Inlägg

Inlägg som Daast har skrivit i forumet
Av Daast

Hej Guffa, jag läser fortfarande tråden och följer streams lite till och från när man har tid, mycket händer hos mig, har flyttat m.m så har inte haft tid till mycket alls, blev en ominstallation av dtorn så D2 försvann också =(

Av Daast

börjar känna mig lite hängig, vet inte om man har lyckats dra på sig en förkylning eller något nu när det äntligen är lite sol ute...vill inte vara sjukskriven från jobbet (mera har inte råd att vara sjukskriven dock).

Av Daast
Skrivet av omnia:

Från en som bytt skola / flyttat till ny stad fyra gånger kan jag förstå dig lite. Dock är det bara positivt. Men träffar en hel hög nya vänner och får bättre perspeltiv på saker o ting.
Kör så de ryker o lycka till!

bara så du vet så citerade du ett inlägg från 2009...:p

roligt, blöder näsblod varje jävla morgon nu...4 dagar i rad. tar mig till en läkare och allt de gör är att ta blodprovet. jag får väll leva med att blöda näsblod när man vaknar och att det tar 30min extra varje morgon innan man kommer in till jobbet...roligt!

Av Daast

väldigt fin staty eller vad man nu ska kalla dem

Av Daast

det kanske förklarar varför mitt Blizzard konto blev bannat för någon dag sen... tur att man inte spelar något spel där längre men ändå.

Av Daast

@Kattus:

inte tangentbordet som brickade, utan uppdateringen jag installerade för att datorn skulle kunna starta datorn med tangentbordet inkopplat

måste lära mig skriva tydligare känner jag =/

//Daast

Av Daast

köpte nytt tangentbord (YAY, det var på tiden!!).

koppla in det och datorn startade inte, läste runt lite på interwebz och fick reda på att jag behöver uppdatera BIOS, lång historia kort, brickat moderkortet (ingen säljer den sockeln längre...) så nu blir det ny CPU och moderkort.... fyfan vilken tur att man skaffade sig ett nytt tangentbord alltså....

Av Daast
Skrivet av ggalaxyy:

Fungerar vaken med eller utan tangentbord inkopplat? Testa slit ut alla kablar utom strömkabel och skärm, speciellt dom i USB portarna, och kolla om det hjälper. Låter lite som att nätaggregatet eller moderkortet kortsluter.

funkar inte alls, tagit ut allt som kan tas ut, men har hittat felet nu.

tydligen så ska man inte uppdatera bios via Windows (trots att de ger folk det alternativet på hemsidan och deras instruktioner!!)
moderkortet är dött enligt MSI's forum, så kommer bli ny CPU och moderkort idag efter jobbet....allt jag kan säga att mitt nya tangentbord kostade bra mycket mer än vad jag hade tänkt....

Av Daast

@ggalaxyy:

Testat, inget händer =/. datorn startar upp 1-2 sec sen startar den om.

kommer inte i bios så kan inte riktigt testa alternativ nummer 1 tyvärr.

Av Daast

datorn startar inte...

Köpte nytt tangentbord idag och varje gång jag försökte starta datorn med det ikopplat så hände det inget, läste runt lite och fick information om att man kan behöva updatera bios, följde instuktionerna som fanns med på MSI's hemsida och nu startar datorn inte, den startat i någon sec och startar sen om sig (kommer inte ens till bootscreen eller något sånt!!!!)

någon som har några förslag på vad man ska göra?

skulle gärna vilja fixa skiten ikväll :S:S

//Daast

Av Daast

@p1xninja:

Hej P1xninja,
jag tänkte mera på filmer / serier man har på datorn och inte youtube klipp tyvärr =(

Av Daast

Chromecast playlist...?

någon som vet om det finns någrot program eller något sätt att skapa en spellista till chromecast? har letat runt lite lätt och bara hittat en app som låter dig göra det från datorn, och då vill de att man ska betala för premium för att kunna skapa en spellista.
'
//Daast

Av Daast
Skrivet av chipw00t:

Varför sitter du i lägenheten? Själv är jag ute i solen. Måste få lite färg på mina groteskt vita ben. Vill egentligen gå hem och spela Civ V men måste vara ute när det går.

Gå ut. Hitta på nåt. Du vänjer dig och snart är hon tillbaka.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av magma86:

Hej!

Nu känner jag inte er eller vet hur ni har i ert förhållande, men det kan väl vara kul för henne att träffa sin familj?
Njut av det istället och hitta på något skoj. Livet är alldeles för kort för att gå runt och vara orolig

hon åkte i morse (var lite molning då:P) och efter jag kom hem så sjönk jag bara ihop, blivigt lite bättre nu efter ett par timmar iallafall, har ju tyvärr inte semester imorgon annars hade man kunnat gå ut och polare eller något =/

men man tackar för de snabba och positiva svaren

Av Daast

då vart man ensam hemma, tjejen åka för att hälsa på sin familj ett par veckor under sommaren (bor inte i Sverige).

känns lite jobbigt att sitta i en tom lägenhet utan några ljud eller någon att prata med just nu =(

Av Daast

trött på mina föräldrar som inte kan behandla en med lite respekt, tycket det är okej att låta mig stå och vänta 2timmar på dem utan att skicka ett meddelande eller ring och berätta att de kommer lite senare. förväntar sig att jag ska komma och hjälpa så fort de behöver något, men när jag ber om lite hjälp så ska de gnällas som bara den när de äntligen kommer och hjälper, då är allt jag har gjort fel m.m.

tröttnade till slut igår och sa till dem ordentligt att om de fortsätter på samma sätt så kommer de varken se eller höra från mig på ett bra tag.

värt att påpeka att jag fortfarande inte har fått ett meddelande från dem efter igår eftermiddag / kväll, ingen förlåtelse för att de kommer sent utan att berätta, eller hur de har behandlat mig de senaste åren.

Av Daast

Lite som alla andra har sagt redan.

borde du inte ha något prov / någon uppgift som har blivit rättad av läraren? Jag tycker att det måste finnas något du kan styrka ditt betyg på om du tycker att du borde ha mer än F. Låter väldigt konstigt om du hade gått en hel termin utan att ha några uppgifter,prov eller liknande som har blivit rättat av läraren.

ta tag i din mentor / lärare och fråga om du kan boka ett möte med dem, om de säger nej så får du vända dig till din rektor och fråga om han/hon kan fixa ett möte mellan er så att ni kan prata och se vart det har gått fel. Detta borde du göra så snart som möjligt då detta är ganska seriöst (specielt om du hade tänkt söka till universitet direkt efter skolan!)

Av Daast
Skrivet av oobum:

Det du gör då är att ringa telia och säga som det är.

Då skickas all utrustning till din nuvarande adress, och när du får tillträde så sätter de på.

Jag gjorde tabben att jag beställde till min nya adress, så låg utrustningen där i två veckor och skickade sedan tillbaka...

bokade idag allt till min nya adress, men med tanke på att det är mindre än 2veckor innan jag ska flytta in så borde det vara lungt, alternativt att jag ringer Telia och fåga om de kan prata med posten så att det ligger kvar lite längre.

men man tackar för hjälpen

Av Daast
Skrivet av Funnyvlad:

När jag läst de flesta inläggen inser jag att jag är lågt betalt men mitt jobb parasiterar på skattebetalare så det jämnar ut sig. Jag är utbildad gymnasielärare (med lärarlegitimation) i historia, samhällskunskap, geografi och filosofi men pga depression och låg stresströskel så jobbar jag med sfi (svenska för invandrare). Har både behörighet och legitimation för det.Jobbar enbart 70% och bruttolönen är 19540 (motsvarar drygt 27900kr på 100%). Stortrivs med jobbet och det är det viktiga.

måste säga att jag verkligen uppskattar en person som tycker det är roligt att jobba som lärare (min sambo gick i SFI förut, hade lite otur med att få ett par lärare som inte brydde sig alls om de som gick i klassen och om de lärde sig eller inte!)

OnT: 2 år på samma företag och man har gått upp hela 3100kr i lön! (fortfarande låg lön för att vara i den här tråden =/)
nu tjänar man 24100kr före skatt \o/ (försäkringsutredare i ett företag med 600-ish anställda)

Av Daast

komma få telia (de som dragit in fibern), har nu lagt en beställning och bett dem koppla in allt till dagen jag flyttar in.

finns ingen tidigare hyresgäst då allt är nytt så kan inte gå på dem.

men det jag är lite orolig över är att jag inte kan flytta in ännu, och det kanske blir lite problem för att jag inte är skriven där ännu, men det orde väll inte vara några problem hoppas jag.

man tackar för all hjälp

Av Daast

flytta in i nyproduktion + internet?

så, jag komemr snart flytta in i en helt nybyggd lägenhet, och undrar igentligen om någon har någon information alls hur det går till med internet och liknande, kan ju inte tekna ett avtal innan jag flyttar in, men vill inte sitta 2-3 veckor utan internet när man flyttar in.

har försökt få tag på personen som är ansvarig för byggnaden, men då det är typ 250 lägenheter som ska fyllas så är hon väldigt upptagen (ständigt upptagen i telefonen, eller på möte). vet inte hur jag ska gå vidare i detta längre

//Daast