Inlägg

Inlägg som Vimm har skrivit i forumet
Av Vimm
Skrivet av XFTality:

Har du sett till så att ribbon-kabeln sitter ikopplad korrekt på båda ändar?

Steg 47:
https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch+Retina+Displ...

Hmm får kontrollera. Kanske är värt att pröva med en ny kabel? Kostar bara runt 100kr med frakt.

Av Vimm

MBP Early 2015 trackpad problem

Hej allihopa,

Har haft problem med trackpaden på min MBP efter en händelse där datorn blev väldigt varm och stod och tuggade. Antar att någon process låste sig och körde processorn på full kapacitet. Därefter funkar inte trackpaden. Har resettat Nvram och smc och då fungerar den i några sekunder innan den låser sig. Öppnat upp macen och sett över batteriet men det har inte svällt.

Någon som har någon idé hur jag kan felsöka vidare? Har varit inne på diverse Mac-forum men de hänvisar bara till Genius Bar eller liknande… vilket blir dyrt.

Av Vimm
Skrivet av trickeh2k:

Du kan omöjligt använt en gammal mac med 8GB ram från 2015 (än mindre än med 4GB). Den är horribelt slö, precis som motsvarande PC från samma tid är. Den håller generellt sett längre än en PC, men å andra sidan uppdaterar de hårdvaran (knappt) vartannat år men säljer den som ny. Sluta sprid osanningar, tack.

Skriver detta från en Mac (tidig 2015) 8gb ram, med runt 40 flikar igång i Chrome och det enda som slöar ner den är 4K-content. Lär nog kunna nyttja den i 4 år till som surf/office-dator.

Av Vimm

De tar ut en serviceavgift om du köper frakt på Serviceställe. (PostNord)

Av Vimm

Funderar på att slå till på Ryzen 3700X. Sitter just nu på 1600x. Eller är det inte tillräckligt stort hopp prestandamässigt för att vara värt det? Kanske satsa på att göra en större uppgradering till nästa generation Ryzen?

Av Vimm

Torsk på LP-skivor och äldre Hi-Fi.

Av Vimm

Tackar. De där dyker inte upp i mina sökresultat.

Av Vimm

Finns Mini-HDMI till Mini-HDMI?

Har spenderat den närmaste halvtimmen till att söka febrilt efter en mini-hdmi till mini-hdmi kabel. Hittar banne mig inte det någonstans. Börjar misstänka att det är en "standard" som inte finns? Ska koppla en kamera med mini-hdmi uttag till en Video Transmitter med mini-hdmi uttag. Någon som vet vart/om det går att få tag i?

Av Vimm
Skrivet av SCORPIUS:

Det är dessa va?

Klipsch Reference R-51PM
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4921453

Stämmer bra.

Av Vimm

Högtalare, Gamingmus, Tangentbord och hörlurar

Hej,

Säljer lite teknikprylar som inte används längre.

Corsar Gaming Strafe RGB MX Silent - SÅLD
Steelseries Sensei 310 - SÅLD

Klipsch Reference R-51PM - SÅLD

Pioneer SE-MS7BT-K - 500kr + frakt

Audio Technica ATH-AD500X - SÅLD

Läs hela annonsen här

Av Vimm

Flitig kund hos Outnorth sen 10 år tillbaka. Innan Egmont köpte upp dem så var Outnorth den bästa nätbutiken för Outdoorprodukter. De hade nog den mest tillmötesgående Kundtjänst jag varit med om. Efter uppköpet så försämrades den markant likväl utbud (saldo) och kampanjer. Så är inte förvånad över just din situation nu.

Men det finns ingen orsak att singla ut Outnorth i det här. Andra stora aktörer fungerar likadant. Ansvaret ligger på dig att kontakta och hämta information och besluta själv om du ska annullera din order eller inte. (Så resonerar dem).

Outnorth är en bra butik. Men de är väldigt stora nu så de bryr sig inte om att bygga och värna om kundrelationer - tyvärr.

Av Vimm
Skrivet av Zeroastic:

Hur får man sitt digitala kvitto för spårning?

Du får ringa in till Supporten och be om det. Fick vänta 18 minuter i kö.

Av Vimm

Fick mitt Digitala Kvitto nu och det står att den hämtades upp kl 12 av Bring. Det känns ju gött!

Av Vimm
Skrivet av Aligiggs:

Jag kvitto nu med bekräftad leveransdatum 7 dec. Beställning EG 12:16 min idag.

Fick du den automatiskt eller fick du be som det?

Av Vimm

Fick genom en beställning kl 09 på EG. Står fortfarande Reserverad på Order Status. Betyder det att jag får den skickad till mig när de väl hanterat ordern?

Av Vimm

En av de spelserier jag lagt ner flest timmar på. Hoppas de visar trean lite extra kärlek och ”tightar” till storyn lite grann. Var inte lika missnöjd över slutet som majoriteten när det begav sig men utförandet kunde varit mycket bättre.

Av Vimm

@Christina_Lkp:

Kör Libre Office Impress med en standardmall för varje dag.
Har 5 olika filer: Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag & Fredag.
Alla innehåller samma information förutom de delmål som är unika för just den dagen.

Presentationen rullar på en TV-skärm vid uppstartsplats på arbetsplatsen.

Använder mig av VNCViewer för att komma åt Raspberry:n remote för att ändra information och öppna den fil som är aktuell för dagen

Av Vimm

Färdig produkt för att visa information (arbetsplats)

Hej!

Kör just nu en Raspberry Pi på jobbet som rullar PowerPoints med information som är relevant för det dagliga arbetet - en powerpoint per dag. Dock så tycker kollegorna att det är krånglig att gå in och redigera alla filer med ny information så jag behöver se på en annan lösning. Dessutom vill de ha ett lätt sätt att bocka av dagliga delmål som blir synliga för arbetsgruppen.

Ett förslag jag lagt fram är en hemsida som visar informationen med en backend som är lätt att förstå sig på och gå in och redigera.
Dock så har jag inte kunskapen att göra detta från scratch. Men jag har lätt för att lära mig, men skulle behöva någon som pekar mig i rätt riktning.

Finns det någon färdig produkt som erbjuder detta? Går det att göra i Wordpress?

Väldigt tacksam för förslag och hjälp

Av Vimm

Finns ett oöppnat exemplar ute på Ebay för 80 000kr. Det är nog lite i överkant och reserverat för väldigt hängivna samlare som enbart måste ha obrutna förpackningar. I ditt fall skulle jag gissa 2000-3000kr till rätt köpare, OM Minish Cap ingår.

Av Vimm

Väldigt lättsmält tv-serie. Den tappade dock tråden efter avsnitt 4 och nu vet jag inte riktigt vad jag har att förvänta mig av de 2 sista avsnitten. Instämmer med att det är OK underhållning men ingenting fantastiskt.