Inlägg

Inlägg som makerspace har skrivit i forumet
Av makerspace

Till och med att delta i lagliga aktiviteter kan hämmas genom övervakning.

"Surveillance can create chilling effects on people’s conduct by chilling free speech, free association, and other First Amendment rights essential for democracy. Even surveillance of legal activities can inhibit people from engaging in them. It might be that particular people may not be chilled by surveillance – indeed, probably most people will not be except those engaging in particularly unpopular speech or associating with disfavored groups."

http://tehlug.org/files/solove.pdf

Av makerspace
Skrivet av MaloW:

att det är jag helt okej med så länge det gör vårt samhälla nytta, vilket det uppenbarligen måste göra, för annars hade dom inte lagt ner så mycket pengar som dom gör på övervakningen.

Precis som med drogkriget? Du har helt enkelt fel.

Jag uppskattar att du uttrycker dig och hoppas att du ser liknelsen.

Av makerspace
Skrivet av Thomas:

Inget att dölja, eh? Läs detta: http://tehlug.org/files/solove.pdf

ALLA har något att dölja. Människor behöver ha vissa saker i fred - om inte, så antar jag att ni aldrig låser om er på toan, och glatt går omkring nakna hemma utan gardiner?
Kortare nyhetsartikel om artikeln ovan

I Sverige har vi ju FRA, som fick en "prick" för lagbrott för andra gången i år, eller nionde gången sedan 2010. Detta trots att de har en egen variant av personuppgiftslagen som tillåter att de lagrar information om religion, sexuell läggning m.m.

FRA:s PUL
FRA prickas för 9:e gången sedan 2010

Edit: Ett par uppdateringar med mera länkar/text.

Edit kl 16: En länk till... Det här är vad datalagringsdirektivet innebär. Ni kan följa en tysk politikers liv minut för minut. Exakt var han befinner sig, när han ringt/blivit ringd/skickat/tagit emot SMS och surfat, dygnet runt.
Det är vanliga människor som har tillgång till den här datan, folk som du och jag, som kan övervaka folk såhär. Jag tycker då inte det känns 100% tryggt att veta...

Tack

Av makerspace
Skrivet av Trudgelmer:

Rift utan tvekan!

Rift

Av makerspace

rift - spela rift, sen archeage när det kommer

Av makerspace

såg ju fin ut!

Av makerspace

Tycker att spelet är underbart. Outdoor pvpn. Guildandet. Socialiserandet. Helnice! F2P modellen är överlägsen månadsbetalning, det finns månadsbetalning om man vill men inget man måste, riktigt lysande lösning har dom lyckats med, Trion. 6/5 mmorpg poäng.

Av makerspace

har gått med en nyskapad guild som heter Darkveil på Bloodiron

hade en rolig instant adventure tidigare ikväll, fick massa planarite hihihi. nu ska jag köpa mig ett item!

Av makerspace

Hej. Vill ni vara med och skapa en guild för nya spelare? Fast måste nog hitta en bra server först. Jag har knappt spelat spelet och tänker det skulle vara roligt där vi själva utforskar världen utan någon manual i handen om hur det ska gå till.

Där allt är helt magiskt och nytt!

Rhubarbcheese ingame.

Av makerspace

sitter på Argent, Rhubarbcheese heter gubben

lägg till mig på friends! ;:)

Av makerspace

så här enkelt kan det vara; noobs tycker det är okej med fps drops, en seriös spelare vill inte att input lag ska förekomma, därför spelar man med +128fps

Av makerspace
Skrivet av Pewtah:

Skulle vi hålla oss till "vårat" fina språk så skulle det inte kunna utvecklas i samma fart som vår teknik/kultur, dessutom så finns det redan tusentals "Svenska" ord som används dagligen som från början var lånord.
Bra exempel som jag saxat från Wikipedia är ju såklart Radio och mejla som är båda direktlån. (jämförelsevis mot Gamea som mer eller mindre är ett direktlån även om det inte är ett svenskt ord än).

Det här måste man lyfta fram om man vill komma närmare sanningen. Det är bara ett töntigt mode att hålla på svamla om att man inte kan använda ord hit och dit. Det luktar bara "buu huu håll med mig och så kan vi må dåligt tillsammans för att språket utvecklas när vi vill vara de modepurister som vi är -gruppen".

Av makerspace
Skrivet av Thompaam:

Tycker att om man säger "gejma" eller hur man nu vill stava det så låter det som att man har ett dåligt ordförråd när det gäller svenska. Jag liknar det med att restauranger skriver "fresh food" på sina reklamskyltar. Använd det svenska språket, snälla, engelska ord som "random" funkar inte i svenskan.

Ditt synsätt är inget annat än ett mode du har fastnat för. Det är ooriginellt och låter inlärt. Man ser att du har lärt dig det. Ordet random fungerar hur bra som helst att använda i det "svenska språket".

Ha lite roligt i livet för fan. Gejma lite kanske.

Av makerspace

Ska vi gejma då?

Av makerspace

tycker ftl var okej, fastnade inte för det men det är skönt som fan. dungeon defenders som nämndes nötte jag demot som kom för länge sen, miami hotline var bra också..

Av makerspace

Efter många lan så vill man möjligtvis ha en bra uppsättning högtalare, projektor, tvspel och annat sånt.

Minimum krav för lan är att förbjuda högtalare för enskilda lanare. Ta med egen internetsladd och förgreningsdosa till strömmen.

Enjoy!

Av makerspace
Skrivet av putte_br:

Helst någon annan tillverkate

tactical intervention, en av cs skaparna har gjort det, fast det funkade inte att spela i europa, vilket trams.

Av makerspace

kolla quakevideon, helt överlägset nya spel!

Av makerspace

har spelat det en del, var ganska bra

Av makerspace
Skrivet av Watchmen:

Bara jag tycker den liknar ett Enterprise skepp?

såg också star trek i den...