Inlägg

Inlägg som bog11 har skrivit i forumet
Av bog11
Skrivet av Cenorida:

I så fall får du gärna hänvisa till undersökningarna

Visst.

http://p3-networkanalytics.com/portfolio-item/Sweden/

från världens största fristående mobiltestföretag, vars testmetoder har blivit de facto-standard.

Och så kommer du då med nåt som stöder dina gissningar.

Av bog11
Skrivet av Cenorida:

Frågan är dock om det fortfarande stämmer att Telia har bäst täckning och kapacitet eller om det inte är ett gammalt dåtida faktum som följt med oss än idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Visst kan du undra, men det finns inte en enda undersökning som visar annat. Det verkar mer som folk av gammal tradition gnäller på Telia.

Av bog11
Skrivet av jnsson:

Har aldrig haft problem i Stockholms innerstad med Tele2. Jag har också varit på ställen, där Telia knappt haft täckning, men Tele2 haft bra täckning. Det här med täckning är sjukt individuellt.

Du sparkar in öppna dörrrar. Naturligtvis är täckningen varierande och individuell. Men det går ju inte att prata bort att Telia generellt har Sveriges bästa täckning. Men det handalr ju också om kapaciteten i näten. Att bara ha täckning är ju ganska ointressant, om näten inte har tillräcklig kapacitet att hantera användarna tillräcklig bra. Telia har ju också bättre kapacitet än t.ex. Tele2.

Att du har varit på ställen som har olika täckning är varken förvånansvärt eller intressant.

Av bog11
Skrivet av ZaInT:

Ser inte vad problemet skulle vara med Vimla, jag är mer än nöjd.

Ok då vet du inte så mycket förstår jag.

kolla på några forum:

https://forumet.vimla.se/
https://swedroid.se/forum/forums/telenor-vimla.432/

Av bog11
Skrivet av Reinformw:

Hej allesammans! Det här mitt första inlägg på sweclockers. Jag funderar på att byta från telenor till 3. Såg nyss att de hade släppt 3världen och känns som att dem är snäppet före i tekniken (lanserade nyss esim osv) Vad har ni för erfarenheter om 3? Borde jag byta? Bor i innerstan Stockholm

Har du tittat på Fello? De går i Telias nät och har marknadens absolut bästa kundtjänst.
Sök på nätet efter tipslänk.

Telenors Vimla avråder jag starkt för. De har rört till det så makalöst. Inte mycket som funkar där.

Av bog11
Skrivet av Dizzö:

P20 lite för 1500kr är oerhört bra deal!!!

Skulle kunnat tänka mig ha den bara som backuptelefon.

Men det priset verkar inte gälla längre.

Av bog11
Skrivet av lasseb:

Kanske den här - verkar ok och dessutom rejält prissänkt?

https://cdon.se/hemelektronik/huawei-p20-lite-64gb-dual-sim-s...

Ja den vill jag också gärna köpa för under 1000kr. Var menar du att den finns i den prisklassen?

(du har en död länk i ditt inlägg)

Av bog11

Om det är så att han bytt SIM-kort till Vimla 2.0 så kan det vara svaret. Telenors experiment som de kallar Vimla har ENORMA problem med det mesta, bl.a. med MMS.

Av bog11
Skrivet av Pepperflame:

Kolla på vimla istället, typ samma pris som hallon men verkar ligga i ett bättre nät. Jag har haft vimla i 3-4 år nu och det har funkat bra förutom på vissa ställen ute i de norrländska skogarna.

Alla som funderar på Telenors Vimla, borde kolla Vimlas forum först. De senaste två åren har de kört i diket... Rena amatörlekstugan!!!

Av bog11

Ringa 5
skicka meddelanden/sms 5
läsa SVT Nyheter 5
biljetter 3
brevpress 1
dukhållare 1

Av bog11
Skrivet av Broken-arrow:

Fello har dom även telefonsupport?

Jag citerar mig själv som svar på din undran.

Skrivet av bog11:

Fellos kundtjänst är helt enastående i branschen. Telefonerna är bemannade med trevlig och INTELLIGENT personal, som löser allt.

Av bog11
Skrivet av RVX:

Har haft Wimla! 6gb sen december förra året och har varit helnöjd, men har ändå bestämt mig för att byta då dom inte har några tillfredsställande abonnemang runt 4GB, vilket är vad jag använder varje månad. Har inget behov av större mängd då jag endast kollar på youtube i mobilen, inga streamingtjänster som spotify eller liknande då jag har en dedikerad mp3-spelare för det ändamålet.
På hela året har jag använt mer än 4GB 2 gånger, januari och februari. Annars ligger jag hela tiden runt 3gb eller mindre varje månad, vilket gör att jag betalar extra för ingenting. Slog till på Hallons 4GB för 99:-/månad med dom första 3 månaderna för halva priset, ska bli intressant att se hur 3:s nät står sig gentemot Telenor som Vimla! går i.

Hade Vimla! bara haft nåt mellanting mellan 2 och 6GB (4 perhaps) så hade jag stannat, kollade också på Fello men fick inga bra intryck av hemsidan direkt. Plus att jag aldrig hade hört talas om företaget, Hallon har ju ändå funnits ett tag.
Aja, många bäckar små som man säger. Och 600:- är ändå en summa man lika gärna kan lägga på nåt annat varje år.

Fello är en relativt liten virtuell operatör som hyr in sig i Telias nät och har alltså Sveriges bästa nät.

Vi har varit kunder sen drygt två år, och det är den absolut bästa och mest seriösa operatör jag träffat på i Sverige sen vi började använda mobiltelefon för cirka 25 år sedan.

Fellos kundtjänst är helt enastående i branschen. Telefonerna är bemannade med trevlig och INTELLIGENT personal, som löser allt.

Fello är definitivt värda att ta på allvar.

Av bog11
Skrivet av kodakdisc:

Hej
Jag behöver ett nytt originalbatteri (har köpt piratbatterier men dom fungerar dåligt)till min mobiltelefon.,undrar om någon har tips vart man kan köpa ett sådant ?
batterityp: BL-5CA

Vart du kan köpa det? Bäst är väl hem till din egen adress.
Var du kan köpa det? Kika på 24.se. De brukar ha sånt.

Av bog11
Skrivet av Baxtex:

Hur får man kompis pris?

De anställdas nära och kära kan få det.

Av bog11
Skrivet av Cenorida:

https://support.vimla.se/articles/article/vanliga-fragor-om-v...

"Vad blir bättre med Vimla 2.0?

Vår nya plattform ger oss förutsättningar att skapa helt nya tjänster för ditt mobilabonnemang. En direkt förbättring är t.ex. att du får datatrafik uppdaterad i nästan realtid på mitt vimla / appen. Den främsta anledningen till att vi går över till Vimla 2.0 är dock att kunna ge dig en bättre och häftigare upplevelse av vad en mobiloperatör kan erbjuda.

Vi kommer också snabbare kunna lansera nya teknologier, såsom VoLTE, wi-fi calling och e-sim."

Med tanke på att absolut inget alls har hänt på flera år, så ska man nog inte hoppas för mycket på Vimla.

Jo, förresten, något har hänt; De har tagit bort roaming på en mängd länder bl.a. Tyskland.

Som jag ser det, bygger hela deras existens på tipsrabatter. Utan dessa skulle ingen stanna kvar i deras amatörmässiga lekstuga. Telenor borde lägga ner hela detta projekt.

Av bog11
Skrivet av MultiMan:

@bog11: Trist, förstår din besvikelse. Inte blandat ihop, har det jag skrev, P10 Plus (+). Enda förklaringen jag kan tänka mig då är att P10 + har en betydligt mer högupplöst skärm (1440 x 2560) och att de därför tycker att det finns mer att spela med eftersom den modellen har inställningen du söker.

Aha då förstår jag! Du har inte en Huawei P10, utan en P10 PLUS. Det är ju två olika mobiler vi pratar om då.

Men jag kan ju göra samma justeringar av visningen på skärmen, men inte med en enkel inställning i menyn, utan måste in och pilla i utvecklarmenyn. Huawei har ju egentligen inte tagit bort möjligheten att gör samma inställningar som du kan med din modell, bara inte enkelt i menyn.

Av bog11
Skrivet av MultiMan:

@bog11: Det finns i min P10 + iaf. Startade den speciellt för att kontrollera innan jag skrev svaret. Tittade du verkligen där jag sa det skulle finnas?

Ja naturligtvis! Varför skulle jag inte ha gjort det?

Du kanske blandat ihop modellerna. Du har kanske P10 Lite?. I den som heter Huawei P10 och inget mer, finns ingen sån menypunkt.

Jag bingade och hittade en del skrivet om just detta, att P10 saknar en menypunkt för att enkelt ändra visningsstorlek eller visningsläge som du kallar det. Textstorlek finns, men det är ju inte det jag är ute efter.

Det finns i alla varianter av P20 t.ex. men inte P10

Dessa menypunkter finns i våra P10:

Ljusstyrka
Färgläge
Viloläge
Ögonvänligt
Startskärmens utseende
Bakgrundsbild
Textstorlek
Skärmupplösning
Skärmsläckare
Auto-rotera skärmen

Jag har ju hittat en lösning som passar oss, men det är ju synd att Huawei tagit bort den menypunkten och gjort det betydligt mer krångligt och inte heller uppenbart för alla.

Av bog11
Skrivet av MultiMan:

Jag antar att du menar det som heter "Visningsläge" i EMUI. Finns tre olika lägen och hittas under inställningar -> Visning -> Visningsläge.

Det finns inte i P10. I andra androidmobiler (ver 7 och 8) finns det en menypunkt under "Skärm" som kallas just "Visningsstorlek". Detta saknas i P10.

Men jag har hittat en väg runt denna miss.

Under Inställningar -> System -> Utvecklaralternativ finns en punkt "Minsta bredd" som jag höjde värdet på och testade. Jag stannade vid värdet 427 som gav optimal skärmbild för mig.

Av bog11

@Qmobss:

Som svar på din fråga VART så är det allra bäst till sin egen hemadress, ev om man har nån jobbadress.

Av bog11
Skrivet av Huawei:

Den här tråden rör specifika frågor för serien oavsett modell.

För brådskande ärenden ber vi er kontakta vår ordinarie kundtjänst på 08-512 555 55

Serviceteamet på Huawei

Jag har letat ett tag efter var man ställer in "Visningsstorlek" på en P10. Detta finns ju normalt sett i Android 7 och Android 8. Det är väl ändå inte borttaget i P10?