Inlägg

Inlägg som NodCommander har skrivit i forumet
Av NodCommander

Kräver Uplay? Nej tack!

Av NodCommander

Du kan ju ta omvägen via en VirtualBox, installera Windows 7 via ISOn på den, sedan installera verktygen.

Som en sista utväg i alla fall.

Av NodCommander

Bad Company 2. När Battlefield faktiskt var riktigt genuint roligt!

Av NodCommander
Skrivet av Alling:

Tycker det är märkligt att det ens föreslås stora, klumpiga hemmabyggen (= ingen garanti på hela datorn) när det finns NUC, som är exakt det farmor behöver och tar noll plats. Skulle vara intressant att få veta hur ni motiverar era förslag.

Han bad specifikt om hemmabygge efter att någon hade föreslagit en NUC. Därav mitt förslag som inte kostar mer än vad en "vanlig" NUC kostar.

Av NodCommander
Av NodCommander

Intressant faktiskt! Väntar dock på att se vad Bahnhof kommer att erbjuda när de tar sig in i mobilmarknaden.

Av NodCommander
Skrivet av aresfour:

@NodCommander: Allvarligt talat, det känns som att du behöver gå igenom en del onödigt bök för lite "gain". Det är relativt enkelt att få igång en vanlig virtuell maskin med ubuntu och apache, php5 och mysql för att sedan dra igång en owncloud instans. Ownclouds dokumentation är välskriven och det finns mängder av how-to's bara en google sökning bort och du kommer bli mindre förvirrad över vad du gör, kanske lära dig ett och annat också. I ärlighetens namn det är inte svårt.

En annan sak folk verkar missa är att det är om man kör en en virtuell maskin med virtuella hårddiskar så skapar du också virtuella filsystem på som Ext3/4 på NTFS - NTFS är ett förlegat och åldrat filsystem. Det kommer inte skydda dig mot bitflips, eller korruption finns ingen vettig checksum verifiering, ej heller någon copy-on-write. Det är dåligt för de finns filsystem som gör det. Det innebär också att all form av dataräddning om olyckan väl är framme försvåras. Inte omöjlig men betydligt svårare och bökigare.
Mycket text, men poängen är att om man är rädd om de filer man lägger upp på sin owncloud instans och tänker använda den i produktionsmiljö (aka. skarpt läge) så installera det på fysisk hårdvara och eliminera virtuella filsystem, satsa på BTRFS som numera är inbyggt i linuxkärnan, eller ZFS (kräver dock annan repository för att få ner). Men båda är väldigt fina och advancerade självreparerande filsystem som båda utför i princip samma jobb. Dom blir speciellt bra när man kör någon form utav raid5 konfiguration.

Men om du prompt vill köra på en virtuell maskin för att testa dig fram och lära dig något så bör du:

1) Installera vbox/vmware på windows
2) Skapa en virtuell maskin med önskad storlek som passar dig
3) Dra in apache, php5-fpm, mysql
4) Dra hem senaste versionen av owncloud och extrahera det i webrooten

Det är som sagt inte speciellt svårt, så en lördagkväll och några koppar kaffe och IRC häng så har du löst det.

Jag vet inte riktigt hur du fick till det där, men jag använder enoch85s ownCloud setup, dock en äldre variant som vi skapade tillsammans för ca ett år sedan. Den är alltså lite annorlunda från den som finns att ladda ned från hemsidan. Jag använder VirtualBox, Ubuntu Server och ext4. Absolut inte NTFS. Host systemet är även det ext4.

Jag tror inte du hängde med på vad mitt problem är. Det jag försöker göra är att utvidga det ursprungliga cirka 30 GB, som vi satte från början då vid tillfället hade jag ingen server dator att installera allt på, utan använde temporärt en gammal laptop hårddisk i en HTPC som vi installerade ownCloud VMen på. Nu har jag all plats jag behöver, men har problem att utvidga partionen rätt från nuvarande 30 GB till 500 GB.

Av NodCommander

Intressant. Undra jag vad Elon har för planer.

Av NodCommander

Äntligen!

Av NodCommander
Skrivet av Mordrana:

Du har din åsikt, jag har min, personen i fråga söker åsikter/synpunkter på frågan. Alla gör som de vill, jag rekommenderar inte det iaf.

Det är ingen åsikt. Det är enkel matematik. Läs/mät vad ett system drar. Drar den mindre än 150 watt? Då fungerar det.

http://www.sweclockers.com/artikel/18298-snabbtitt-geforce-gt... Detta är med en överklockad Intel Core i7-4960X.

Av NodCommander
Skrivet av Ozzed:

Fast i det här fallet handlar det ju inte om att staten springer en enskild intressents ärenden, så som i upphovsrättsfallen och liknande. Ingen skulle ju vinna något ekonomiskt på om barn hålls ute från sociala medier, utan snarare lär vi se om reklamnissarnas lobbygrupper kommer gapa om detta eller ej.

Jag är för att staten bryter in när det gynnar människor, men jag är mot att staten bryter in när det gynnar företag, så för mig finns det inte riktigt den gråzonen.

Det är Ok att tycka olika Är nog en smula mera höger än dig.

Av NodCommander
Skrivet av Mordrana:

Saxat från Nvidias hemsida:
"Thermal and Power Specs:
95 CMaximum GPU Temperature (in C)
60 WGraphics Card Power (W)
300 WMinimum System Power Requirement (W)"
Så nej, skulle inte pröva ens.

Edit: läste nu i efterhand att du kollat upp det redan. Men fortfarande hade jag inte rekommenderat det iaf

Jag ser inga problem. "Minimum" som listas på, för det mesta, grafikkort är alltid enorm överdriven. Mitt Radeon 280X drar cirka 300 watt i full belastning, 750 Ti borde inte vara ens i närheten...

Av NodCommander
Skrivet av Ozzed:

Jag tror det är nyttigt. Jag ser gärna färre barn och minderåriga på Facebook och andra sociala medier. Det är inte en nyttig miljö för barnen och om de "tvingas" socialisera på ett normalt sätt kanske de växer upp till vettigt folk. Facebook bidrar idag till radikalisering i samhället. Lögner och förtal och sådant får man gärna publicera utan åtgärd, men jävlar om det råkar vara sexuellt innehåll, då åker man på däng.

Tycker även att föräldrar till barn som upptäcks på sociala medier skall få böter efter lagändringen (föräldrarna alltså, inte barnen) då det är deras ansvar att se till att fostra sina ungar.

Å ena sidan är jag inte ett fan av att staten ska lägga sig i ett internationellt vatten, dvs det internet är. Och andra sidan så tycker jag att just ställen så som Facebook osv borde ha en åldersgräns, speciellt med tanke på att många i den åldern inte förstår vad personlig integritet betyder än, och då tenderar gärna att byta bort den för att få tillgång till en inloggning.

En tredje sida är att jag är orolig för att S och MP inte har en susning vad som ska klassas som social media och inte...

Av NodCommander

@enoch85: Oj, ditt svar vart begravt i massa annat.

Nä, jag har problem fortfarande. Funderar på om jag skulle försöka spela in processen och lägga upp. Se om någon ser att jag gör något uppenbart fel.

Felet tror jag ligger i hur hårddiskarna listas i Ubuntu Server i min maskin jämfört med den som guiden utgår ifrån, men jag är inte hundra på det.

Av NodCommander

ProtonMail 3.0 är ute nu sedan ett par dagar. Inget fan själv, men tydligen så har dom fått enormt med förfrågningar om att ha både det klassiska mejl-layouten samt den nya konversations layouten.

Klassiska layouten finns fortfarande att använda på v2.protonmail.com/login och kommer att finnas kvar tills att båda layouterna är implementerade i ProtonMail 3.0.

Tyvärr verkar en skarp släpp ha blivit försenat till den 18e februari. Detta Innefattar även smartphone applikationerna.

Av NodCommander

Hastigheten är helt ointressant så länge den är "bra nog", så länge det finns data begränsningar. Spelar ingen roll om mitt internet går i 1000 Mbit/s om jag bara har 30 GB på en månad, helt meningslöst.

Av NodCommander
Skrivet av Mithras:

En socialdemokrat även med svenska mått mätt? I USA? Känns omöjligt. Håller dock med dig, vilken underbar värld vi hade levt i då. Hade nästan kunnat överväga en flytt till USA då.

Nu är jag inte socialdemokrat själv. Men Sanders är verkar otroligt nog ha koll på läget på ett sätt de flesta politiker inte har. Han tilltalar mig, och då är jag piratpartist själv.

Oavsett om man är liberal, socialist eller ens moderat konservativ borde man gillar Sanders. USA är alldeles för långt ute på högerkanten, dom behöver någon som kan dra det närmare mitten.

Av NodCommander
Av NodCommander

Din hårdvara räcker gott och väl.

För övrigt så kan jag rekommendera att lägga Minecraft på antingen RAMdisk eller en liten SSD. Det hjälper enormt vid laddning av chunks.

Av NodCommander

Kan inte komma åt egen Murmur-server (Mumble): /Löst

Problemet löst. Routern hade hängt sig på något vänster och tog i alla fall inte portvidarebefodran.