Inlägg

Inlägg som OpWildChild har skrivit i forumet
Av OpWildChild

Intel Core 6600K Köpes

Hej.

Är nu på jakt efter en Intel Core 6600k. Önskar i 1:a hand hitta en att låna för att testa mitt moderkort, men om detta inte går att lösa är köp av intresse då en ändå kommer behöva inhandlas om allt fungerar som det ska.

Om intresse finns har jag även en Intel Celeron G3930 (Kaby Lake) Att byta med pengar emellan från min sida. Cpu:n är helt ny inköpt från Inet. Köpte denna för att testa moderkortet med då bios måste uppgraderas så funkar den ju givetvis inte ändå.

Skriv nedan eller skicka ett pm om du har ngt liggandes du vill sälja, eller låna ut ett par dagar.

Mvh.

Läs hela annonsen här

Av OpWildChild
Skrivet av Andreaz1:

Ta en detaljerad bild på sockeln och visa hur den ser ut, det känns ju som att det är där problemet ligger om du nu har provat allt annat. Förmodligen finns det fler böjda pins eller så har du inte böjt tillbaka de som fanns ordentligt. Det är väldigt noga att det blir helt rätt om det ska fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Ska göra detta lite senare.

Av OpWildChild

Inte för att det gick ihop,men gillade färgerna. Blev snyggt. Kan rekomendera att skaffa kabelkam också eller vad det heter.

Av OpWildChild

VGA LED lyser, varför?

Hej.

Fick ett moderkort. Mobot hade böjda pinns därav att jag fick det. Jag har böjt rätt pinnsen och det ser riktigt bra ut. Fått beställt cpu och ram. Psu mm har jag redan. Hursom, när jag startar systemet så snurrar allt igång å allt verkar vara i sin ordning. Men ingen bild dyker upp och vga led lyser på mobot.

Jag har googlat och fått upp liknande problem, men de flesta svar ligger på ram. Då mina ramstickor är helt nya har jag svårt att se att båda skulle vara trasiga.

Det jag har testat är, clr cmos, tagit ut batterit, memok test, testat två olika gpu samt integrerad gpu, testat en sticka åt gången i alla 4:a portar. Har även haft ssd både inkopplad och urkopplad, kopplat ur allt och kopplat in det igen. Inget av dessa har gett resultat ochbilden förblir svart.

Här är de delar jag har.

Cpu: Celeron G3930
Mobo: Asus maximus viii hero
Ram: Ballistix 2x4 2666 1,2v
Psu: corsair cx750m
Gpu: XFX 6950 DD

Har testat allt jag kan komma på, kan detta bero på att pins fortfarande är böjda eller finns det ngt annat jag kan göra? Hoppas på att mobot inte ska vara helt dött.

Tacksam för hjälp.

Mvh

Av OpWildChild

Känner mig glad idag.

Kom hem en dag tidigare från jobbet, vill säga igår planerat idag. Så har carit och köpt mig en låda öl. Lyssnat på musik storstädat mitt badrum druckit öl och spelat musik. Nu skal jag hjälpa min kära mor att hämta en ny soffa. Ölen smakar riktigt bra idag och resterande av dagen ser ljus ut.

Mkt bra dag!

Av OpWildChild

Kul tal. Sådana kan jag sitta och klura på länge. (har inte gått längre än grundskole matten 1-9) så ser inget enkelt i det. Men roligt.

Av OpWildChild
Skrivet av Bergvan:

Det hade gått att spela med den, men kanske inte helt optimalt?
Cs:go är ingen krävande spel dock borde man kanske skulle köpa en i5:a iallafall, då funkar det utan problem.

Ja. Planen är att köpa en i5a eller i7a. Kommer dock inte ha råd med det denna månaden. Därför jag undra om denna räckte till, tills vidare. Orkar inte spendera en dag på att ladda ner och installera spelet, så sitter man på en 20fps.

Tack för ditt svar.

Av OpWildChild
Skrivet av Andreaz1:

Funka, visst, men inte överdrivet bra skulle jag inte tro. Beror på vilka krav du har, är du en av de som måste ha 300 fps blir du nog besviken.

Nja, vill ju. Men når inte några 300 med den settupen jag har just nu heller.

Det va mest im det går. Spelar inte överdrivet mycket och jobbar borta måndag till fredag. Men då kan jag nog köra på den och spara lite.

Anledningen till att jag frågar och bara inte testar när prollen är på plats är pga att det hade kännts sjukt onördigt att ladda ner och installera cs på datorn så laggar det skiten ur burken då jag har rätt segt internett så bara nerladdning tar hela dan med barn som kollar på youtube å kärring på netflix..

Tack för ditt svar.

Av OpWildChild
Skrivet av Belzader:

@theCube:
Man kan inte installera på en dator och sedan flytta disken till en annan, Windows kommer inte att starta, utan bara ge det felmeddelande du har fått (för att hårdvaran skiljer).

Vad man däremot kan göra är att koppla disken till en annan dator, och låta installationen köra till första omstarten sker, och när den gör det så stänger man av datorn innan installationen drar igång för att fortsätta, d.v.s man stänger av datorn vid POST.
Sedan kan man flytta disken till en helt annan dator, och installationen kommer att fortsätta på den.

Kan inte hålla med dig helt där. Har faktist flyttat min ssd mellan min stationära och laptop, fått instalerat både drivrutiner från båda datorerna och allt. Har flutit på hur bra som hellst. !(Det är inte rätt)!, men det går.

Av OpWildChild

Fungerar den cpu:n till cs go?

Hej.

Har beställt en intel Celeron G3930 från inet i syfte att se om jag får igång ett moderkort jag fått pga böjda pinns.

Men jag undra hurvida det skulle fungera att spela cs go med den cpu:n. Tanken är ju att köpa in en bättre cpu, men då kan jag spara så jag får råd med en I5:a eller tom en I7:a.

Har sökt på google, men fanns inga varken svenska eller engelska resultat. Antar att det inte är den direkt mest köpta cpu att spela med.

Tacksam för svar.

Mvh.

Av OpWildChild

Haha. Ibland måste man sova, det bara är så.

Av OpWildChild

Ja, jag valde att klippa av dom två extra pinsen på pcie kontakten, då min gpu endast krävde 6 pin. Det blev ju snyggare så. Tills nu när man fixa ny gpu som ville ha 2x8 ström.. Haha kände mig bra dum där.

Inte mitt fel igentligen men ja halvt mitt som inte titta efter. Hade en gång en golvlampa i en lght jag bodde i för en massa år sedan. Lampan gick så skulle byta, tog en som jag fått av en kompis koppla in och poff!! Halva huset slockna. Inne i lägenheten roa jag mig med att tända vrummet genom den ena plattan till spisen och när vi tryckte på andra knappar tändes ljus lite här och var.

Visade sig till slut att jag stoppat i en 100w are som slog ut huvudproppen till den svale/trappuppgång jag bodde i. XD

Av OpWildChild

Wow. Grymmt snygg, och battlefield. Bästa spelet som finns!

Av OpWildChild
Skrivet av duveteil:

Okej, tusen tack för svaren redan, jätte snällt och är väldigt tacksam! Jag vet att detta egentligen borde gå över till köpråd, men jag kikade på kompletts gaming laptops och hittade denna. I mina ögon(..amatör här) så ser den riktigt tung ut, men vad tycker ni?

Ser inte ut att ha jättebra kylning. Då är risken stor att den blir för varm vid spel och throthlar eller vad det heter. Det innebär att prossecorn klockar ner sig, även gpu:n om jag inte misstar mig och fpsen kommer sjunka sjukt.

Men låter någon mer erfaren säga detta mer säkert.

Av OpWildChild
Skrivet av Billy Joe Bob:

Japp det är hoppet från 1070 till 1080 samt SSD-tekniken (SATA vs NVMe) som gör att det slaskar på med 10 laxar

Ojoj, helt sinnes..

Av OpWildChild
Skrivet av Billy Joe Bob:

Nej så illa är det inte, verkar som att de baserar sina inlägg på förra generationens gaming laptops.
Nuvarande med mobila Pascal grafikkort är on par med desktop-varianten av grafikkort.
Kolla själv på http://www.notebookcheck.net/

Se till att göra research på vilken tillverkare du väljer bara, då värmeavledning är mycket viktigare i en laptop än i en stationär (för att undvika throttling)

Edit: dock glömde jag tillägga: med din budget så kommer du dock inte få en bra gaming laptop. Du måste iaf upp i 20k (https://www.komplett.se/product/898652/datorer/datorer-barbar...) t.ex., extremt kompetent laptop.

Ot.

Wow, kollade in på denna, från länken du länkade till.

https://www.komplett.se/product/898661/datorer/datorer-barbar...

Det är i princip samma dator du länkade fast med 1080 istället för 70, kam det verkligen skilja 10lök. Eller är det kylningen som kostar?? XD

Av OpWildChild

Äger han alla hus också. Svårt att se att det finns en väg in till ett villaområde som är helt privatägd. Så länge inte han äger alla hus och hustomter så borde det vara en allmän väg, därmed borde vägvärket kunna ta del av det beslut hurvida det får grävas i diket eller ej.

Men jag tror jag kan tala för d flesta nu. Vi är extrrmt nyfikna på vad ni gjort denna granne. Kan ju inte se att det skulle vara ngt annat än att han hyser extremt agg mot just er. XD

Av OpWildChild

Om ditt mobo har bild stöd så testa koppla ur gpun och kör på integrerad grafik.

Av OpWildChild

Kan annars rekomendera att köpa,

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10129439/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10129439/

Fick själv besyälla rn för att kunna teata mitt moderkort. Så länge ditt är kompöatibelt med den cpu: n vill säga. Men det är ju 1151 socket.

Mvh.

Av OpWildChild

Månadshandla. Om du inte kan lagamat så lär dig. Hemlagad mat är dels godare i längden, samt att månadshandla håller ner matkostnader otroligt mycket.

Om det är kallhyra, dvs att uppvärmning av vatten och resp lght inte ingår. Ta det då lugnt med elementen. Undvik 30min duschar. Låt inte.kranen stå och rinna. Beroende på hur stor lägenheten är sänk ev värme i de rum du onte vistas i så mkt. Tex badrum. Inte för att detdraren enorm mäng el, men släck lamporna.

D va mina råd.

Mvh.