Inlägg

Inlägg som triDave har skrivit i forumet
Av triDave
Skrivet av moreempty:

det är väl kanske inte miljövänligt att bygga en ny dator heller..

Touché Skönt då slipper jag ju ligga sömnlös över att vara en miljötjuv med min gammelprocessor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av sKRUVARN:

Nä men det hade även vart fallet om nästa generation var 20x snabbare. Om man klarar sig med prestandan på den hårdvara man sitter på, varför sitter man då och undrar över om kommande CPUer kommer få en att uppgradera eller inte? Ska man använda det argumentet så verkar man ju inte behöva något snabbare....

Nu svarade jag dock på "De borde ha uppgraderat för längesedan", om man bara vill spela 4K spel så känns det inte som behovet finns om man får tro videon som densamme postade som bevis för att behöva uppgradera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av Ragnarok:

De borde ha uppgraderat för längesedan

https://www.youtube.com/watch?v=uDwdUt7dFdY

Rent krasst sett om man bara skall spela 4K-spel så säger din video(70 mot 72 FPS...)att man inte behöver uppgradera idag. Visst den zippade upp filer snabbare osv, men om man ser till det tänkta användnindsområdet så kanske en uppgradering inte är nödvändig.

Min take-away att det är bra med konkurrens, ser fram emot bättre processorer och stor anledning att uppgradera är ju för miljön. Min processor I7-920 var ju med som historie-exempel på Sweclockers förra veckan, den levererar enligt mig fortfarande, men den är inte miljövänlig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av Olle P:

Va, sakta? Med nollmodem (kabel serieport till serieport) på uppemot 15m (med skarv i mitten) lyckades jag och min kompis få överföringshastighet på uppemot 10 MB/h. Tanka över en fil på 50MB tog en helkväll.

Ja alla har vi olika preferenser på snabbt. Jag kommer inte ihåg hur långsamt det gick, men man tjänade iaf tid på att pluppa in hårddisken och kopiera

Av triDave

Känner mig rätt gammal, men mitt bästa "LAN", var på den tiden man inte hade LAN tillgängligt på samma sätt,dvs det var inte en självklarthet. Var en skola i Sundsvall kanske 1991. Det tog så himla lång tid att överföra via seriell och parallellkabeln (ja USB fanns inte än...) så man öppnade upp datorn och installerade hårddisken sin i kompisen dator för att få över spelen man ville ha. Filmer var inte att tänka på.

Förutom att jag lärde mig en hel del om datorer och programmering så lärde jag mig en hel del om el. Tydligen kan en spik fungera lika bra som en propp, men är tydligen inte lika brandsäkert. Roligt nog har jag haft nytta av den kunskapen senare i livet och räddat två större fester.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av Gruarn:

Ja, och sund, som i "smalt vatten mellan två landmassor" som t. ex Kalmar sund mellan fastlandet och Oland, som jag tror AMD kallade ön..

Sound på engelska betyder aldrig sund som i Kalmar sund...

Av triDave

@martinot: Jag tänkte samma sak. Vilken kylare skulle du ha valt?

Av triDave
Skrivet av Nyhet:

Masterwatt Maker MIJ är ett nätaggregat från Cooler Master av det mer exklusiva slaget, med endast japanska komponenter, 80 Plus Titanium samt en prislapp på 11 000 kronor.

Läs hela artikeln här

Man skulle bli rätt less ifall man får coil-whine för den kostnaden...

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave

Fake raid istället för hårdvaru-raid

Halloj!

Ber om ursäkt då detta kanske är en mjukvarufråga å inte server-relaterat. Trots allt är det en server det handlar om. Lite bakgrundshistoria. Jag har haft en web/mail-server/allt i allo colo i över 15 år, hittills har jag bara haft en diskkrasch, vilket jag sannerligen förtjänade då raid5-kortet hade klagat i två år på att den saknade en disk. Tidigare har jag alltid haft Dell-servrar som haft rätt påkostade raidkort, vilket gjort det som ett enkelt val att använda hårdvaru-raid. Men min nya server är en supermicro, å jag läste "lite" slarvigt å insåg att raidkortet som följde med var ju uruselt för sata var det t.o.m mjukvaru raid.

Nu kör jag SSD:er och vad jag förstått då så är mjukvaruraid att nästan föredra då det ibland kan t.o.m vara snabbare. Mitt mål är dock inte att uppnå hastighet utan bara att servern skall klara sig så länge som möjligt. När båda hårddiskar i min raid1:a dör då byter jag hela servern. (hittills har det bara hänt en gång som sagt).

Jag tänker att det kan vara meckigt med att köra mjukvaru-raid då jag aldrig gjort det förut så jag har en annan lösning på förslag och det jag undrar över är om det är möjligt att göra? Jag använder ingen raid-1 istället sätter jag att boota på disk 1 och om den är sönder disk 2.

När allt är färdiginstallerat så klonar jag hela disk 1 -> disk 2 med dd eller liknande. För att ha någon slags redundans så kör jag rsync på mail/db mellan disk 1 -> disk 2 med lagom intervall.

Helt klart är det okej för mig att tappa mail/db-data ifall inte rsync körts nära in på.

Fördelar jag vinner på detta är att jag idag bara använder klart mindre än 25% av SSD:diskarna, å kan lagra temporär-data som jag har rät mycket av(sådant som absolut inte behöver vara redudant).

Min fråga är egentligen blir debian tokigt av att ha två diskar med exakt samma sak när man bootar upp dem?

Av triDave
Skrivet av TubularBoy:

2014.... tack för varningen Yahoo.

Exakt min tanke också!!! Slutade dock med att ha samma lösenord på alla tjänster 2014, puuuh.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av Implor:

@triDave: Jag skulle avråda från SLI eller crossfire om man inte spelar 1-2 specifika spel där det är ett bra stöd.

Körde själv crossfire för ett antal år sedan. Jag öppnade skyrim för första gången och fick 20 FPS istället för de förväntade 80+ fps jag borde få. Efter mycket felsökning så visade de sig att man inte implementerat crossfire support för skyrim ännu. Så fick helt enkel bara köra på ett kort trots att jag lagt massa pengar på att kunna köra med två kort och få ut grym prestanda.

Så vill du slippa problem med crossfire och SLI stöd/micro studder så kör på ett starkt singel kort.

Om du inte är så petig finns 980TI kort för under 4000kr att köpa. Vore en mellanväg att gå om du vill ha SLI möjlighet i framtiden.

10721a"]
Jag har tänkt på samma sett som du "en gång i tiden", men faktum är att SLI har blivit så "icke-aktuellt" på sistone om man ska jämföra med 3-5 år sen. Stöd på SLI och hur bra SLI funkar i nya titlar idag är katastrof i jämförelse, vissa (även större titlar) väljer att inte stödja SLI häller även långt efter släppdatum av spelet.

Varför det är så kan man undra, men jag tror att det har å göra med att grafikkorten idag har blivit så pass starka att ett stycke GPU klarar av att driva spel så mycket bättre idag, än ett stycke grafikkort gjorde förut.

Bara för att dra till med en jämförelse, minns du när GTX 680 släpptes? Kortet var bra och var den starkaste GPUn men kunde inte driva BF3 eller BF4 på Ultra i 60FPS 1080p. Då var det ju aktuellt att köra SLI för att kunna köra spel i "guldstandard". Men i samband med GTX 780 ti, 980 ti, GTX 1080 etc så krossar dom mer eller mindre Ultra i de flesta spel och SLI blir mer eller mindre ovärt att satsa på för utvecklare samt AMD och Nvidia. Och då ska man tänka på att folk som körde SLI/Crossfire är ju redan på "BF3-tiden" en minoritet av konsumenterna.

Sedan ska man inte glömma alla problem som dubbla grafikkort också medför, men det är en annan historia.

Mitt tips till dig är att släpp tanken kring SLI, och fokusera på din nuvarande situation. Ska du uppgradera din CPU i framtiden till Skylake eller liknande? Köp då GTX 1070. Om inte, köp istället GTX 1060 annars kastar du bara pengar i sjön (mer eller mindre).
[/quote]

Tack för tipsen. Efter att ha läst runt lite så inser jag att jag kommer ha NOLL tålamod med strul, framför allt om det är SLI-strul

Får tänka en runda till och se om jag ändå inte köper 1060 bara för att det blir en "marginell" kostnad, vet ju inte än hur mycket tid jag kommer lägga på spelandet. Dock i Sweclockers test av Founders edition så klarar den ju inte 60 FPS i avg på alla spelen.

Intressant att få rekommendationer av andra inlägg på AMD-baserade kort när jag skriver att jag är bunden till Nvidia då jag har deras Shield TV som jag vill streama till.

Av triDave
Skrivet av Kethsi:

950 inte överklockad kommer vara flaskhals som sjutton, inte värt imo.

Skrivet av Emenai:

CPU:n kommer vara stor bottleneck för 1080p. Mycket bättre skaffa någon begagnat kort eller typ AMD RX480/ Nvidia 1060.

Men om jag bara skall ha 60 FPS då det är max vad min projektor klarar av, blir verkligen CPU:n en flaskhals/bottleneck då?

Fattar att GTX 1060 skulle vara ett mer rimligt alternativ, men känns inte lika kul att inte kunna köra två kort i framtiden.

Av triDave

GTX 1070 till gammal dator, 1366 i7 950

Hej,

Jag har en gammal datorn för 1366 i7 950(vill inte OC) med 12GB ram.

Den har en jäkla massa grejor installerade (arbetsrelaterat) och jag vill verkligen inte göra om det arbetet, men samtidigt har jag placerat den nu så att den står så att den når min projektor: 1080/60, med tanke på att jag inte kan visa mer än 60fps på projektorn så kanske jag inte behöver uppdatera riggen i övrigt ifall jag köper GTX 1070? Vill gärna maxa inställningar. Om ni rekommenderar något annat så måste det vara nvidia då jag har en shield TV som jag tänker streama till i ett annat rum. Tänkte dock att jag skulle ha minst ett 1070 så att jag kan låta systemet växa med uppgiften ifall jag köper en ny dator..

Mvh David

Av triDave
Skrivet av Nyhet:

Inte långt efter AMD:s lansering av grafikkortet Radeon RX 480 har företaget nu tagit ett nytt steg, den här gången på mjukvarufronten via uppköpet av företaget Hialgo.

Läs hela artikeln här

Trodde företaget var specialister på PCIe specifikationer, men tydligen inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave

@MacAllan:

Håller med, doping hade det varit ifall de lyckats höjja klockfrekvenserna vid visst användande av programvara.

Av triDave
Skrivet av tvelander:

Eh 980 kan inte ens närheten maxa alla spel i 1080...

Jag köper inte GPUs för skalningen skull så.

Litar inte på några 4 CF / SLI reviews så.

Så man är inte tokig ifall man köper 1080 för spel i 1080p? I syfte att kunna ha det några år..

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av PowerNet:

Då får du nog visa upp siffror på det. (Det skulle aldrig tillåtas av myndigheterna då det bara finns 2 konkurrenter på marknaden, lika så att Intel inte skulle få köpa upp AMD).
För övrigt så kan du se att Nvidia inte finns med som ägare:
https://finance.yahoo.com/q/mh?s=AMD+Major+Holders
Deras iMac kör ju dock inte DP internt

Å på den länken som du skickar med så ser man klart att Vanguard och Blackrock är stora ägare i både AMD å Nvidia..trodde du verkligen att Nvidia skulle vara den legala ägaren av aktieposter i ett konkurrerande företag..

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av larsalarsa:

Det ligger ju i sakens natur att det inte kommer att hålla i fyra år. Finns det prestandautrymme kommer utvecklarna att kliva upp ett eller flera steg i sina systemkrav och du kommer automatiskt åter hamna i en cykel på cirka 2 år innan kortet är utdaterat. Det är en konstant. Utrymme för de som skapar spelen att uppgradera själva mjukvaran som använder sig av korten finns alltid. De styrs nämligen till stor del av vad konsumenterna har för hårdvara. Ett förenklat exempel är bara hur PlayStation 4:s underlägsna prestanda fick The Witcher 3 till PC att landa långt under sin grafikmässiga potential.

Sorry.

Men, se det så här: 4000kr uppdelat på 24 månader är ungefär 170kr i månaden. Det är tre öl på en nattklubb i en större svensk stad. Forfarande för dyrt?

Jag kanske tänker fel men om man köper 1080 för att spela på 1080p upplösning då lär det ju garanterat hålla 4år.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av backfeed:

På vilket sätt gör denna teknik lösenord för wifi överflödigt, annat än i ett fåtal specialfall?

Rubriksättningen är under all kritik, vad det egentligen handlar om är positionsbestämning. Att det i specialfall går att använda det för åtkomstbegränsning är ju bara en möjlig bisak. Clickbait.

Finns ju dock ganska många fall där det skulle vara helt perfekt att ha den! Typ de flesta skulle jag säga. Hotell, sjukhus, restauranger, som ofta erbjuder kunder gratis WIFI, men bara kunder. Oftast är man ju en kund på t.ex en restaurang..

För egen del skulle det känns ok att ha samma sak hemma, jag menar om någon vill göra inbrott för att använda mitt WIFI så är det okej tycker jag.

MIT's artikel för var för övrigt postad 31:a Mars.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave

@S_Z:

Du missförstod mig där. Iphone SE har de redan sagt att den "bara" kommer ha 1GB ram, så när jag menade att Ipad pro 9.7 har dubbelt upp så syftade jag på 2GB, vilket den inte kommer ha mindre än då Ipad Air 2 har 2GB ram. Apple må vara snåla med ram, men det skulle vara första gången för dem, de minskar ram-mängden på en nyare modell.