Inlägg

Inlägg som Buzz996 har skrivit i forumet
Av Buzz996

Nu går den endast i en loop... startas inte upp

Skickades från m.sweclockers.com

Av Buzz996
Skrivet av Emil Hansson:

Testa att ladda den typ ett dygn, Min Lenovo tablet tog typ 2 dygn att få igång efter att den legat utan laddning i ~12 Månader

Fick upp detta nu. Verkar som om den bara inte vill starta pga mjukvaran? Om man kollar på det som står längst ner då

https://imgur.com/a/JEB7QLu

Av Buzz996

Få liv i gammal androidplatta

Hej!

Har grävt fram en gammal acer android platta och vill gärna använda den för OBDeleven. Tyvärr finns det inget stöd för iPhone (som hela familjen kör med) så denna platta är min enda utväg. Den har legat i en låda något år nu utan att ha laddats. Testade att ladda den idag och den tar emot laddning men den vill inte riktigt starta upp. Man kommer till Acer startup loggan men sen dör den och visar att batteriet laddas igen. Nu har jag absolut 0 koll på androids så jag behöver eran hjälp. Jag misstänker att det finns en funktion, likt iDevices DFU-mode. Googlade självklart men hittar inget specifikt om acer plattan (som jag förövrigt inte vet modellnamn på) så jag provar mig fram och kom fram till en meny med valen droidbot reboot, reboot, recovery och power off. Tryckte på droidbot reboot men kom till samma ställe igen. Testade med recovery men den dör bara. Har försökt o koppla den till datorn när jag trycker på recovery för att kunna reseta den därifrån, men det gick inte heller. Så nu behöver jag eran hjälp, hur gör jag??? Vill gärna få igång den här då jag ENDAST använder den för en sak och den saken kommer jag använda max 2-3 ggr om året.

Är väldigt tacksam för all hjälp!!

Av Buzz996

Gå och kläm och känn på antingen BMW 1-serie (typ 120d, 118d), Mercedes A-klass (A180,A200), Audi A3 eller en Golf. Dom är så lika i hur tysta dom är, hur praktiska dom är osv, det som skiljer dom åt är till exempel BMW:n är mer förarfokuserad, du får bakhjulsdrift, sportigare sätesposition osv, mercedes är lite mer komfort och audin och golfen är lite av varje typ. Sen ser dom olika ut också

Av Buzz996
Skrivet av killuuaa:

På lol har jag typ 300 fps i början men efter 2 min sjunker den till 130. Datorn var överklockad vid köp. Laggar på alla spel. Cs likadant hela tiden

Skickades från m.sweclockers.com

Testa köra med V-sync då du förmodligen inte har en skärm som stödjer så hög fps. Kolla även temperaturen, kan vara något som inte sitter rätt

Av Buzz996

NÄR börjar det lagga i spelet? 10 min in i spelet? Eller vid stora team fights? Är det bara på CS och LoL eller på andra spel också? Hur har du klockat din processor om du inte har någon kunskap om datorer?

Av Buzz996

Nu var det ett bra tag sen jag var här på swec men jag tror att någon kommer kommentera ang. processorn. Moderkortet har stöd för överklockning men inte processorn. Varför man vill ha en som går att överklocka är för att få ur så mycket prestanda som möjligt när den väl börjar bli "gammal".
Sen är jag inte säker på följande antagandet men tror det är lättare att sälja en upplåst processor.

En upplåst processor har beteckningen K med i namnet. T.ex. 8600K är upplåst.

Behöver du en så dyr SSD? Köper du Kingstons 120gb SSD för 650 kan du lägga dom 3-400 på processorn och köpa en 8600K istället.

Nu får någon rätta till mig, vet att jag har fel nånstans i det jag sagt.

Av Buzz996

WD Black dyker inte upp

Hej!

Köpte en ny hårddisk då den förra dog. Köpte en SSD från samsung samt en från WD, specifikt en WD1003FZEX. SSD:n fungerar och allt som det ska men datorn hittar inte HDD:n i både BIOS och diskmgmt.msc men den dyker upp i Data LifeGuard Diagnostics. Har googlat överallt men hittar inga bra svar som funkar. Har kört quick testet på DLGD och den godkändes, håller på och kör extended test i skrivandes stund men ETA på den är ungefär en timma till, har en känsla att det kommer bli godkänt ändå. Vad ska jag göra? Har testat alla SATA portar, prövat både gamla och nya SATA kablar, använt alla "power" kablar till hårddisken, det sista som jag inte kan göra är att testa den med en annan dator då jag inte har tillgång till en. Vad finns det kvar att göra? Garantiärende? Köpte den på Inet, tror ni dom går med på att den är defekt (ifall ni nu tror att det är det).

Uppskattar alla svar!

P.S.
Hårddisken kom upp i system tray där drivrutiner installeras men den fastnade och sedan startade jag om datorn (tvungen att göra det) och sen försvann det med drivrutinsinstalleringen. Nu har jag en "okänd enhet" i enhetshanteraren. Gick in på WD:s hemsida men fanns inga drivrutiner att ladda ner.

Av Buzz996
Skrivet av Bean:

Jo det låter som Hddn går på sista versen så det är bara att byta ut snarast.

Finns det inget program som visar hårddiskens "status" på sin livslängd?

Av Buzz996

Datorn fryser - hårddisk som är döende?

Hej!

Den senaste veckan har min dator börjat agera konstigt. Den fryser till efter uppstart och/eller jobbar varannan sekund. Man kan höra på hårddisken att den jobbar varannan sekund. När den väl fryser till låter det inget tickande alls från hårddisken. När det väl funkar, vilket det sällan gör, då jävlar tickar det på (som vid uppstart, men bara en halv minut senare uppstår dessa frysningar). Iblaaaaaand funkar det som det ska men redan nästa dag eller omstart uppstår det igen. Är min hårddisk påväg att dö eller? Hade detta problem för någon månad sen men det försvann då bara sådär. Har ingen tillgång till en annan hårddisk för att se om det är den det är fel på. Datorn har ni i sign.

Uppskattar all hjälp!

Av Buzz996
Skrivet av Jaevel:

7600k är mycket nyare och presterar bättre.
4690k är bra men några generationer gammal nu.
När det skiljer 20 kronor finns där ingen anledning att välja 4690k

Skrivet av Andreaz1:

Finns ingen anledning att köpa 4690K om han inte har massa DDR3-minne han vill återanvända och är desperat att spara pengar. 7600K är absolut något att ha beroende på vad han har för krav.

Skrivet av Dreijer:

7600k är nyare och bättre, helt enkelt. Du låser dig även till en gammal sockel, om du köper 4690k vilket eliminerar uppgraderingsmöjligheter. http://www.anandtech.com/bench/product/1261?vs=1828 Differensen är tydlig, om än inte enorm. Köp en 7600k med ett Z270-moderkort, så är du framtidssäkrad.

Tackar så mycket för svar!

Såg nu att inte ens jag hade 4690K, hade 3570K xD. Tackar ännu en gång!

Av Buzz996

Uppgradering av CPU- men till vilken?

Hej!

Kompisen min köpte min gamla dator och den har en Intel Core Quad Q8300. nu vill han köpa nytt CPU (han har ett nytt grafikkort också, bottleneck kommer nog inte att uppstå). Dock vet jag inte vilken han ska ha, jag har inte hållit mig aktiv inom datorvärlden och endast spelat. Har fortfarande min dator i sign kvar sen måååånga år tillbaks och funkar för mig än idag. För han tänkte jag någon i5 som jag har men sen dess har det nog kommit ut nya i5:or. Kollade runt lite och det verkar som om i5 4690k fortfarande är populär. Men är 7600k något att ha? Tänker då på överklockningkompetens, strömsnål eller inte, bildar mycket värme, framtidssäkrast och sådant. Kommer inte klocka den till det maximala just nu, men det är mer för framtiden, när det börjar bli segt så kan man klocka den.

Så, vad är skillnaden på i5 4690k och i5 7600k? Förutom socket och 20kr i prisskillnad.

Tacksam för svar!

Av Buzz996
Skrivet av apelipell:

Tror att det blir lättast att vända sig direkt till Logitech faktiskt.
Aldrig sett datorhögtalare säljas styckvis.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaha okej det var ju lite synd, men tack i alla fall!

Av Buzz996

Köpa endast höger högtalare?

Hej!

Har en Logitech Z623 och den högra högtalaren som har inbyggd volymkontroll har gått sönder. Är rätt så nöjd med högtalarna och det vore onödigt om man skulle köpa ett helt nytt set när det bara är en del som fattas. Har googlat men inte hittat nåt. Vet någon vart jag kan få tag i en höger högtalare med inbyggd volymkontroll? Har inte garanti samt att jag öppnat högtalaren men ingen framgång alls där.

Tack på förhand!

Av Buzz996
Skrivet av askmyrenn:

Tjenare, Har ett razer Kraken inkopplat och ska in i synapse och fixa lite men programmet kan inte hitta enheten.. vad har detta med o göra?

Kolla drivrutinerna, finns på deras hemsida

Av Buzz996

Rätt eller inte, varför i hela helvete ska just copyswede ha 73 miljoner? Vem är dom som man ska betala avgifter till nu?

Av Buzz996

Högtalare funkar inte

Hej!

Har ett par högtalare, Logitech THX Z623, som jag fått låna av NBV via föreningen och har haft dessa ett bra tag nu. Dock har högtalarna slutat fungera. Det är inte på grund av min dator då jag har testat min dator i sign, min macbook, flera samsung och iphone mobiler och inget av det fungerar. On/off knappen är lite lös och hackigt seg vilket det inte var förut. Och varje gång jag sätter på den uppstår ett högt blip/BZZ ljud, oavsett om jag har kopplat aux-sladden i. Dessutom blir det inget ljud när jag petar med mitt finger på aux sladdens top, vilket det ska göra och det har det gjort förut men inte nu längre. Vad ska jag göra? Hittade ett klipp, ska jag göra som han? Eller ska jag lämna in NBV utan att jag får betala för högtalarna?

Hittade en annan tråd, har exakt samma problem där.

Tack på förhand!

Av Buzz996
Skrivet av Sfbgeneral:

Du skulle köpt BF4, mkt roligare, inte lätt att veta dock. Jag tröttnade efter att spela 2h BFH betan. Sälj spelet å köp BF4 + premium.

Tror tyvärr inte att det går att byta/ lämna tillbaka spelet. Som sagt sälj det för att bra pris ist

Exakt hur ska jag sälja den?

Av Buzz996

Lämna tillbaka eller byta in Battlefield Hardline

Hej!

Köpte BFH på Mediamarkt i lördags och kan säga att jag inte är nöjd med det direkt. Det finns inga tanks, inga jets, deras största bana är som BF4:s minsta, vapenutbudet suger. Jag vet att dom inte har gjort reklam för tanks och jets osv men detta spel är som en något mer avancerad Counter Strike spel, faktumet att det är polis och tjuv är tråkigt också... Ringde Mediamarkt och EA och ingen ville hjälpa mig med det. Jag vet att det är en kod som förbrukats men finns det ingen annan väg till att få byta in BFH mot BF4? Vad som helst, jag gillar verkligen inte spelet, det är så långtråkigt.

Tack på förhand!

Av Buzz996

Hade BBB i nåt år innan jag bytte till telia, hade bara problem med dom. Så fort jag bytte till telia funkade det perfekt!