liknande skolor. Tanken är att majora i Computer science / engineering. Tips, svar eller om du bara vill skriva om hur du gjorde uppskattas oerhört mycket.

Det jag vill uppnå med studier i USA är att efter examen få jobb i USA vilket sedan leder till sponsring av H1-B om jag gör brå ifrån mig.