Inlägg

Inlägg som Wezzor har skrivit i forumet
Av Wezzor
Skrivet av morxy49:

kan säga att thomann är en alldeles utmärkt affär, och är bra mycket bättre än tex elgiganten eller mediamarkt här i sverige.
garantiärenden är aldrig problem hos thomann.

snälla, köp inte logitech

Lovar er att jag inte köper det. Jag måste bara fråga varför rekommenderar ni bara aktiva högtalare och inte några golvhögtalare? typ som något i den här stilen http://www.ljudfokus.se/produkt/dynavoice-magic-f-6-ex-paket-...

Av Wezzor
Skrivet av Lifooz:

Fyef...Nåväl, jovars dags för nytt för din del.
För att, som andra redan sagt, klargöra varför Z906 INTE är bra, är för att dom har tagit små högtalare och satt ihop till ett paket.
Sen lade dom till en Jabba the Hut bas till det. Detta gör att basen överröstar ljudet från dom mindre högtalarna och det vill du inte.
Så hoppa in på Hifiklubben och lyssna på Argon.

Hmm jag kanske borde göra det ändå. Ni är nog 4-5 femte som säger att jag borde skippa dem. Angående att provlyssna på Hifiklubben tillåter dem att lyssna högt alltså att man lägger inte press på systemet?

Av Wezzor
Skrivet av dumbo:

Det beror väl på i vilket avseende som menas. Z906 har, jämfört med "riktiga" högtalare, i regel väldigt MYCKET bas (läs den dränker resten av frekvensspektrat), men den är ganska bumlig och oprecis och kommer liksom lite efter resten av musiken.
Ett par riktiga högtalare spelar mer balanserat och precist, dvs som det är tänkt att låta, och basen kommer inte i baktakt utan i den takt som den ska.
Även tämligen billiga "riktiga" högtalare låter oftast bättre än dessa "datorsystem", men har inte alltid möjlighet till samma ljudtryck (ffa i basspektrat) pga mindre membranyta, men med en bas på 8" så kommer man långt. Särskilt om det är ett lite mindre rum och/eller man sitter på lite närmare avstånd.

Om jag ska vara helt allvarlig så allt ni säger även om det antagligen mycket väl stämmer säger mig inte så mycket. Även om ni säger att jag borde satsa på aktiva högtalare så säger min magkänsla att jag ska satsa på Z906 (fråga mig inte varför). Jag kan tänka mig dem Behringer som mrqaffe länkade förut är bättre dock vill jag inte köpa från utlandet om det dem nu hade varit något fel med dem eller något liknande. Här har ni bilder på vad jag sitter på så ni kanske förstår mig lite vad jag menar med att jag inte kan skilja på bra och dålig bas eller ljud för den delen. Jag vet att det är skrattretande och ni förstår nog varför jag vill införskaffa mig ett par nya. xd

Av Wezzor
Skrivet av mrqaffe:

Hurvida du behöver en basmodul eller inte beror på hur djupt topparna spelar inte om de är aktiva eller passiva och vad du har för krav på ljudnivå och nedre gränsfrekvens, men om man undviker "pyttehögtalare" så klarar man sig ofta rätt bra, tex nått med 8" basar spelar ofta bra neråt 40-45Hz och dessutom med bra ljudtryck. Jag tycker att Behringer är prisvärt om du ska ha nytt http://www.thomann.de/se/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor....
Men det finns annat, tex högtalare med inbyggd dac typ:
http://www.hifiklubben.se/Products/argon-7460a-aktiva-hogtala...

Så hur är dessa Behringer när det kommer till bas då jämfört med Z-906?

Av Wezzor
Skrivet av mrqaffe:

Ett par aktiva monitorer eller begagnat är mest prisvärt om det är ljudkvalitet du är ute efter, man bör helst undvika "datorsurroundsystem" som z906 för de låter inte särskilt bra på nått sätt.

Jag vet dock inte riktigt vad bra ljudkvalité är då jag aldrig ägt ett par bra högtalare. Några tips på aktiva högtalare? Om jag nu skulle köpa mig aktiva högtalare skulle jag inte behöva även köpa en subbas då?

Av Wezzor

Student i behov av nya högtalare.

God kväll allesammans!
Jag har nu bestämt mig som fattig student att köpta mig ett par nya högtalare till min datorn men jag är inte direkt så kunnig när det kommer till ljud. Det är därför jag har kommit hit för jag vet att ni är väldigt hjälpsamma av er och att ni kan era grejer. Jag är student för tillfället så därför är min budget kanske inte något att hänga i granen men jag kan tänka mig att lägga ut maximalt 3000kr. Jag kommer köra högtalarna via datorn och har inget annat ljudkort än det som är inbyggd på mitt modekort (Asus Z97-A). Är det ett par golvhögtalare jag ska leta efter eller datorhögtalare? Det jag är ute efter är att det ska vara bra bas då jag mestadels bara lyssnar på house.
Jag har tittat in lite på Logitech Z906 och dem har egentligen bara fått bra omdöme så vitt jag kan se. Är det något att ha eller finns det bättre alternativ? Innan jag avrundar vill jag bara önskar er alla en kanon helg!

Jag uppskattar all hjälp som sagt!

Av Wezzor
Skrivet av makn:

Det där är ett Define R4 va? Hade ett likadant grafikkort som dig, och med fläkt i botten (140mm) gick tempen ner ca 3-4c, så att den är onödig är förvisso relativt, men jag hade inte skippat fläkten.

Ja det är en R4. Som sagt min PSU är för djup att en 140mm ska få plats där. Så om du fick ner temps runt 3-4c så lär det vara ännu mindre med en 120mm fläkt. Då känns det bara onödigt ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wezzor

Tack så mycket för all hjälp allesammans. Jag satte ditt ljuddämpnings matta istället

Av Wezzor
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

PWM är aldrig fel om man har ett bra program för styrningen på dator

Jag kör via BIOS med Fan Xpert 2 borde väl fungera lika bra?

Av Wezzor

Förresten tycker ni att jag borde skaffa en PWM-styrd fläkt där bak också? Jag har redan 2st Noctua NF-P14s där fram.

Av Wezzor
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Skippa den, bottenfläktar förstör mest luftströmmarna i chassit och du har god ventilation redan Det ser dock ut som att en 120 går dit men inte en 140

Det har du rätt i, dock är jag inte så förtjust i 120mm fläktar.

Skrivet av pixzie:

Jag tror inte att du behöver en till fläkt som det ser ut.
Du slipper ju lite ljud om du inte petar in en till.

Du är den andra som säger det då skippar jag en fläkt där helt och hållet.

Av Wezzor

Botten fläkt - lösning?

God kväll!
Jag införskaffa ett nytt PSU här om dagen idag vilket jag är grymt nöjd över. Mitt gamla va inte så djupt vilket gjorde att en fläkt fick plats på botten medans min nya PSU som jag har införskaffat (som ni ser på bilden) är så pass djupt att jag inte får plats med en fläkt där längre. Så min fråga till er finns något sätt att fästa fläkten där för jag vill inte ha den lös där eller måste jag helt enkelt skippa det? Jag tänkte lite att kanske dubbelhäftad tejp hade funkat dock hade det blockerat ventilationen.

Tack på förhand!

http://i.imgur.com/vYuha4o.jpg

Av Wezzor

Vad använder ni för program? MSI Afterburner?

Av Wezzor
Skrivet av Dragone:

borde finnas på skivan som du fick med moderkortet

Fast allt som finns på den skivan finns ju på webben fast i uppdaterad version?

Av Wezzor
Skrivet av niclasc:

Du måste installera drivrutiner för USB3 i Windows 7

Vart hittar man dem då? Hittar inget i windows update, Asus hemsidan eller device manager.

Av Wezzor
Skrivet av Reyintaz:

Det kan vara så att front panelen usb är disablad (Eller helt enkelt kontakten inte är i) i BIOS. Du kan ju kolla det. Men jag skulle alla fall rekommendera att installera drivrutiner för moderkortet i Windows 7, t ex alla fall chipset
http://www.asus.com/se/Motherboards/Z97A/HelpDesk_Download/

Kabeln ska sitta i för jag har inte pillat något i datorn sen jag byggde den. Jag kan dock kolla för säkerhetens skull.
Jag har redan installerat följande:
Chipset
Lan
Audio
BIOS
Har även redan kollat i Utilities men hittar inget.

Av Wezzor

USB 3.0 + Z97 + Windows 7

Hejsan!
Jo, det ligger till så att jag sitter på ett Asus Z97-A med Windows 7 64-bits versionen. När jag hade Windows 8.1 för ett tag sedan så fungerade alla USB 3.0 i frontpanelen men nu efter jag skaffa Windows 7 istället gör dem inte det. Så min fråga till er är det någon drivrutin som man ska ladda ner eller är det något man fixar i BIOS? Jag har även kollat i device manager men hittar inget.

Tack på förhand!

Av Wezzor

Frågan är ju hur länge till man ska behöva vänta innan det släpps i Sverige...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wezzor
Av Wezzor
Skrivet av Silcan:

Det är så mkt mer som påverkar ljuded en så. Det kan sitta samma ALC887 i 2 moderkort men ena låter mycket bättre, för att dom har implementerat det annorlunda, andra kretsar och kondensatorer runtomkring samt amp och vilken typ av amp osv osv.

Jag har lyssnat på bra realtek alc1150 med amp som låter bättre en xonar DG.

Det har du mycket väl rätt i. Det sista du skrev har jag lite svårare att hålla med om men du kan mycket väl ha rätt.