Inlägg

Inlägg som triDave har skrivit i forumet
Av triDave
Skrivet av backfeed:

400W? Med både fläkt och pump på 10.000 rpm då eller? Jag förnimmer tjuravföringsdoft.

Eller hur! Med 400w kan man få det jävligt varmt, dvs om alla 400w går till att skapa endast värme Konstigt sätt att spec'a förmånga att avleda värme.

Av triDave

Bra processor också samt 2gb ram, men jag gillar nog mest IPX5 skyddet! Varför hakar inte mer på det även på premiumtelefoner!

Av triDave

Du som verkar ha koll. Vad behöver jag för grafikkort för att klara av 3D SBS 1080p bla bla osv eller blueray isos då?

Av triDave

Bästa användningsområdet är ju trots allt när man är hos folk som har en jätte platt-TV men ingen mediaspelare och man är begränsad till deras dvd-filmsutbud eller kanal 1,2 å 4 typ. Då laddar man ner(lagligt såklart!) det man vill se och ploppar i den i TV så slipper man se på något gammalt avsnitt av morden i midsumer eller dylikt...

Av triDave

Kanske inte är en konkurs utan bara en JÄVLIGT smart PR-kampanj

Av triDave
Skrivet av 4everapple1:

Tjena, ska sätta upp en hemmaserver för min egna hemsida, ftp filserver och möjligtvis en minecraftserver (dock inte säkert.)

Har dock inte alls mycket pengar och hoppas komma undan runt tusenlappen. Kan jag få lite tips från er som har och bygger egen server?

Jag har min hemsida via Wordpress och ligger på en 100/100 lina och känner inte riktigt för att betala webhotell när jag kan utnyttja min lina.

Kan få köpa min gamla 2" rack-server med två prollar och 4*72 scsi diskar. 4gb ram. intel xeon, för 500kr.

Av triDave

Är väl inte så konstigt att det går dåligt för netbooks, folk har råd med ultrabooks som faktiskt inte är så himla mycket dyrare... Varför köpa en sämre dator när det finns en sexigare/bättre dator när du har pengarna??

Av triDave

Jag tycker dir655 är en skitrouter(iaf om man har mer än åtta enheter inkopplad) så köp en ny. Det skulle vara min lösning iaf

Av triDave

Filen gav ju goda möjligheter till att utvärdera lösenord som folk väljer... password var ju inte ALLTFÖR ovanligt... Eller min favorit: hejsan, eller vanliga ord som school.... Sedan sådana som tror att en passwordguesser aldrig skulle testa 1234qwer eller qwer1234, qazwsx123 osv...

Av triDave

Tack! Tack för att du orkade sammanfatta det så bra!

Skrivet av Zotamedu:

Nej det handlar om hårdvara. De där specialdesignade kretsarna från Realtek och Sigma är designade för en sak och det är att spela upp film, det har inget att göra med optimerad mjukvara. Slänger du samma filer på en äldre Atom som i ren beräkningskapacitet är långt mycket bättre än en billig mediaspelare så går det inte. Rasberry Pi kan spela en del högupplöst film ENBART för att grafikkretsen är specialbyggd för att kunna hårdvaruavkoda h.264. Betydligt snabbare grafikkretsar som saknar det hårdvarustödet går bet på samma uppgift. Det handlar alltså om vad gör hårdvara som sitter i, inte hur bra mjukvaran är för den har inte mycket med saken att göra.

Billiga mediaspelare brukar vara begränsade av SPDIF som inte klarar de värsta ljudformaten. Sen får även billigare mediaspelare problem om det dyker upp ett format som den inte är programmerad att hantera. Du säger ju själv att din billiga spelare inte klarar allt.

Sen har vi ju det där med att vissa vill använda sin lilla TV-burk till mer än att bara köra XBMC. Finns rätt gott om folk som även vill kunna slösurfa, spela lite enklare spel och så vidare. Raspberry Pi ska klara lite slösurf om man inte råkar ut för alltför mycket tung flash eller java. Något mer avancerat än så blir för mycket.

Som sagt, det handlar om helt olika typer av produkter. Folk använder sin HTPC till väldigt olika saker så det går inte att säga att det finns ett rätt. Lika lite som det finns en typ av hemmadator. Jag har till exempel helt andra krav på min dator hemma än många andra på det här forumet har. Min dröm är dubbla Xeon, 64 GB RAM, 256 GB SSD för system, en RAID10 för filer och ett 7870 eller GTX660. Eventuellt en extra 120 GB SSD för lite andra saker som jag inte vill ha på systemdisken. Det är en setup som passa mina specifika behov bra men är helt värdelös för många andras som hellre kör 60 GB SSD för system, 1 TB HDD för spel, en 3750K, 8GB RAM och ett GTX680. Vad som är rätt prestanda är högst personligt och beror på vad den ska användas till. Det här är INTE en konkurrent till varken Rasberry Pi eller WD TV Live. Det är inte heller en konkurrent till en s775 av flera anledningar, framförallt storlek. Vissa här, framförallt skog1s, verkar helt missa det och lever i någonsorts bubbla där det enda en HTPC ska göra är att vara så billig som möjlig och kunna köra XBMC. Storlek, strömförbrukning, flexibilitet, stöd för mer avancerade codec och ljud och annat är tydligen helt irrelevant och det ska ingen bry sig om så länge skiten är billig och klarar av 1080p h.264 med halvhög bitrate. Sen att det är ett rejält stort jobb att sitta och jaga delar till ett s775 system verkar han helt missa. Har man ingen skrotlåda hemma är det inte helt lätt att få tag på bra s775 moderkort som är små, CPU är lite lättare men kräver en stunds gräande begagnat. DDR2 måste man också jaga begagnat för det vill man inte betala nypris för idatg. Skog1s verkar också ha en väldigt lustig definition av att luras. I så fall måste Nvidia luras jättemycket när de säljer GTX690 för 9000 kr när det räcker med ett 560 för 1500 kr för att spela alla spel.

Av triDave
Skrivet av Json_81:

Den stora frågan är vad 1,75Gbps blir i verklig hastighet.

Om vi följer G standarden där man får ut ungefär häften, sen tittar på N där man får ut ungefär en fjärdedel.
Så en åttondel? Runt 200Mbps?

Du kommer förmodligen få rätt.

Hoppas att denna är stabil när man har tio enheter inkopplade. Billigare skräp som dlink 655 har ju stora problem om man har tio enheter inkopplade...... Får väl låta framtiden utvisa det. Just nu så känns det iaf som om man inte kör en rt66:a utan väntar på omdömmen om denna.

Av triDave

För egen del så tar jag ju mycket hellre än 1080p amoled TV på 60" än en 4K Tv på 60" som inte är amoled.

Av triDave
Skrivet av Rhole:

Civ5, Skyrim, harpan.

Lägger den ut korten tillräckligt snabbt när du klarat harpan Förlåt för aviskommentar! Klart du skall ha bra grejjor om det är din hobby!

Av triDave
Skrivet av bengt-re:

Trolla inte. Levono har exakt samma skärmelement som många andra och finns banne mig inget att gnälla på.

Skickades från m.sweclockers.com

Min erfarenhet säger dock något helt annat. De är bra på att det de görs till, dvs att jobba med. Men som jag skriver så ser jag hellre på film på någon annan dator som är BRA mycket äldre då de suger på kontrast/svärta/djup i bilden. Nu är de 4-5 ibm/lenovo datorerna jag ägt under 12 år varit väldigt bra som arbetsdatorer, OSEXIGA, klumpiga, men fungerat, men helt värdelösa att se på film på.... vilket man ibland gör när man är på resande fot.

Man trollar inte bara för att man har en annorlunda åsikt/uppfattning. Tänk dessutom på att är inte alltid specifikationen som bestämmer om något är bra eller dåligt när det kommer till bild. Uppskruvade konstrastvärden är ju ganska vanligt dessvärre.

Av triDave
Skrivet av Yoshman:

Nu har jag inte ägt någon ThinkPad själv, googlar man på ThinkPad så finns den ju med IPS-skärm (på vissa modeller i alla fall), vet inte om det är standard eller inte. Menar du att även IPS-skärmarna är dåligt på ThinkPad?

Edit: tyvärr verkar det ju som om denna modell inte finns med IPS
Får sätta sitt hopp till att Apple släpper en laptop med IPS + "retina". Då blir det köp även om den går lös på >20k.

Nej de jag har var standard arbetshästs lenovo de hade inte IPS. Upplösningen var behaglig att jobba med, 1600*900, men att se på film... noll kontrast/svärta/djup i bilden. Fast nu är/var det ju en jobb dator Mitt inlägg grundar sig mer på att historiskt sett över de totalt ibm/lenovo jag haft så har de inte haft bra skärmar för att se på film med, men då skall man ju faktiskt ha i tanke att de just är arbetsdatorer! Åtminstone det, de marknadsförs som..

Av triDave
Skrivet av heddan:

Tragiskt nog är vi redan där... Alla hipster wannabe-estetmänniskor som går runt med sina iPhones och lägger upp "konstnärliga" hipstagram-bilder på diverse lattemuggar och motljusbilder på parkbänkar etc. kräks på dom!

(en som faktiskt fotar med riktiga kameror)

Tycker då du inte det är värre när du ser någon som springer runt med en canon dslr för 15000+kr och kan lika mycket om fotografering eller om möjligt mindre, än wannabe-estetmänniskorna.

Av triDave
Skrivet av Nyhet:

Det har länge talats om ultraportabla bärbara datorer enligt Ultrabook i andra material än plast och aluminium. Lenovo svarar med kolfiber i nya Thinkpad X1, som sägs vara lättast i klassen.

Läs artikeln

JAg har haft så många thinkpads och lenovos från jobbet, men det gör så ***** dåliga skärmar. Har en gammal HP från 2005 vars skärm om än bara 1024*768 i upplösning och endast 11" ger en bättre upplevelse att se på film/serier än Lenovo skärmarna jag har på 14" och 1600*900, färgerna och kontrasten suger på de sistnämda. Dessutom har båda lenovo skärmarna gått sönder. Ett tips är att inte lyfta datorn genom ett grepp på skärmen så att tummen trycks mot skärmen (brukar göra det när jag vill visa andra saker på skärmen)... Alla andra datorer jag haft klarar av den manövern.

Pga de dåliga skärmarna kommer jag se på andra alternativ.

Av triDave
Skrivet av Chris_Kadaver:

Tycker inte ni är subjektiva. Att påstå att crossfire med HD6000-serien och framåt ser bra ut är som att påstå att man inte "tycker" att jorden är rund. Måste också tillägga att SLI i dagsläget, om man ser till flyt, fungerar lika bra som singelkort. Förvånansvärt bra med andra ord. Väldigt hög klass på testerna och tillägget microstuttering... (:

Skall man vara krass så är jorden eliptisk och inte rund

Av triDave
Skrivet av Nyhet:

Inget ämne lämnas orört när Jonas och Emil går igenom de viktigaste nyheterna och guidar tittarna genom datordjungeln. I veckans avsnitt av Fredagspanelen diskuteras bland annat nya processorer, grafikkort och inte minst kommande höjdpunkter i testlabbet.

Läs artikeln

Dumt att ni är så rädda för att vara subjektiva, uppenbarligen sitter ni ju med kunskap som många andra här inte har gällandes mycket i hårdvaruväg. Tror många av era användare skulle uppskatta att just få veta era åsikter.

Synd att ni dissar Samsung ultrabook'en för att den bara har 1600*900 på 15" en perfekt upplösning för dem som behöver läsglasögon. Ja jag vet att man kan skala upp fonter.

Av triDave

Kan de inte göra en router som alltid fungerar utan störningar? Typ som man inte behöver boota om och som alltid kopplar upp till åtminstone 54mbit... Innan de göra någon ny designspec som AC...