Inlägg

Inlägg som bog11 har skrivit i forumet
Av bog11
Skrivet av relevantia:

dubbelappar, är det hacker grejjer eller vanligt?

En funktion som finns som standard i en del Android-mobiler. Finns i menyerna under inställningar på våra Huawei och Xiaomi, men inte i en del av våra Motorola/Lenovo. Det verkar vara lite slumpmässigt vilka modeller som stöder detta. Kallas ibland också för Tvillingappar.

Av bog11
Skrivet av relevantia:

om man har en telefon med dual sim-card

hur funkar det med whatsapp?

väljer man då i whatsapp vilket nummer man vill skicka meddelande med samt ringa med?

Det finns en lösning i en del androidmobiler kallat Dubbelappar (eller liknande).
Det innebär att man kan köra samma app men i två olika instanser. Tar man då t.ex. WhatsApp, så får man två ikoner man kan starta de olika instanserna med. Då installerar man två olika nummer på resp instans.

Någon enkel lösning på att bara enkelt byta mellan nummer som du frågar efter känner jag inte till.

Av bog11

Rolig sida du länkade till!

Är det ett sexhjälpmedel?

Av bog11
Skrivet av Grauior:

Vart hittar man billigast och säkrast en Light Phone 2 att köpa?
Någon som vet?

Vart? Ja, det är väl alltid bäst till sin hemadress, eller ev. till jobbadressen.

Av bog11

@RobinJacobsson:

Rekommenderar annars Xiaomi, mycket för pengarna.
Samtidigt avråder jag å det starkaste från Vimla, Telenors experimentverkstad, där inte mycket har fungerat på flera år nu. Ägna nån timme och läs genom deras forum på forumet.vimla.se
sen väljer du garanterat hallon eller fello istället.

Av bog11
Skrivet av karletratt:

Nej tror inte att whatsapp är farlig att använda

Jo, det finns fortfarande en del som tror så.

Av bog11
Skrivet av Elektron:

Fast det är väl också enda anledningen till att man skriver på vimlas forum, alltså när och om det krånglar. Vad för annan anledning finns det att skriva på deras forum.

Iaf hoppar jag över till vimla 2.0 på måndag, får se hur smidigt det går. Jag har dubbla sim så jag klarar mig utan vimla tillfälligt om det skulle krångla.

Dock tycker jag det är lite överdrivet att såga hela företaget bara för att övergången är lite strulig.

Skickades från m.sweclockers.com

Oh nej! Absolut inte! Tidigare när Vimla fungerade var deras forum till för att diskutera tankar och idéer om hur Telenor skulle utveckla Vimla-konceptet. Man tog upp förslag om vilka finesser och tjänster som var intressanta och skulle kunna genomföras.

Det finns en forumdel som heter Genomförda idéer. Senaste inlägget där är ett två år gammalt inlägg från en kund. Senaste genomförda idéen är cirka fyra år gammal.

Så under de senaste åren har alla resurser Telenor tilldelat Vimla-projektet gått till att framställa en halvt fungerande 2.0-plattform och tvingat och lurat över kunder dit, för att bli betalande betatestare.

Det är väldigt svårt att kalla Vimla för ett seriöst alternativ.

Nu fungerar det så hemskt dåligt så alla vägar till kundtjänst är igentäppta. Kunderna blir mer och mer frustrerade.

Så det som skulle ha varit ett diskussionsforum för utveckling, har sakta men säkert glidit över till att bli en desperat klagomur.

Saken blir ju inte bättre av att Vimla medvetet lurar kunderna att diskussionsforumet är ett "supportforum". Vilket det naturligtvis inte är. När kunderna på hemsidan klickar sig fram till Support leds de vidare till ett öppet diskussionforum, med nästan uteslutande andra desperata kunder, inte till någon support.

Av bog11
Skrivet av KoiKoo:

Har 2 st abonnemang hos Vimla. Fick info om att byta ut korten mot Vimla 2.0 för ca 10 dagar sedan.
Fick hem de nya korten i början av veckan och bytet skulle ske igår fredag 13/12. När jag vaknar så sätter jag i de nya korten och det står " Sim kortet tillhandahålls ej".. Startar om telefonen flera ggr men inget funkar.
Sätter mig i deras s.k chatt kl 09.00. Efter 20 min har jag plats 3 och blir utslängd i kön.
Startar om och får plats 20...efter över 2 timmar är det min tur och jag är vansinnig. Har skrivit klart och tydligt att jag har startat om telefonen men att den inte accepterar det nya kortet. Och den första frågan jag får av damen i chatten är om jag startat om telefonen..
Suck... Aldrig mer Vimla.

Du är dessvärre inte ensam om dina upplevelser! Hela deras diskussionsforum är fullt med ilskna, besvikna och frustrerade kunder o fd kunder.

Telenor verkar helt ha förlorat kontrollen över deras Vimla-abonnemang och hela den avdelningen.

Det verkar finnas viss funktion kvar för dem som inte lurats över till Vimla 2.0

Av bog11

@Cenorida:

Vimka 1.0 ör ett vanligt Telenor-kort, dock inte med alla finesser påslagna. Det är ganska vanligt att operatörerna gör så med sina lågprisabonnemang. Liknande med:

Telia - Halebop - Fello
Telenor - Vimla
Tre - Hallon
Tele2 - Comviq

Alla finesser finns inte på alla av företagens abonnemang, av marknadsstrategiska skäl. De gör skillnad på kund och kund. Vill man ha maximalt får man snällt betala fullpris och inte lågpris.

Av bog11

@professorsnö:

Ja, det låter ju bra att det fungerar för dig. Hoppas bara att det fortsätter så. Men just nu verkar det kaos på Telenors Vimla-avdelning. Dessvärre så lämnar de ju inte ut någon som helst information, så det är många som bara hänger i luften. Resultatet blir naturligtvis att kunderna flyr. Vi har ju gjort oss så beroende av fungerande mobiler.

Av bog11

@professorsnö:

Ja det är väldigt tråkigt. "Klaga" låter tråkigt. Kunderna vill bara ha sina SIM-kort, få dem att fungera, kunna smsa ringa svara, roama utomlands, betala sina räkning.

Med andra ord, högst normala önskemål.

Av bog11

@professorsnö:

De som försöker kontakta kundtjänst nu får antingen inget svar alls för den överbelastade chatten kastar ut kunder efter några timmars väntan, eller så får de vänta på mailsvar 10-12 dagar.

Av bog11
Skrivet av Nucky:

Har ordnat fyra Vimla abonnemang till folk i min närhet under senaste två månaderna. De sitter ej på 2.0. De har inte haft några som helst bekymmer med vare sig portering, SIM-kort utskick eller att tjänsten inte fungerar som den ska.

Skumt att så många har bekymmer.

Som ny kund får man fortfarande Vimla 1.0 som ju är vanliga Telenor-kort. De fungerar betydligt bättre. De stackare som lurats att byta till Vimla 2.0 har inte lika roligt.

Av bog11

@professorsnö:

Om du har kvar Vimla 1.0 så stämmer det säkert. Vimla 2.0 fungera katastrofalt dåligt nu och de senaste veckorna. Det mesta verkar ha brakat. De har ju heller inte resurser nog i kundtjänsten, på paniken och flykten ökar för varje dag.

Telenor har ju heller aldrig haft en fungerande kundrelation med sina Vimla-kunder. Så kunderna får ju heller inget veta.

Av bog11

@Eazy:
Det är alldeles på tok för mycket för att kunna ta upp här!!!

Kika in på Telenors Vimla-forum på
forumet.vimla.se

Det mesta verkar ha braka för väldigt många kunder.

Av bog11

Gå gärna in på Telenors Vimla-forum och läs alla inlägg från desperata kunder. Det ser ut att vara strömhopp från Vimla-abonnemangen nu.

Det verkar som det finns några kunder kvar som vara smarta nog att hålla kvar sina Vimla 1.0-kort. De är ju vanliga Telenor SIM-kort. Vimla 2.0 verkar brakat helt.

Av bog11
Skrivet av Iceglow:

Då lämnade man i tid, flyt för en gångs skull

Ja så är det. Telenor verkar nu helt tappat greppet om sina Vimla-abonnemang!

Riktigt pinsam läsning på deras forum. Fullt med arga, förtvivlande kunder. Tystnad, halvsanningar och undanflykter som svar.

Av bog11

Telenors Vimla har väl i realiteten brakat totalt för några veckor sedan. Deras forum är överfullt med frustrerade, besvikna och förbannade kunder.

Av bog11

KREDITTI är finska eller kazakiska

Skickades från m.sweclockers.com

Av bog11
Skrivet av Söderbäck:

I Whatsapp kan man inte välja det där utan där är trafiken alltid krypterad end-to-end.

Men inte för Facebook. Det kan läsa av okrypterat, eftersom de har tillgång till servrarna.