Inlägg

Inlägg som triDave har skrivit i forumet
Av triDave
Skrivet av S_Z:

De har många gånger bytt innehåll utan att för den skull ändra produktnamnet. Och just namnet "Pro" förknippar jag, och många med mig att den skall vara för mer professionellt bruk, alltså klara tyngre uppgifter lite bättre. Jag hade förväntat mig att den skulle klara dessa uppgifter lika bra som sin storebror vilket den med endast hälften mängden RAM inte kommer göra. Återigen, det är lika mycket RAM i denna "Pro"-produkt som i den billiga iPhone SE, det känns väldigt fel...

Det är absolut ingen dålig produkt och jag är fortfarande väldigt sugen på att köpa även om mängden minne stör mig rätt mycket. För mig är det ny Air med stöd för penna, inget annat.

Ipad Air 2 hade 2GB ram, så det borde ju vara dubbelt upp mot Iphone SE, sedan är det väl inte klart om IPad Pro 9.7 får för ram-mängd, men knappast mindre än Air2.

Av triDave
Skrivet av Piece of Cake:

Tyvärr väldigt många. Har aldrig varit på en konsert utan att minst en person tar kort eller filmar med en iPad. Dessutom räcker det att titta på valfri sport med läktare för åskådarna på TV för att se flertalet personer som tar kort eller filmar med en iPad. Det förekommer också i många turistorter.

Suck vad du har rätt. Var på en "sea world" utställning i Melbourne, tror jag såg 50% av fiskarna genom kortare asiaters Ipads(de höll dem ovanför huvudet, för att nå över första raden med folk).

Sedan är jag lätt förbryllad(med tanke på vilket forum det är så trodde jag folk var intresserade av spec's) över att folk gnäller över prisskillnaderna mellan Air 2 och PRO, IPad pro har 4gb ram, något som visserligen inte nämns men om denna har det också så blir den väldigt mycket mer intressant. Jag har aldrig gillat IOS, men jag använder min Air 2 dagligen och har svårt att tänka mig en bättre padda. Högtalarna suger dock..

Av triDave
Skrivet av Decster:

Så det kommer heta GTX 1080. Jag skulle inte bli förvånad om folk blir förvirrade om det. "Behöver jag ett GTX 4000 för 4K??"

Målgruppen eller folk som köper ett grafikkort för 5k+ har nog ganska bra koll.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave

känns lite 2011

Med åtta kärnor, har haft det ett tag nu. Faktiskt inte sett någon större anledning att uppgradera heller.

http://ark.intel.com/sv/products/52585/Intel-Core-i7-990X-Pro...

Fast erkänner var väl inte riktigt mellanklassen min processor riktade sig till.

Skrivet av Nyhet:

Det ser ut att bli fler kärnor även för konsumentklassade processorer när Intel tar steget till 10 nanometer med den kommande arkitekturen Cannonlake.

Läs hela artikeln här

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave
Skrivet av iWeeby:

Vad är det som är så svårt att förstå med att vissa vill lägga energi på sin dators utseende? Det är en kul grej, det är precis samma sak som att man kan betala väldigt mycket mer pengar på en bil för att den är snyggare än en annan, inte säkert att den går fortare, snålare eller tystare men man gör det ändå för att man kan och det är kul! Tänk vad tråkig världen skulle vara om alla hade ett sånt tankesätt

edit: Snyggt kort! Glad att man gör lite saker som inte enbart är rött och svart.

Förstår varför enskilda individer vill ha ett snyggt moderkort, men dålig liknelse med bil, trots allt så handlar ju bilens utseende mer om chassit och borde därför jämföras med liknande dito på en dator. I detta fall så skulle det ju handla om att ha en riktigt snygg motor, kolvar å så vidare (kan inte så mycket om bilar men tänk prylar som finns när man öppnar motorhuven). Därmed inte sagt att det inte finns folk som vill ha en snygg motor (med tanke på att det finns forum som delar med sig ljudet från sina v8:or....). Men som sagt finns bättre liknelser.

Av triDave
Skrivet av XHI:

Jag känner inte längre att jag använder min iPad till att surfa med även om jag skulle haft en snabbare. Min gamla trotjänare iPad 3e gen är så jäkla seg att jag nästan kräks. Använder den för att streama från min Plex server, netflix, HBO etc i sängen eller på resande fot. Att surfa med den är bara att glömma

Jag surfar på datorn eller mobilen, speciellt när telefonen är så stor.

JAg gjorde en total reset på min ipad 2 och tycker hastighetsmässigt att den funkar att surfa på på enklare sidor som m.sweclockers.com osv. Misstänker att Ipad 3 med en reset funkar bättre. Innan reset var de asseg. EFter min reset har jag dock varit sparsam med antalet appar installerade, kan ju hjäpla..

Av triDave
Skrivet av RedRetro:

Har du provat påtvinga nedladdningen? Kör "wuauclt.exe /updatenow" i kommandotolken (observera att du gör detta på egen risk, tar inget ansvar för om något går fel). Sitter dock och tankar ISO:n från deras sida nu (då jag vill utföra en clean install och blåsa alla diskar).

Tack för tipset! För mig så börjades win10 laddas ner med kommandot, istället för att ha en un-responsive reserveraknapp..

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave

Jag gillar Spotify, känner många som jobbar där förmodligen mest därför. Men kommer byta till Apple ifall de släpper en bättre Androidklient... Antalet löppass där HELA min offline-mapp bara försvunnit mitt i ett löppass har hänt en gång för mycket nu... Med tre olika devices... Extra tråkigt när det händer på en 10h flygresa. Känns sjukt opålitlig mao.

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave

Till de som gnäller över kostnaden för Haswell-E. Well den är dyr, men jag ser det som bästa plattformen ifall man tänker använda datorn i så länge som möjligt. T.ex kör jag fortfarande 1366 plattformen med 24gb ram, helt utan problem! Anledningen till varför jag vill använda datorerna så länge är att jag har flera olika utvecklingssystem på datorerna, mestadels olika SAP-installationer, som tagit mig någon månad/månader att få till bra. Något jag ogärna vill göra om. Inser att jag förmodligen kan uppgradera utan att behöva göra om allt, men samtidigt en sån enkel grej som att byta hostname är ett helvete för EN SAP-installation. Kan tilläggas att jag är konsult och tar betalt per timme så att hålla på att joxa med datorer vill jag inte göra så ofta. Funkar det så funkar det, vilket gör Hawell-E för mig ett perfekt val.

Så med tanke på att jag fortfarnade upplever min dator som mycket snabb och att den är äldre än fem år, ser jag som ett fetplus! Kan mycket väl tänka mig att köpa efterföljaren till Haswell-E, om jag finner att den arbetsstation jag har börjar bli seg.

Räknat på sju år(som jag estimerar så länge jag kommer ha datorn), blir det galet billigt om du frågar mig!

Av triDave
Skrivet av Yoshman:

Krait-kärnorna må vara något snabbare i 805 än tidigare 8xx modeller, men det är enbart p.g.a. av något högre klockfrekvens. Tittar man på utfört arbetet per cykel så har det hänt extremt lite sedan Krait 400 introducerades 2012, det är väldigt nära exakt samma CPU-kärna idag med högre frekvens.

Qualcomm lär ändå kunna känna sig rätt lugna, alla Cortex A15 baserade SoCer är chanslösa mot Krait vad det gäller strömförbrukning. Apple må ha en klart snabbare CPU-kärna, men dom tillverkar ju inte för 3:e part.

Kommit till hårdvaru encoding för hvec h265, helt sjukt bra att kunna koda 4K i realtid på en sketen mobil om du frågar mig..

Skickades från m.sweclockers.com

Av triDave

Blir lite nyfiken, om man inte har internet, måste man ändå betala licens då om man har dator?

Detta borde ju dras på skatten, nu blir det ju störtlöjligt om det inte gäller surfplattor, vart skall man dra gränsen, om man kan vända på datorskärmen så att det blir som en surfplatta gäller det inte då? Blir ju så mycket enklare om det dras på skatten, då slipper man ha hundratals personer i Kiruna som jobbar med detta dessutom.

För övrigt måste jag säga att jag gillar det SVT producerar, framför allt sporten.

Av triDave
Skrivet av Klappa:

Som väntat. Men jag skulle nog inte uppgradera förrän Haswell-E. X79 är ju redan en gammal plattform som tyvärr redan passerat bäst före datum. X58 plattformen höll ju som bekant mycket längre.

X58 håller ganska bra än tycker jag

Av triDave
Skrivet av ozo64:

Ingen ny tv för din del de närmaste 5-10 åren mao :

Fast min vt50 köptes i november så 5 år har jag inga problem med att inte köpa någon ny tv, min förra plasma höll åtta år(LG) så om Pannan håller lika länge så borde jag ju kunna köpa en 4k OLED TV till hyffsat pris.

Av triDave

helt rätt

Helt rätt tänkt av panasonic, deras plasmor är mycket premium, när de slutar tillverka dem mid-2014, så kommer förmodligen OLED kommit så pass långt att det är det folk som vill ha en bra TV köper istället.

Själv så hoppas jag att det finns en 4k OLED 60" för under 20.000kr när min VT50 går sönder

Av triDave

Skulle vara nice ifall vector pcie fick BRA linuxstöd!

Av triDave

Oj! Enda gången jag spelar spel är när jag inte har tillgång till internet (läs typ sitter på ett flygplan...) Vet inte riktigt varför jag skulle köpa detta spel...

Av triDave
Skrivet av Zotamedu:

Och där slog Nvidia sitt eget rekord igen. De hade redan dyraste grafikkortet med 8800 Ultra som sedan slogs av GTX 690. Fast vissa var lite griniga på det eftersom GTX 690 trots allt har dubbla GPUer. Så nu är det avgjort. Nvidia har officiellt det dyraste grafikkortet som någonsin tillverkats. Eller ja, de sitter på topp tre.

Grattis Nvidia!

Vet inte jag, detta känns ändå dyrare? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=502191

Av triDave

Får ju erkänna att jag inte tänkte på det

Av triDave

Ännu roligare ifall de hade gjort som på panasonics vt serie, byggt in elkontakten på baksidan så man MÅSTE ha den 3 cm från väggen. Inser att de gjort så för att tvinga dit luftcirkulation så att ingen sätter den närmare, men om man har en 4mm skinny tv så vill man ju ha den på väggen och inte tre cm därifrån Med fot är det ju bara att glömma

Av triDave
Skrivet av Minimupp:

Jo.. tåg/tunnelbana/buss?

Men WiFi på SJ tågen funkar riktigt dåligt..

Ja jävlar vad dåligt det funkar på SJ's tog, iaf mellan stockholm-sundsvall, norrtäljebussarna har 1000ggr bättre än tågen, där har jag faktiskt tankat torrents i 10mbit