Inlägg

Inlägg som Aurora har skrivit i forumet
Av Aurora
Skrivet av Zirgo:

Jag har levt under en sten lång tid.
Varför använda "Start-menyfixare"?
Finns det något bra skäl?

Jag använder StartAllBack men inte för att fixa startmenyn (den kan kvitta då jag använder PowerToys Run istället) men för att den erbjuder fler inställningar på taskbar (nu vet jag inte om Microsoft har lagt in stöd för dessa) med att ha taskbar på olika sidor på olika skärmar (något som fanns i Windows 10 men inte Windows 11) och annat beteende för hur knappar ska kombineras (tyvärr inte heller lika bra mellan i 11 som det var i 10).

Sen använder jag även det för byta tillbaka till Windows 10 Explorer för jag avskyr Windows 11 versionen. Det finns en massa yta längst upp men ändå envisas dom om att flytta in saker i undermenyer (bland annat). Den erbjuder även den gamla högerklick menyn, ett annat åbäke till ändring.

Av Aurora

Jag stötte på liknande problem på ikea.se nyss, har tidigare varit begränsat till svt.se bara. Skickade in en ticket om att dom två + Steams butik strular, hoppas på att det är något de kan åtgärda iallafall.

Av Aurora
Skrivet av medbor:

Nya priset i november är 119kr/månad eller 1190kr/år

https://www.sweclockers.com/nyhet/36956-disney-plus-hojer-pri...

Men även där så känns ju 90kr extra användare oerhört högt. Att spara 9kr/månad för att då ändå behöva dela sitt konto med andra känns försumbart.

Av Aurora

Nu vet jag att det är direkt översatt ifrån de Kanadensiska priserna men inte kan de förväntas ta 90kr/mån för en extra användare? Jag betalar i nuläget 890kr/år och med det priset är det billigare om alla bara skaffar egna konton?

Av Aurora
Skrivet av Svensktiger:

Det låter ju verkligen inte som nånting som påverkar vanliga människors förmåga att ta del av inlägg.

Det är ju inte fallet i och med att läsa Tweets utan att logga in också drabbas av detta. Så alla rich embeds i alla andra plattformar på internet är trasiga just nu med (eller var sist jag kollade).

Av Aurora

Jag sitter som konsult men haft samma uppdrag nu i nästan två år men här är några grejer:

- Bra aktiviteter på konsultbolaget
- Riktigt trevligt team och kollegor både på konsultbolaget och på uppdraget
- Flexibilitet både inom team, uppdrag och konsultbolag (distansarbete 1-3 dagar i veckan, går att lösa längre perioder så länge man hojtar till, smidigt att ta ut semester/flex)
- Bra kommunikation med närmaste chef
- Enormt mycket kunnigt folk runtomkring som är pigga på att hjälpa till och dela med sig av kunskap (även utanför uppdragets gränser)
- Kul att faktiskt bara få sitta med frontend och inte fullstack
- Att jobba med relevanta, moderna tekniker och sitta med i arbetet för att göra ens plattform accessibility-anpassad (a11y)
- Att ha en agnostisk miljö (välja om man vill sitta med Windows/MacOS/Linux)

Av Aurora
Skrivet av ZonCo:

Ska dock få upp min på en arm som jag haft sedan tidigare. Är de VESA 100x100 på skärmen förresten?

Enligt specifikationerna på Inet så ska det vara VESA 100x100: https://www.inet.se/produkt/2300081/xiaomi-34-mi-curved-gamin...

Av Aurora

@aframoo: Det är nog inga problem, jag kunde köra the Witcher 3 maxat i 3440x1440 mellan 70-100FPS (med lite dips) på min 6700k/1080. Så det bör gå bra i de flesta titlar som är släppta och någorlunda optimerade

Av Aurora

Hade gärna sett en review från Sweclockers på denna skärm, känns ju grymt intressant för det priset med de specifikationerna.

Av Aurora
Skrivet av johanandersson:

Ni som svarar ja, är ni också intresserade av vanlig sport? Jag har svårt att förstå E-sport, men detsamma gäller för vanlig sport för min del också.

Skrivet av Implor:

Vore intressant och se om folk som kikar på e-sport också kikar på vanlig sport.

Problemet med mycket e-sport är väll PR. Kan inte nämna en enda liga i något spel fast jag kan nämna flera i fotboll trots jag är helt ointresserad....

Personligen är jag inte särskilt intresserad av "vanlig" sport, även om jag inte har något emot att kolla på t.ex. ishockey. Jag tycker att fotboll (iallafall när män spelar) samt friidrott är lagom långtråkigt och händelselöst.

Jag tycker dock att en stor variation av e-sport titlar är intressanta att kolla på, där bland League of Legends, StarCraft och Quake. Sen så följer jag även t.ex. AGDQ (AwesomeGamesDoneQuick) som vissa säkert kan klassa som sport, iallafall tävling.

Sen så delar vanlig sport och e-sport många saker runt omkring som gör att man följer det: Man gillar laget, spelarna, att kolla på det tillsammans med vännerna medans man är ute eller sitter hemma. Den sociala aspekten försvinner oftast inte bara för att det sker virtuellt.

Av Aurora

Oerhört stort fan av SG-1 och Atlantis, samt filmerna. Även om kvalitén på de tidigare avsnitten var, bristande sett från dagens standard tyckte jag serien växte sig bra till under senare säsonger.

Dock ska vi inte nämna Universe, som enligt mig mer är en dramaserien än SciFi.. klarade mig inte förbi första säsongen, konstigt i och med att jag såg igenom Atlantis för tredje gången i julas.

Av Aurora

Det är nog inte så svårt att motivera köp av dessa till större företag med hög omsättning. Det mer intressanta är hur de prisat basmodellen av Mac Pro gentemot priset på iMac Pro.

  • iMac Pro/Mac Pro

  • 57 070 kr/76 395 kr

  • 3.2 GHz 8-core W-2140B/3.5 GHz 8-Core Intel Xeon W-3223

  • Radeon Pro Vega 56/Radeon Pro 580X

  • 32GB EEC RAM i båda

  • 1TB SSD i båda

Så för en diff på nästan 20k så får man en sämre GPU, troligen en bättre CPU (återstår att se hur mycket när benchmarks poppar upp) men ingen 5K skärm. Visst, det går att "uppgradera" den, vilket säkert kan motivera en viss prisökning. Men även jag, som ett ganska stort fan av Apple, har oerhört svårt att motivera basmodellen av den nya Mac Pro. Särskilt när iMac Pro finns.

* Notering: Ryktad uppdatering av iMac Pro kan göra CPU-skillnaden ännu mindre

Av Aurora

Sonos Beam är nersänkt hos Sonos och därefter diverse återförsäljare:

4199kr jämfört med tidigare 4699kr enligt Prisjakt (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4829502) vilket också är det billigaste priset än så länge.

Sonos Beam - https://www.sonos.com/sv-se/shop/beam.html

Hela kampanjen hos Sonos - https://www.sonos.com/sv-se/shop/promotional-offers

Av Aurora

Där trillade sista sakerna från Black Friday in:

https://i.imgur.com/gSuQ7wl.gif

Första smart-hem grejen, får duga så tills man flyttar till egen lägenhet. Men ska bli kul att leka lite

Av Aurora

@seal33: Ser ganska lovande ut, dock hittar jag reviews som säger att den "bara" kommer ihåg två enheter och behöver paras om om fler enheter ska användas (vilket inte är superstort, men kanske är något jag stör mig på). Men ska se om de finns att pröva, letar efter alternativ att testa i butik och sen utgå från det. Tack

Av Aurora

@trollhattan: Sennheiser var inte mitt tycke designmässigt, Sony lurarna lägger jag på minne. Ge gärna en anledning till din åsikt kring de lurarna jag nämnde, så jag slipper ta det som onödigt hat.

Av Aurora

Trådlösa hörlurar för PC/Mobil/Mac

Hej!

Har kollat igenom forumet men hittade ingen exakt tråd på de krav jag hade så slänger upp en ny. Finns det en tråd som svarar på min fråga får någon gärna hänvisa mig dit

Letar efter ett par trådlösa hörlurar som går att koppla till i princip vilken enhet som helst, dock så är de som gäller:

  • iPad & iPhone

  • Windows PC (här behöver jag även införskaffa en Bluetooth adapter, förslag uppskattas även här)

  • Macbook

Kraven jag har är:

  • Over-ear

  • Trådlösa, dock tackar jag inte nej till 3.5mm stöd

  • Gärna vädertråliga då de kommer användas utomhus, troligen året om

  • Gärna ljudisolerade

  • Något tilltalande design, definitivt inga "gaming" hörlurar (gärna i samma smak som exempel nedan)

  • Mikrofon behövs inte!

De olika användningsområden som de kommer användas är främst:

  • Skolan (vid plugg, sal med 5-10 personer), för musik

  • Litet kontor (runt 5-20 personer), för musik

  • Hemma vid datorn, för spel och voice chat

  • Tågresor (varav ljudisolering), för musik

Budgeten är upp till 3000kr, men letar gärna efter billigare alternativ.

Två jag kollat på är Beats Studio 3 Wireless och JBL E65BT NC.

Av Aurora

@naikon: MX518, fy tusan vilken bra datormus!

Av Aurora

Samma rea som ovan - Apple Magic Trackpad 2 - 892.50kr

Elgiganten - Prisjakt runt 1200kr

När jag valde att hämta i butik så drog de 25% till, vilket gjorde att jag har en beställningsbekräftelse på 669.37kr. Osäkert om det går igenom men 892.50kr är oavsett ett bra pris för den.

Edit: Gick igenom för mig i Karlskrona 669kr
Second edit: Verkar vara ändrat på deras sida nu, men som tidigare konstaterat, 892kr är fortfarande ett rätt bra pris.

Av Aurora

@LINJEinc: https://imgur.com/gallery/rBarn/comment/1233093785 - hittade den här i mitt Twitterflöde, innehåller många bra wallpapers. Specifika länken är till de mer high-res versionerna. Tanken var att den skulle ha liknande tema till min Macbook och iPhone, som båda också kör en liknande wallpaper på jorden