Inlägg

Inlägg som falconr har skrivit i forumet
Av falconr
Skrivet av FBGKimpan:

Att be folk flytta stad, byta jobb, ta bort försäkringar och halvera mat kostnaden för att behöva göra om det om 1-2 år igen är orimligt.

Det går inte bara att flytta, det går inte bara att hitta nya arbeten.

Där har du fel, det handlar om prioriteringar. Jag flyttar om 3 månader, istället för 5 minuter promenad till jobb kommer jag i 8 månader pendla 30-50 minuter till jobb enkel resa, för att bekvämt kunna bekosta + bygga bekväm buffert till ny bostadsrätt jag dessutom redan köpt. Inget tvingar mig alltså att flytta, eller tar ifrån mig bekvämligheten pga. måsten, men jag bestämde mig helt enkelt för att jag ville ha större ekonomiskt utrymme till dess, därför har jag;

- Sett över mina försäkringar
- Bytt från svindyrt telefonabonnemang (599/mån) till billigt (149/mån) och behåller min gamla lur, byter alltid en gång om året annars
- Flyttar till extrem-billigt boende (sänker hyra med 7500 kr) och pendlar kollektivt i 8 månader
- Nedgraderar mitt internet från 500/500 till 100/100 bashastighet i boende
- Sagt upp Cmore/HBO, behåller dock Netflix, Spotify (familjeabonnemang), och Dplay för allsvenskan (delar med polare)
- Slutat med uteluncher (eller tja, max 1/vecka)
- Satt upp regler för mig själv (budget för nöje, mat osv. osv.)
- Med mera...

Som någon skrev blir det snarare en livsstil när man väl kommit in i det, men att säga att det inte går, är en felaktighet, det handlar om inställning. Ni bör ju också ha än större incitament till att göra något liknande, som inte har en kontantinsats.

Av falconr

Audio Pro T3 Aktiv högtalare batteridriven med blåtand och 3.5 jack 899:- i färgerna Svart, orange samt grön , lägsta prisjakt 1590:-

Länk: https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/bluetooth-hogtalare/ADDONT3BK/audio-pro-addon-t3-aktiv-hogtalare-svart
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3179046

Av falconr

Arma 3 Playerunknowns Battleroyal borde vara ett alternativ. Slår allt med hästlängder i känsla och taktik även om det är utdött.

Av falconr

Att ångra en beställning kan ju också vara "ångerrätt" och inte att du kan avbryta den. Fyndiq är ju bara en kanal för enklare C2B och skickar bara vidare order till butik, hade du ringt in hade du kanske kunnat avbryta den. Finns väl inget som säger att man Måste kunna avbryta en order tyvärr

Av falconr
Skrivet av blue eyed devil:

Är aftonbladet nere?

"Connection timed out"

Död för mig med

Av falconr

@Jackrabbid: Tyvärr!

Av falconr

Älskar dem, fick dem med min iphone XS och är extremt tacksam över dem. Apples hörlursdesign sitter också perfekt i mitt öra.

Av falconr

Garantilön gäller 99.99 % bemanningsföretag, där du får ett uppdrag av dessa på 40 timmar i veckan men uppdraget "försvinner" eller "upphör", så får du lön ändå. Att arbeta 8 timmar i månaden på en timanställning är väl visst det rimligt om inte annat står i ditt avtal än just timanställning.

Av falconr

Starta högtalare med audio Cc via google home

Tjena,

Har ett par Audio Pro T20 bluetooth högtalare som är kopplade till min google home, hade varit roligt om jag kunnat starta dem med röstkommandot "spela x" och slippa kontrollen helt. Är det möjligt med audio chromecasten?

Mvh
Marcus

Av falconr
Skrivet av Chosenone1242:

Oh fan, trodde jag hade tryvkt mig till sista. Hoppas han blev klar med studierna.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha asgarv alltså! Det hoppas jag med. Trevlig helg.

Av falconr
Skrivet av Chosenone1242:

Chrome på mobilen, egenförfattad. Förstår inte riktigt varför du undrar.

Skickades från m.sweclockers.com

Tyckte bara det var skoj. Lekte med tanken att någon dåre läste tråden från start hehe

Av falconr
Skrivet av Chosenone1242:

Jag kollade det då jag ville plugga utomlands en termin. Informationen jag fick var atr det är kört om man inte har Väldigt goda skäl. Typ utbildade sig men kunde inte använda utbildningen på grund av sjukdom. Bagare som blir glutenintolerant eller liknande.

Skickades från m.sweclockers.com

Citerade du precis ett inlägg från 2008 eller du använder internet Explorer?

Av falconr

Köpte en Google Home tidigare idag på Elgiganten och fick 400kr rabatt på Philips Hue startpaket vid köp av båda produkter, tyckte det var rätt schysst.

https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/GOOGLEM...

Av falconr
Skrivet av Mansonite:

Välkommen in i framtiden!
Satan vad dyrt det är att vara här!

Ja fy haha känns som detta bara är början på min resa, Elgiganten kör dock en helt Ok drive på detta. Fick 400kr rabatt på Hue om jag köpte en google home!

Av falconr

https://i.imgur.com/hS1RLCql.jpg

Jag antar detta är första stegen mot ett "smart" hem, kul om inte annat

Av falconr
Skrivet av w0x:

För er som likt jag märkt att eran nuvarande Xbox One / PS4 inte riktigt räcker till för RDR2 har Gamestop några hyfsade inbyteskampanjer där du byter in konsol samt två utvalda spel. Spelen de godtar för inbyte finns på denna lista (enligt butiken där jag bytte in min XB1)

XB1 / PS4 + två spel + 2499 :- = Xbox One X med Shadow of the Tomb Raider och RDR2

XB1 / PS4 + två spel + 699 = Xbox One S med Fortnite och RDR2

PS4 + två spel + 1999 = PS4 Pro med RDR2

Erbjudandet rullar på deras sida, men direktlänkarna visar inget om inbyteskampanjen. https://www.gamestop.se/Home/Index

Någon som vet vilka spel som är billigast att köpa för inbyte av en ps4? Detta var intressant!

Skickades från m.sweclockers.com

Av falconr

Iphone 8 Plus 64 GB

Tjena!

Säljer min Iphone 8 Plus 64 GB Silver/vit som jag fick vid release förra hösten, så använd knappt ett år precis. Har skaffat ny telefon så behöver inte denna något mer. Har tagit god hand om den då jag egentligen skulle byta in den via telenor change men bestämde mig för att byta operatör i samband med lanseringen av iphone XS, observera liten defekt nedtill på telefonen i bilderna. Skickar med ett apple original läderskal köpt för 549 om jag inte missminner mig, om du vill ha det. Telefonen är olåst mot operatör. Batterihälsa 91 %.

Telefonen finns i Kristianstad och föredrar affär mellan fyra ögon, kan eventuellt mötas upp i närliggande stad. Köparen står för frakt om den ska skickas samt förskottsbetalning med swish. Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill och till vilket pris jag vill osv!

Läs hela annonsen här

Av falconr

Tog mig friheten att gå över budget något, dock första gången jag sätter ihop Ryzen system och första gången på väldigt länge överlag så någon får gärna kommentera... Bättre grafikkort, kraftfullare processor och en processorkylare som inte fanns med innan men bör finnas med... Dock ingen HDD hårddisk, men du har kanske en gammal du kan plugga in eller så är det bara att köpa i efterhand om du behöver mer minne.
https://www.inet.se/produkt/b1034710/shir3

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1034710/shir3

Av falconr

Fast det är en laptop hårddisk ni lagt in där ju.

Av falconr

1. Civilingenjör/Högskoleingenjör = matte & fysik
2. Inte supermycket matte i ekonomi, räkna med några kurser som hanterar mikro och makroekonomi samt en del statistik.
3. Läs inte något för pengarna skull, du kommer göra dig själv en björntjänst, följ ditt intresse. Att omutbilda sig mitt i en karriär då du tjänat "tillräckligt" är nog inte särskilt kul...