Inlägg

Inlägg som TANDEMCYKELN har skrivit i forumet
Av TANDEMCYKELN

Nu kör jag inte själv openmediavault, men vad jag kan se så kör man Debian, så det låter extremt konstigt att man där inte skulle kunna sätta in en ext4-disk. Jag skulle till och med säga att om man inte klarar av det, så är det skit bakom spakarna. Det finns också ett forum på adressen nedan.

https://www.openmediavault.org

Av TANDEMCYKELN

Jag har fått hem Shelly Plug S som jag tänker koppla till Home Assistant. Finns även fristående app till mobilen.

https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5241424

Av TANDEMCYKELN

Är det inte ännu mer konstigt om alla skattebetalare ska betala för de som smiter från sina lån?

Av TANDEMCYKELN

Man måste kolla headers för att vara säker. Många servrar tillåter att man skickar från en e-post som inte är ens egen.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Matvraket:

100k på 16 miljoner omsättning på ett år är inte alls bra (förutom för Avanza då). Om du lyckas göra några procent med 16 miljoner omsättning så kan du givetvis lyckas få en årslön, men det är sant åt andra hållet med. Några procent åt fel håll och du har förlorat en årslön istället. Fundamentalt är det ren gambling och den stora vinnaren är Avanza.

Jo, det var ungefär det jag var ute efter.

Det är extremt svårt att slå marknaden i det långa loppet.

Om du nu går plus på dina aktieaffärer, vad är det som gör att du har mer information än vad marknaden har?

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av anon910:

Man omsätter stora summer då man daytradar men det blir oftsat inga miljoner kvar i slutändan. Jag ligger på pluss de senaste 12mån, men det är inga jättesummor. 2021 omsatte jag 16milj på avanza i tradingdepån och gjorde ca 100k, och avgifterna låg på mer än vinsten....

Så, du förlorar pengar på att "daytrayda"?

Låter inte som någon bra strategi.

Anledningen att jag frågar, är för att det är rejält svårt att gå plus på att köpa/sälja aktier varje dag. Att kunna slå robotar är extremt svårt. Kanske omöjligt.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av anon910:

satan vilken vecka på USA börsen för daytradingen, helt galet vilka sjuka uppgångar i många papper, men jag ska inte klaga, sålde 80% idag. Chansar på några procent till på det sista på Måndag annars åker det ut illa kvikt.

Känner du för att delge lite historik på din "daytrading" det senaste året?

Av TANDEMCYKELN

2,679 poäng. Ruskigt illa.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av snajk:

En annan lite förvånande sak var att de på båten hem (Helsingör-Helsingborg) hade vodka, gin och ljus rom i bag-in-box. 499 för tre liter sprit och köpte man tre stycken fick man de för 1399. https://www.forsea.se/pa-farjorna/shopping/alkohol/vodka/no1-... Kan inte tänka mig att de håller någon högre kvalitet.

Ganska bra pris. I Burg kan kan man köpa 3 liter vodka för €30. I senaste nyhetsbrevet kunde man köpa 3 liter för €20.

Dock ändå väldigt bra pris på färjan mellan Sverige och Danmark.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av nu1mlock:

Exempelvis låg spotpriset senaste dygnet (SE3) på 0,1kr per kWh endast mellan kl. 00-07, dvs. när man sov. All resterande tid ca 1,7kr-2kr per kWh. Alltså inte bara medan folk är på jobbet, utan hela vägen fram till kl. 00 på natten.

Det kan givetvis bero på att det är semester för många personer i juli och att industrierna inte kör på full effekt, dvs. vi ser inte effekten av att folk vaknar innan jobbet och att man kommer hem efter jobbet.

Sedan beror det givetvis på hur mycket det blåser. I dagens läge gissar jag att korrelationen mellan vind och elpris är hyfsat hög.

Det finns mycket data här om man vill göra sin egen analys. https://www.nordpoolgroup.com/en/Market-data1/Intraday/Market...

Jag tycker nog att det finns möjligheter att spara pengar genom att nyttja timpriser. Detta är timpriserna 2022-07-22.

Av TANDEMCYKELN

Jag har inte själv solceller, men funderar på att skaffa.

Av det jag förstått, så är det inte fördelaktigt att producera mer el än vad man förbrukar på grund av skatteregler. Helt oväntat.

Om man är ett normalt hushåll med solceller, så ska man använda timpriser, då man själv kan styra sin förbrukning av el. Elen är i gemen billigare när industrierna inte är igång. När de flesta hushåll vaknar eller kommer hem från jobbet, är elen dyrare.

Det finns ganska stora möjligheter att köra disk- och tvättmaskin på tider där elen är billigare. Har man varmvattenberedare som går på el, så kanske man inte behöver kokhett vatten mitt på dagen, då man är på jobbet.

Har man elbil, så laddar man den på natten då elpriserna är lägre.

Kör man t.ex. Home Assistant, så kan man styra väldigt många saker genom att kontrollera hur höga elpriserna är. Koppla ihop den med "Nord Pool".

Att sälja el till spotpris är väldigt intressant i dagens läge. Och det kommer förmodligen bli än mer intressant. Sälj el på dagen och köp el på natten.

Av TANDEMCYKELN

Nu kan inte jag C, men jag hade skrivit så här i vilket språk som helst.

if x<10 then y=1; else if x<20 then y=2; else if x<30 then y=3; else if x>=30 then y=4;

Edit: Om man har stora databaser, så bör man alltid köra "else if", eller vad det heter i ditt språk, för att minska tiden det tar för koden att köra. Kör man många "IF"-satser, så behöver programmet söka igenom alla rader för varje enskild IF-sats, vilket inte är optimalt. Det gör ingen skillnad när man har små datamängder, men det gör en enorm skillnad när man har stora datamängder. Pratar av egen erfarenhet.

Av TANDEMCYKELN

Jag missade första staden, då jag inte förstod hur det fungerade.

Av TANDEMCYKELN

Vad är det för program vi pratar om?

Av TANDEMCYKELN

Osäker på om det fungerar på Windows, men jag har använt https://sourceforge.net/projects/boot-repair-cd/ på Linux med gott resultat.

Av TANDEMCYKELN

Jag har en Ryzen 1600. När jag slängde in fyra stickor var jag tvungen att öka spänningen till minnena för att det skulle bli stabilt. Nu fungerar det i 3200 MHz.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av SanTeoX:

Så kan du ju göra, men du kommer knappast få något köpt i de flesta städer idag. Objekten går till andra, mindre besvärliga, köpare.

Tja, då är inte jag någon köpare. Synd om mig.

Av TANDEMCYKELN

Jag vet inte om det är grafikkort som du är ute efter, men det hittar du här: https://www.sweclockers.com/tester/grafikkort

Är du ute efter processorer, så har du listan här: https://www.sweclockers.com/tester/processorer

Lägg in dessa länkar i din webbläsare, så hittar du det väldigt snabbt.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av twit:

Det behövs nog lite rimlighetsbedömning här för att undvika att halka ner i konspirationsteorier. För det första, vad har en internetleverantör för incitament att lagra en massa extra data? Det kommer kosta dem pengar, ju mer pengar ju mer data som skall lagras.

Lagring är billigt, relativt sett, så det ser jag inte som något problem. Jag gissar att man lagrar loggar i en viss tidsperiod och sedan raderar dem. Precis så som alla företag gör.

Det finns nog väldigt stora användningsområden för loggar av allehanda uppgifter. Till exempel för att skydda sina egna system. Man skulle också kunna tänka sig att en användare använder sin uppkoppling för att serva en kommersiell produkt, vilket jag gissar inte är tillåtet på en privat lina.

Det finns också otäcka saker som barnporr och liknande.

Om jag själv hade varit en ISP, så hade jag loggat mer än vad lagen kräver. Det är ju dock bara jag själv.

Jag skulle nog fundera på hur privata företag loggar den trafik som sker genom deras användare. Där kan man nog hitta en ganska rimlig nivå.

Av TANDEMCYKELN

Nu är jag ju inte från Stockholm, men för mig så är köparen den som ställer villkor. Om jag som köpare inte vill ställa upp på säljarens villkor, så köper jag ju inte. För mig är det enkelt, men jag är ju från landet.