Inlägg

Inlägg som ddog har skrivit i forumet
Av ddog

@zephead: noterat

Av ddog

@Vregoff: Vi ser hur buden går på korten och ev. önskemål där, och blir de så att korten säljs utan block så kommer de säljas separat. Så lägg gärna ett bud på blocket så länge så ser vi vart det slutar.

Av ddog

EVGA Gtx 980 x 2 ink. alt. exkl. vattenblock och sli brygga

Hej,

Säljer nu mina 2 evga 980's.

Just nu sitter det ekwb vattenblock på dessa (se bild) samt backplate på den ena men inte det andra.
Vattenblocken som sitter på är EK-FC980 GTX - Acetal.
Till dessa har jag också haft en ekwb sli bridge som också syns på bild.
Allt har körts med clear ekwb vätska så inga färgansamlingar eller liknande finns.

Skulle det vara så att man inte vill ha vattenblock så finns också originalfläktarna kvar samt kartong med alla tillbehör.

Jag skulle helst se att korten säljs med blocken på så jag slipper montera om detta men skulle det vara så att högsta bud inte vill ha blocken så monterar jag givetvis fläktarna och blocken säljs då separat.

Så vid bud skriv exakt vad ni vill ha och bud.

Jag tar mig rätten att sälja till vem jag vill, när jag vill osv.
Tänkte försöka hålla mig till helgen så att jag ev. har tid att montera om etc isåfall.

Sist men inte minst, hade gärna önskat upphämtning i Frölunda eller ev. utkörning till en liten bensinpeng i Göteborgs närområde. Det kan givetvis också skickas med postnord eller önskad frakt enligt överenskommelse och då står köparen för frakten. (Det kommer inte skickas innan betalning skett).

Vi kör på bud och kan börja på 1500kr st.

Läs hela annonsen här

Av ddog

Tänkte passa på att kolla med er erfarna nu. Har kört min loop ca 9 månader och ska passa på att byta grafikkort. Tänkte då byta vätska men hur ofta byter ni slangar? Kommer vara en slang som måste ändras , är resterande lugna eller? Eller ska man kolla efter något specifikt?
Jag har ingen färgad vätska i och den är lika klar idag som första gången det helldes i

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

1080 ti för vattenkylning

Hej,

Tänkte byta ut mina 980s till ett 1080 ti istället. Som det är idag så kör jag på en custom loop och tänkte fortsätta med detta. Nu när jag sitter och tittar på kort och även då block så inser jag att komma under 10k blir svårt oavsett vad jag väljer.
Då har jag börjat kolla på korten som har förmonterade block och undrar vad folk har för erfarenheter av dessa. Tänkte på ex:
Msi Sea hawk
https://www.komplett.se/product/922177/datorutrustning/pc-kom...
eller Asus poseidon
https://www.komplett.se/product/924022/datorutrustning/pc-kom...

Finns de några fördelar med dessa gentemot att köpa ett kort och block separat?

Tips ges gärna om hur jag ska göra.

Tack på förhand / ddog

Av ddog

Jag vill hålla med de flesta i tråden. Haft min 2016 modell sedan första leveransen till Sverige och kunde inte vara nöjdare.
Tangentbordet tog någon dag att vänja sig vid men idag går de undan när man skriver. Jag gillar däremot att slå ganska hårt på tangenterna så de låter ganska ordentligt när jag skriver.

Hade jag fått önska någon ändring hade det varit att ESC skulle vart en fysisk knapp. Annars börjar jag tycka touchbaren bara blir bättre och bättre. (Använder väldigt sällan f-tangenterna).

Jag har 2 adaptrar. En vanlig usb-a --> usb-c och en multi med hdmi, usb-a, usb-c. Det klarar jag mig bra på.

Av ddog

som någon skrev att man va behövde bootable usb för att installera om OS X så är de inte hela sanningen. Man kan också väldigt enkelt göra en internet recovery. Detta gör man genom genom att boota datorn med CMD + ALT + R om jag minns rätt. Då laddas hela OS installationen ner när du installerar om. Detta las till i samband med att de slutade med usb-stickorna/cd-skivorna som följde med äldre hårdvara.

Av ddog

Har en liten fundering kring min oc på 4790k. Jag har i bios tryckt upp den till 4,7 men i hwmonitor så visar den att den går strax över 4.82 något när jag drar på spel.
Är detta ett fel i hwmonitor eller har jag gjort något galet med överklockningen? den går däremot aldrig över mina 1.27 som jag satt

Av ddog

Köpte en processor till min server för 100 sek, behövde en gammal modell. Fungerar kanon. Va kanske lite dåligt packad men den fungerar.

Av ddog
Skrivet av buddiie:

Ser denna rätt ut då? I mina ögon ser bilden identisk ut iaf.
https://eustore.ifixit.com/en/Parts/MacBook-Parts/Macbook-Pro...

Behöver den ASAP så 11-35 dagars frakt är tyvärr inte aktuellt, då får det kosta lite mer.

Ska nog fungera men tycker den verkar väldigt dyr

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog
Skrivet av buddiie:

Stämmer bra, 13" mid 2012 serienummer A1278.

Detta är väl rätt modell?
https://www.amazon.co.uk/d/Internal-Hard-Drives/Macbook-unibo...

Har aldrig lagat en Mac med "pirat" delar men den ser ut att vara till 2011. 2012 ska vara bredare vid logikkortskontakten
https://da2lh5cs8ikqj.cloudfront.net/cart-products/UrvMQ2PcX3...

Så ser original ut iaf
Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

Beroende på vilken modell de är på hennes dator är det nog med största sannolikhet HD-kabeln. Är det en mid 2012?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

Vet inte om de kan fungera med din xbox men kodi(tidigare xbmc) klarar rar utan problem. Använder det själv men med en htpc bredvid tvn.

Av ddog

antagligen någon inställning du behöver fixa i bios.

Av ddog

@Martini95: japp testa de. Om det skulle funka kommer dina minnen antagligen köras i 2133 istället för 2400. Du kan ju då testa att fixa XMP och se om de fungerar.
Jag hade samma problem på min dator när jag la till 2 stickor. Detta fungerade för mig. Jag kan dock inte köra dom i 2400 som dom är speccade för men har inte heller orkat försöka pilla med Manuel oc på minnen.

Av ddog

@Martini95: plocka ur batteriet och vänta ett tag. Se till att strömkabel osv är utdraget också. Tanken är att du ska "tömma" hela system på ström.

Av ddog

osäker på hur det är på z170 men 2400MHz är väl inte standardklock och måste väl därför aktiveras med någon XMP-profil? Isåfall kör 2 först som fungerar bra, och ändra detta i bios och sedan sätt i de andra 2. Eller när alla 4 sitter i, gör en bios reset genom att plocka ut batteriet på moderkortet

Av ddog

när du säger totaldöd, menar du då att inget händer när du försöker starta datorn? fläktarna står stilla, inga lampor tänds osv?

Av ddog

4222. Server
4223. Laptop 1
4224. Laptop 2
4225. Laptop 3
4226. Stationär

Av ddog

kan nu efter ca 2 veckor säga att servrarna rullar mycket stabilare än de första dagarna. Dom har tyvärr inte lagt till mer content än men de borde väl börja komma nu. Vi har fortfarande uppe en svenskt server för folk som är intresserade.

The Nordic Ones[SWE] och har väl en ganska bra spelarbas på mellan 10-25 personer online förutom sena nätter.
Allt på denna servern är standard vilket gör att det tar väldigt lång tid att gå upp i level vilket uppskattas av många. Tror den högsta på vår server nu är runt 36. Vilket gör att det är inte många som lyckats raida folk än osv.