Inlägg

Inlägg som Buzz996 har skrivit i forumet
Av Buzz996

du behöver inte montera på nån kylare, dock kan du ju liksom trycka på det bara så det får kontakt, borde hålla en stund iaf

Av Buzz996
Skrivet av Kimy91:

Varför om jag får fråga?

Få plocka ihop en monster dator vet inte om det är bara jag men jag älskar verkligen att packa upp datorkomponenter xD

Av Buzz996

fyran vad kul för den som får montera ihop den på inet (inge sarkasm här), skulle skrika som en liten skolflicka om jag fick se den beställningen

Av Buzz996
Skrivet av cyzed:

Var det till mig? V-sync är inte så bra, speciellt inte på fps (First Person Shooter menat här) spel efter som att det brukar krävas snabba reaktioner och har man v-sync aktiverat så får man högre inputlag. Enkelt förklarat. Så därför är det bättre att låsa maxfps till 60, och för ts är det en väldigt dålig idé att använda i och med att datorn inte klarar av att hålla 60 fps i alla situationer och med v-sync aktiverat betyder det att han får 30 fps då. Eller även lägre...

Om det var menat till TS så håller jag med om att han borde avaktivera v-sync om han har det aktiverat i nuläget.

Var till TS, tänkte säga att han borde stänga av den.

Av Buzz996

Kollat vsync?

Av Buzz996
Skrivet av crumpets:

Men alltså... I spelen är ju aldrig poängen att fisköra. Varför skulle man nånsin då köra ekonomimappning på gaspedal och komfortinställning på fjädringen? Tänk efter lite! Det är T-O-T-A-L-T meningslösa grejer. Att elda upp lönepengarna hade varit ungefär lika viktigt för spelstudion. Vem utom du i hela världen skulle åka runt i ett bilspel med komfortfjädringsknappen intryckt?

Hade du investerat dina besparingar och lån som du skrev ovan i såna värdelösa funktioner hade du bara skapat den mest grandiosa floppen hittills. Launch control kan jag köpa till viss del men en bra launch gör man ändå manuellt. I princip är ändå bara launch control ett hyfsat kontrollerat clutch dumpande, det kan man lära sig själva lika väl. Såna features finns till 99% bara för att rika araber ska kunna rödljusracea sina bilar i verkligheten och har 0 och inget att göra i ett bilspel.

Lite ledsen om det blev värsta sågningen här men jag fattar inte varför man skulle vilja stoppa in komfortfeatures i ett spel... Som att be dem stoppa in mjukare sulor i GTA-gubbens gympadojor "för ökad realism, han kanske har dåliga knän".

Jag förstår precis vad du menar, det är totalt meningslöst för känslan i röven finns ju inte egentligen. Haha, gillar ditt exempel i slutet XD Men jag tycker fortfarande man borde ha launch control o sånt, lite mer standard saker som man får från tillverkarna, man borde kunna välja s-line, amg-paket eller m-paket, precis som man gör i verkligheten. Jag gillar att cruisa ibland, det är kul att åka lugnt o sedan trycka ner gasen o brumma förbi andra bilar i hög fart o ha högt ljud i baken. Lite mer val i alla fall, än att "bara" köpa bilen o sen köra.

Av Buzz996
Skrivet av KKay:

Men kollar man hur dessa bilspel utvecklats genom tiden så tror jag nog att dom går så långt som tekniken tillåter. I framtiden har vi nog väldigt realistiska simulatorer

Visst är det så, men dom koncentrerar sig fortfarande på en och samma sak, dom "tillåter" inte nya saker att komma in i spelen. Det enda som man har gjort bättre är fysiken och grafiken (utbudet hänger med också), inget annat i princip. Man kör fortfarande samma bil på samma bana mot samma motståndare. Dom nya sakerna som finns i bilarna finns inte i bilen. Det finns saker som kanske är jätte löjliga att ha med men jag tycker att man ändå ska ha med det för det finns i verkligheten. Köper du till exempel en A6:a, då ska man få välja till vilka original fälgar man vill ha, S-line utvändigt och invändigt, annat avgassystem, med eller utan turbo, vilken motor, diesel eller bensin, vilken färg på interiören, samt exteriören, Backsensor (jätte löjligt, men bara för att komma närmare verkligheten), active dampers, luftsuspension osv. Finns MASSA saker att ha med. Vissa saker som backsensor o sånt är löjligt i rena racing spel där man endast får köra på racing banor än att få åka fritt. Är det free roam så vill man ha alla möjligheter som man har i verkligheten. Att få köra en snygg bil i verkligheten kan jag också, kan hyra en vart som helst. Men att köpa en o äga den är en helt annan femma.

Av Buzz996
Skrivet av Karoug:

Det är inte den, men jag vet vilken LPG menar, tror det var nån mclaren dom testa, o det var på fifth gear dom gjorde det. Det var tiff mot en annan som körde på xbox one.

Av Buzz996
Skrivet av KKay:

Vad jag vet så finns inte det du söker i något spel

Yep, det är det som är det tråkiga, att dom säger att spelen är jätte realistiska och hur bra som helst, men nja, dom har fortfarande en bit att gå

Av Buzz996

Detta var faktiskt något sjukt bra!! Var ju bara för snyggt med den runda klockan med stilren svart backgrund i vita/silvriga detaljer.

Av Buzz996
Skrivet av DOGE:

Du kan ändra allt det i Forza också. Det går dock inte att komma ifrån att hur du än ställer in bilen kan du inte få den att bete sig exakt som i verkligheten. Sedan tror jag att man inte kan ställa in något alls i Forza Horizon, har hört att de tog bort det.

Ja, det vet jag att man kan, men jag mena inte liksom tuning, utan mer som i verkligheten, där man med hjälp av ett knapptryck ändra hårdheten, responsen på gasen osv.

Av Buzz996
Skrivet av stimpen:

I Gran Turismo har jag för mig att man t.ex. kunde ändra fjädring både bound och rebound eller vad det heter, både när de trycks ihop och dras ut plus en massa andra saker. Var iofs längesen jag spelade och var nog ett par titlar bak men kan inte tänka mig det blivit sämre med senare titlar?
Sen är bilarna i spelet så realistiska som fysikmotorn tillåter. Tror säkert att 0-100 tider etc stämmer sen vet jag inte hur accelerationskurvan ser ut om den är realistisk.
Dvs accelererar alla bilarna i spelet linjärt eller exponentiellt likadant eller de har olika accelerationskurvor inlagda? Dvs bilar med samma noll till hundra kan hinna olika långt tills de når hundra beroende på acc kurvan.
Men har de en motor och sen får alla bilegenskapsdata från biltillverkarna så borde bilarna uppföra sig "rätt" i spelet.

Tror många uppfattade det fel när jag sa hårdheten i fjädringen. Vad jag mena var att man inte kan ändra t.ex. sport läge, track läge o comfort läge. Visst, det låter löjligt, som jag skrev innan, för att man känner nu inte fjädringen mot ens bak, men man vill ändå ha den möjligheten att byta. Accelerationskurvan är ju exponentiellt, annars hade 100-200 varit samma som 0-100 vilket definitivt inte är realistiskt. Det är mer egenskaper jag är ute efter än fysiken för fysiken i ett spel MÅSTE vara bra och realistiskt som standard, tycker jag i alla fall.

Av Buzz996

samsung 9-series, ska nog ticka in på alla dina krav. Farsan har en sån, hur bra som helst! Minus är väl priset, runt 12k när han skulle köpa den, men han fick den 8-9k på elgiganten pga kampanj

Av Buzz996
Skrivet av KKay:

Horizon är det minst verklighetstrogna spelet i Forza-serien, du borde testa Forza 4 eller 5 om du är ute efter verklighetstroget
Men i slutändan handlar det ändå om hur utvecklarna valt att göra bilarna, det går såklart aldrig att få ett helt verklighetstroget spel.

Fast det finns ju ingen free roam, det är ju en sån stor fördel med horizon :/

Av Buzz996
Skrivet av Casgar:

Vet inte hur det är i Forza Horizon, men i Forza 2 och 3 så kunde man ändra fjädringens hårdhet m.m. Just launch control vet jag inte, men anti-sladd m.m. gick också att aktivera och avaktivera, dock endast i början av ett lopp.

Ja, fast i forza horizon vill man ju cruisa ibland, o ibland köra riktigt riktigt snabbt på en gång spontant o då vill man ju ha dom alternativen som finns i riktiga bilar, som till exempel comfort läge, sport, sport+, track, track+ o såna lägen. Antisladd vet jag att det går, det är ju standard men det är fortfarande osmidigt gentemot verkligheten. Visst verkar det lite löjligt med comfort läge i ett spel där man inte egentligen känner själva fjädringen i röven men man vill fortfarande ha det där, man kör ju ferraris o alla dom drömbilarna i ett spel på grund av en anledning (hastighetsgränsen i Sverige, samt att bilarna är inte direkt billiga, o vissa finns inte ens i Sverige)

Skrivet av DOGE:

Aldrig lirat Forza Horizon men däremot en jävla massa Forza 4 o då mestadels dragrace/streetrace på Sebring. Det är förvånande hur dåligt all fwd och rwd bilar "launchar" om man jämför med i verkliga livet. Detta verkar de dock ha åtgärdat i FM5.

Jag menar, ta en Mustang Foxbody som exempel, kör du vanligt kan du få ner den på runt 9.9s på 1/4 mile, jag som kör brake boost klarar av runt 9.7s och de som slirar på kopplingen kommer väl ner på 9.3-9.5 tror jag. Vad du än gör så går det inte att få dem lika snabba som i verkligheten.

Fullt uppgraderad med dubbelturbo ligger den på 842hk och ett jävla vrid. Kombinera det med 305mm breda (eller nåt i den storleksklassen) dragslicks och en korrekt inställd fjädring och du måste ändå "brake boosta" aka transbrake eller slira på kopplingen för att få en bra start. Annars spinner du bara. Till skillnad från "noobmaskinen No.1" Nissan GTR där du kan trycka plattan i mattan från början.

Ett annat exempel är 02' Camaro SS som har närmare 1000 häst men går ändå inte o få snabbare än 9.5's. Här kommer en video på hur de kan gå i verkligheten.

http://www.youtube.com/watch?v=mKui0BeiYRA&list=UUip5rkLJmZhA...

Precis, det är det jag har märkt också. Såg en video på youtube där dom körde en RS5:a mot en C63:a i en head to head (tror det var motor trend challenge) o där slog C63:an med bakdriften RS5:an som hade quattro systemet i 0-60 km/h, men i spelet så spinner en C63:a ända upp till 100 km/h, mer om man försöker växla snabbt med kopplingen. Dock kan jag tänka mig att FWD bilar spinner mycket vid start, testade att accelerera så snabbt som möjligt i min farsas audi a6 -99:a med 150hk FWD och antispinnet kickade alltid in.

PS. länken till RS5 VS. C63 ifall du vill se

Av Buzz996
Skrivet av saigon:

Nej, såvida inte exempelvis en Supra levererades med runt 1000hk eller vad det nu blir

Vet knappt om originalbilarna i spelet motsvarar en bil i verkligheten, så svårt att avgöra sådant bakom en skärm, där man inte har fysiken som påverkar än, som i riktiga bilar.

Man kan ju kanske jämföra bantider, 0-100 tider m.m. Men nej, en fullt uppgraderat bil ska inte motsvara samma bil original i verkligheten.

Skrivet av maniac:

Nej, i Forza Horizon (och de flesta andra bilspel) så har bilarna samma specs som i verkligheten när dem är otrimmade. Dvs en original C63 AMG Black har 510hp i Horizon och 510hp när den levereras från AMG fabriken. Att bilen känns snabb/slö eller vad det nu kan vara så beror det på hur spelutvecklaren representerat bilen i spelet. Det kan skilja väldigt mycket på hur bilen känns i olika spel.

Tack för svar!

Tycker själv att man inte borde göra så, utan man borde ha en enstaka uppgraderingar till bilar som C63, o kanske mer alternativ till bilar som honda civic, mazda rx7, supra osv. Saker man borde kunna ändra är väl avgassystem (finns ju olika eftermarknadsavgassystem), original fälgar o kanske till o utrustning till som finns i verkligheten. Jag menar, man borde kunna välja mellan RS fälgar mellan Audi bilarna, vill man ha RS4 fälgar på sin R8 så ska man få ha det, vill man ha RS7 fälgar på en RS5:a så ska man få ha det.

Spelen kändes realistiska förut men nu känns det långt ifrån verkligen ju närmare jag kommer verkligheten... Finns inte ens launch control eller val av hårdhet i fjädringen... Ibland vill jag verkligen satsa allt på att göra ett spel, investera allt man har och det man kan låna, hade gjort så sjukt mycket bättre spel -.-

Av Buzz996

hota med att du ska kontakta lokaltidningen. Min pappa gjorde det och det funkade, även om det inte är exakt likadan historia.

Farsan drog ut en tand o la in en plast tand då men den liksom blev döende snabbt o behövde en ny o dessa är INTE billiga kan jag säga. Sen ville tandläkaren inte byta utan extra kostnad men farsan hotade med att kontakta lokaltidningen o då blev han rädd o fixade tanden.

Annars låt han boka in tider och sen gå inte till dom, bara han som förlorar på det ju.

Av Buzz996

Angående bilspels realism

Hejsan!

Jag är mycket intresserad av bilar, har till o med "tappat" lite intresse för datorer o sånt. Brukar köra Forza horizon oftast då det är free roam samt det är det spel med bäst billjud. Nu till saken. Jag har grubblat o tänkt över en sak väldigt länge.
Är bilarna spelet som stock = bilarna i verkligheten? Eller är bilarna i spelet fullt ut uppgraderade = bilarna i verkligheten? (med "spelet" menar jag då både spelet forza horizon samt andra spel, ni kan svara på både).

Alltså har en C63 black series, fullt uppgraderad, samma prestation som en C63 black series direkt från frabriken?

Kanske inte bästa frågan att ställa på detta forum, men det är det enda forum jag är aktiv på

Är tacksam för svar!

Av Buzz996

o.O visste inte att man fick feedback genom dessa triggers, skit coolt ju, få riktigt motstånd på fingret när man bromsar kraftigt så ABS:n går igång!

Av Buzz996

corsair cx, där har du boven