Inlägg

Inlägg som ottoblom har skrivit i forumet
Av ottoblom
Skrivet av Lussarn:

Du vet han har säkert 100+ spel installerade. Det är inte omöjligt att han använder en 8tb Samsung qvo t.ex. för att det är lätt att flytta mellan system.

Det finns hardware Unboxed videos där dom jämför SATA med NVME och kommer fram till att det inte är någon skillnad. Jag tror inte det stämmer längre.

Har han faktiskt inte han har som denna sidan en mall som han testat i lugn och ro med 132 spel . Nu raderade han den i morse efter morgon kaffet för och göra en ny . Tror mer att du vill att det skall vara så . David Owen gör säkert samma och även Tech YES City då alla 3 har samma resultat . Jag vet mer än vad jag borde då jag älskar Twitter .
https://twitter.com/HardwareUnboxed/status/165318167128036147...

Av ottoblom
Skrivet av Nozomi:

Men varför får inte Lussarn det då?

Ingen aning felmeddelande 60 ? Skämt felet sitter 60 cm från skärmen . Drog den jätte ofta när kunder hade problem .

Av ottoblom
Skrivet av Lussarn:

Rätta mig om jag har fel men jag tror inte Steve kör det här spelet från en NVME, kanske från en SATA SSD. Jag lyckades inte återskapa detta på ett 3070 så jag installerade spelet på en extern USB hårddisk (spinning rust) för att ge det största möjliga chans, och då visade sig dessa hemskt lågupplösta texturer.

En GPU med mer minne kan hålla mer åt gången och fungerar säkert bättre om lagringsmediat är slött.

Det man kan ta med sig är att moderna spel streamar texturer, vilket är bra. Men det blir skillnad vad man har för CPU och lagringsmedia t.ex. Om jag inte minns fel påpekade han dessutom i senaste Jedi Survivor videon att nu kör han från NVME, tror han kommit på sig själv här.

Han kör alltid NVME du fattar att han inte behöver betala för sin test bänk ? ....Sen har han samma resultat som andra .

Av ottoblom
Skrivet av Swedishchef_90:

<Uppladdad bildlänk>
Jo tydligen...

Var tvungen och titta på kvittot . Köpt i Horred ICA jätte dyr affär men bor på landet . Gav 19,90 för 1,5 liter .

Av ottoblom
Skrivet av Nozomi:

Vet ännu inte vad din poäng var med det inlägget. Att något funnits x år sedan. För inget spel förrens nyligen har krävt mer än 8GB minne om ens 6GB under 4K.

Och om Raytracing är ens enda argument så är man ute och plockar kottar i en regnskog.

Nu får du ha det så BRA du kan ha det .

Av ottoblom
Skrivet av Nozomi:

Du vet själv att du nämnt 11GB flera gånger.

Vart blev jag sur?
Rättighet att spela spel? Vem har sagt det förutom du själv?

Att utvecklarna år 2023 slutar komprimera texturer är inte en värdig ursäkt att öka mängden VRAM som krävs för spel.

Spelstorlekarna går upp till 150+ GB per spel men det är ju såklart en bra grej, visst?
Istället för att maximera storlek vs ljudkvalitet/texturkvalitet/polygonkvantitet.

Lite som när spelutvecklarna lägger in lossless ljud när 99% av alla som spelar inte kommer höra skillnad på 128kbit ljudeffekter och 1000+

Ser ut som buggen GTA San Andreas och GTA IV hade förr.

Och det där är ju inte en fix direkt.

Ja nämde i denna tråden att det släpptes ett 11 GB mars 2017 som heter 1080 ti . Inget av det du påstår . Förstår att det är jobbigt för dig . Ha det nu så BRA du kan ha det .

Av ottoblom
Skrivet av Nozomi:

Ljuger? Du skrev:
"Tycker dina är konstiga visst dom använder mindre minne men det är fortfarande så att dom kräver mer minne annars ser det för jävligt ut"

De använder mindre minne men kräver mer minne annars ser de förjävliga ut?

Vet du vad du själv skriver?

Alltså du får sluta ljuga jag skrev inte något sådant om spelen 2019 . Sen är det ingen rättighet att äga ett dyrt kort som 4080 det är inte heller någon rättighet att spela spel om man råkar köpa fel grafikkort . Även om du blir sur nu får du ha det så BRA du kan ha det .Förstår att du vill vinna en diskussion men man vinner inte ett skit på att avsluta den med en lögn .

Av ottoblom
Skrivet av Nozomi:

"Det är sjukt att folk gnäller på att de ska kunna spela sina spel de köpt"
~Sweclockers 2023.

Du har länkat saker typ engång. Och påstår mycket men sällan backar upp det.

Och du påstår nu att Hogwarts och Last of Us ser sämre ut efter patchar för att de använder mindre minne? Lol!

Samtidigt påstår de i sina titlar att 8GB grafikkort har nått världens ände, som att de inte längre kan brukas. Och deras sätt att tala om det är att dumförklara alla som köpt Nvidia någonsin. Även för 3 år sedan när 3000 släpptes.

Varför ljuger du ?

Av ottoblom

4090 är väl den som redan var mest köpvärd och torde vara den om man tittar på chip storlek kylning ram kostnader den som Nvidia tjänar minst på % . Så det var en konstig pris sänkning .

Av ottoblom

Alltså dessa läkta siffror bådar inte så gott runt 27 % mindre cuda cores mot 4070 - Mindre buss (128 mot 192 ) vilket även det borde göra lite på prestandan . Tror nästan man får vara glad om det presterar som ett vanligt 3070 .

Av ottoblom
Skrivet av Lussarn:

Ser det för jävligt ut eller inte då, tycker du gfer dubbla budskap nu? Och vart ser det för jävligt ut.

Titta på testerna dom skalar av texturerna för och få plats på 8 GB

Av ottoblom
Skrivet av Swedishchef_90:

Det är ju precis vad amd gör med 7600-7700 korten, omarbetad navi för att hålla ner kostnaden.

7700 korten ?

Av ottoblom

3070 ti Tuf i spel datorn och ett 1070 i dator nr 2

Av ottoblom
Skrivet av Swedishchef_90:

De använder chiplet

Läser du artikeln handlar det om 6000 serien .....Du har alltid så roliga svar .

Av ottoblom
Skrivet av Lussarn:

Men då pratar vi egentligen Ultra+RT då, för det är det som iallafall HUB testar. Så klarar man av att sänka lite så är det inte så illa iallafall.

Jag ger verkligen inte mycket för HUB personligen. Steve gör en himla massa videos om att det inte fungerar med <=8GB GPU, när verkligheten är betydligt mer nyanserad. Men han klarar inte av att göra en enda video om vad man egentligen KAN göra med ett 8GB kort, med resultatet att folk tror att man bara kan köra på low/medium i spelen.

Jag ger honom att i senaste Jedi videon klarar han av att köra ett 3070 på ett sätt som faktiskt inte totalt förstör det kortet. Och det visar ju sig också rulla på rätt bra. Jag vet inte varför han inte testar Epic+RT, för det är ju inget problem att visa vad det inte klarar, så länge man också visar vad som fungerar. Jag tror Steve själv fattat vilket monster han skapat, och är på väg att backa lite.

Nej vi pratar inte om Ultra vi pratar High det slår i två spel i taket redan på medium med RT påslaget . Det är många som inte gillar Hub det beror på att folk har olika ingångar när han testade 6000 AMD på raytracing och sågade dom utmed fotknölarna vart han kallad Nvidia fanboy . När han testar V ram blir han kallad AMD fanboy . Man kanske skulle titta rent objektivt vad är det han försöker säga ? Han är jätte noga i varje sådan video citat = To be clear you can change down you settings and you be fine on 8 GB grafikcard .

Av ottoblom
Skrivet av Swedishchef_90:

XT har 131 i prestanda index? Men om han menade RX 6800 utan xt (vem köper ens detta?) så har ni helt rätt 😊 jag missar xt prefixed saknades

Sen kan man räkna 114/156 och 0.73% beror på vilket håll man vill jämföra

Så om man räknar ut momsen kan man räkna baklänges ? 100 kr = 20 kr i moms vilket ser ut som 20 % eller så räknar man 80 kr +moms 25 % som blir 100 kr Resultatet blir samma . Det gäller alla siffror oavsett håll man räknar på .

Av ottoblom
Skrivet av Lussarn:

Ni får gärna förklara vart det inte laddas in, och vart det ser för jävligt ut. Det måste ju gå att verifiera. Det kanske kräver att man kör från slö disk, slö CPU också eftersom det är texture-streaming vi pratar om, eller vad är förutsättnignarna för att det inte skall fungera. Det är väldigt mycket hörsägen och lite konkret, och när man testar själv är det svårt att få dom resultat ni argumenterar för. Eller menar ni att allt under Ultra+RT ser skit ut, för det är lite där vi står? Det är där HUB t.ex har lagt ribban för att 8GB inte duger.

Och det kan mycket väl vara så att det kommer ett spel imorgon där 8GB är ospelbart, så missförstå mig inte.

Alltså bara gå in på sidor som testar Hub -David Owen osv alla som testar grafikkort ordentligt . Jag är väldigt trött att länka saker och ändå hamna i samma diskussion en vecka senare med samma personer . Det är inget mot dig personligen .

Av ottoblom
Skrivet av Nozomi:

Dina argument är ju konstiga.
Du har väl själv lärt dig att både Last of Us och Hogwarts har patchats med tiden så de använder mindre och mindre minne?
Detta är ju bara bevis på att utvecklarna är lata och det är dåligt optimerat från släpp, om det minskas med tiden, eller? Det kan inte ens du argumentera emot.

Och jag hoppas att du inte tycker att Last of Us samt Jedi Survivor är bra optimerade spel trots foruminlägg och artiklar om båda spelen som påstår motsatsen. Men du är ju trotsig och anser ju dessa vara optimerade.

Tycker dina är konstiga visst dom använder mindre minne men det är fortfarande så att dom kräver mer minne annars ser det för jävligt ut . Sen vad gäller spel som kommer och vad dom vill ha i Vram vem skall jag lita spel tillverkare devs ? eller random person på nätet ?

Av ottoblom
Skrivet av pa1983:

https://youtu.be/alguJBl-R3I

8Gb med Ray Tracing räcker inte i dagsläget.
Nåt många också missar är att just att Raytracing vill ha mer Vram.
Så ett RX5700 8Gb som jag har tex kräver mindre Vram än ett RTX3070 med8 Gb ram om båda kör samma inställningar men där RTX3070 kör med raytracing på för själva funktionen kräver ytterligare minne.

Så ja sitter man på 8Gb grafikkort utan Raytracing funktionalitet så är det inte riktigt lika illa som ett kort med Raytracing och 8Gb, inte för att Raytracing kortet inte kan köra samma settings som kortet utan, utan just det att man ofta med 8Gb i dag får köra uta raytracing för att Vram ska räcka annars får man rätt hårt dra ner på texturer.

med 16Gb på ett RTX3070 ger det i vissa fall mer än 2x FPS, testades genom att använda A4000 som är samma kort fast för Enterprice med lägre clocks och 16Gb ram.

https://youtu.be/iOBzHYw1TVE

Måna ny spel som kommer ut nu kräver därför minst 12Gb VRAM för att RTX ska fungera med högra settings i övrig så som Texturer.
I alla fall enligt HW unboxed som pratat med devs där man siktar på 12Gb VRAM som minimum för projekt som är påväg ut.

Så ja 16Gb är nog det man BÖR köpa om man tänker sig High Settings med RT på.
Så 4070 lär nog som 3070 bli ett kort som suger rätt hårt om ett par år pga för lite VRAM.

Vi vet dessutom att Vram kostar rätt lite, bara kolla på Intel som tar 100 USD mer för 8Gb eller så.
Jag betalade 160Kr per Gigabyte när jag lagade ett RTX2080ti och det med moms och allt så ja DRAM kostar nog i praktiken runt 10USD per GB och Nvidias 60% vinst per kort så kan man ju tycka dom skulle ha råd med lite mer Vram.

Men folk väljer att köpa överprisad skit med för lite VRAM.

8 GB kostar ca 30 dollar utan rabatt .Det är priset man får betala vid köp av 64 st moduler . Nvidia och AMD lär ha mängd rabatt .

Av ottoblom
Skrivet av Nozomi:

Fast är det verkligen ett generatiosnskifte om grafiken i stort sett ser likadan ut som innan?
Vad är det som gör att Skyrim går att söndermodda med 4K texturer (inte för att någon ser någon större skillnad mot 2048) på ett 8GB kort i en öppen spelvärld och få dessa texturer att se bättre ut än i Last of Us samtidigt som du har högre antal polygoner på bla träd och buskar?
Red Dead 2 går att spela i 4K utan problem på ett 8GB kort och det spelet anses av många vara typ ett av de snyggaste spelen som finns till PC än idag.

Sweclockers skulle kunna ha ett internt blindtest med texturer i rörelse i något modernt spel. Där de skiftar mellan High/Ultra och så får användaren gissa vad som är vad. Utan att pixelpeepa.

Varför köpte du ett 8GB kort om du redan visste detta?

Det var kris och man fick bara ta det man fick tag på . Alltså jag förstår att du vill att spelen skall kräva mindre VRAM annars suger dom eller är dåligt optimerade . Men vi har ett skifte snart i spelmotorer + Det faktum om du gör ett spel till konsol och sen portar det till pc vill kunderna ha EXTRA allt . Vi får väl hoppas att 12 GB räcker till 1440 p även om det är just en förhoppning .