Inlägg

Inlägg som NodCommander har skrivit i forumet
Av NodCommander

Chrome? Nu får ni ger er. Firefox så klart.

Av NodCommander
Skrivet av lonewolfshade:

japp har inte kollat på några år men tror knappast det finns support för tex den längsta resan, broken sword eller grim fandango för att ta några exempel.

fick till och med stänga av mitt antivirus och dra ur nätverket för att ens kunna installera den längsta resan på windows 10 utan att den exe skulle tas bort hela tiden pga virus.

Varför skulle det inte det? Utvecklaren behöver inte lägga till stöd, det fixar program som Lutris och/eller Steam åt dig.

Se:
https://www.protondb.com/search?q=broken%20sword

https://www.protondb.com/app/316790

Av NodCommander
Skrivet av lonewolfshade:

Skulle aldrig prenumerera på ett OS som privatperson.

Får väl lösas med VMs eller i värsta fall linux där jag knappast tror att det kommer finnas stöd för äldre titlar.

Titlar? Som i spel? Äldre Windows spel är generellt enklare att spela på Linux än på modernt Windows.

Av NodCommander
Skrivet av Toarulle:

Vore ju kul med ett OS som aldrig fråga mig om nått, inte farmade min data med halva processorn, inte krävde något konto och kom ihåg mina inställningar o ändrade inte ändrade på dem ibland bara för att.
Synd att man får raka motsatsen.

Det finns. Se signatur.

Av NodCommander

Lägg ned prisjakt.nu istället!

Av NodCommander
Skrivet av Ryzer:

Oj jag är av en helt annan sort. Jag tycker myndigheter ska strunta i företagen som bidrar till arbetstillfällen och skatteintäkter. Någon som borde rannsaka sig själv är staten och korruptionen därinom.

I en absolut perfekt värld ja, men det är helt verklighetsfrånvänt att tro att det fungerar så IRL.

Av NodCommander
Skrivet av Ozeroun:

Är Windows 10

Men problemet verkar nog vara att inte köra både utorrent qbittorrent samtidigt

Jag skulle väl generellt rekommendera att inte köra utorrent alls då programmet har stängd källkod . Det var utorrent som körde bitcoin miners i bakgrunden utan att tala om det.

Finns ingen anledning att använda den när öppna alternativ som qbittorrent finns.

Av NodCommander

Undrar ifall denna kan klara av att agera HTPC och spela YouTube 1080 och 4K utan att det segar ned totalt som 4:an gör?

Av NodCommander

Du skrev inte vilket operativsystem du är på. Kan det vara något med skrivrättigheter som qbittorrent saknar?

Av NodCommander

Tur att det finns alternativ där krångliga inloggningar och lösenord inte krävs.

Av NodCommander
Skrivet av Mo0rbid:

firefox till android med ublock origin funkar prima

Och betydligt bättre videospelare i mobil webbläsare är NewPipe eller forken av densamme med sponsor block.

Av NodCommander

Jag skulle vara intresserad av 3 stycken av GU10 White samt båda E27 White varianten om du kan skicka dom till rimlig kostnad.

Av NodCommander

Vet inte vad jag ska med det till. Dricker inte alkohol så Systemet är inget användningsområde för mig.

Av NodCommander
Skrivet av HazZarD:

Signal är värdelöst, får bara massa spam där trots jag inte ens är aktiv...

Får du spam på Signal så har ditt telefonnummer läckt ut, det är inte Signals fel. Samma hade hänt på WhatsApp, Telegram osv.

Av NodCommander

Prestandan har jag inga problem med, men skärmen hade kunnat få sig en uppdatering. OLED, VRR, och kanske 1920x1080 hade varit välkommet.

Batteritiden räcker och blir över för min del.

Av NodCommander

Det har Valve kommunicerat hela tiden, Deck 2.0 är långt bort. Inte alls besviken själv utan glad att dom fokuserar på en enhet.

Av NodCommander

Boendet är ifrån 60-talet med tre våningar så det finns ju inga kabelkanaler för ethernet och massa betongväggar och golv. Kör två Asus-routrar med AiMesh, varav sekundärnoden är inkopplad på en annan våning än primära via en powerline plugg.

Det fungerar helt OK för det sega internet som finns här (endast 4G), men blir det fiber eller Starlink i framtiden så blir det nog att dra lite kablar för att göra det ordentligt.

Av NodCommander
Skrivet av Dinkefing:

Köra Google som erbjuder fem års uppdateringar men endast tre av de åren är OS-uppdateringar resten säkerhetsuppdateringar. Google borde visa framfötterna men de gör de inte.

En bonus för oss som inte är rädda att greja med tekniken är att saker som GrapheneOS finns till Pixel serien också. Så man kan fortsätta att använda sin fullt fungerande telefon länge.

Annars finns ju också Fairphone. Deras nya FP 5 skulle väl ha mjukvarustöd till.. Var det 2035? Det är inte illa det! Då spelar det ingen roll om telefonen blir några tusenlappar dyrare, blir ju klart billigare än att gå igenom 3-4 Samsung/Apple/annat på samma tid.

Av NodCommander
Skrivet av Ozzed:

Och vad händer när de 15 åren har löpt ut? Tänker de inte så långt? Att erbjuda "snälla" åtgärdar för att få ett köp att gå igenom borde lysa rött så fort de är tidsbegränsade.

Går nog lika bra som för Hongkong kan jag tänka mig...

Av NodCommander
Skrivet av krEJZi:

Det är "endast" tjänster som anses vara utsatta för risker där grooming osv förekommer. Det vill säga, snapchat, facebook, instagram, twitter, tiktok, signal, telegram, skype, discord och kanske även steam osv. Jag antar att militären har sitt egna.

Vissa tjänster har redan sagt att de kommer lämna EU om det går igenom. Tror Signal kan ha sagt detta om jag minns rätt.

Det jag undrar är om detta kommer gälla Windows datorer också? Kommer de börja scanna hårddiskar du har i din dator/nas?

Ja, Signal sticker, och det borde alla andra seriösa aktörer göra också om elämdet går igenom eftersom att deras säkerhet skulle gå fullkomligt i kras om dom ska tvingas till bakdörrar.